| | #41 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Boy uzatmak için neler yapılmalıdır?
Merhaba ben 16 yasındayım ve 1.61 kısa oldugunu dusunuyorum ve 4-5 cm daha uzamak istiyorum bunun için hangi besinleri tüketmem lazım ve hangi sporları yapmam lazım ayrıca platesin boy uzattıgını duydum acaba dogrumu ? Soruma cevap verirseniz memnun olurum şimdiden teşekkurler..
| |
|
| | #42 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Boy uzatmak için neler yapılmalıdır? En uygun beslenme tarzı, sebze, meyve ve proteinlerin dengeli alınması. Sağlıklı bir gebelik sonunda genellikle kız çocukları 48 cm, erkek çocukları 50 cm boyunda doğuyor ve süratle uzamaya devam ediyorlar. Normal kemik büyümesi için yeterli proteinin alınması, A, C, D vitaminleri, kalsiyum, fosfor ve iyotlu gıdaların yeterli miktarda tüketilmesi gerekiyor. Çinko ve bakır gibi elementler de boy uzaması için oldukça gerekli mineraller. Fakat "bu vitamin ve mineraller ne kadar fazla alınırsa boy o kadar uzun olur" diye düşünmemek gerekir. Bunlar sadece boyun normal şekilde uzamasını sağlar ve eksikliğinde boy kısalığı görülebilir. Protein ve gerekli minerallerin yeterince alınabilmesi için et ve süt ürünlerinin çocukluk ve ergenlik döneminde düzenli olarak tüketilmesi gerekiyor. Çiğ yenebilecek sebze ve meyvelerin mümkün olduğunca pişirilmeden yedirilmesi gerekiyor. Her türlü katı gıdayı alabilen çocuklarda ek vitamin takviyesine gerek olmuyor. Alınan ek vitaminlerin boy uzamasına bir katkısı bulunmuyor. Gereğinden fazla alınan protein ve kalori de boyu uzatmıyor. Beslenme yetersizliği boy kısalığı nedenlerinin başında gelir hatta en önemlisidir. Yiyecekler boy uzamasında ne ölçüde etkilidir ya da bir etkisi var mıdır? Evet kesinlikle vardır hatta gıdaların boya etkisi hamilelik döneminde başlar. Çocuğun normal boylu olabilmesi için anne sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenmeli, sigara ve alkolden uzak durmalı, hamilelik döneminde diyet uygulayacaksa bu diyet çok sıkı olmamalı hatta kilo vermek için çalışmamalıdır. Ayrıca fazla alınacak kiloların da gebeliğin sağlıklı şekilde sürmesini engelleyebileceği unutulmamalıdır. Çocukluk döneminde iyi bir gelişim için uyku çok önemlidir. Düzenli uykunun, zihinsel ve fiziksel gelişim için önemi, bilimsel olarak kanıtlanmıştır. | |
|
| | #43 (mesaj-linki) | |
| yaRım bouyum uzamıoooooooooooo :'(
14 yaşında kızım boy 1.47 boyunda yaşıtlarına göre kısa olduğunu düşünüyorum uzaması için ne yapmam lazım beni bilgilendirirseniz memnun olurum şimdikten teşekkürler
| |
|
| | #44 (mesaj-linki) | |
| Boyumun uzaması için ne yapmalıyım?
boyumun uzaması için ne yapmalıyım?
| |
|
| | #45 (mesaj-linki) | |||||
| Cvp: Boyun uzaması nasıl sağlanır?
| |||||
|
| | #46 (mesaj-linki) | |||||
| Cvp: Boy uzamasında sporun etkisi nedir?
www.boyuzatmasitesi.com umarım sana yardımcı olabilirim. Son Düzenleyen kimyacı; 15-02-2009 @ 23:55. Sebep: imla hatası | |||||
|
| | #47 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Boyun uzaması nasıl sağlanır?
ben 94 doğumluyum 14 yaşındayım 2 arralık 2008 de ergenliğime girdim 1.53 boyum varr sizce dha uzarmıyım ltfenn yardım edin boy kısalığından çatlıcam uzun bir kız olmak istioyrum...
| |
|
| | #48 (mesaj-linki) | |
| Boyun uzaması nasıl sağlanır?
arkadaşlar benm boyum 1.50 14 yaşındayım boyum bir türlü uzamıyor, 1 yıl boyunca boyum biraz uzadı 1.30 dum 20 cm uzadım daha afzla uzaması için ne yapmalıyım?
| |
|
| | #49 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Boy uzatmak için neler yapılmalıdır?
BENDE 14 YASINDAYIM BOTUM 17O CUNKU BEN BASKETBOL WE WOLEYBOL OYNUYORUM sanada oneririm
| |
|
| | #50 (mesaj-linki) | |
| Cvp
Selam.Yaşım 15 ve 1.90m boyundayım.Anne be babamın boyları 170 ve 175 fakat ben 1 90 nım.Küçüklüğümden beri basketbol oynarım.Bu boya gelmemin en büyük nedeni de basketbol oynamam.Eğer düzenli ve iyi uyuyup beslenirsen boyun uzar .Basketbol oynamayı unutmamak lazımxD
| |
|
![]() |
| Etiketler |
| boy, neler, uzatmak, yapılmalıdır |
| yuzmenin boy uzamasina etkisi, |
Boy uzatmak için neler yapılmalıdır? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Nesli tükenmekte olan hayvanları korumak için neler yapılmalıdır? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 30 | 20 Saat Önce 12:49 |
| Sivilcelerin azalması için neler yapılabilir? | yardım EDİN NOLUR | Soru-Cevap | 18 | 1 Gün Önce 12:03 |
| Namazda şaşırmamak için ne yapılmalıdır? | SELMA GÜLDEREN | Soru-Cevap | 5 | 08-02-2009 19:28 |
| Türkçenin yabancılaştırılmasını önlemek için neler yapmalıyız? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 2 | 13-11-2008 16:09 |
| İngilizceyi çok iyi öğrenebilmek için neler yapmalıyım? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 2 | 10-11-2008 19:46 |