Arama

Windows 10 Format Atma (Resimli)

Güncelleme: 22 Ekim 2018 Gösterim: 5.816 Cevap: 0
ahmetseydi - avatarı
ahmetseydi
VIP Je Taime
21 Mayıs 2016       Mesaj #1
ahmetseydi - avatarı
VIP Je Taime
Bu konuda USB Flash Bellek ve ya DVD ile "Temiz Windows 10" kurulumu, diğer ifadeyle Windows 10 Format Atma işlemi anlatılacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
USB ve DVD kullanmadan format atmak istiyorsanız Windows 10 CD'siz Format Atma (Resimli) konusunu inceleyiniz. (Hali hazırda Windows 10 işletim sistemi kurulu olması gerekir.)

Windows 10 formatı, diğer önceki Windows sürümlerine atılan formattan çok farklı değildir. Öncelikle içerisinde Windows 10 dosyası olan bir Flash Bellek ya da DVD edinmeniz gerekmektedir.

NOT: Windows 10 kurulumu sırasında C: diskindeki verilerin hepsi biçimlendirilecektir, silinecektir. Dolayısı ile silinmesini istemediğiniz dosyaların yedeğini almayı unutmayınız. Yedeklerinizi D: sürücüsüne ya da taşınabilir HDD 'e alabilirsiniz.

1. Adım: Öncelikle USB Flash Bellek ya da DVD 'i bilgisayara takın ve bilgisayarı yeniden başlatın. BIOS ayarlarına girin ve önyükleme seçeneğini USB ya da DVD olarak değiştirin. Daha sonra F10 'a basıp kaydedin. Bilgisayar yeniden başlayacaktır.
Ad:  w1.JPG
Gösterim: 812
Boyut:  23.9 KB

2. Adım: Önyükleme bittikten sonra ekranda "Dil seçimi, Para Birimi-Zaman Dilimi ve Klavye Dili"ni seçip İleri 'yi tıklıyoruz.
Ad:  w2.JPG
Gösterim: 1655
Boyut:  41.3 KB

3. Adım: "Şimdi yükle"
düğmesine basın.
Ad:  w3.JPG
Gösterim: 702
Boyut:  22.4 KB

4. Adım:
Devamında ekrana "Ürün Anahtarı (key, lisans numarası)" penceresi gelecek. Eğer bir Ürün Anahtarınız (Serial no) varsa bu alana girebilirsiniz. Ürün anahtarını bilmiyorsanız "Atla" düğmesine tıklayın. Eğer ücretsiz Windows 10 'a yükseltme kampanyalarından yaralandıysanız kurulum bittikten sonra Windows otomatik olarak Microsoft sunucusuna bağlanıp bilgisayarınıza tanımlanmış olan seri numarasını bularak Windows 10'u etkinleştirecektir. Eğer herhangi bir ürün kaydınız yoksa Windows 10 'u satın almanız gerekmektedir.
Ad:  w4.JPG
Gösterim: 753
Boyut:  34.2 KB

6. Adım:
Lisans anlaşmalarını ve koşullarını kabul edip "İleri" düğmesine basın.
Ad:  w5.JPG
Gösterim: 715
Boyut:  81.5 KB

7. Adım:
"Özel: Yalnızca Windows 10 'u yükle" yi seçin.
Ad:  w6.JPG
Gösterim: 750
Boyut:  52.1 KB

8. Adım:
Gelen ekrana, kurulum yapılabilecek durumda olan disklerin listelendiği pencere gelecek.
Ad:  w7.JPG
Gösterim: 881
Boyut:  36.7 KB

1. Seçenek: Önceden yüklü olan herhangi bir işletim sistemi varsa eğer (windows 7, windows 8, windows xp vs..), işletim sisteminin kurulu olduğu bölümü seçip "Sil (Delete)" düğmesine basın. Silme işlemi bittiğinde silinen birimin yerinde bölünmemiş alan görünecek. Bu alanı tekrar seçip "Yeni (New)" düğmesine basarak yeni bölüm oluşturun.
Yeni oluşacak olan birimin boyutu otomatik olarak orada yazacaktır.
Ad:  w8.JPG
Gösterim: 789
Boyut:  40.5 KB

Yeni birim oluştuktan sonra yeni birimi seçin ve "Biçimlendir (Format)" düğmesine basın. Biçimlendirme işlemi bittikten sonra "İleri (Next)" düğmesine basın.

Ad:  w9.JPG
Gösterim: 911
Boyut:  42.7 KB

2. Seçenek:
Eğer yeni (sıfır) bir HDD 'e kurulum yapılıyorsa bir üstte anlatıldığı gibi yeni birim oluşturmanız gerekmektedir. HDD 'e birden fazla bölüm oluşturmak ( C:, D: ) istiyorsanız eğer, bölüm oluşturma ekranına otomatik olarak gelen boyutu silip daha küçük boyutlu bir bölüm oluşturabilirsiniz. Geri kalan bölünmemiş alanı da yeniden boyutlandırıp kullanabilirsiniz. Yeni oluşturulan birimleri Biçimlendirmeyi unutmayın.

9. Adım:
Windows 10 yüklenmeye başladı. Bilgisayarın hızına göre bir süre beklemeniz gerekebilir.
Ad:  w10.JPG
Gösterim: 724
Boyut:  23.9 KB

10. Adım:
Windows 10 yükleme işlemi bittiğinde bilgisayar yeniden başlayacaktır.

11. Adım:
Bu bölümde, eğer 4. Adım'da ürün anahtarı girmediyseniz yeniden ürün anahtarı ile etkinleştirme penceresi gelecek. Ürün anahtarınız yoksa "Daha sonra yap" seçeneğini seçin.
Ad:  w11.JPG
Gösterim: 625
Boyut:  33.9 KB

12. Adım:
Ekrana Windows 10 ayarlarının yapılabileceği bir pencere gelecek. Bu bölümde "Hızlı ayarları kullan" seçeneğini seçip bir sonraki adıma geçiyoruz. Dilerseniz "Ayarları özelleştir" seçeneği ile de kendi tercihlerinizi uygulayabilirsiniz.
Ad:  w12.JPG
Gösterim: 616
Boyut:  42.9 KB

Eğer "Ayarları özelleştir" seçeneğini kullandıysanız aşağıdaki gibi bi pencere açılacaktır. Ayarlarınızı yapın ve "İleri" düğmesine tıklayın.
Ad:  w13.JPG
Gösterim: 631
Boyut:  42.2 KB

13. Adım:
Bu ekranda ise "Varsayılan Windows 10 programları"nı belirleyebileceğimiz bir pencere gelecek. Bu bölümde de yine isterseniz "İleri" düğmesini tıklayarak geçebilirsiniz. Özelleştirme yapmak istiyorsanız, "Varsayılan uygulamaları seçmeme izin ver" düğmesine tıklayın.
Ad:  w14.JPG
Gösterim: 647
Boyut:  47.5 KB

14. Adım:
Bu bölümde eğer internet bağlantınız varsa Windows 10 güncelleştirmeleri yapılacaktır. Bu güncelleştirmeler biraz zaman alabilir, bekleyin.

15. Adım:
Bu ekranda ise "Bu bilgisayarın sahibi kim" penceresi gelecek. Kendinize uygun seçeneği seçip "İleri" düğmesine basın. (Standart kullanıcılar "Sahibi benim" seçeneğini seçsinler.)
Ad:  w15.JPG
Gösterim: 625
Boyut:  26.4 KB

16. Adım:
Windows 10 oturumu açabilmek için bir "Yerel kullanıcı hesabı" ya da bir "Microsoft kullanıcısı Hesabı" olmalıdır.
Microsoft hesabı (Hotmail, Outlook, Windowslive) ile oturum açarsanız, Windows ürünlerinden bir çoğu (OneDrive, Mail, Takvim) Windows 10 ile otomatik olarak senkronize olacaktır.
Yerel hesap ise herhangi bir yere bağımlı olmayan, önceki Windows sürümlerinden de tanıdığınız standart bir Kullanıcı olacaktır.

Bu adımda eğer yerel bir hesapla oturum açmak istiyorsanız, "Bu adımı atla" düğmesine tıklayın ve yerel hesap oluşturma penceresine geçin. Bu seçeneği kullanırsanız gelecek olan ekranda "Hesap adı, Parola ve Parola İpucu" seçenekleri gelecek. Bu alanları doldurun ve "İleri" düğmesine tıklayın.
Bu adımda eğer Microsoft (Hotmail, Outlook, Windowslive) hesabı ile giriş yapmak iatiyorsanız Microsoft hesabınızın kullanıcı adı ve şifresini yazarak oturum açabilirsiniz. Eğer bir Microsoft hesabınız yoksa, “Hesabınız yok mu? Hesap oluşturun!” düğmesine tıklayarak formu doldurun ve hem yeni bir Microsof hesabı almış olursunuz hem de Microsoft Hesabı ile oturum açmış olursunuz.
Ad:  w16.JPG
Gösterim: 653
Boyut:  24.9 KB

Ad:  w17.JPG
Gösterim: 639
Boyut:  34.0 KB

Son olarak ekrana "Bu işlem uzun sürmeyecek" uyarısı gelecek.
Tebrikler, Format işlemi bitti. Yeni Windows 10 hazır, iyi günlerde kullanın.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 22 Ekim 2018 03:21
ѕнσω мυѕт gσ ση ツ

Benzer Konular

12 Şubat 2016 / Misafir Bilgisayar
15 Mart 2014 / UnknowN Bilgisayar
20 Ekim 2009 / kompetankedi Bilgisayar
11 Mart 2020 / ahmetseydi Bilgisayar