Format Atma - Nasıl Format Atılır? (Resimli) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > PC/Internet Teknik Destek
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 09-03-2007   #21 (mesaj-linki)
Teknixs - avatarı
Cvp: Format Atma - Nasıl format Atılır ? (Resimli)

PHoeNixXx adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
administrator zaten ekli diyor ama hala kısıtlı

ya hep şu merakım yüzünden şimdi kafayı yiyorum yaaafs
Ekli olduğuna eminmisiniz? Çünkü herhangi bir program kurarken denk gelmişmisiniz bilmiyorum ama Bu program sadece bu oturumdamı yoksa bütün oturumlardamı çalışsın diye bir ibare geçer. Sadece bu oturumda derseniz Administrators grubuna ekli bütün kullanıcılar kullanır.

Yapmanız gereken şuan kulandığınız oturumu Başlat menüsünden kapatmak (Oturumu Kapat tuşuna basıyorsunuz) ve Administrator oturumuyla oturum açıp şuan kullandığınız oturumu silip Bilgisayar Yöneticisi olarak kayıtlı yeni bir oturum yaratmak sanırım sorununuzu çözücektir.

Admin olarak Pc'nizde oturum açmak için Oturumu kapandıktan sonra iki kere CTRL+ALT+Del tuşuna arka arkaya basın. Önünüze yeni bir oturum penceresi gelicek Kullanıcı Adı olarak administrator yazıcaksınız şifre büyük bir ihtimalle boş bırakın yada şifre girilmişse Admin oturumunun şifresini yazın...
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 09-03-2007   #22 (mesaj-linki)
PHoeNixXx

administrator oturumu secenekler arasında yok ben gidip adminstratoru kendimle deiştirmişim bilgisayar acılır acılmaz oturum olarak sadece benim oturumum cıkyor

aaaaaa tmm yaptım öle ama admistratorun adını tam olarak yazmam gerekiyor galiba cünkü burda silinmiş ya eger adminstratorle kendimi deiştirdiysem tekrar eski haliyle acılırmı peki biliyorum cok yordum sseni ama napabiliirm cok kötü oldu bilgisayar

Son Düzenleyen PHoeNixXx; 09-03-2007 @ 22:26. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 10-03-2007   #23 (mesaj-linki)
Teknixs - avatarı

PHoeNixXx adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
administrator oturumu secenekler arasında yok ben gidip adminstratoru kendimle deiştirmişim bilgisayar acılır acılmaz oturum olarak sadece benim oturumum cıkyor

aaaaaa tmm yaptım öle ama admistratorun adını tam olarak yazmam gerekiyor galiba cünkü burda silinmiş ya eger adminstratorle kendimi deiştirdiysem tekrar eski haliyle acılırmı peki biliyorum cok yordum sseni ama napabiliirm cok kötü oldu bilgisayar
Evet açılır Administrator oturumu Windows'un kendi Admin oturumudur. Normalde eğer bilgisayarınızda bir veya daha fazla Admin oturumu varsa Administrator oturumu kullanıcı oturum açma seçeneklerinde gözükmez. Administrator Oturumuyla oturum açar kendinize Administrators grubuna dahil bir kullanıcı oluştururasanız Administrator oturumunu kapattıktan soran sadece yeni oluşturduğunuz oturum gözükücektir...
Eski 10-03-2007   #24 (mesaj-linki)
yesimcalik82

ben 2 gün önce pc ye format attım ama nedense önceden denetim masasında güvenlik duvarı filan vardı ama şimdi yok . xp kullanıyorum.ayrıca önceden işletim sistemim fat32 di simdi nfts kulanıyorum acaba ondan mı kaynaklanıyor. yardımınızı bekliyorum...
Eski 11-03-2007   #25 (mesaj-linki)
Teknixs - avatarı

yesimcalik82 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ben 2 gün önce pc ye format attım ama nedense önceden denetim masasında güvenlik duvarı filan vardı ama şimdi yok . xp kullanıyorum.ayrıca önceden işletim sistemim fat32 di simdi nfts kulanıyorum acaba ondan mı kaynaklanıyor. yardımınızı bekliyorum...
Bu sisteminizin kullandığı Dosya Sistemi (Fat32 yada NTFS) ile alakalı bişey değil. Service Pack 2 kurduğunuzda Güvenlik duvarı çıkar. Sp2 yamasıyla gelen bir özelliktir.
İnternetten indirebilirsiniz biraz büyük bir dosyadır ama link verebilirim.

Service Pack 2 Download
http://ftp.anadolu.edu.tr/Service_Pa...35-SP2-TRK.exe
Eski 19-03-2007   #26 (mesaj-linki)
I3uz_KaLpLi - avatarı

shadow3 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Arkadaslar oncelikle herkese selam,benim sorunum,bilgisayarim coktu,recovery disk ise yaramiyor,pc yi nasil kurtaracagiz bir bilgisi olan mutlaka vardir,yeni bilgisayar aldim ama bunuda yeniden kurmak istiyorum,simdiden tesekkur
Bilgisayarınız açılırken F8 e basıyoruz. Karşımıza başlangıç menüleri geliyor. Yön tuşları ile çalışan en son ayarlarımı seçip enterliyoruz. İlk olarak bunu deneyin.

Sonuç alamazsanız yine aynı şekilde yapın fakat bu sefer Güvenli Kip te başlamayı seçin. Güvenli kipte başlarsa Sistem geri yükleme yapın.

Eğer buda sonuç vermezse en yakın bilgisayarcıya götürün. Yedeklerinizi alıp sistemi yeniden kursun. Tabi siz biliyosanız siz kurun .))
Eski 22-04-2007   #27 (mesaj-linki)
batuskano

benim sorunum cd taktığımda format atılmıyor normal pc açılışını yapıyor neden acab bilgisayarcıya götürüyorum frmat atıyor ama parada alıyor
bu konuda yardımcı olun lütfen
Eski 22-04-2007   #28 (mesaj-linki)
I3uz_KaLpLi - avatarı

Arkadaşım biosa girip Boot menüsünden C-Rom dan açılışı etkinleştirmeniz gerek. Bakın geçmiş sayfalara aynı soruyo onlarca kez cevap yazmışız. Okumadan hazırcılık yapmayın.
Eski 24-04-2007   #29 (mesaj-linki)
caporeista

c:\>format c bu şekilde de yapabilirsin eğer sistem c de yüklüyse
Eski 02-05-2007   #30 (mesaj-linki)
Teknixs - avatarı

Şimdi öncelikle bir kaç konuya burdan hem cevap vermiş olalım hemde yardımcı olmaya çalışalım ortak sorun genelde bilgisayarı CD-Rom desteğiyle başlatamamak sanırım ben buraya yazıcam ama ilerki sayfalarda yine çıkıcaktır.
Buradan resimli olarak anlatamıyorum çünkü her anakartın biosu farklı olduğundan Boot menuleri ve diğer seçeneklerden ayrı ve farklı olacaktır. Bu yüzden biosa girdiğinizde genellikle Boot diye ayrılmış bir bölüm görürsünüz buradan ayarlıyabilirsiniz eğer yoksa First Device Rom = diye geçer yada Startup Device diye gewçebilir bu seçeneği CD-Rom yaparak bu sorunu aşabilirsiniz. Bir başka yolda;

Örneğin Asus marka tüm model anakartlarda bilgisayarın ilk açılışında (Bilgisayarınız ekran kartının özelliklerini gösterir Ram sayar işlemciyi tanımlar v.s yani biosa girdiğiniz yer...) F8 tuşuna basarsanız Windows yükleme ekranı öncesi ekrana mavi bir menü gelir ve hangi drive 'ı kullanarak bilgisayarı açmak istediğinizi sorar. Bu esnada CD-Rom'unuzu seçerek bilgisayarınızı CD-Romdan başlatabilirsiniz. Yalnız bu verdiğim örnek yazlnızca Asus marka anakrtlar için geçerlidir...

caporeista adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
c:\>format c bu şekilde de yapabilirsin eğer sistem c de yüklüyse
Format atma konusuna gelince Windows'ta iken ve İşletim sisteminiz C sürücüsüne kuruluyken Dos moduna geçipte format c: yazarak format atamazsınız (windows kurulu olmayan partitiona -bölüme- atabilirsiniz.) bilgisayarınız buna izin vermez... Ya başlangıç CD'si yada Disketi kullanıcaksınız bilgisayarınızı bununla açıp C yi veya D yi formatlıyacaksınız yada Windows kurlum CD'nizde başlatıp windows yükleme öncesi format atıcaksınız.
Cevap Yeni Konu Aç
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
biostan format atmak, cd siz pc ye format atma, format adımları, format atma adımları, internetten format atma,
Format Atma - Nasıl Format Atılır? (Resimli) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Format atmadan önce CD'ye nasıl program yüklenir? bilal66 Soru-Cevap 4 4 Hafta Önce 21:31
Nokia Cep Telefonlarına Format Atma Kral_Aslan Cep Telefonları (Mobil Dünya) 4 11-09-2009 13:36
Format Factory AngelFRANTIX Ücretsiz-Beta Yazılımlar 2 28-12-2008 13:09