Üye Ol
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > PC/Internet Teknik Destek
Sponsor Bağlantılar
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 05-02-2008   #136 (mesaj-linki)

Cvp: Format Atma - Nasıl Format Atılır ? (Resimli)

Arkadaşlar öncelikle merhaba

Bu başlığa açan arkadaşa çok minettar olduğumu belirtirim

Yalnız benim bi soru olacak yanıtlarsanız sevinirim

Şimdi ben xp cdni takıyorum,bir tuşa basıp yükleme penceresine ulaşıyorum

Hani karşımıza xp yüklemek için enter e onarmak için R ye basın diye bir ekran çıkıyor

işte benim sorunum oradan sonra başlıyor

Entere basıyorum,lisans sözleşmesi gelmesi gerekirken benim karşıma

"Bilgisayarına bağlı hardisk bulunamadı,disklerinizi açın yada bağlantılarını kontrol edin" cinsinden hata veriyor

NE olur yardım ederseniz çok memnun olacağım şimdiden teşekkürler

saygılar
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 05-02-2008   #137 (mesaj-linki)

Alıntı:
muratti89 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar öncelikle merhaba

Bu başlığa açan arkadaşa çok minettar olduğumu belirtirim

Yalnız benim bi soru olacak yanıtlarsanız sevinirim

Şimdi ben xp cdni takıyorum,bir tuşa basıp yükleme penceresine ulaşıyorum

Hani karşımıza xp yüklemek için enter e onarmak için R ye basın diye bir ekran çıkıyor

işte benim sorunum oradan sonra başlıyor

Entere basıyorum,lisans sözleşmesi gelmesi gerekirken benim karşıma

"Bilgisayarına bağlı hardisk bulunamadı,disklerinizi açın yada bağlantılarını kontrol edin" cinsinden hata veriyor

NE olur yardım ederseniz çok memnun olacağım şimdiden teşekkürler

saygılar

Bilgisayarına bağlı bir harddisk(hdd) bulunmadığını söylüyorsa .!

harddisk'in arkasındaki switch bölümündeki ( jumper) 'ın yerini değiştirerek gösterebilirsin..!

Eğer bu şekilde olmazsa BIOS ' ayarları'nda değişiklik yapmak gerekicek.

Resimde gördüğün " cable select " bölümüne Jumper 'ı takarsan sorunun çözülecektir !
Eski 06-02-2008   #138 (mesaj-linki)

Alıntı:
Shadow_BoY adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Bilgisayarına bağlı bir harddisk(hdd) bulunmadığını söylüyorsa .!

harddisk'in arkasındaki switch bölümündeki ( jumper) 'ın yerini değiştirerek gösterebilirsin..!

Eğer bu şekilde olmazsa BIOS ' ayarları'nda değişiklik yapmak gerekicek.

Resimde gördüğün " cable select " bölümüne Jumper 'ı takarsan sorunun çözülecektir !
Arkadaşım öncelikle ilgin için teşekkürler

Resimde de işaretledğim gibi

Benim HDD'de iki tane soket takılı

Yani işaretsiz olan soket boş,hiç birşey bağlı değil

Ayrıca bahsetmiş olduğun jumper nedir

Açıklarsan sevinirim

Teşekkürler
Eski 09-02-2008   #139 (mesaj-linki)

.)) orda daire içine aldığın IDE girişi ve güç veren kabloyu taktığın yer. Arkadaşın sana gösterdiği ise Master, Slave Cable Select vs vs yazılarının altındaki Mor olarak boyanmış yerler. Jumperlerin nasıl olması gerektiğini resimde anlatmış. Her 2 beyaz noktaya takılı olan 1 mor tek bir jumperdir. Seninkinde siyahtır burda göstermek için mor olarak işaretlenmiş.
Eski 15-02-2008   #140 (mesaj-linki)

Alıntı:
I3uz_KaLpLi adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
.)) orda daire içine aldığın IDE girişi ve güç veren kabloyu taktığın yer. Arkadaşın sana gösterdiği ise Master, Slave Cable Select vs vs yazılarının altındaki Mor olarak boyanmış yerler. Jumperlerin nasıl olması gerektiğini resimde anlatmış. Her 2 beyaz noktaya takılı olan 1 mor tek bir jumperdir. Seninkinde siyahtır burda göstermek için mor olarak işaretlenmiş.
Açıklaman için sagol kardeşim

Ayrıca jumper ' temin etmelisin bi bilgisayarcıdan !

baska seylerde öneririm de şimdi sakat iş

Daha ayrıntılı şekilde.bkz...

"jumper" denen bu küçük mor renkli parça 'nın görevi :

Resimde gördüğün sarı noktalar halinde görünen Uçların birbiriyle temas etmesini saglayan bir araç. !

Bu işlem için sadece jumper kullanın ! ( ordaki telleri eğmek , yada baska bir tel ile birbirine birleştirmek bu işlemleri yapmaya calısırken hasar oluşabilir. )
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
bios ayarlarına nasıl ulaşırım, harddisk bulunamadı, jumper ayarı resimli, nasıl format atılır bios, tek tuşla format, xp bios ayarları, xp bios ayarları resimli, xp format atma bios ayarları, xp format bios ayarları, xp yükleme nasıl olur,
Format Atma - Nasıl Format Atılır? (Resimli) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Format atma nasıl yapılır? emreeeeee Soru-Cevap 13 1 Gün Önce 01:38
Format atmadan önce CD'ye nasıl program yüklenir? bilal66 Soru-Cevap 1 1 Hafta Önce 00:25
Nokia Cep Telefonlarına Format Atma Kral_Aslan Cep Telefonları (Mobil Dünya) 3 3 Hafta Önce 17:19
Imtoo (mp3, wma, amr, vb.) Format Değiştirici dangerhakan072 Ücretsiz-Beta Yazılımlar 5 30-09-2008 02:42
Format Factory AngelFRANTIX Ücretsiz-Beta Yazılımlar 1 14-07-2008 00:54
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 16:51Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.27735710 saniyede (79.61% PHP - 20.39% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz