Arama

Michael Jackson - Sayfa 2

Güncelleme: 23 Ekim 2015 Gösterim: 164.309 Cevap: 27
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
30 Haziran 2009       Mesaj #11
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Dünya Michael’a ağlıyor!

Sponsorlu Bağlantılar
Michael Jackson'ın ölümünün ardından kim ne dedi?

Müzik dünyası
Michael Jackson ’ın ölüm haberiyle yasta... İşte ünlü sanatçıların Michael Jackson'ın ölümün ardından bıraktığı mesajlar...

Pete Wentz: Daha önce hiç bu kadar kötü hissetmemiştim. Eğer bu haber doğruysa, 'rahat uyu Michael' demekten başka bir şey diyemeyeceğim.

“Weird Al” Yankovic: Aman Tanrım! Hala inanamıyorum. Rahat uyu Michael Jackson
John Mayer: Stüdyoda kalakaldım. DNA'larımızın en önemli halkasını kaybettik. Rahat uyu MJ.

MC Hammer: Yastayım arkadaşım, ağabeyim, akıl hocam, ilham kaynağım. Bana ve aileme her zaman umut verdin. Eğer sen olmasaydın, ben ben olamazdım.

Kim Kardashian: Müzik bundan sonra çok farklı olacak.

Gilles Marini: İnanamıyorum! Tüm zamanların en önemli, en muhteşem adamı bizi bıraktı. Seni her zaman çok seveceğiz Michael Jackson.

Alyssa Milano: İlk kez moon walk izlediğiniz günü hatırlayın! Rahat uyu Michael Jackson.

Rob Thomas: Resmi bilgidir: Michael Jackson 50 yaşında öldü. Diyecek bir şey bulamıyorum.

Diablo Cody: Ofiste durmadan ‘Wanna Be Starting Something’ dinliyoruz. Ne kadar muhteşem bir şarkı!

Miley Cyrus: Michael Jackson benim ilham kaynağımdı. Dualarım onun için...


http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
2 Temmuz 2009       Mesaj #12
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Michael Jackson
MsXLabs.Org
Sponsorlu Bağlantılar



Jackson servetini annesine bıraktı
Popun kralı Michael Jackson'ın 7 yıl önce yazdığı vasiyetname Los Angeles mahkemesine sunuldu. 7 Temmuz 2002 tarihli vasiyetnameye göre Michael Jackson tüm servetini, vasiyetnamede adı geçen 3 çocuğunun bakımını üstlenen annesi Katherine Jackson'ın hak sahibi olduğu Michael Jackson Aile Vakfı'na bıraktı. Vasiyetnamesinde gerektiğinde 79 yaşındaki annesinden sonra, ünlü şarkıcı ve oyuncu Diana Ross'u çocuklarının bakımı için vasi tayin eden Jackson, eski eşi Debbi Rowe'u mirasından mahrum etti. Vasiyetnamenin yazıldığı tarihte sanatçının servetinin 500 milyon dolardan fazla olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

ANESTEZİ İLACI İDDİASI

Jackson'ın ölümüyle ilgili farklı iddialarsa devam ediyor. İnternetteki magazin sitesi The Daily Beast, Michael Jackson'a yakın bir kaynağın, "Jackson, konserlerini iptal edebilmek için kendisini biraz hasta etmek istedi. Hastalığı sebebiyle konserleri iptal etse tazminat ödemeyecekti. Ancak aldığı ilacın dozunu kaçırdı" şeklindeki iddiasına yer verdi. Bir başka magazin sitesi TMZ ise, Jackson'ın evinde, "Propofol" adlı son derece tehlikeli bir ilacın bulunduğunu iddia etti. Güçlü sakinleştirici etkisi olan Propofol'ün ameliyat öncesi anestezilerde hastalara verildiğine, kesinlikle hastane ortamı dışında kullanılmaması, güçlü ağrı kesicilerle birlikte kullanıldığında ise kalbin durmasına neden olabildiğine dikkat çekiliyor. CNN televizyonu dün, Jackson'ın masal kahramanı Peter Pan'in adası Neverland'den esinlenerek kurduğu dev çiftlikte, cuma gününün halkın ziyaretine ayrılmasının planlandığını, pazar günü ise aile arasında özel bir tören düzenleneceğini duyurdu. Ancak Jackson'ın ailesi bu haber üzerine yaptığı yazılı açıklamada henüz törene ilişkin ayrıntılar üzerinde karar verilmediğini açıkladı. Hayranları Jackson'ı anmaya devam ederken, Ukrayna'nın Zaporozhie bölgesinin yerel meclisi, Oktyabrskoe köyünün adının "Michael Jackson" olarak değiştirilmesine karar verdi.


Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 02:51
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
3 Temmuz 2009       Mesaj #13
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Michael Jackson’a 11 bin kişilik cenaze töreni

Michael Jackson

Michael Jackson, Salı günü Los Angeles'daki Staples Centre'da yapılacak bir törenle son yolculuğuna uğurlanacak. Michael ile ilgili fikri sorulan ABD Başkanı Barack Obama, sanatçıyla ilgili bir sırrını açıkladı.

Pop müziğin kralı efsane isim Michael Jackson’un ani ölümünün üzerinden bir hafta geçti. Jackson’un tüm dünyayı yasa boğan ölümünün ardından, ailesi kamuoyuna bir açıklamada bulunarak, Jackson için 7 Temmuz Salı günü bir veda töreni yapılacağını duyurdu. Los Angeles’taki Staples Center’da yapılacak veda töreni yerel saatle sabah 10’da başlayacak. Yıldızın cenazesinin nereye defnedileceği ise henüz kesinlik kazanmadı. Jackson'un da yapımcılarından olan ünlü aranjör Quincy Jones, cenaze törenine gitmeyeceğini söyledi:

“Hayır, cenaze törenine gitmeyeceğim. Artık bu tür törenlere katılmak istemiyorum. Ray Charles, Marvin Gaye.. Son iki buçuk yıl içinde tam 150 kişiyi kaybettik… Yeter artık. Ben onları oldukları gibi hafızamda yaşatmak istiyorum.”


Michael Jackson
Obama’nın “Michael sırrı”


ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta yaşamını yitiren popun efsane ismi Michael Jackson'ın tarihe, ''eğlence dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak'' geçeceğini söyledi.

Barack Obama, Michael Jackson ile ilgili olarak, ''Onun şarkılarıyla büyüdüm. Bütün şarkıları hala iPodumda'' dedi. Obama, şarkıcının, ''trajik ve pek çok yönüyle hüzünlü bir özel yaşam sürdüğünü'' düşündüğünü de bildirdi.

Organizatörler, veda töreni için Jackson hayranlarına 11 bin ücretsiz bilet dağıtılacağını açıkladı. Törenin yapılacağı Staples Center’ın özel bir anlamı da bulunuyor. Jackson ‘geri dönüş turnesi’ adı verilen son konserlerinin provalarını bu salonda yürütmüştü.

Michael Jackson 26 Haziran’da geçirdiği kalp krizi neticesinde hayata veda etti. Jackson’un ölüm nedeni hala belirsizliğini koruyor, otopsi sonuçları henüz açıklanmadı. Bugünlerde Jackson’un ölümünden iki gün önce yaptığı konser provalarından kayıtları içeren videolar internette ve televizyon ekranlarında göze çarpıyor. Jackson bu görüntülerde oldukça sağlıklı ve enerji dolu olduğu izlenimi veriyor. Yıldızın ölümünden hemen sonra çalışanları, Jackson’un ‘hasta ve güçten düşmüş’ olduğu yönündeki iddiaları yalanlamıştı. Bu nedenle, Jackson'un beklenmedik ölümüne dair kimi şüpheleri de beraberinde getirdi. Yıldızın evinde büyük miktarda ilaç bulunması bu şüpheleri daha da kuvvetlendirdi ve Jackson’un doktorların verdiği aşırı dozda ilaç nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceği dile getirildi

“Kanıtlar kasten yok edildi”

Ayrıca Jackson’un ölümünü aydınlatabilecek kanıtların kasten yok edildiği gibi iddialar da ortaya atılıyor. Bu nedenle ünlü şarkıcının ölüm sebebini araştırmak üzere Amerikan Uyuşturucu ile Mücadele Kurumu’nun yanı sıra Kaliforniya savcılığı da soruşturmalara başladı. Kaliforniya Eyalet Adalet Bakanı Jerry Brown, bakanlık bünyesinde görev yapan memurların ‘doktorlar ve reçeteye bağlı ilaçlarla ilgili araştırmalar yaparak” polise yardım ettiğini belirtti.

Öte yandan ünlü yıldızın ölümünün ardından vasiyetine ve mirasının bölüşümüne ilişkin tartışmalar da alevlendi. Jackson'ın yedi yıl önce yazdığı ve Los Angeles mahkemesine sunulan vasiyetnameye göre, ünlü yıldız, tüm servetini üç çocuğunun bakımını üstlenen annesi Katherine Jackson’ın hak sahibi olduğu Michael Jackson Aile Vakfı’na bıraktı.

Ancak, Amerikan haber kanalı CNN’in verdiği bilgilere göre, Jackson ek bir belge ile servetinin yalnızca yüzde seksenini annesi ile çocuklarına, yüzde yirmisini ise çeşitli vakıflara bıraktı. Vasiyetin ve söz konusu ek belgenin geçerli olup olmadığı konusunda ise son sözü yargı söyleyecek. Vasiyetnameye ilişkin ilk davanın Pazartesi günü görülmesi bekleniyor.
Pop müziğin efsanevi ismi Michael Jackson’un ölümünün ardından yaşanan bir tartışma da çocuklarının velayeti konusunda. Jackson’un eski eşi Debbie Rowe, Michael Jackson ile evliliğinden iki olan iki çocuğunun velayet hakkını istiyor. Jackson’un, biri taşıyıcı anneden olan, üç çocuğunun velayeti yetkili bir yargıç tarafından geçici olarak babaanne Katherine Jackson’a verilmişti.

Fildişi Sahili “evladı” Michael’ı istiyor
Fildişi Sahili'nde bir köyün ileri gelenleri, 25 Haziranda ölen pop kralı Michael Jackson'ın cenazesinin kendi köylerinde defnedilmesini istiyor.
Fildişi Sahili'nin güneydoğusundaki Sanwi Krallığı'nın başkenti Krindjabo'nun ileri gelenleri, 1992'de bölgelerini ziyaret eden Michael Jackson ile ilgili olarak ''O bizim evladımızdı, cenazesini istiyoruz'' dedi.

Michael Jackson

Fildişi Sahili ile Togo topraklarına yayılan büyük bir etnik grup olan Akan'ların Sanwi Krallığı'nın sözcüsü Ahissan Nogbou, ''Cenazesini Krindjabo'da defnetmek üzere buraya istiyoruz'' dedi.

“O bizim prensimiz”

1992'deki ziyaretinde burada ''Prens'' unvanı verilen Jackson'ın kendi köylerinin dışında başka bir yere defnedilmesinin kabul edilemez olduğunu savunan sözcü, asla halka doğrudan hitap etmeyen Kral 5. Amon N'douffou'nun önünde yaptığı konuşmada, ''Onun başka yere defni bir utanç, çünkü Akan geleneğine göre bir Prens her zaman kendi topraklarında defnedilir'' diye konuştu.

Jackson 13 Şubat 1992'deki Afrika turnesi sırasında Afrikalı köklerini bulmak amacıyla bir ormanın içinde kurulu bu büyük köyü ziyaret etmişti. Jackson'a 30 dakika süren bu ziyareti sırasında, Amalaman Anoh adı verilmişti.

Michael Jackson da etnik agni dilinde teşekkür etmiş ve köklerinin bu krallıktan gelebileceğini söylemişti.
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
4 Temmuz 2009       Mesaj #14
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Jackson'ın cenaze töreni, son provayı yaptığı yerde


michael

Geçtiğimiz hafta 50 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü pop yıldızı Michael Jackson'ın cenaze töreni, dünya turnesi için son provalarını yaptığı Los Angeles'taki Staples Center'da yapılacak. Salı günü yerel saatle 10.00'da gerçekleştirilecek cenaze töreninin yapılacağı mekanın kapasitesi 20 bin kişi.

Ancak törene 100 bine yakın kişinin geleceği tahmin ediliyor. Jackson'ın ailesi tarafından açıklanan cenaze töreni ile ilgili basın bildirisinde, masrafların kim tarafından karşılanacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.
Öte yandan Jackson'ın eski eşi, çocuklarının velayeti için mahkemeye gidiyor. Jakson'dan iki çocuğu olan Deborah Rowe, 13 Temmuz'da hakim karşısına çıkarak çocuklarının velayet hakkını arayacak. Deborah Rowe'un Michale Jackson'dan Michael Joseph Jackson Jr. (12) ve Paris Michael Katherine Jackson (11) isimli iki çocuğu olmuştu. Michael Jackson'ın 7 yaşındaki en küçük çocuğu ise kimliği gizli tutulan bir taşıyıcı anneden dünyaya gelmişti.
Jackson'ın annesi Katherine Jackson'a, pazartesi günü üç torununun geçici velayeti verilmişti. Michael Jackson'ın çocuklarının yasal velilerinin kim olacağına mahkeme karar verecek. Birçok avukat Deborah'ın bu davayı kazanacağını öngörüyor. Ünlü sanatçı, iki çocuğunun annesi Deborah Rowe'a mirasından hiçbir şey bırakmadı. Jackson'ın beş sayfalık vasiyetnamesi 7 Temmuz 2002 tarihini taşıyor. Şarkıcının mal varlığı, vasiyetinde 500 milyon doların üzerinde gösteriliyor ve tamamı Michael Jackson Aile Vakfı'na bırakılıyor. Söz konusu vakıftan Jackson'ın üç çocuğu, annesi ve isimleri açıklanmayan hayır kurumları yararlanacak. Michael Jackson, vasiyetnamesinde, "Eski eşim Deborah Rowe Jackson'a, bilerek mirasımdan pay ayırmadım." diye yazmış

http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
5 Temmuz 2009       Mesaj #15
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Michael Jackson p04

Micheal Jackson'nun Mezarına 2 Milyar Dolar

Rusya'da ünlü prodüktör Valov, "Rus işadamları, Michael Jackson'ın mezarının Lenin'in mozolesinin yanına inşa edilmesi için ailesine 3 milyar dolar vermeye hazır" dedi

Rusya'da şov dünyasında prodüktör olan Aleksandr Valov, Rus işadamlarıyla "Popun Kralı Michael Jackson'ın mezarının Kızıl Meydan'a yapılması" konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Vavlov, Jackson için Rus işadamlarının 3 milyar ABD dolarını gözden çıkardığını belirtti. Rus işadamlarıyla yaptığı görüşmeleri anlatan Valov, "Jackson'ın ailesine bu paranın 2 milyar dolarını bağışlamak ve böylece çocuklarını borçtan kurtarmak istiyorlar" diye konuştu. Valov, Jackson'a yakışır bir şekilde Kızıl Meydan'da Vladimir Lenin'in mozolesinin yanında yapılacak gösterişli mezarın, camlar ve değerli taşlarla süsleneceğini belirtti.

MICHAEL VİRÜSÜ
Michael Jackson'ın ölümüyle birlikte müzik listelerinde bir numaraya oturması ve en çok merak edilen haber konusu olması, bilgisayar korsanlarına fırsat yarattı. Korsanlar, Jackson ile ilgili yaptıkları spam ve virüsleri bilgisayar kullanıcılarına göndermeye ve sanal dünyada yaymaya başladı. Korsanlar kullanıcının isteği dışında kendisine gönderilen elektronik posta olarak da adlandırılan spam dosyalarını, "Michael Jackson'ın Ölümünün Perde Arkası, Gerçek Nedeni, Saklanan Gerçek" gibi başlıklarla bilgisayar kullanıcılarına göndermeye başladı

'MÜSLÜMAN GİBİ DEFNEDİLECEK'

Öte yandan ailesinin, Jackson için İslami kurallara uygun olarak 7 Temmuz'da Los Angeles Staples Merkezi'nde tarihin en büyük cenaze törenini düzenleyeceği iddia edildi. Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai merkezli Al Arabiya TV kanalı ise Jackson'ın cenaze töreninin İslami kurallara göre, Los Angeles'taki dev eğlence- spor arenası Staples Merkezi'nde gerçekleştirileceğini öne sürdü. Haberde, geçen yıl İslam dinini seçen Jackson'ın, yeni dinine göre defnedilmeyi istediği, bu nedenle ailesinin böyle bir karar aldığı belirtildi.

http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
6 Temmuz 2009       Mesaj #16
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Michael Jackson'ın vasiyeti kıyamet kopardı


michael jackson


Geçen hafta hayatını kaybeden Michael Jackson’un vasiyetnamesinin açıklanmasıyla birlikte, yeni sorular ortaya çıkarken, yıldızın ölümünü soruşturan ekibe Federal İlaç İdaresi de katıldı


LOS ANGELES - Deutsche Welle'nin haberine göre, Michael Jackson'ın yedi yıl önce yazdığı ve dün Los Angeles mahkemesine sunulan vasiyetnameye göre, ünlü yıldız, tüm servetini üç çocuğunun bakımını üstlenen annesi Katherine Jackson’ın hak sahibi olduğu Michael Jackson Aile Vakfı’na bıraktı.

Jackson, 79 yaşındaki annesinin müsait olmaması halinde, çocuklarının bakımı için Amerikalı ünlü şarkıcı, müzik yapımcısı ve oyuncu Diana Ross'u vasi tayin ederek büyük sürpriz yaptı; iki oğlunun annesi olan eski eşi Debbi Rowe’u ise mirasından mahrum ettiğini açıkça bildirdi.

VASİYET HÂLÂ GEÇERLİ Mİ?
Vasiyetnamenin yazıldığı tarihte sanatçının servetinin 500 milyon dolardan fazla olduğu sanılıyor ve servetinin çoğunun, gayrimenkuller ve Beatles şarkılarını da içeren Sony/ATV Müzik Yayın kataloğundaki hisselerinden oluştuğu belirtiliyor.

Daha önce oğulları üzerindeki ebeveynlik haklarından vazgeçtiğini açıklayan, ancak Jackson’ın 2005 yılında çocuklara taciz suçlamasıyla yargılanması sırasında çocuklarının velayetini yeniden alma talebinde bulunan Rowe’un ise, Jackson’ın vasiyetnamesine itiraz edebileceği belirtiliyor. Hukukçular, Jackson’ın ölmüş olması nedeniyle Rowe’un daha önce ebeveynlik hakkından vazgeçmiş olsa bile çocuklarının velayetini almak için hukuken güçlü durumda olduğunu belirtiyorlar.

YENİ DURUŞMA, YENİ İDDİALAR...
Geçen hafta Jackson'ın çocuklarının velayetini geçici olarak annesi Katherine Jackson’a veren yargıç Mitchell L. Beckloff, dün Los Angeles Üst Mahkemesi’nde yapılan bir duruşmada, “Jackson’ın işleriyle ilgili yumağın çözülmesi için 3 Temmuz ve 11 Ağustos’da yeniden duruşma yapılmasına” karar verdi.

Binlerce Jackson hayranı, Santa Barbara’daki Neverland malikanesine akın etti. Bu arada Londra'da ismi açıklanmayan bir kadın, el yazısıyla yaptığı mahkeme başvurusunda, Jackson’la 1970 yılında (Jackson 11 yaşındayken) evli olduğunu iddia etti ve malvarlığından pay talebinde bulundu.


BİRDEN FAZLA VASİYETNAME OLABİLİR
Michael Jackson’ın dün açıklanan vasiyetinin, mevcut olan tek vasiyet olup olmadığı kesinlik kazanmadı. Jackson’ın avukatı Burt Levitch de, yıllarca yanında pek çok hukukçu danışman bulundurmuş olan yıldızın birden fazla vasiyet yazmış olmasını, ihtimal dışı bırakmadı. 2002 yılındaki vasiyetnamenin geçerli olduğuna karar verilir ve Jackson'ın mal varlığı tümüyle vakıfa giderse, mali durumuyla ilgili pek çok ayrıntının gizli kalabileceği belirtiliyor. ABD'de vakıf belgelerinin gizlilik hakkı bulunuyor.


NEVERLAND MUAMMASI SÜRÜYOR
Öte yandan, Jackson’ın naaşının daha önce sahip olduğu Santa Barbara’daki Neverland malikanesinde halka gösterileceğine ilişkin açıklama, Jackson ailesi tarafından yalanlandı. Açıklama üzerine binlerce Jackson hayranı, Santa Barbara’ya akın etmişti.

Malikanenin bulunduğu alanda mezar açma izninin, haftalar değil aylar alabileceği gerekçesiyle, Jackson’ın buraya gömülme fikrinden de vazgeçildiği belirtiliyor.

Jackson ailesinin, önümüzdeki Salı günü Los Angeles’daki Staples basketbol salonunda halka açık bir anma toplantısı düzenlediği bildirildi.

http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
7 Temmuz 2009       Mesaj #17
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Jackson'ın Meşhur Hareketinin Sırrı:

Ölümüyle hayranlarını yasa boğan ünlü sanatçı Michael Jackson'un, yıllar önce bir klibinde dansçılarıyla birlikte gerçekleştirdiği hareketin sırrı ortaya çıktı. Dizlerini kırmadan, normalinden fazla bir şekilde öne eğilerek yaptığı dans gösterisi için özel dizayn edilmiş bir ayakkabı kullanan sanatçı, yıllar önce bu özel ayakkabının patenti için bizzat başvurmuş.

Patent uzmanlarına göre; Michael Jackson'ın 45 derecelik özel dans gösterisi aslında bir illüzyondan ibaret. Bu gösteriye dair 1992 yılında Amerikan Patent Ofisi'ne yapılan patent müracaatının detayları incelendiğinde, temel unsurun aslında özel tasarımlı ayakkabı olduğu net biçimde görülebiliyor. Patent Müracaatını gerçekleştiren şirket Triumph International Inc. olsa bile ayakkabının resmi buluş sahiplerinden birisinin de popun kralı Michael Jackson olduğu ortaya çıktı.

Michael Jackson, söz konusu ayakkabılarını, US 5, 255,452 numaralı patentle koruma altına almış. Buluş sahne tabanındaki bir çiviye ayakkabılardaki bir topuk deliğini iliştirerek ayakkabıyı giyenin ağrılık merkezini geriye doğru kaydırmasına olanak veriyor. Temel olarak bu ayakkabılar, ayakkabı giyenin ayağını öne doğru basitçe kaydırılmasına olanak sağlayan, özel olarak dizayn edilmiş bir topuk yuvasını içeriyor. Destek Patent A.Ş Avrupa Bölge Müdürü Tahir Gürdil, ünlü sanatçının ölümünün ardından yapılan bir araştırma neticesinde
sanatçının patent için bizzat başvurduğunun ortaya çıktığını ifade ederek, "Dünyada gördüğümüz tüm şaşırtıcı gelişmelerin ardında bir fikir ve hesap yatıyor" dedi.

İHA
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Temmuz 2009       Mesaj #18
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Michael Jackson Altın Tabutla Uğurlandı




Michael Jackson'un altın tabutlu naaşı önce Forest Lawn Memorial Park Hollywood-Hills Mezarlığı'na (Orman Çimenliği Anıt Parkı Hollywood Tepeleri Mezarlığı) götürüldü.

Michael Jackson'un California-Los Angeles kenti Beverly Hills Tepeleri mezarlığında ailesi tarafından sessiz sedasız yapılan cenaze töreni dünyada yüzmilyonlarca insan tarafından izlendi.

Cenazenin başında Jackson'un ailesi ve kırk kadar yakın dostu hazır bulundu.
Sadece aile üyeleri ve Jackson'ın yakın dostlarının katıldığı cenaze töreninin ardından Michael Jackson için Staples Center'da da büyük bir anma töreni düzenleniyor...

İlk olarak Jackson için saygı duruşu yapıldı ardından dostları Mariah Carey, Trey Lorenz, Lionel Riche, Stevie Wonder, Jennifer Hudson efsaneye veda şarkıları söyledi.

Şarkı aralarında yine dostları Jackson'la ilgili anılarını ve düşüncelerini sevenleriyle paylaştı.

Başta ünlü ama şarkıcı Stevie Wonder bulunduğu cenaze töreninde, Brooke Shields,Mariah Carey, Kobe Bryant, Berry Gordy, Jennifer Hudson, Magic Johnson, John Mayer, zenci papaz Jesse Jackson, Papaz Al Sharpton, Smokey Robinson, "Queen" Latifah, Martin Luther King III, Bernice A. King, Shaheen Jafargholi ve ailenin yakın dostları olarak, papaz Lucious Smith ile Ron Boyd'da yer aldı.

Jackson'un nasıl ve nereye defnedileceği henüz bilinmiyor.

Kızından Jackson'a anlamlı veda
ABD'de Los Angeles'da 25 Haziran'da yaşamını yitiren pop şarkıcısı Micheal Jackson'un kızı, ünlü şarkıcı için Staples Merkezi'nde düzenlenen törende anlamlı bir veda konuşması yaptı.

Paris-Michael Katherine Jackson, Staples Merkezi'nde toplanan binlerce kişiye hitaben yaptığı kısa duygusal konuşmada, Jackson'un, birinin hayal edebileceği en iyi "baba" olduğunu söyledi.

Paris Jackson, konuşmasını, "Sadece onu çok sevdiğimi söylemek istiyorum" sözleriyle bitirdi.
Tören öncesi tek bilet fiyatı 100 bin dolar
Michael Jackson'ın son provalarını yaptığı Los Angeles'taki Staples Center'da düzenlenen anma töreni için hayranları buraya akın etti.

İnternetten dağıtılan 9 bin bilet için 1 milyon 600 bin kişi talepte bulundu; tek bir bilet fiyatının 100 bin dolara kadar çıktı.

Bunlardan 11 bini salona girmeye hak kazanırken, 6 bin 500 kişi de töreni yakınlardaki Nokia Theatre'da kurulan dev ekrandan izledi.

Ancak Staples Center'a girmeyi hayal eden birçok kişi de salonun önünde kuyruk oluşturdu.

Los Angeles polisi salonun dışında olağanüstü güvenlik önlemleri aldı.

Törenin televizyon tarihinin en çok izlenen olaylarından biri olması bekleniyor. Ülkenin çeşitli yerlerindeki 50 sinema da töreni canlı olarak aktardı.

Kaynak: e-kolay.net
Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 02:51
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
8 Temmuz 2009       Mesaj #19
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
MJ'e hüzünlü veda

Ailesi, dostları ve sevenleri, 25 Haziran’da yaşamını yitiren pop müziğin kralı Michael Jackson’a dün Los Angeles’ta duygu, gözyaşı ve müzik dolu bir anma töreniyle veda etti.

NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın maçlarını oynadığı 20 bin kişilik Staples Center ağzına kadar doldu. Programı ulusal ve uluslararası birçok medya kuruluşu izledi.
Jackson’un altın kaplama bir tabutta salona getirilmesiyle başlayan tören saygı duruşuyla başladı. Daha sonra salona gelemeyen Güney Afrikalı lider Nelson Mandela, Jakson’ın yakın dostları Diana Ross ve Elizabeth Taylor’un mesajları okundu. Mandela mesajında “Michael müzik endüstrisinde bir dev ve efsaneydi. Ve biz milyonlarca hayranıyla birlikte bugün onun yasını tutuyoruz” ifadelerini kullandı. Töreni sunan müzisyen Smokey Robinson “Michael ile aynı dönemde yaşadığım için çok şanslıyım” dedi.

“O olmasaydı...”
İki saat süren törende bir kilise korosu “Krala gidiyoruz” ilahisini söyledi. Mariah Carey ve Trey Lorenz “I’ll be there” şarkısını düet yaptı. Mikrofona çıkan ünlü Hollywood yıldızı Queen Latifah, şiir okuyup duygularını paylaştı. Jackson’un ABD için sanılandan da öte anlamlar ifade ettiğini belirten rahip ve insan hakları savunucusu Al Sharpton, “Michael insanlar arasındaki renk perdesini kaldırdı. O olmasaydı Obama başkan olamazdı” dedi.
Lionel Richie, Stevie Wonder birer şarkı ile dostlarına veda ederken, Lakers’ın eski ve yeni iki ünlü oyuncusu Magic Johnson ve Kobe Bryant ile ünlü yıldız Brook Shields anılarını anlattı. Jackson 5 grubunda birlikte söylediği ağabeyi Jermaine, Michael’in en sevdiği şarkılardan biri olan “Smile”ı seslendirdi. Ünlü R&B şarkıcısı Usher’ın şarkısı, belki de herkesin hislerine tercüman oldu: “Gone too soon” (Çok erkendi).

Paris herkesi ağlattıMichael Jackson
Törenin sonu ise duygunun zirveye ulaştığı andı. Michael Jackson’un kardeşleri duygularını paylaştıktan sonra son sözü 11 yaşındaki kızı Paris söyledi. Sözlerini bitiremeden ağlamaya başlayan Paris, “Doğduğum günden itibaren babam, hayal edebileceğiniz en iyi babaydı. Burada sadece onu ne kadar sevdiğimi söylemek istedim” dedi. Onun gözyaşları salonda ve televizyonları başındaki milyonlarca insanı da ağlattı. Paris’i halası Janet Jackson teselli etti.

Los Angeles’tan notlar
Yüzbinlerin beklendiği salon etrafında hayranlarından çok tişört ve hatıra eşya satıcıları vardı.
Polis, kolunda altın rengi ve mavi bilekliği olmayanları bölgeye yaklaştırmadı. Törendekiler tarihi bir olaya tanıklık ettiklerinin farkındaydı.
En büyük sürpriz cenazenin salona getirilmesiydi. Kentte izdiham ve karışıklığın olmaması için açıklanmayan bu kararla törendekiler, hayranı oldukları sanatçıya yakından veda şansı buldular.
Hala nerede defnedileceği açıklanmayan cenaze, Kalifornia yasaları gereği Neverland’e gömülemiyor. Yakılması durumunda bu mümkün.

Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 02:51
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif
careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
9 Temmuz 2009       Mesaj #20
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Michael Jackson un bilinmeyenleri ve sırları




1- En sevdiği çizgi film karakteri Pinokyo’ydu.

2- Çocukluğunda en sevidği kitaplar Rip Van Winkle ile Yaşlı Adam ve Deniz’di.

3- Jackson çok kolay gıdıklanırdı.

4- Karayipler’de bulunan Saint Vincent Adası, adına posta pulu çıkarmıştı.

5- ‘Muscles’ adında bir boğa yılanı vardı.

6- Küçüklüğünde kız kardeşi La Toya’nın yatağına örümcek koyardı.

7- Oz Büyücüsü hakındaki bir film olan ‘The Wiz’de rol almıştı.

8- Hollywood’daki ünlüler bulvarında ismi iki kez yazılmıştı. (Biri kendi adına, biri de ‘Jakson 5’ grubu ile birlikte)

9- Quincy Jones ona ‘Smelly-kokmuş’ lakabını takmış

10- ‘Jakcson 5’ grubunun kayıtlarındaki kendi sesini ‘Minnie Mouse’a benziyor’ diye tanımlamıştı.

11- Komedi üçlüsü ‘The Three Stooge’ın hayranıydı.

12- İngiltere’deki Exerter City futbol takımının taraftarıydı.

13- Louis ve Lola adında iki laması vardı.

14- ‘Thriller’ Amerikan Bilbord listelerinde 37 hafta bir numarada kaldı.

15- 1984’te sekiz Grammy kazandı. Bu, bir şarkıcının tek bir yılda kazandığı en çok Garmmy ödülüdür.

16- ‘Climb Every Mountain’ adlı şarkıyı söylediği ilk konserinde 5 yaşındaydı.

17- Sekiz kardeşi vardı.

18- Lisa-Marie Presley ile evliliği 19 ay sürdü.

19- Beatles’ın kataloğunun yayın hakları için 1985’te 47 milyon dolar ödedi. Daha sonra bu hakları 95 milyon dolara Sony’ye sattı.

20- Göbek adı Joseph’ti.

21- 29 Ağustos 1958’de doğdu.

22- 1996’daki Brit Ödülleri sırasında bir ayrıcalık sunularak, Earth Song adlı şarkısını canlı performansla söylmesine izin verildi.

23- Meksika yemekelerine bayılırdı.

24- Dermatoloğu 1993 yılında Jackson’un, cilde rengini veren pigmentlerin kaybına neden ‘vitiligo’ hastalığına yakalandığını açıkladı.

25- Dünya çapında 50 milyondan fazla satan ’Thriller’ tüm zamanaların en çok satan albümü oldu.

26- Diğer iki albümü ‘Bad’ ve ‘Dangerous’ da tüm zamanların en çok satanları arasında yer alıyor.

27- ‘Robot’ ve ‘Moonwalk’ gibi dansların popüler olmasını sağladı.

28- Rock’n Roll Efsaneleri listesinde de yer alıyor.

29- Toplam 13 Gramy kazandı.

30- Billie Jean, adlı şarkısı MTV’de bir siyah tarafından canlı olarak söylenen ilk şarkı oldu.

31- Güney Carolina Resmi Marşı ile ‘South Carolina on My Mind’ adlı şarkının haklarını elinde tutuyordu.

32- Dünyanın farklı yerlerindeki beş Madame Tussuds Müzesi’nde balmumu heykeli var. Sadece Madonna ve Elvis Presley’in daha fazla müzede balmumu heykeli bulunuyor.

33- Tüm dünyada 300 milyondan fazla albüm sattı.

34- Daha sonra Neverland Çiftliği olan California’daki araziye 17 milyon dolar ödedi.

35- 1092 hektar üzerine kurulu olan Neverland’de bir tema parkı, küçük bir hayvanat bahçesi ve sinema salonu bulunuyor.

36- Neverland, 40 kişilik bir güvenlik ekibi tarafından korunuyor.

37- Çiftliğin 2003’deki değeri 100 milyon dolardı.

38- En sevdiği süper kahraman X-Men’deki Morph karakteriydi.

39- Mr. Tibbs adında bir keçi yavrusu vardı.

40- Hayatı boyunca müzikten 500 milyon dolar kazandı.

41- Dünyada acı çeken çocukları hatırlamak için siyah bir bilezik takardı.

42- ‘The Moonwalk’ sokak dansçılarından ilham alınarak geliştirildi.

43- Littel Richard’ın biyografisinde rol almak isterdi.

44- ‘Crusher’ adında evcil bir pitonu vardı.

45- 1984’de bir Fransız hayranı ona benzemek için ameliyat yapılmasına izin verilmediği için intihar etti.

46- 3.8 milyon dolara mal olan Scream’in klibi, en pahalı klibiydi.

47- Bir kütüphane, geri getirmediğini iddia ettiği kitaplar için Jackson’a 1 milyon dolarlık dava açtı.

48- Michael Jackson vejeteryandı.

49- Özgür Willy’deki ‘Will You Be There’ adlı şarkısıyla 1994’te MTV en iyi film müziği ödülünü aldı.

50- History ABD’de en çok satan double albüm oldu.

51- 1992’de Jackson’a Fildişi Sahilleri’de kraliyet ünvanı verildi.

52- Konserlerden önce, suda eritilmiş Ricola şekeri içerdi.

53- Doğum yeri olan Gary-Indiana’da adına bir müze kurulması planlanıyor.

54- Yerçekimine karşı dar açılı olarak eğilmeyi sağlayan özel bir ayakkabının patentini almıştı.

55- Liza Minelli ile David Gest’in düğününde sağdıçlık yaptı.

56- 1993 yılındaki ‘Süper Bowl’un devre arasında yaptı gösteri ABD’de tüm zamanların reyting rekorunu kırdı.

57- Kliplerinden birini Michael Scorcese yönetti.

58- 1997’de yapılan bir araştırma sonucunda dünyanın en tanınmış insanı olarak ilan edildi.

59- 1939 yılında ‘Rüzgar Gibi Geçti’ adlı filme verilen en iyi film Oscar’ın, 1999 yılında 1,5 milyon dolar karşılığında satın aldı.

60- Bir keresinde Elizabeth Taylor için “sarılıp uyumaya bayıldığım yumuşacık, sıcak bir battaniye” tanımını yapmıştı.

61- Simpsons’ın bir bölümünde seslendirme yaptı.

62- Macauley Culkin, iki çocuğunun vaftiz babasıdır.

63- Michael Jackson, Lionel Richie ile birlikte ‘We are The World’ adlı şarkının söz yazarıdır.

64- Nicole Richie’nin vaftiz babasıydı.

65- Bee Gees grubundan Barry Gibb’in oğlunun da vaftiz babasıydı.

66- Sir Richard Attenborough ve oyuncu Rebecca de Mornay ile aynı gün dünyaya geldi.

67- Öldüğü sırada, büyük geri dönüşü olacak Londra’daki 50 konsere hazırlanıyordu.

68- Ağabeyleri Marlon, Jermaine, Jackie ve Tito ile birlikte Jackson 5’da şarkı söylemeye başladığında dört yaşındaydı.

69- Jackson 5’ın ‘I Want You Back’, ‘ABC’ ve ‘I’ll Be There’ adlı şarkıları listelerde bir numara oldu.

70- 2002’de bebek yaştaki oğlu Prince Micheal II’yi, Berlin’deki hayranlarına gösterirken balkondan sarkıtması tartışmalara neden olmuştu.

71- MC Hammer, Michel Jackson’u dans yarışmasına çağırarak meydan okumuştu.

72- Bir TV belgeselinde, yatağını çocuklarla paylaştığını kabul etmiş ancak bunun *yasakkelime*üel içerikli olmadığını sadece şirin bir şey oldunu söylemişti.

73- 1984’deki Pepsi için yapılan reklam çekimleri sırasında yaşanan bir patlamanın ile saçları tutuştu, kendisi aralandı.

74- ABD müzik listelerinde liste başı olan 13 hiti, onu bu alanda Elvis Presley, the Beatles ve Mariah Carey’den sonra dördüncü sıraya taşıyor.


76- Joseph Jackson ve kardeşi Luther ‘The Falcons’ adındaki R&B grubunun üyeleriydi.

77- Michael Jackson annesi tarafından bir ‘Yahova Şahidi’ olarak büyütüldü.

78- 1993 yılında Oprah Winfrey’le yaptığı röportajda, yalnız ve travmatik bir çocukluk geçirdiğini söylemişti.

79- Yeteneği ilk olarak beş yaşında okuduğu bir Hristiyan ilahisi ile fark edildi.

80- Kardeşleri ile kurduğu grubun ilk adı ‘Jackson Brothers-Jackson Kardeşler’di.

81- Micheal Jackson’ın sekiz yaşında grubun solisti olmasıyla birlikte grubun adı ‘Jackson 5’ olarak değişti.

82- 1966-68 arasında orta batı ABD’de uzun bir turneye çıktılar.

83- Bu dönemde müziğine olan ilgiyi arttıran ama kendisinin hiç sevmediği ‘Wacko Jacko’ takma adını kullandı.

84- Oksijen çadırında uyuduğu ya da Fil Adam’ın kemiklerini satın aldığı gibi hakkında pek çok şehir efsanesi üretildi.

85- ‘Bad’in dünya turnesi ni 4.4 milyon insan izledi.

86- İlk otobiyografisi olan Moon Walk’un tamamlanması dört yıl sürdü.

87- Kitap, New York Times’ın en çok satanlar listesinin zirvesine çıktı.

88-Burnuna iki kez estetik ameliyat yaptırdığını kabul etti.

89- Kilo vermenin ve katı bir vejeteryan diyet uygulamanın sahne performansına katkı sağlayacağı tavsiye edilmişti.

90- ‘Man in the Mirror’ adlı single’ının tüm gelirini hayır işlerine bağışladı.

91- 1991 yılında Sonny ile 65 milyon dolarlık bir kontrat imzaladı.

92- 1992’de, yardıma muhtaç çocukları Neverland’da getirp koruma altına alan ve dünya çapında çocuklar için alanlar kuran ‘Heal the World’ adlı vakfı kurdu.

93- Afrika ülkesi Gabon’u ziyareti sırasında 100 bin kişi onu görmeye geldi.

94- En bilinen evcil hayvanı, Bubbles adındaki şempanzesidir.

95- Bubbles, Texas’daki bir kanser araştırmaları kliniğinden alındı.

96- ‘Bad’in kayıtları sırasında Jackson’ın yanında bulunan Bubbles, Tokyo’daki konserlere de onunla birlikte gitti.

97- Heykeltıraş Jeff Koons, Micheal Jackson ve Bubbles’ın bir seri heykelini yaptı.

98- Micheal Jackson’ın Deborah Jeanne Rowe’dan, Micheal Joseph Jackson Junior (’Prens’ olarak da biliniyor) ve Paris Michael Katherine Jackson adında iki çocuğu oldu.

99- Çift 1999 yılında boşandı, Rowe çocukların vesayetini babalarına verdi.

100- Micheal Jakcson’un muzdarip olduğu vitiligo deri hastalığı yüzde 1 ya da 2 oranında görünüyor.

Son düzenleyen Safi; 23 Ekim 2015 02:51
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif

Benzer Konular

2 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
5 Ağustos 2009 / lşıkoıo Soru-Cevap