Geri Dön   MsXLabs Hi-Tech Forum > :: Akademik Forumlar :: > Biyografiler > Türkiye'den > Müzik tr
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 29-04-2006   #6 (mesaj-linki)
Cvp: Doğuş.. Cvp: Doğuş..

Biyografi Gerçek adıyla Orhan Baltacı 30 Haziran 1974 tarihinde Almanya'da doğdu. 4 yaşına kadar Almanya'da yaşadı. 4 yaşında Türkiye'ye geldi. Aile içi sorunlarından dolayı evden kaçtı ve çocuk yaşta sokakta yaşamaya, hayatın gerçekleriyle tanışmaya başladı. Cezaevleri, sokaklar, apartman boşlukları, kötü çevre, kötü arkadaşlıklar hepsini çocukken yaşadı. Bu kadar kötü koşullarda bile sigara, alkol, uyuşturucu vb. maddeleri kullanmamış DOĞUŞ bugün hala sigara, alkol, uyuşturucu vb maddeler kullanmamakla birlikte içkili bar programı yapmamaktadır. Sokakta yaşadığı dönemde hayaller kurmaya başladı. Bu hayaller zamanla ve inancıyla hedefleri halini aldı. Hedefi Türkiye sınırları içinde bir yıldız olmaktı. Bu yolda Tanrı yeteneği sesi yanında kendi söz müziklerini yazmaya başladı. Bunları sokakta beraber yaşadığı arkadaşlarıyla paylaştı. Bu paylaşım ona yetmedi. Bu söz ve müzikleri Türkiye'ye duyurması lazımdı. İlk iş olarak yıllardır yaşadığı sokaklardan, kötü ruh halinden kurtulup yeni bir hayata başlamak için, yeniden doğmak için adını DOĞUŞ olarak değiştirdi. Çalmadığı plak şirketinin kapısı kalmadı.
En sonunda şu an "babam" dediği İskender Ulus'un yapımcılığında Ulus Müzik etiketiyle 1997 yılında kendi söz müziklerini; kendi adını taşıyan "DOĞUŞ" adlı albümle müzikseverlere sundu. Ve beklenen patlama çok geçmeden gerçekleşti. Kısa sürede milyonlara vuran bir satışla hayalleri gerçek oldu. O artık Türkiye'nin parıldayan yeni yıldızıydı. İlk albümü olmasına rağmen "Gamsız", "Uyan", "Ben sensiz ne yaparım" gibi listebaşı şarkılarla müzik dünyasına merhaba dedi.
1998 yılında "Yalancı", "Milyonda bir", "Bunun adına yürek derler" gibi hit parçaları içeren kariyerinin ikinci albümü "DOĞUŞ VE ŞARKILARI" ile rekor bir satışla Türk Pop müziğinin zirvesindeki yerini sağlamlaştırdı.
1999 yılında Almanya'da yapılan kariyerinin üçüncü albümü "HADİ HIZLANDIR" ile Türkiye'yi kasıp kavurmaya devam etti."Gülüm", "Günah pazarı", "Bebişim", "Ayrılmalıyız" gibi listebaşı şarkılarla zirvede ikamet etmeye başladı.
2000 yılında yapılan kariyerinin dördüncü albümü "SEVDİM" ile her zaman ki gibi zirve yaptı. Bu albümde de "Sevdim", "Can dayanmaz" gibi şarkılarla listebaşı oldu.
2002 Temmuz ayında kariyerinin beşinci albümü "DENGE" ile müzik dünyasındaki dengeleri kökten değiştirecek bir albümle geri döndü. "40 Yılda bir", "Yemin ettim", "Virane", "İşte buna aşk derler" adlı parçalarla listebaşı oldu.
İki yıl aradan sonra 2004 Haziran ayında kariyerinin altıncı albümü "6.his" ile müzikseverlerin karşısına çıktı. Albümde "Babuba" adlı parça dışında 11 parçanın söz müziği DOĞUŞ'a ait. 2004 Yılının en iyi yapımlarından biri olmaya aday "6.his" için DOĞUŞ "Onlar şarkı değil, onlar duygu.." diyor.
Doğuş’un "Hayatımın Eseri" olarak nitelendirdiği albüm tanıtım çalışmaları aynı zamanda, gönüllü olarak "Sigarayla Savaşanlar Derneği" organizasyonları ile paralel yürüyecek.
Yıllardır sadece bu sebeple bar programlarını kabul etmediğini belirten ve "Duman Avcıları" ile uzun süredir omuz omuza yürüyen sanatçıyı ve yapımcısı İskender Ulus'u dernek, 31 Mayıs Sigarayı Bırakma Günü'nde bu konu ile ilgili hassasiyetleri ve destekleri için plaketle ödüllendirmişti. Doğuş ayrıca ücretsiz olarak Vakıfın Tanıtım filmlerinde oynayacağını açıkladı.

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 02-05-2006   #7 (mesaj-linki)
JeLiBoN

DOĞUŞ_GAMSIZLAR
hani daglara kopan deli firtina var ya
iki eylul gecti bak sen hala donmedin
yuregimde kopan deli firtina var ya
iki eylul gecti bak sen hala gelmedin

gonul acisindan solgunum
bir guzele vurgunum
duvari nem yikar insani gamsizlar icim sizlar

hani daglarda kopan deli firtina var ya
iki eylul gecti bak sen hala gelmedin
yuregimde kopan dlei firtina var ya
iki eylul gecti bak sen hala donmedin

gonul acisindan solgunum
bir guzele vurgunum
duvari nem yikar insani gamsizlar icim sizlar

ne aksami bilir 0ldum nede sabahi
bir sen vardin icimde kayiplari karistin cok aradim seni benliyimden hic atamadim sevgilim hangi elin tenindesin kimlerlesin benle misin ben senleyim sen nerdesin
DOĞUŞ_ GİDEN GİDER
Bu zamansız gidişin
Umurumdamı sanki
Neler neler yaşadık
Silemezmiyim seni

Gerçek aşkı bul ama
Hüzünlerinle yaşa
Ağlarımmı sanmıştın
Ne farkederki bana

Gidene dur diyemem
Giden gider zaten
Sevene sevme demem
Seven sever zaten

vurdum duymaz yaramaz
seveceksen sev biraz
ben seni seviyorum
ne olur anla biraz

anlaki gel gör halimi
ne hallere düşmüşüm
aşkından yanmışım
söndürsene sen beni

Son Düzenleyen NoRanynn; 26-05-2006 @ 14:58.
Eski 05-05-2006   #8 (mesaj-linki)

Doğuş'un yepyeni şarkılarının yer aldığı Bozuk isimli albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Doğuş yeni tarzıyla da ilgileri üzerine çekecek. Artık tam anlamıyla olgunluk dönemi yaşayan sanatçı. Müziğine de bu durumunu yansıtmış.

Albüme ismini veren ve çıkış şarkısı olan 'Bozuk', Pazar günü Tv'de yayınlanacak.
Klibin yönetmenliğini Tülay İbak yaptı. Klip, Büyük Londra Otelinde çekildi.

Albümdeki tüm şarkıların söz ve müziği Doğuş'a ait. Aynı zamanda albümde 'Ceza' isimli şarkının bir de ingilizce versiyounu 'Don�t Cry' olarak yer alıyor. Doğuş'un Bozuk isimli yepyeni albümü DSM etiketi ve Ahmet Çelenk Prodüktörlüğünde hazırlandı.

Şarkı Listesi

1 Bozuk - 05:06
2 Ceza - 04:05
3 Kıyamam - 04:51
4 Şansın Yok - 03:48
5 Don`t Cry - 04:03
6 Bozuk (Playback) - 05:05
7 Ceza (Playback) - 04:04
8 Kıyamam (Playback) - 04:50
9 Şansın Yok (Playback) - 03:49
10 Don`t Cry (Playback) - 04:01
Eski 26-05-2006   #9 (mesaj-linki)

Doğuş - Yan Yüreğim
Umutlarim gitti birer birer
Hayallerim gitti birer birer
Gidisin bitisin ne olur gitme
Beni benle çaresiz birakma

Yan yüregim yan
Acisiyla parçalan
Yan kim umrunda
Sen kendi haline yan
Doğuş - Adımı Çok Anacaksın
Kahroldum, her gün yana yana
Ziyan oldum, heba oldum
Değer miydi yaptıklarına,
Bir ben daha bulabilirmisin

Her günüm ziyan, zehir
Her yanım sen kokuyor
Sersefil bir haldeyim
Yoksun yanımda...

Huzurum kalmadı artık
Neyim varsa aldında gittin
Adını koyamıyorum insafsız

Sende bir gün bulacaksın
Adımı çok anacaksın
Hazin bir aşk diye yanacaksın
Eski 27-05-2006   #10 (mesaj-linki)

Bunun Adına Yürek Derler

özülmek bilmiyor dertlerim
Çözüm nedir zaten hiç bilemem
Ne güzel her şeyimizi paylaşmışken
Nasılda bir anda beni harcadın
Aslında sen kendini harcadın

Bunun adına yürek derler
Öyle bir anda silemezler
Biz burada neciyiz neyiz
Seversek bir defa severiz

Bunun adına yürek derler
Öyle bir anda silemezler
Biz burada neciyiz neyiz
Seversek ölümüne severiz

Bunun adına yürek derler
Öyle bir anda silemezler
Biz burada neciyiz neyiz
Seversek bir defa
Seversek ölümüne
Seversek allahına kadar severiz

Son Düzenleyen NoRanynn; 02-08-2006 @ 14:31.
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
bütün şarkıların listesi,, dogus ask hayati, dogusun hayati, doguŞun hayati, doguş sanatçının hayatı, doğuş,un müzikleri, doğuşun hayatı, doğuşun hayatı ve resimleri, doğuşun hayatı çocuklukta yaşadığı arkadaşları, doğuşun müzikler, sanatçı doguş, sanatçı doguşun hayatı, sanatçı doguşun resimleri, sanatçı doğuşun aşk hayatı, şarkıcı doğuşun hayatı,
Konu Araçları

Doğuş (Doğuş Orhan Baltacı Kimdir? - Doğuş Orhan Baltacı Hakkında) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Galois (Galois Kimdir? - Galois Hakkında) NoRanynn Bilim ww 1 25-11-2007 16:28
Prof. Dr. Abdülaziz Rantisi (Abdülaziz Rantisi Kimdir? - Abdülaziz Rantisi Hakkında) KENCISii Siyaset ww 0 16-11-2007 10:30
Yrd. Doç. Dr. İzzet Sak Hakkında Kimdir? (İzzet Sak Kimdir? - İzzet Sak Hakkında) Kral_Aslan Bilim tr 0 11-04-2007 20:54
Ayhan Şahenk (Ayhan Şahenk Kimdir? - Ayhan Şahenk Hakkında) KisukE UraharA Siyaset tr 0 10-04-2007 14:39
Flora Tristan (Flora Tristan Kimdir? - Flora Tristan Hakkında) kompetankedi Edebiyat ww 0 09-11-2006 09:14
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 01:07Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.10167289 saniyede (66.45% PHP - 33.55% MySQL) 9 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR