Arama

Doğuş Üniversitesi - Sanat ve Tasarım Fakültesi

Güncelleme: 5 Eylül 2008 Gösterim: 2.368 Cevap: 0
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
5 Eylül 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi
Doğus Üniversitesi - Sanat ve Tasarım Fakültesi

Sponsorlu Bağlantılar
Sanat ve Bilim arasındaki temel ilişkinin gerekliliğinden yola çıkan Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi'ni kurmuş; öğrencilerinin özgüvenli ve yaratıcı çağdaş birer sanatçı ve tasarımcı olmalarını sağlayacak programlarını oluşturmuştur.

Sanat iç dünyamızı zenginleştirir, yaratıcı gücümüzü yönlendirir; yaşamı daha derinden algılamamıza yol açar; ruhsal huzurun ve mutluluğun kapılarını açar, yaşamı anlamlı kılar.

Düşünce, yaşamı yorumlar, doğayı inceler, gerçeği arar. İnsan varlığının tüm sorunlarını araştırır, irdeler ve çözümler üretir. İnsan evrenin sonsuzluğunda, yalnızlığını ve evrenin sırlarını bilim ve sanat ile çözerek geleceğini aydınlatmayı arzular. Bilimin ve sanatın gücü yaşamın her evresinde insan içindir.

Bu nedenle insanlığın ve uygarlığın gelişiminde bilim ve sanat, her zaman aynı öneme sahip olmuştur. Uygarlığın üst düzeyde olduğu insanlık tarihinin geçmiş dönemlerinde sanat ve bilimin birlikte geliştiklerini görürüz. Bu gelişim Mısır Uygarlığında da, Anadolu Uygarlıkları’nda da Çin’de ve Rönesans İtalya’sında da aynı şekilde süregelmiştir. İnsanlık tarihinin en güzel dönemlerinde bilim ve sanat iç içedir.

Atatürk’ün çizdiği yolda, çağdaş bir yaşam düzeyine ulaşabilmek için bilim ve sanatın bir arada olması gerekliliğine inanmaktayız. Uygarlık için yalnız ekonomik kalkınma yeterli değildir, aynı zamanda kültürel kalkınmanın da gerçekleşmesi gerekmektedir.

Gelenek ve çağdaşlık kavramlarının dengeli uyumu, eğitimin temel ilkeleri arasında yer alır. Akademik eğitimin temel değerleri, bilinen doğrularının yanı sıra, en yeni tekniklerle araştırmalar, kuramsal yorumlamalar ve yaratıcı düşüncenin tüm boyutları içinde yer alır.

Sanat eğitiminin bir başka güzel yanı da sanatın yaşam ile iç içe olmasıdır. Yaratıcı gücünü toplumdan alan sanat hayatın her alanında varlığını göstermekte ve hissettirmektedir .

Sanat ve Tasarım Fakültesi; Türk Toplumu’nun tarihsel, kültürel ve sanatsal değerlerinin eğitimde yer alması gerekliliğinden yola çıkarak, günümüz ulusal değerlerinin, evrensel değerler içinde oluşturulmasıyla yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemektedir.

Sanat ve Tasarım Fakültesi bu yıl Resim ve Grafik Bölümlerinin yanı sıra İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Görsel İletişim Tasarımı gibi yeni bölümleriyle birlikte, çağın en gelişmiş sanat eğitimi teknikleri ve yöntemleriyle, seçkin ve toplumsal güveni kazanmış, deneyimli ve yenilikçi kadrosuyla eğitimini sürdürecektir.

Bu doğrultuda Sanat ve Tasarım Fakültemiz yenilikçi ve yaratıcı bir coşkuyla yarının sanatçı adaylarını yetiştirmeye kararlıdır.

Programlar Hakkında

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi çağdaş, kaliteli ve modern bir eğitim anlayışı ve seçkin bir eğitim-öğretim kadrosu ile 2004/2005 akademik yılında eğitime başlamış bulunmaktadır.

Sanat ve Tasarım Fakültesinin bünyesinde lisans programı olan altı bölüm bulunmaktadır. Bunlar:

  • Mimarlık
  • Grafik Bölümü
  • Resim Bölümü
  • İç Mimarlık Bölümü
  • Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü
  • Görsel İletişim Tasarımı Bölümü
Eğitim-öğretim dili Türkçe’dir; ancak öğrenciler isteğe bağlı olarak bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Sınıfına katılabilirler

Prof. İsmail Kaya
Dekan



Benzer Konular

16 Nisan 2009 / Tiglon Taslak Konular
10 Eylül 2008 / Lavie Taslak Konular
5 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular