Üye Ol - Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Protokol Bölümü :: > Site ve Forum Hakkında
Sponsor Bağlantılar
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 22-07-2008   #51 (mesaj-linki)
Cvp: Forumlara e-posta aboneliğinde e-postanın konusu düzgün değil

Alıntı:
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
MSN Teknik Destek/Bilgiler forumuna aboneyim ama bana gelen güncelleme e-postasının konusunda sadece "" güncelleme yazıyor. Halbuki bir tane konuya da günlük güncelleme abonesiyim, orada "Falanca konu" güncelleme yazıyor. Bu bütün forumlarda olan bir hata mı diye başka hiçbir foruma abone olmayı denemedim, tek bir forum aboneliğimde bu sorunu gördüm, inşaallah düzeltebilirsiniz.
Teşekkürler, düzeltildi.

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 24-07-2008   #52 (mesaj-linki)
Cvp: MsXLabs.org - Teknik Problemler

Kaç zamandır kafama takılan bir sorun var. Belki düzeltilebilir bir şeydir ve boşu boşuna bekliyorumdur diye bugün yazmaya karar verdim.

Bana gelen bazı e-posta bildirimlerinin konusundaki Türkçe karakterler yerine yanlış şeyler çıkıyor. Ama bu hata sadece bazı konuların bildirimlerinde oluyor. Örnek:

Forum'da olmasını istediğiniz özellikler' konusuna cevap <<< Yanlış olan
Forum'da olmasını istediğiniz özellikler' konusuna cevap <<< Doğrusu

Yukarıda herhangi bir fark görememeniz normal, çünkü fark yok , forum şu acayip kodlamayı çevirip karakterleri düzgün çıkartıyor. Bozuk görünüşü bildiğim yöntemlerle oluşturmayı beceremedim. Ama mesela ı harfi yerine &3;88 falan gibi işte.
Eski 25-07-2008   #53 (mesaj-linki)

Alıntı:
ahmetgns adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Kaç zamandır kafama takılan bir sorun var. Belki düzeltilebilir bir şeydir ve boşu boşuna bekliyorumdur diye bugün yazmaya karar verdim.

Bana gelen bazı e-posta bildirimlerinin konusundaki Türkçe karakterler yerine yanlış şeyler çıkıyor. Ama bu hata sadece bazı konuların bildirimlerinde oluyor. Örnek:

Forum'da olmasını istediğiniz özellikler' konusuna cevap <<< Yanlış olan
Forum'da olmasını istediğiniz özellikler' konusuna cevap <<< Doğrusu

Yukarıda herhangi bir fark görememeniz normal, çünkü fark yok , forum şu acayip kodlamayı çevirip karakterleri düzgün çıkartıyor. Bozuk görünüşü bildiğim yöntemlerle oluşturmayı beceremedim. Ama mesela ı harfi yerine &3;88 falan gibi işte.
Her iki e-postayı da tam başlıklarıyla birlikte buraya eklersen bir göz atabilirim.
Eski 25-07-2008   #54 (mesaj-linki)

Alıntı:
NeutralizeR adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Her iki e-postayı da tam başlıklarıyla birlikte buraya eklersen bir göz atabilirim.
O postaları silmiştim. Bir daha "Forum'da olmasını istediğiniz özellikler" konusuna bir cevap olursa yine aynı bozuk görüntüyü elde edebilirim muhtemelen. İki e-posta da yok zaten. Sorun sadece bahsi geçen konuya yeni cevap olduğundaki bildirimde oluyor. Sadece o konunun bildirim e-postasının konusundaki Türkçe karakterler düzgün gösterilmiyor. Hem Windows Live Mail hem de Windows Live Hotmail'in web arayüzünden kontrol ettim, ikisinde de bozuk görüntü. Ama mesela "Oturum açmadınız sorunu ve Çözümü" konusuna yeni cevap olduğunda ö ve ç harfleri düzgün görünüyor e-postanın konusunda.
Eski 08-08-2008   #55 (mesaj-linki)

Bildirim e-postası sorununu NeutralizeR ile hallettik. Diğer arkadaşlara duyurulur.

Şimdi yeni bir sorun:

WLM Installer Kurulum Problemi ve Çözümü - Tekil Mesaj - MsXLabs <<< Bu gönderide üyenin koyduğu ilk bağlantı çok uzundu ve sayfa başlığı da otomatik olarak alınmamıştı. Bütün bağlantı tek satırda gösterildiği için sayfa düzenini bozuyordu. Gönderiyi düzenleyip [url=adres]başlık[/url] şekline koymak istedim ancak bir türlü olmadı. Sonunda sorunun adresteki noktalama işaretlerinin değişik bir biçimde kodlanmış olmasıydı yani http%3A%2F%2F...... gibi. Onları normal görünüme getirince başlıklı URL biçimini sağlayabildim. Siz de denemek için aynı gönderideki diğer imageshack bağlantılarını, bağlantıların asıl biçimlerini bozmadan başlıklı biçime sokmayı deneyebilirsiniz, olmayacaktır.

Nasıl oluyor anlamadım henüz ama böyle kodlanmış bağlantılarla ilgili bu sorun düzeltilebilirse iyi olabilir sonraki seferler için ...
Cevap Yeni Konu Aç
MsXLabs.org - Teknik Problemler Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Göz Kırpmaları - Teknik Destek Blue Blood Arşive Kaldırılan Konular 41 09-09-2008 21:45
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tiglon Üniversitelerimiz 7 11-06-2008 13:02
Teknik - Teknik Nedir - Teknik Hakkında ThinkerBeLL X-Sözlük 0 14-05-2008 21:14
MsXLabs - MsXLabs Nedir - MsXLabs Hakkında yüksel2 X-Sözlük 1 10-12-2007 22:26
Teknik Resim NoRanynn Güzel Sanatlar 9 15-09-2007 09:53
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 20:36Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.14065409 saniyede (74.01% PHP - 25.99% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz