Hoş geldiniz sayın ziyaretçi ![]()
Web sitemizde; forum, günlük, video, sohbet bölümlerinin yanı sıra Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları bulunmaktadır. Kullanıcılarına faydalı olmayı ilke edinmiş olan sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder. Üye olmak için tıklayınız.
| | İsim değiştirme ve ekletme hakkında bilgi verir misiniz?#1 (link) |
| Ziyaretçi | İsmimi Değiştirmek İstiyorum.Nasıl Bir Hukuki Süreç İzlemeliyim Yardımcı Olurmusunuz? Örneğin; Şuanki ismim : Ali Dal Yeni İsmim: Mehmet Ali Dal
|
En İyi Cevap Keten Prenses tarafından gönderildi
| Esas Alıntı:
Örnek sorun Alıntı:
Alıntı:
kaynak : |
| | İsim değiştirme ve ekletme hakkında bilgi verir misiniz?#2 (link) | |||
| MsXLabs Üyesi | Esas Alıntı:
Örnek sorun Alıntı:
Alıntı:
kaynak : | |||
| | İsim değiştirme ve ekletme hakkında bilgi verir misiniz?#4 (link) |
| MsXLabs Üyesi | … HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE DAVACI : KANUNİ TEMSİLCİSİ : VEKİLİ : DAVALI : … Nüfus İdaresi Müdürlüğü. KONU : Haklı neden sebebiyle isim tashihi talebinden ibarettir. AÇIKLAMALAR : 1- 2- 3- Bu nedenle nüfus kayıtlarında … olarak geçen isminin … olarak değiştirilebilmesi için sayın Mahkemenize başvurmamız zorunlu hale gelmiştir. HUKUKİ NEDENLER : MK, NK, HUMK ve diğer ilgili mevzuat. HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kayıtları, tanık beyanları ve diğer yasal deliller. SONUÇ VE İSTEM : Açıkladığımız sebeplerle nüfusta … ismiyle kayıtlı olan müvekkilin adının … olarak değiştirilmesini ve bu ad değişikliğinin müvekkilin çocuğunun nüfus kayıtlarına baba adı olarak teşmiline karar verilmesini saygıyla müvekkil adına arz ve talep ederim. …/…/… Davacı Vekili Av. Genel itibariyle bu çevçevede bir dilekçe yazarak bulunduğunuz yer Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurun. İsim değiştirilmesi için Medeni Kanun geçerli nedenlerin varlığını aramıştır. Açıklamalar kısmına neden ismini değiştirmek istediğinizi anlatın ve tanıklarla da kanıtlama yoluna gidin. Dava büyük ihtimalle ilk celsede sonlanacaktır. Saygılar. |
| | İsim değiştirme ve ekletme hakkında bilgi verir misiniz?#8 (link) |
| Ziyaretçi |
merhabalar.... ben şu an bazı sınavlara resmi başvuru yaptım, üniversite öğrencisiyim ve bu sene sonunda diplomamı alacağım yani bu gibi belgelerde hep eski ismim yer alıcak. benim sorum; ismimi değiştirirsem bu gibi resmi belgelerde eski isimden kaynaklı sorunlarla karşılaşırmıyım bu belgelerdeki düzeltme nasıl oluyor? teşekkürler.... |
| | İsim değiştirme ve ekletme hakkında bilgi verir misiniz?#9 (link) |
| Ziyaretçi |
Merhaba ben su anda yurt disindayim, londrada yasiyorum ve işim geregi ismimi degistirmem yahut isim eklemem gerek , cunku cevremde baska bir isimle taniniyorum, ancak turkiyeye gelmem cok zor gelsemde uzun sure kalamam , benim yerime ailemden biri yapabilir mi yahut posta yoluyla halledebilirmiyim? tesekkurler |
| Cevap Yaz Yeni Konu Aç |
| Konu Araçları | |
İsim değiştirme ve ekletme hakkında bilgi verir misiniz? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Cinsiyet değiştirme hakkında bilgi verir misiniz? | ivanap69 | Soru-Cevap | 10 | 15 Ağustos 2012 03:51 |
| NH3, SO2, LiF hakkında bilgi verir misiniz? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 152 | 3 Mayıs 2012 18:53 |
| Fas hakkında bilgi verir misiniz? | Ziyaretçi | Soru-Cevap | 2 | 1 Ağustos 2009 01:56 |
| Rüyada İsim Görmek | KisukE UraharA | Rüya Tabirleri | 0 | 6 Haziran 2009 19:04 |
| İsim Nedir? | Gabriella | X-Sözlük | 0 | 19 Mart 2008 17:07 |