Arama

Edirne - Merkez - Edirne Güzel Sanatlar Lisesi

Güncelleme: 20 Temmuz 2016 Gösterim: 6.748 Cevap: 0
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
11 Eylül 2008       Mesaj #1
Bia - avatarı
Ziyaretçi

Edirne Güzel Sanatlar Lisesi

Ad:  Edirne merkez  Güzel Sanatlar Lisesi.jpg
Gösterim: 1376
Boyut:  34.1 KB
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Türkiye'de ilk defa 1989 yılında üç büyük ilimizde(Ankara,İstanbul;İzmir) açıldı.
EDİRNE GÜZEL SANATLAR LİSESİ 1995-1996 Eğitim Öğretim yılında 16. sırada açılmıştır.Amacına uygun kendi binası yapılma aşamasında olan okulumuz; halen Trakya Birlik İlköğretim Okulu Ek binasında geçici olarak Eğitim Öğretime devam etmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar
Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri, öncelikle Güzel Sanatlarla ilgili Yüksek Öğretim Kurumlarının bulunduğu illerde açılan İlköğretim üzeri 4 yıl Fonotik ve Plastik sanatlar alanlarında Eğitim Öğretim veren yatılı-gündüzlü karma Orta Öğretim Okullarıdır.

Fiziki Konum;


Okulumuzun kendisine ait binası olmayıp,halen Edirne'nin kooperatifler bölgesinde mülkiyeti Özel İdare'ye ait olan,3500 metrekarelik alan içinde üç katlı betonarme olarak inşa edilmiş Trakya Birlik İlköğretim Okulu ek binasında Eğitim-Öğretimine devam etmektedir.Kullanımdaki okul binamızın bize ayrılan kısmının: 1.katında:3 idare odası,4 derslik ve 1atölye bulunmaktadır.2.katında: (Resim Bölümü) 3 idare odası,2 derslik,2 desen atölyesi,1 seramik atölyesi,Fotoğrafi odası ve 1 bilgisayar odası mevcuttur. 3.katında: (Müzik Bölümü)1 idare odası,2 derslik,1 toplu çalışma salonu,10 adet piyano ve keman odası, 1 müzik aletleri muhafaza odası mevcuttur.Belirtilen tüm bölümlerin donatıları yapılmış faal haldedir.

Okulumuzun Amacı;


Okulun amacı öğrencilerin ;
a) Güzel sanatlar alanında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim-öğretim görmelerini,
b) Özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını,
c) Yabancı dil öğrenmelerini,
d) Alanlarında araştırmacılığa yönelmelerini, yetenekleri doğrultusunda yorum ve uygulamalar yapabilen, yaratıcı ve üretken kişiler olarak yetişmelerini,
e) Millî ve milletler arası sanat eserlerini tanımalarını ve yorumlamalarını sağlamaktır Kontenjan; Okulların resim ve müzik alanlarının her birine bir öğretim yılında alınacak öğrenci sayısı 24'ü geçemez. Bu öğrencilerin sanat derslerinde dersliklere dağılımı, sanat derslerinin özelliği dikkate alınarak okul yönetimince düzenlenir.

Başvuru;


İlköğretim okulunu o yıl bitirenlerden;
Girecekleri alanla ilgili dersin 4 üncü, 5 inci, 6ncı, 7nci ve 8nci sınıflarına ait yıl sonu notlarının aritmetik ortalaması en az 4.00 olduğunu belgelendirenler sınava girmek üzere istedikleri okullara başvurabilirler .Öğrenimlerinin bir kısmını yurt dışında yaparak sınavlara başvurunun yapıldığı ders yılı başında 8 inci sınıfa kaydolan öğrencilerden gireceği alanla ilgili dersin yalnız 8 inci sınıfa ait yıl sonu notunun en az 4.00 olması şartı aranır.

MİSYONUMUZ;


Biz öğrencilerimizin;
Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini bilgili, becerili,özgüvenli olmalarını,değişime açık,hoşgörülü olmalarını,çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını,olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini,sanat eğitimi ile soyut duygu ve düşüncelerini somuta dönüştürebilmelerini ve var olmayan yeni biçimler,yeni ilişkiler ortaya çıkarabilmelerini sağlamak için varız.

VİZYONUMUZ;


  • Okulumuzun Türk milli eğitiminde ilköğretim ile yükseköğretim arasında etkin bir köprü oluşturmasını sağlamak.
  • Okulumuzun ortaöğretim gençliğine sanat eğitimi alanında yeni ufuklar açmasını sağlamak.
  • Okulumuzun ortaöğretim gençliğinin bir bütün olarak gelişmesinde hakettiği boyutu, konumu ve işlevi kazandırmasını sağlamak
  • Okulumuzun ortaöğretim gençliğinin sanatsal gelişimini bilimsel,teknik ve felsefi gelişimiyle eşdeğer duruma getirmesini ve bu yolla ilköğretim çağı çocukları ile yükseköğretim gençliğinin sanat eğitimine gereken ölçüde yönelmesine etkin katkıda bulunmasını sağlamak.
  • Okulumuzda bilimsel,sanatsal,teknolojik ve felsefi esaslara dayanan yeniliklere açık, yaratıcı ve üretken,metotlu çalışan,sürekli olarak gelişen ve yenileşen, sanatı yaşayan ve yapan,sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan en az bir yabancı dili çok iyi bilen,çağdaş teknolojiyi kullanabilen,maddi ve manevi bakımdan donatılmış, özel yetenek gerektiren yükseköğretim programlarına etkin olarak hazırlanan, etkili ve yüksek nitelikli, çağdaş,demokratik ve laik bireylerin yetişmesini sağlamak.
EDİRNE GÜZEL SANATLAR LİSESİ
Tel: 0(284) 235 39 99
Fax: 0284 2354000
Adres: Hadımağa Mevkii Koca Sinan Mah. E5 Karayolu üzeri No82 Merkez, 22030 Edirne Merkez/Edirne
Web Sitesi
Son düzenleyen Safi; 20 Temmuz 2016 23:54

Benzer Konular

11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular
11 Eylül 2008 / Bia Eğitim Bilimleri
11 Eylül 2008 / Bia Taslak Konular