| | #251 (mesaj-linki) |
| | Cvp: Kutub-ı Sitte (Hadisi Şerifler) Hureyre'nin (r.a.) naklettiğine göre: Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: Güneş, battığı yerden doğmadıkça Kıyamet kopmayacaktır. Güneş Batı tarafından doğduğu zaman, toptan bütün insanlar iman edecekler. Fakat işte o gün, Önceden iman, etmemiş veya imanıyla bir iyilik kazanmamış olan hiç bir kimseye (o günkü) imanı fayda vermeyecektir. |
|
| | #252 (mesaj-linki) |
Cvp: Kutub-ı Sitte (Hadisi Şerifler) Ebu Dâvud, Tahâret 25, (47); Tirmizi, Tahâret 18, (23). 3590 - Tirmizi şu ziyâdede bulundu: "Zeyd İbnu Hâlid, namaza geldiği zaman misvağı kulağının üstünde olurdu, tıpkı kâtibin, kulağı üstündeki kalemi gibi. Misvaklanmadan namaza durmazdı. Misvaklandıktan sonra yine yerine koyardı." Tirmizi, Tahâret 18, (23). Ebu Dâvud, Tahâret 27, 30, (51, 56, 57); Müslim; Tahâret 45, (253); Nesai, Tahâret 8, (1, 13), Metin Ebu Dâvud'a ait. 3594 - Yine Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Misvak ağız için temizlik vasıtasıdır. Rab Teâla için de rıza vesilesidir.'' | |
|
| | #253 (mesaj-linki) |
Cvp: Kutub-ı Sitte (Hadisi Şerifler) Alî b. Ebî Tâlib (r.a.)'dan :Şöyle demiştir: Resûlu'llâh salla'llâhu aleyhi ve sellem'den işitdim, buyurdu ki benim ağzımdan yalan uydurmayınız. Her kim benim ağzımdan yalan söylerse Cehennem'deki yerine hazırlansın. Buhârî'ye göre: Rib'ıyy b. Hırâş, Alî b. Ebî Tâlib (r.a.)'den Resûlu'llâh salla'llâhu aleyhi ve sellem'in "Benim ağzımdan yalan uydurmayınız. Her kim benim ağzımdan yalan söylerse Cehennem'e girsin." buyurduğunu işittiğini kendisinden duymuş. | |
|
| | #254 (mesaj-linki) |
Cvp: Kutub-ı Sitte (Hadisi Şerifler) Satışında, satın alışında, borcunu ödeyişinde cömert ve kolaylaştırıcı davranan kimseye Allah rahmetini bol kılsın. (Tirmizi, 1320) | |
|
| | #255 (mesaj-linki) |
Cvp: Kutub-ı Sitte (Hadisi Şerifler) “İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar.” Hadis-i Şerif Sen bir ayakkabı aldığında iyisini al. Elbise aldığında da, iyisini al Hadis(Taberani). Nesâi, Tahâret 5, (1, 10). 3595 - Hz. Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam'a uğramıştım. Elindeki bir misvakla dişlerini misvaklıyordu ve ü, ü diye bir ses çıkarıyordu, misvak ağzındaydı, sanki kusuyor gibiydi." Buhari, Vudü 73; Müslim, Tahâret 46, (255); Ebu Dâvud, Tahâret 26, (49); Nesâi, Tahâret 3, (1, 9). | |
|
![]() |
Kutub-ı Sitte (Hadisi Şerifler) Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Seyyid Kutub (Seyyid Kutub Kimdir? - Seyyid Kutub Hakkında) | Kral_Aslan | Bilim tr | 1 | 16-11-2007 11:58 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||