Format Atma - Nasıl Format Atılır? (Resimli) Üye Ol (Üye olduğunuzda tüm reklamlar gizlenecektir) Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: LEGEND Forumları :: > PC/Internet/Yazılım/Donanım > PC/Internet Teknik Destek
Facebook Hesabınızla Bağlanın (Connect with Facebook)
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 27-03-2008   #81 (mesaj-linki)
yimake - avatarı
Cvp: Format Atma - Nasıl Format Atılır ? (Resimli)

hayır yanlış anlamadın acılışta iki tane işletim sistemi çıkıyor ve ikiside çalışıyor artı ikiside c.de ikisinede giriyorum aynı bölümde xp xp var
  Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et Bu mesaja hızlı cevap gönder
Eski 27-03-2008   #82 (mesaj-linki)
I3uz_KaLpLi - avatarı

yimake adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
hayır yanlış anlamadın acılışta iki tane işletim sistemi çıkıyor ve ikiside çalışıyor artı ikiside c.de ikisinede giriyorum aynı bölümde xp xp var
C: Sürücüsüne 2 nci işletimini kuramazsın. başka bi sürücü üzerindedir diğer işletim sistemi..
Eski 28-03-2008   #83 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı

yimake adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle

Herneyse sen silmek istiyordun. Kullanılmayan XP nin nerede olduğunu tartışmaya gerek yok. Bilgisayarım üstünde sağ tıkla ve özellikler de. Burada açılan küçük pencerede Gelişmiş sekmesine gel. Başlangıç ve Kurtarma başlığı altındaki ayarlar düğmesine bas. Burada da düzenle diye bir düğme daha bulunur. Açılan not defteri ilk açılışta görmüş olduğun işletim sistemi listesini verir, yani boot sektörün başlangıcı. Burada kullanmadığın işletim sistemini sil ve CTRL + S veya dosya başlığından kaydet diyerek çık. Şu anda Vista kurulu olduğu için örnek olarak veremiyorum ancak üst üste aynı tipte yazı olur

Microsoft Windows XP Professinal /fastdetect /noexecute gibi

bunların partitionlarına dikkat etmelisin. Birinde 1 yazar diğerinde 2. Yanlışı silersen geri alma seçimin tabiki var. Ancak yine de yanlış yapmamak için dikkat et.

Doğruluğunu tespit ettikten sonra kullanmadığın XP ni Shift + Delete le silebilirsin.
Eski 05-04-2008   #84 (mesaj-linki)
I3uz_KaLpLi - avatarı

cizmoboy12 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ya ben bilgisayar açılırken ön yükleme yapamıyorum disket istiyor ama disket sürücüm çalışmıyor
ne yapa bilirim
Disketi ne için istiyor W98 mi kurmaya çalışıyosun ?
Eski 07-04-2008   #85 (mesaj-linki)
roseered
Cvp: Format Atma - Nasıl Format Atılır? (Resimli)

sevgili arkadaşlar ya benim soniya marka pc cam cd'yi disk sürücüsüne yerleştirdikten sonra,kamera yükleme programlarının tamamını sonia kamera cd yükledim!..sonradan donanım algılama sihirbazım karşıma çıkıveridi,ordan yükle tuşuna bastım ama yükleme sırasında beni yarıyolda bırakıyoo...benden uygun bir dosya yolu istiyor ,oysa indirdiğim uygun dosyaları indiremiyorum !..örneğin Autorun exe ve menu exe uygun dosyalar gösterilirken pc de bu dosyaları bulamadım..yada cd sürücüsünden tekrar sorunsuz nasıl yükleyebilirim..ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden teşekür ederim
Eski 07-04-2008   #86 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

roseered adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
sevgili arkadaşlar ya benim soniya marka pc cam cd'yi disk sürücüsüne yerleştirdikten sonra,kamera yükleme programlarının tamamını sonia kamera cd yükledim!..sonradan donanım algılama sihirbazım karşıma çıkıveridi,ordan yükle tuşuna bastım ama yükleme sırasında beni yarıyolda bırakıyoo...benden uygun bir dosya yolu istiyor ,oysa indirdiğim uygun dosyaları indiremiyorum !..örneğin Autorun exe ve menu exe uygun dosyalar gösterilirken pc de bu dosyaları bulamadım..yada cd sürücüsünden tekrar sorunsuz nasıl yükleyebilirim..ilgilenen arkadaşlarıma şimdiden teşekür ederim
Uygun dosya yolu olarak CD sürücünüzü göstermeniz yeterli olabilir.

Aygıt Yöneticisi > Sürücüsünü yükleyeceğiniz aygıt > Sağ tık > Sürücüyü Güncelleştir > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle > Çıkarılabilir ortamda ara (disket, CD-ROM) > İleri

Bu işe yaramazsa;

Aygıt Yöneticisi > Sürücüsünü yükleyeceğiniz aygıt > Sağ tık > Sürücüyü Güncelleştir > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle > Arama. Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim > İleri > Disketi Var... > Gözat... > CD-ROM sürücünüze girin, alt klasörlerine bakın (driver vs) > İleri
Eski 29-05-2008   #87 (mesaj-linki)
torchbearer - avatarı

BiliBon adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Yha Ben Bu Pc Dilinden Anlamam Arkadash Ne YapcamM Pc AçılırKen F2 ye bascan sonra.....Ama Dosyaları Nereye Atıcam Yani SaklıcamM Nereye Format Atıo Bu Pc

NOLUR YARDIM NOLUR YARDIM

Bunun cevaplanması oldukça uzun bi zaman alabilir. Size bunları söylemek yerine çok basit bir şekilde sanal olarak format atmayı öğretecek bir program var. Bu programı indirip denemeye başlarsanız format atmanın ne kadar kolay bişey olduğunu görebilirsiniz. Sadece şunu diyeyim. Nereye format attığını söylemek zor çünkü bunu siz seçiyorsunuz.

Dosyaları nereye atacağım derken; işletim sistemi C sürücüsünde kuruluysa D sürücüsüne almalısınız. Buradan yola çıkarak işletim sistemi C deyse C ye format atmalısınız.

Format Atma Simülatörü
Eski 04-06-2008   #88 (mesaj-linki)
mask01

merhaba arkadaşlar burda anlatılanları iyice okudum.Ve ilk kez pc ye format atmayı deneyecem.Yalnız şöyle bir sorunla karşılaştım Cd Room Drive yok
Evet benim biosa del tuşu ile giriliyor boot bölümünde CD room veya DVD diye bişey Yok malesef..Ne yapmam gerekiyor sizce?

yani şu seçenekler var(boot menüsünde)
>boot device priority
>boot settings configuration
>security

evet arkadaşlar gördüğünüz gibi CD Roomu 1 aygıt olarak ayarlayamıyorum çünkü yok

Son Düzenleyen mask01; 04-06-2008 @ 20:59. Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Eski 04-06-2008   #89 (mesaj-linki)
NeutralizeR - avatarı

mask01 adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
merhaba arkadaşlar burda anlatılanları iyice okudum.Ve ilk kez pc ye format atmayı deneyecem.Yalnız şöyle bir sorunla karşılaştım Cd Room Drive yok
Evet benim biosa del tuşu ile giriliyor boot bölümünde CD room veya DVD diye bişey Yok malesef..Ne yapmam gerekiyor sizce?

yani şu seçenekler var(boot menüsünde)
>boot device priority
>boot settings configuration
>security

evet arkadaşlar gördüğünüz gibi CD Roomu 1 aygıt olarak ayarlayamıyorum çünkü yok
Boot Device Priority altından CD-ROM'u seçeceksiniz.
Eski 06-06-2008   #90 (mesaj-linki)
BySeuS - avatarı

Merb yine ben Format Cd'sini Taktım son çare format atıcam fakat atmadan önce sormam gereken bişi var harddisk c:\ d:\ diye ayrılmış durumda d:\'ye yedekledim herşeyimi o kısma bişi olsun istemiyorum sadece c:\ kısmına atabilmek için ne yapmam gerekiyor.. teşekkürler
Cevap Yeni Konu Aç

Etiketler
atma, atılır, format, resimli
bilgisayar yonetimi nasil acilir,
Hızlı Cevap
Resim Doğrulama
Format Atma - Nasıl Format Atılır? (Resimli) Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Format atmadan önce CD'ye nasıl program yüklenir? bilal66 Soru-Cevap 5 2 Saat Önce 02:13
Nokia Cep Telefonlarına Format Atma Kral_Aslan Cep Telefonları (Mobil Dünya) 4 11-09-2009 13:36
Format Factory AngelFRANTIX Ücretsiz-Beta Yazılımlar 2 28-12-2008 13:09