Arama

Cinsiyet değiştirme hakkında bilgi verir misiniz?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 18 Kasım 2015 Gösterim: 13.499 Cevap: 11
ivanap69 - avatarı
ivanap69
Ziyaretçi
30 Eylül 2009       Mesaj #1
ivanap69 - avatarı
Ziyaretçi
50 yaşında erkeğim, eşcinsel ilişki yaşıyorum, kendimi kadın hissediyorum, cinsiyet değiştirmek için ne yapmam gerekir?
EN İYİ CEVABI Deadlylady verdi
Sizin gibi bir cok kisi var dunyada. Amerikada bir kac belgesel izledim sizin gibi insanlar var ve cinsiyetlerini degistirdiler, hormonal takviyelerle vsr. Onlarin hemen hepsi gayet mutlu ve huzurlu bir hayat suruyorlar artik. Turkiyede en cok tanilan Bulent Ersoyda bu degisimden gecti yane siz yalniz degilsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Once bir psikologa danisarak kararinizdan ve hissetiklerinizden emin olduktan sonra cinsiyet degistirmek icin doktora, genel cerrahi bilen bir plastik cerraha basvurmalisiniz.

kaynak: uzmantv.com
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
30 Eylül 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
ivanap69 adlı kullanıcıdan alıntı

50 yaşında erkeğim, eşcinsel ilişki yaşıyorum, kendimi kadın hissediyorum, cinsiyet değiştirmek için ne yapmam gerekir?

Cinsiyet değişikliğinde

Sponsorlu Bağlantılar
Madde 40 - Cinsiyetini değiştirmek isteyen kimse, şahsen başvuruda bulunarak mahkemece cinsiyet değişikliğine izin verilmesini isteyebilir. Ancak, iznin verilebilmesi için, istem sahibinin onsekiz yaşını doldurmuş bulunması ve evli olmaması; ayrıca transseksüel yapıda olup, cinsiyet değişikliğinin ruh sağlığı açısından zorunluluğunu ve üreme yeteneğinden sürekli biçimde yoksun bulunduğunu bir eğitim ve araştırma hastanesinden alınacak resmi sağlık kurulu raporuyla belgelemesi şarttır.

Verilen izne bağlı olarak amaç ve tıbbi yöntemlere uygun bir cinsiyet değiştirme ameliyatı gerçekleştirildiğinin resmi sağlık kurulu raporuyla doğrulanması halinde, mahkemece nüfus sicilinde gerekli düzeltmenin yapılmasına karar verilir.

T.C. YARGITAY
2.Hukuk Dairesi

Esas: 2005/17485
Karar: 2006/1343
Karar Tarihi: 13.02.2006

ÖZET : Söz konusu dava cinsiyet değişikliği talebine ilişkindir. Kadın olan biyolojik cinsiyetin erkek olarak değiştirilmesine izin verilmesini, yasal koşullar gerçekleştiğinde de nüfus kaydında buna uygun cinsiyet ve isim düzeltilmesinin yapılmasını istemiştir. Nüfus kaydında kadın olan davacının, alınan raporlara göre kendini erkek gibi hissettiği ve kadın cinsel organlarına sahip olmadığı için davacıya cinsiyetini değiştirmek için izin verildiği ve kararın kesinleştiği anlaşılmıştır. Devam eden aşamada davacıya cinsiyet değişikliğinin yapıldığına dair resmi sağlık kurulu raporu sunması için imkan tanınıp sonucuna göre karar verilmesi gerekirken gerçekleşen uygulama hukuka aykırıdır.

(4721 S. K. m. 40/1-2)

Dava: Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:

Karar: Davacı Türk Medeni Kanununun 40. maddesi uyarınca kadın olan biyolojik cinsiyetin erkek olarak değiştirilmesine izin verilmesini, yasal koşullar gerçekleştiğinde de nüfus kaydında buna uygun cinsiyet ve isim düzeltiminin yapılmasını istemiştir.

Yerel mahkeme bu isteği; dosyada bulunan raporda davacının ürolojik olarak erkek dış genital organlarına sahip bulunmadığı gerekçesiyle reddetmiş, karar davacı tarafından temyiz edilmiştir.

Davacının dava tarihinde onsekiz yaşından büyük, bekar, kadın olarak nüfusta kayıtlı bulunduğu, transseksüel yapıda olup Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniğinde dört yıllık izleme sonucunda cinsiyetinin erkek olarak değiştirilmesinin ruh sağlığı açısından zorunlu bulunduğu dosyadaki tıbbi belge ve raporlardan anlaşılmaktadır.

Mahkeme Türk Medeni Kanununun madde 40/1 uyarınca davacıya kadın olan cinsiyetinin erkek olarak değiştirmesi için 23.11.2004 tarihinde izin vermiş, karar temyiz edilmeyerek kesinleşmiştir. Davacının, izin kararından sonra geçirdiği tıbbi operasyon sonucu düzenlenen raporda: "Labium minuslarının" çıkartıldığı, vajinanın kapalı olduğu, ürolojik olarak erkek dış genital organlarına sahip olmadığı, bununla birlikte kadın cinsel organlarına da sahip olmadığı, üreme fonksiyonlarının bulunmadığı, genital bölgesinin kadın görünümüne sahip olmadığı, biyolojik cinsiyetinin psikolojik cinsel kimliğine uygun olarak değiştirilmesinin ruh sağlığı açısından gerekli olduğu açıklanmıştır.

Dosyadaki raporlar Türk Medeni Kanununun madde 40'a uygun nüfus sicilinde cinsiyet değişikliği yapılması için yeterli değildir. Ancak davacının sunduğu Şişli Eftal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Uzman Doktoru imzalı yazıda: "Davacının kadın cinsiyetinden erkek cinsiyetine geçebilmesi için gerekli ameliyatlardan birincisini olduğu, kadınlık iç ve dış organlarının alınarak fiziksel kadın kimliğinin sonlandırıldığı, kadından erkeğe cinsiyet dönüşümünün ikinci aşama ameliyatının hastaya erkek cinsel organının takılması olduğu, bunun da tıbbi açıdan mümkün bulunduğu" ifade edilmiştir. Davacıya, cinsiyet değişikliğinin ikinci aşamasının da yapılıp Türk Medeni Kanununun 40/2. madde uyarınca tıbbi yöntemlere uygun "Resmi Sağlık Kurulu Raporu" sunması için imkan tanınıp, bunun sonucu uyarınca karar verilmesi gerekirken, yazılı olduğu gerekçeyle davanın reddi doğru bulunmamıştır.

Sonuç: Temyiz olunan kararın gösterilen sebeple ( BOZULMASINA ), bozma kapsamına göre diğer yönlerin incelenmesine yer olmadığına, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, iş bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere 13.02.2006 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi.

KARŞI OY :

Türk Medeni Kanununun 40/2. maddesi uyarınca, verilen izne bağlı olarak amaç ve tıbbi yöntemlere uygun bir cinsiyet değiştirme ameliyatının gerçekleştirildiğinin resmi sağlık kurulu raporu ile doğrulanması halinde, mahkemece nüfus sicilinde gerekli düzeltmenin yapılmasına karar verilecektir. Cinsiyet değiştirmede ikinci aşamanın ön ve tek koşulu, yasanın aradığı koşulları içeren resmi sağlık kurulu raporudur. Verilen izin uyarınca gerekli cinsiyet düzeltme ameliyatı gerçekleştirilecek ve mahkemeye cinsiyet değişikliğini doğrulayan bu raporla başvurulacaktır. Cinsiyet değişikliğini isteyenin, yasanın aradığı koşulları uygun resmi sağlık kurulu raporunu mahkemeye sunması zorunludur. Davacının mahkemeye sunduğu rapor, cinsiyet değişikliğini doğrulayıcı nitelikte bir rapor değildir. Mahkemece değişikliğin mümkün olup olmadığını araştırma ve buna göre gerçekleştirilecek ameliyat sonuçlarını bekleme zorunluluğu bulunmamaktadır. Davacının gerçekleştirilecek ameliyat ile yasanın aradığı koşullara uygun resmi sağlık kurulu raporunu elde ettiğinde bu davayı açmasının da mümkün olduğu, bu nedenle mahkeme kararının onanması gerektiği düşüncesiyle, çoğunluk kararına katılmıyorum
1-Maddi durumunuz elverişsiz ise ve gelirinşiz yoksa bulunduğunzu yer barosu adli yardımdan avukat talebinde bulunabilrisniz.
2-Sizinle benzer süreçte olanların yada bu süreci tamamlayanaların dernekleri var ise bu derneklerden hukuki yardım alabilrisniz

3-Sizin davanız kamu düzenini direk etkildeiği için Cumhuriyet Savcısıda hazır bulanacağından ikametgah bir sorun olabilir. Bu tıbbi süreci Eskişehirde yapacaksanız ikametgahınızı aldırın.
4-Eskişehir Asliye Hukuk Mahkemesi hitaplı bir dilekçe yazarak raporunuzu, yaşadığınız fiziksel ve ruhsal süreçleri belirterek., cinsiyet değiştirmenize izin verilmesini talep eden bir dilekçe yazınız.

kaynak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Eylül 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 18 yaşında kızım ama erkekten hiç bir farkım yok biyolojik olarak herşeyi yaşıyorum ama erkek gibi demeyim aynı erkeğim peki bu nasıl olur yani adette görüyorum ama erkek yani nasıl anlatılır bi durum bilmiyorum ve bu ameliyat kurumlar karşılıyomu.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Aralık 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 16 yasinda bir erekyim ben kizim ama transeksual degilim kiz olmayi seks icin deyil kiz olarak yasamak icin istiyorum < galiba hayal kuruyorum bunu yapmaga ne param ne de ki gucum var 17 yas ve intihar sonum > benim hayatim yok benim geleceyim yok < keske hic dunyaya gelmeseymisin >
Deadlylady - avatarı
Deadlylady
Ziyaretçi
17 Aralık 2010       Mesaj #5
Deadlylady - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Sizin gibi bir cok kisi var dunyada. Amerikada bir kac belgesel izledim sizin gibi insanlar var ve cinsiyetlerini degistirdiler, hormonal takviyelerle vsr. Onlarin hemen hepsi gayet mutlu ve huzurlu bir hayat suruyorlar artik. Turkiyede en cok tanilan Bulent Ersoyda bu degisimden gecti yane siz yalniz degilsiniz.

Once bir psikologa danisarak kararinizdan ve hissetiklerinizden emin olduktan sonra cinsiyet degistirmek icin doktora, genel cerrahi bilen bir plastik cerraha basvurmalisiniz.

kaynak: uzmantv.com
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Aralık 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende kimlik olarak bayan ama yaşayış tarzım ruhum kısacası hayatım erkek gibi.. o kadar zordur ki böyle yaşamak.. o kadar zordurki birilerine bişeyleri ıspatlamak.. ne kimse sizi anlar ne de bi çıkış yolu gösterir... bıraksalar bizi kendi halimize.. yada şu toplumumuz azcık güneş gözlüklerini çıkarsa gözlerinden bizleride farketseler artık... sesleniyorum onlara BİZDE VARIZ,BİZDE NEFES ALIYORUZ,BİZİ YOKSAYMAYIN ARTIK...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 22 yaşında bir kızım. ama uzun zamandır da erkeksi yanlarımda var. ve son 2 yıldır da kndimi kız gibi hissetmiyorum. makyaj yapmayı sevmiyorum. çevremdeki erkeklerden bile hiç etkilenmiyorum hatta ilk sevgilmden bile bundan dolayı ayrıldım rahat edemedim. erkeklerinde şuan yaklaşımları bana zaten görünüşüm kızda olsa sadece normal arkadaş gibi yaklaşıyorlar bu durumda beni bi ara üzüyordu çünkü arkadaşlarımın sevgilisi olduğunda o ortama giremiyordum. sonradan da umursamamaya başladım iice.. hatta bi yaşıtım olan genç kıza oranla gögüslerim bile çok çok küçük.. kızlığa dair tek adet dönemim oluyor. kendimi çok denedim realde de erkeklere yaklaşamadım sanalda da bu beni çok üzdü.. yani böyle olmam ve kimseye de diyemiyorum bu durumumu ben böyle hissediyorum böyle düşünüyorum ne yapmam gerekir ki die. ama düşündüğümde de beni ne mutlu edio die erkek olmak beni daha mutlu edio ve rahat ettiriyor..
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
20 Ocak 2012       Mesaj #8
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
Erkeklerin Cinsiyet Değiştirme Sebepleri




Kaynak: Erkeklerin Cinsiyet Değiştirme Sebepleri
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Şubat 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar.bende sizler gibi biriyim benimde zaman zaman sizin dediğiniz gibi piskolojikme çöktüğüm zamanlar oldu.dışarı çıkmaz istemezdm kimseyle konuşmazdım asebiydm,ve oturup düşündüğümde sadece kendime bütün zarar.size diyeceğim o ki kimse vakit kaybetmesin ben güçsüzüm çaresizim demesin,ben şuan tedavi görüyorum ve çok iyi gidiyor,emin olunki doktora gitmenizde yarar var çünki o anın mutlulğunu yaşamak kadar güzel bir duygu yok,önce kendinize sonra hekimlere güvenin derim...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ağustos 2012       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bu kadar umutsuz olma sakın ALLAH CC. da senib böğle sınıyor içinde hissettiklerin tabiki aşılması kolay bir durum değil ama kendini farklı konunulara yönelt ve kendinle barışık ol ve olumsuz düşünme ve bu sorunu aşabilirsin kendine güven ve ALLAHTAN ÜMİDİNİ KESME namaza başla ve bol bol dua et başaracaksın çünki erkegin kadına kadınında erkege benzemesi ALLAH CC çok sevdiği bir şey değil ama bundan dolayıda kendini suçlama ama mücadele et

Benzer Konular

16 Mayıs 2012 / Alvarez Ocean Cevaplanmış
21 Ocak 2012 / CeLebRindaL Sağlıklı Yaşam
2 Kasım 2009 / Misafir Soru-Cevap
24 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış