Hoş geldiniz sayın ziyaretçi ![]()
Web sitemizde; forum, günlük, video, sohbet bölümlerinin yanı sıra Skype ile ilgili Türkçe teknik destek makaleleri, resim galerileri, geniş içerikli ansiklopedik bilgiler ve çeşitli soru-cevap konuları bulunmaktadır. Kullanıcılarına faydalı olmayı ilke edinmiş olan sitemize sizin de katkıda bulunmanız bizi son derece memnun eder. Üye olmak için tıklayınız.
| | Aynı formattaki dosyaların açıldığı varsayılan program nasıl değiştirilir?#1 (link) |
| Ziyaretçi |
slm, bir program açmak için sağ tıklayıp birlikte aç seçeneğini seçtim fakat listede henüz önerilen bir program yoktu(pc yeni olduğu için). media center vardı birtek ,onu seçtim. fakat ondan sonra bilgisayardaki bütün programları onun simgesine dönüştü.hangi programa tıklasam media center açılıyor. sistem geri yüklicektim ona bile tıklayınca media center açılıyor. nasıl iptal edip düzeltebilirim bu sorunu. hiçbir programı kullanamıyorum.yardım bekliyorum arkadaşlar...
|
En İyi Cevap LaDy tarafından gönderildi
| Alıntı:
Ancak tanınan dosya adı uzantılarıyla ilişkilendirilmiş programı değiştirerek, Windows XP'nin bu uzantıya sahip olan tüm dosyaları yeni ilişkilendirilen programla açmasını sağlayabilirsiniz. Bu makalede, bu dosya ilişkilendirmelerinin nasıl değiştirileceği açıklanmaktadır. Makalede ayrıca Windows XP'nin tanımadığı bir dosya adı uzantısının belirli bir programla nasıl ilişkilendirileceği açıklanmaktadır. Windows XP bir dosya adı uzantısını tanımıyorsa aşağıdaki iletiyi alırsınız:Windows şu dosyayı açamıyor: dosyanın adı Windows'un bu dosyayı açması için, dosyayı açma işleminde kullanmak istediğiniz programı bilmesi gerekiyor. Bu iletiyi alırsanız, sorunu çözmek için doğrudan "İlişkilendirilmemiş dosya türleri için dosya ilişkilendirmeleri oluşturma" bölümüne gidebilirsiniz. Dosyayı çift tıklattığınızda başlatılacak programı seçme Notlar
Alıntıdır |
| | Windows'da bir dosyayı çift tıklattığınızda başlatılacak programı değiştirme/seçme#2 (link) | |
| Özel Üye-VIP | Alıntı:
Ancak tanınan dosya adı uzantılarıyla ilişkilendirilmiş programı değiştirerek, Windows XP'nin bu uzantıya sahip olan tüm dosyaları yeni ilişkilendirilen programla açmasını sağlayabilirsiniz. Bu makalede, bu dosya ilişkilendirmelerinin nasıl değiştirileceği açıklanmaktadır. Makalede ayrıca Windows XP'nin tanımadığı bir dosya adı uzantısının belirli bir programla nasıl ilişkilendirileceği açıklanmaktadır. Windows XP bir dosya adı uzantısını tanımıyorsa aşağıdaki iletiyi alırsınız:Windows şu dosyayı açamıyor: dosyanın adı Windows'un bu dosyayı açması için, dosyayı açma işleminde kullanmak istediğiniz programı bilmesi gerekiyor. Bu iletiyi alırsanız, sorunu çözmek için doğrudan "İlişkilendirilmemiş dosya türleri için dosya ilişkilendirmeleri oluşturma" bölümüne gidebilirsiniz. Dosyayı çift tıklattığınızda başlatılacak programı seçme Notlar
Alıntıdır | |
| | Bu sorunun formatsız çözümü#7 (link) |
| Ziyaretçi |
Arkadaşlar aynı sorun benimde başıma geldi.Biraz araştırma yaptıktan sonra dosya ilişkilendirmesi yanlış olan uzantıya göre fix dosyaları çalıştırarak sorunu düzeltebiliyoruz.Örnek olarak bendeki problem kısayol dosyalarındaydı *.lnk uzantılı dosyalarım internet explorer ile açılmaya çalışıp sonsuz bir döngüye giriyordu. lnk-fix adlı bir kayıt dosyası kullanarak bu sorunu düzelttim. Aşağıdaki sitede sorun yaşadığınız uzantıya göre verilmiş fix dosyaları mevcut.İhtiyacınız olan fix dosyasını çalıştırıp bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterli.Herkese kolay gelsin... Link: Windows 7 Dosyalar Başka Programla Açılıyor | Somut . N E T |
| | Dosyanın simgesi değişti.Nasıl eski bilinmeyen dosya biçimi haline dönderebilirim#8 (link) |
| Ziyaretçi |
Ben fotoğraf makinamla bir kaç resim çektim dosya uzantısı '' KDC Dosyası (.KDC)'' .İlk olarak üzerindeki şekil bilinmeyen bildiğimiz klasik görünümdeydi.Listeden photoshopu seçtim ''Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan'' butonundaki işareti kaldırmayı unuttum ve tamam dedim.Dosya hem açılmıyor hemde görünümü (simgesi değişti) bozuldu.En baştaki haline nasıl dönderirim.
|
| | Aynı formattaki dosyaların açıldığı varsayılan program nasıl değiştirilir?#9 (link) | ||
| Never Say Never Agaın | Alıntı:
Alıntı:
| ||
| | Birlikte aç sorunu ve simgelerin aynı olması.#10 (link) |
| Ziyaretçi |
windows 7 kullanıyorum bütün simgeler aynı oldu bilinmeyen bir dosya türünü internet exploler ile birlikte aç dedim ve masa üstündeki programlar da dahil olmak üzere tüm programlar internet exploler oldu. Acil yardıma ihtiyacım var bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ne yapacağımı bilmiyorum...
|
| Cevap Yaz Yeni Konu Aç |
| Konu Araçları | |
Aynı formattaki dosyaların açıldığı varsayılan program nasıl değiştirilir? Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Bilgisayarımda varsayılan sürücü olarak, DVD-rom' u nasıl etkinleştirebilirim? | aleminbabası | Soru-Cevap | 4 | 19 Mart 2013 22:43 |
| Firefox'u PC'den kaldırıp Explorer'ı nasıl varsayılan yapabilirim? | KADİR 3457 | Soru-Cevap | 5 | 13 Şubat 2011 14:07 |
| Üye bilgileri nasıl değiştirilir? | BloodySaLvo | Soru-Cevap | 1 | 4 Şubat 2010 05:06 |
| Farklı formattaki CD içeriklerini tek bir CD'de nasıl toplayabilirim? | apakcan | Soru-Cevap | 3 | 3 Ocak 2010 21:27 |
| İnternetten indirdiğim dosyaların BSplayer ile açılışını nasıl değiştirebilirim? | MZSFJKLF | Soru-Cevap | 1 | 10 Haziran 2009 19:59 |