Hoş geldiniz sayın ziyaretçi Neredeyim ben?!

MsXLabs.org; forum, günlük, video ve sohbet bölümlerinin yanı sıra; Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları sunmaktadır. Faydalı olmayı ilke edinmiş sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder :) Üye olmak için tıklayınız...

Forumda Ara

Dikdörtgen ve karenin alan ve çevreleri nasıl bulunur?

Bu konu Soru-Cevap forumunda Misafir tarafından 25 Eylül 2009 (19:55) tarihinde açılmıştır.FacebookFacebook'ta Paylaş
114372 kez görüntülenmiş, 164 cevap yazılmış ve son mesaj 30 Mayıs 2013 (09:38) tarihinde gönderilmiştir.
  • 5 üzerinden 3.16  |  Oy Veren: 64      
Cevap Yaz Yeni Konu Aç
Eski 25 Eylül 2009, 19:55

#1 (link)
Misafir
Ziyaretçi
ARKADAŞLAR BANA SADECE DİKDÖRGENİN VE KARENİN ALANINI VE ÇEVRESİNİ YAZIP YOLLAYIN YANINDA SORUSUDA OLSUN

Son Düzenleyen fadedliver; 25 Eylül 2009 @ 23:14.
Rapor Et
En iyi cevabı veren

Misafir
En İyi Cevap
KARENN ÇEVRESİ Bİ KENARININ UZUNLUĞUNUN 4E ÇARPIMINA EŞİTTİR
ALANI İSE Bİ KENARINI KENDİSİYLE ÇARPIMINA EŞİTTİR ÖRNEĞİN Bİ KENARI 5CM İSE ÇEVRESİNİ 5X4=20 ALANINI İSE 5X5=25 OLARAK BULURUZ

DİKDÜRTGENE GELİNCE ÇEVRESİNİ UZUN KENAR İLE KISA KENARI TOPLARIZ VE 2 İLE ÇARPARIZ
ALANINI İSE UZUN KENAR İLE KISA KENARI ÇARPARAK BULURUZ ÖRNEĞİN UZUN KNARI 6CM KISA KENARI İSE 5CM OLAN Bİ DİKDÜRTGENİN ÇEVRESİNİ (5+6)x2=11x2=22 ALANINI İSE 5x6=30 OLARAK BULURUZ
Reklam
Eski 25 Eylül 2009, 23:17

#2 (link)
..Forget Me Not..
fadedliver - avatarı
Alıntı:
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
ARKADAŞLAR BANA SADECE DİKDÖRGENİN VE KARENİN ALANINI VE ÇEVRESİNİ YAZIP YOLLAYIN YANINDA SORUSUDA OLSUN
linki inceleyiniz
Kare ve Dikdörtgen
Rapor Et
Eski 26 Eylül 2009, 02:39

#3 (link)
Misafir
Ziyaretçi
KARENN ÇEVRESİ Bİ KENARININ UZUNLUĞUNUN 4E ÇARPIMINA EŞİTTİR
ALANI İSE Bİ KENARINI KENDİSİYLE ÇARPIMINA EŞİTTİR ÖRNEĞİN Bİ KENARI 5CM İSE ÇEVRESİNİ 5X4=20 ALANINI İSE 5X5=25 OLARAK BULURUZ

DİKDÜRTGENE GELİNCE ÇEVRESİNİ UZUN KENAR İLE KISA KENARI TOPLARIZ VE 2 İLE ÇARPARIZ
ALANINI İSE UZUN KENAR İLE KISA KENARI ÇARPARAK BULURUZ ÖRNEĞİN UZUN KNARI 6CM KISA KENARI İSE 5CM OLAN Bİ DİKDÜRTGENİN ÇEVRESİNİ (5+6)x2=11x2=22 ALANINI İSE 5x6=30 OLARAK BULURUZ
Rapor Et
Eski 3 Kasım 2009, 19:28

#4 (link)
extazy17
Ziyaretçi
mat sınavım var dikdörtgenin uzun kenarını 5 kısa kenarını 4 cm yaptım 5 4 topladım çıkan sonuçlanda 2 i çarptım çevresını bulmak için doğru yaptımmmı biri cvp yassın lutfen
Rapor Et
Eski 3 Kasım 2009, 20:09

#5 (link)
SiNiRLi-RUTİNE AYKIRI
Dikdörtgenin çevresi=2a+2b (iki uzun ,iki kısa kenarı olduğu için)
2.(5+4)=18 bulunur
Rapor Et
Eski 12 Aralık 2009, 23:33

#6 (link)
Misafir
Ziyaretçi
abicigim benim matematik performans ödevim var veben 5.sınıfa gidiyorum benim anlayacagıım bir şekide kare ve dikdörgenin alanı ile ilgili bir problem yazarmısın teşekkürler
Rapor Et
Eski 16 Aralık 2009, 12:29

#7 (link)
Misafir
Ziyaretçi
karenin çevresi nasıl bulunur
Rapor Et
Eski 2 Ocak 2010, 19:41

#8 (link)
Misafir
Ziyaretçi
5. sınıfa giden çocuk senin için söylüyom karenin çevresini bildin mi çevresini ölçmek çok kolay yukarıdada söylediği gibi 4 kenarı var karenin her kenarı eşit olduğuna göre çevresini bulunca 4 ile çarparsın dikdörgeninde 2 uzun 2 kısa kenarı vardır uzun kenarını 2 ile kısa kenarınıda 2 ile çarparsın sonra da bunları toplarsın bu kadar basit
Rapor Et
Eski 18 Ocak 2010, 18:45

#9 (link)
Misafir
Ziyaretçi
ya nolursunuz karenin alanı ile ilgili soru yazın nolur
Rapor Et
Eski 19 Ocak 2010, 17:42

#10 (link)
Misafir
Ziyaretçi
dikdörtgenin alnı ile promlem yazabilirmisinz??????????????????????????::::::::)))))))))))))))))))))))) ))
Rapor Et
Reklam
Cevap Yaz Yeni Konu Aç

Dikdörtgen ve karenin alan ve çevreleri nasıl bulunur? Konusuna Benzer Konular

Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Alanı verilen karenin çevresini nasıl buluruz? Sadık Soru-Cevap 17 20 Mayıs 2013 13:35
Cismin uzayda kapladığı alan nedir, nasıl bulunur? Misafir Soru-Cevap 4 17 Kasım 2012 19:31
Dikdörtgen piramidin yan yüksekliği nasıl bulunur? Misafir Soru-Cevap 2 16 Mayıs 2012 16:08
Dikdörtgen kartondan davetiyeye benzeyen bir zarf nasıl yapılır? Misafir Soru-Cevap 1 15 Aralık 2011 16:56
Alanı verilen karenin kenar uzunluğu nasıl bulunur? Misafir Soru-Cevap 0 29 Mart 2011 22:48

Yeni Soru
Sayfa 0.183 saniyede (59.51% PHP - 40.49% MySQL) 13 sorgu ile oluşturuldu
Şimdi ücretsiz üye olun!
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 07:09
  • YASAL BİLGİ

• İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan MsXLabs.org forum adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre tüm kullanıcılarımız yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. MsXLabs.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) iş günü içerisinde MsXLabs.org yönetimi olarak tarafımızdan gerekli işlemler yapıldıktan sonra size dönüş yapılacaktır.
  • » Site ve Forum Kuralları
  • » Gizlilik Sözleşmesi