MSN Hata Kodu 80048820 Windows Live Messenger Hatası Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > MSN Messenger Türkiye Forumları > MSN Teknik Destek/Bilgiler
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 12-02-2007   #1 (mesaj-linki)
Morrigan - avatarı
MSN Hata Kodu 80048820 Windows Live Messenger Hatası

Hata Kodu 80048820 : Üzgünüz, şu anda Windows Live Messenger oturumunuzu açamadık. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.

Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdaki adımları deneyin:
  1. İnternetinizin olup olmadığını kontrol edin.
  2. Bilgisayarınızın saatini ve tarihini kontrol edin
  3. Explorer'ın proxy ayarlarının otomatik bul seçeneğini kaldırın.
  4. explorer da tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) connections (bağlantılar) Lan setting içindeki Automatically detect settings(otomatik proxy bul)seçeneğini kaldırın.
  5. MSN Messenger 7.5i başlatın.sonra msn de "Tools" menüsündeki "Options." seçeneğini açın.orada "Connection," ve "Advanced Settings." seçeneğini açarak "SOCKS." seceneğini kaldırın okeyleyerek setting bölümünden çıkabilirsiniz.
  6. Explorerın ayarlarındaki advantec seçeneğini ayarlayacağız.
  7. explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) menüsündeki advantec (gelişmiş) sekmesindeki security altındaki
  8. "Check for server certificate revocation" (sertifika ile iilgili alanı) sekmesinin chekini kaldırın.
  9. "Use SSL 2.0" sekmesini işarateleyin
  10. "Use SSL 3.0" sekmesini işarateleyin
  11. Sonra da msn messengerınızı tamamen kapatın. System treyden de kaldırın. Daha sonrada başlat çalıştırdan aşağıdaki komutları yazın. Her komutu yazıp okeylediğinizde registerin başarılı bir şekilde yapıldığına dair mesaj gelecektir. İşleminizi bitirdikren sonra msni tekrar çalıştırın.çalışmazsa makinenizi restart edip deneyin.
  12. Yine sorun devam ederse msni update seçeneği ile kurun.
26 Şubat 2008: Yine Messenger hizmetinde bir sorun var. Bilgisayarınızda herhangi bir değişiklik yapmadan 5'er dakika arayla oturum açmayı deneyin. Windows Live (Hotmail) sunucuları aşırı yüklenmiş olabilir (isteklerin zaman aşımına uğramasına neden olur) ya da Türkiye'yi etkileyen bir ağ problemi olabilir. Bazı hesaplarda oturum açabilmek mümkün. Oturum açılabilen ve oturum açılamayan hesaplar arasındaki en büyük fark ise "izinli ve engelli listelerindeki kişi sayıları".
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 12-02-2007   #2 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cvp: Msn yi Açamıyorum ?

1) İnternetinizin olup olmadığını kontrol edin.
2) Bilgisayarınızın saatini ve tarihini kontrol edin
3) Explorer'ın proxy ayarlarının otomatik bul seçeneğini kaldırın.
explorer da tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) connections (bağlantılar) Lan setting içindeki Automatically detect settings(otomatik proxy bul)seçeneğini kaldırın.
4) MSN Messenger 7.5i başlatın.sonra msn de "Tools" menüsündeki "Options." seçeneğini açın.orada "Connection," ve "Advanced Settings." seçeneğini açarak "SOCKS." seceneğini kaldırın okeyleyerek setting bölümünden çıkabilirsiniz.
5) Explorerın ayarlarındaki advantec seçeneğini ayarlayacağız.
explorerda tools(ayarlar) altında Internet Options(internet seçenekleri) menüsündeki advantec (gelişmiş) sekmesindeki security altındaki
"Check for server certificate revocation" (sertifika ile iilgili alanı) sekmesinin chekini kaldırın.
"Use SSL 2.0" sekmesini işarateleyin
"Use SSL 3.0" sekmesini işarateleyin
6) Sonra da msn messengerınızı tamamen kapatın. System treyden de kaldırın. Daha sonrada başlat çalıştırdan aşağıdaki komutları yazın. Her komutu yazıp okeylediğinizde registerin başarılı bir şekilde yapıldığına dair mesaj gelecektir. İşleminizi bitirdikren sonra msni tekrar çalıştırın.çalışmazsa makinenizi restart edip deneyin.
Yine sorun devam ederse msni update seçeneği ile kurun.
Eski 12-02-2007   #3 (mesaj-linki)
Kenan01
Cvp: Msn'imi Açamıyorum?

Hepsini denedim olmadı,çalıştır a yazacağım komutları vermemişsiniz?
Eski 12-02-2007   #4 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

Tarih ve saat özelliklerinden internet saatinizin doğrulayın (güncelleyin)
ßaşlat >> çalıştır >> regsvr32 Softpub.dll
Eski 12-02-2007   #5 (mesaj-linki)
Kenan01

İlginize teşekkür ederim ama yine olmadı,başka bir yolu yok mu bunun ?
Eski 12-02-2007   #6 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı

Atladığınız birşeyler var olmalı.. Yukarı da yazdıklarımı sırayla uygulayın..

Bunlar dışında; Başlat >> çalıştır

regsvr32 Softpub.dll
regsvr32 Wintrust.dll
regsvr32 Initpki.dll
regsvr32 Rsaenh.dll
regsvr32 Mssip32.dll
regsvr32 Cryptdlg.dll
regsvr32 Msxml3.dll

tek tek deneyin.. Bu da olmazsa yapabilecek birşey yok malesef...
Eski 12-02-2007   #7 (mesaj-linki)
ilishki

Selamlar, aynı sorun bendede vardı, yukardaki yolların hiçbiri işe yaramadı. Sorun IE7 de olabilir, format atıp Opera yükleyin veya eski IE ile devam edin, sorun çözülebilir
Eski 14-02-2007   #8 (mesaj-linki)
çukutula
Cvp: Msn'imi Aç**ıyorum? ( 80048820 Hata Kodu)

diğer adresimi aç**ıyorum ya yardım lütfen biri açılıyor diğeri açılmıyor kafayı yiyeceğim hata kodu 81000306 yardım lütfen
Eski 14-02-2007   #9 (mesaj-linki)
Blue Blood - avatarı
Cvp: Msn'imi Açamıyorum? ( 80048820 Hata Kodu)

çukutula adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
diğer adresimi açamıyorum ya yardım lütfen biri açılıyor diğeri açılmıyor kafayı yiyeceğim hata kodu 81000306 yardım lütfen
Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdakini deneyin: Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun. MSN Messenger'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun. İşletim sisteminiz için kullanılabilir olan en son güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun. Microsoft® Windows® işletim sistemleri için, Microsoft® Windows® Update web sitesine gidin. Güvenlik duvarı kullanıyorsanız, MSN Messenger'a güvenlik duvarı üzerinden tam erişim izni verildiğinden emin olun. Daha fazla bilgi için güvenlik duvarı belgelerine bakın. MSN Messenger için Gelişmiş Bağlantı ayarlarını doğrulayın.

Not : Bilgisayarınız bir kurumsal ağın parçasıysa, ağın MSN Messenger hizmetine erişmeye izin verdiğini doğrulamak için ağ yöneticinize başvurun. Çevirmeli bağlantı kullanıyorsanız, bağlantı zaman aşımına uğruyor olabilir. Daha sonra yeniden bağlanmayı deneyin.
Eski 14-02-2007   #10 (mesaj-linki)
çukutula
Cvp: Msn'imi Aç**ıyorum? ( 80048820 Hata Kodu)

ya diğer adresim açılıyor ama ****hotmail.de uzantılı olanı açamıyorum bu üstte belirtilenleride yaptım ama hiç bi şekilde olmuyor
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
80048820, 80048820 hata kodu, 80048820 msn hata, hata kodu 80048820, msn hata kodu 80048820,
MSN Hata Kodu 80048820 Windows Live Messenger Hatası Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
MSN Hata Kodu 81000306 Windows Live Messenger Hatası Morrigan MSN Teknik Destek/Bilgiler 155 13 Saat Önce 12:54
MSN Hata Kodu 80048831 Windows Live Messenger Hatası Blue Blood MSN Teknik Destek/Bilgiler 6 1 Hafta Önce 17:07
MSN Hata Kodu 81000378 Windows Live Messenger Hatası trantmurat MSN Teknik Destek/Bilgiler 108 25-09-2009 03:05
MSN Hata Kodu 80048826 Windows Live Messenger Hatası webbdersleri MSN Teknik Destek/Bilgiler 3 23-03-2008 09:32
MSN Hata Kodu 81000365 Windows Live Messenger Hatası Morrigan MSN Teknik Destek/Bilgiler 0 15-08-2007 20:07