Arama

Kick Boks Nedir? Kick Boks

Güncelleme: 12 Ekim 2018 Gösterim: 105.382 Cevap: 2
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
16 Eylül 2006       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Kick Boks.jpg
Gösterim: 3232
Boyut:  14.8 KB

Kick Boks Nedir, Genel Kuralları Nelerdir?



Sponsorlu Bağlantılar
Kick boks
sporu iki spor dalı Karete ve Muay Thai sporunun birleşiminden doğmuş. Teknik ve güce dayalı olan bir spordur.

Kick boks sporu, farklı tekniklerin içinde yer aldığı bir savunma sporudur. Tamamen iki farklı spor olan Karete ve Muay Thai’nin bir araya gelemesi sonucunda oluşturulmuş, güce ve teknik bilgiye dayanan bir dövüş sporudur. En önemlisi aşırı derece sert bir spor olmasıdır. Rakibinizi yenmek için yüksek güç gerektiren bu spor, diğer birçok spordan daha fazla enerji ve güç harcamanızı sağlar.

Kick Box, en sert sporlar arasında yer alır. Güce dayalı olan bu sporda tekniği ne kadar iyi öğrenir ve gücünüzü o teknik üzerinde yoğunlaştırırsanız o kadar başarı sağlamanız mümkün olacaktır.

Bugünki modern kıckboksta resmi olarak müsabakaları yapılan üç sistem vardır. bunlar sırasıyla şunlardır.

SEMI CONTACT


Bu uygulamada darbe rakibe temas gerçeklestirildigi an durdurulur bu da yaklasik bir santim vuruştur. Yani vuruştan itibaren bir santim sonra vuruş durdurulmalidir. Bu sistemde de puan kaybetme vardır. Nokta vuruslu bir müsabaka sistemi olan Semi Contact adından da anlasilacagi gibi Full Contact maçları öncesinde kisilerin eğitimlerini tamamlamasina olanak verir.

FULL CONTACK


Koruyucu malzemesi Full Contact ile ayni olan bu sistemde vuruşlar tamamen serbesttir. Rakip yere düsünce de vurulabilir. Yani tam anlamiyla serbest dögüstür.Çogunlukla profesyonel maçlar yapilir. Bu maçlar da para ödülü vardır.

Bugün çok degisik türlerde dögüs stili sporcu veya antrenörleri Ful Contact yaptiklarini iddia etmektedirler. Iste bu noktaya gelindiğinde bir kavram karkaşası ortaya çikmaktadir.Bilhassa bir çok vurusa izin vererek stiller kendilerini Tam Temaslı diye tanimlamaktadirlar.Ancak burada bir yanlislik vardir. Çünki ilk basta Full Contact oluşurken her stilden müsabıklar belirlenen ortak kurallarla dögüstüler. Fakat zaman içinde özellikle Full Contact çalismayanlar elendiler.

Diger stillerde çalisanlar 'All Style Open' yani 'Her Sisteme Açik' turnuvalarla bir çesit Full Contact yapmaya devam ettiler.Zaten basta da bahsedildiği gibi her stilde (Karate, Taekwonodo, Kung-fu gibi) Full Contact müsabaka yapmak mümkündür. Fakat bu gerçek Full Contact değildir.

Serbest Dögüs Sanatlarin daFull Contacta en yakin spor Tayland Boksu (Muay Thai) dur. Fakat Full Contact kabul edilmez. Bu tür sistemler 'Contact' yani 'Temaslı' olarak adlandirilirlar. Hatta bir çok ülkede bu karisikliga son vermek için Full Contacta 'Amerikan Boksu' denmeye baslanistir. Önceleri belirli asamalardan geçmiş ve kendini kanitlamis bulunan Taekwaondocu, Kung-fucu ve Karateci Full Contact yapabiliyordu. Bugün yine baska stillerde çalisip Full Contact maçlarina katilanlar vardir. Fakat yanlizca Full Contact ögreten okullar her geçen gün yayilmaktadir.

LAYT CONTACT


Tekniklerde kontrol gereklidir. Nokta vurusu esas alinir. Hedefe vardigi an durması esasdir. Bu basarildigi zaman puan alinir. Aksi halde yani temas gerçekleşirse (rakibin hatasi hariç) puan kaybedilir. Touch Contact maçlar Amerikada kisilerin Full Contact müsabakalari öncesinde tekniklerini geliştirmesine olanak tanır.

Kıck boks müsabakalarında müsabıklar özel eldiven, ayak koruyucu, kogi ve dislik takarak ringe çıkarlar. Müsabakaların yapildigi yer genellikle boks ringi olup 9x9 ebadindadir.

Bazen de yerden yüksekte özel ölçülerdeki ringlerde müsabakalar yapilir. Müsabakayı bir orta hakem ve iki veya dört yan hakemle birlikte yönetir. Rauntlar 2 veya 3 dakika olur. Amatör müsabakalar 3 raunddan baslar.

Profesyonel müsabakalar ise 5 raund üzerinden yapilir. Ülke, Avrupa ve Dünya sampiyonalari ve unvan maçları ise en az 10 raund olarak yapilir. Müsabakalarda uygulanan el teknikleri normal boks teknikleridir. Ayak teknikleri ise ayakla yapilir. Diz ve kaval kemiği ile vuruşlar yasaktır. Maçlarda belirli sayıda tekme atma zorunluluğu vardır. Bu tekmeler yan hakemler tarafından sayilir. Diz, dirsek vuruslari, tutuş ve süpürme yasaktır. Avrupada yapılan bazi Full Contact müsabakalarında tutuş ve süpürme belirli saltlar dahilinde serbesttir. Yine Amerika’daki bazi turnuvalarda rakibin ayagi yerden kalktigi an baldirlarina ayak tekniği uygulanabilir. Bu vuruş puan almaz fakat rakibi aldatabilir. Çeşitli ülkelerde bir çok degisik kuruluş tarafından organize edilen Full Contact maçları ile ilgili iki büyük kuruluş vardır. Bunlar Professional Karate Association (PKA) World Karate Association (WKA) dir.


Ad:  Kick Boks-2.jpg
Gösterim: 3721
Boyut:  39.7 KB

TARİHİ


İlk defa literatüre 1968'lerde Japonlar tarafından KİCK-TEKME BOXING-BOKS KICKBOXING-TEKME BOKSU olarak dünyada duyulan ve yapılan bır spor dalıdır.1968 de ünlü kyokushin kaı karate antrenörü MAS OYAMANIN yardımcısı KENJİ KURUSAKI ve ekibinin Taylandlıları ringde ve kendi ülkelerinde maçda yenmelerınden sonra, kick boxıng spor dalını kurmuş ve dunyaya duyurmuştur ve Japonya da kuralların (dirsek vuruşlarının çıkartılması, sınırlı clinch (sarılmalar uygulanması), kalça atışlarının konması ve raundların (sürenin 2 veya 1.5 dakikaya indirilmesi vb) değiştirilmesi ile bütünlüğe kavuşmuştur..ve 1970 lerden sonra kyokushin karate, ashihara karate, seido karate, full contact karate antrenörlerinin vasıtası ile tüm dünyaya yayılmaya başlamıştır. Bugünkü ünlü "k-1 " ve "thaikickboxing" kulvarları aşağı yukarı bu başlangıç kuralları ile seyretmektedir.

Ülkemizde Kick Boks 1980 yılından itibaren bazı salonlarda gayri resmi olarak ders verilmeye başlandı. Kick Boks Sporunun Federasyonlaşması kolay olmadı. 1994 yılında Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı bünyesinde H.Caner DOĞANELİ Başkanlığında Semi Contact, Light Contact ve Full Contact branşlarında faaliyetlerine başladı.

1994 yılında ilk Türkiye Kick Boks Şampiyonası Ankara’da Atatürk Spor Salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti, Türk Milli Takımı ilk kez IAKSA’nın 1996 yılında Avusturya’nın Graz Şehrinde düzenlediği Avrupa Kick Boks Şampiyonasına iştirak etti.

Bu güne kadar ulusal ve uluslar arası çok büyük başarılar elde edildi. 1998 yılında IAKSA tarafından Avrupa Kick Boks Şampiyonası İstanbul’da yapıldı. Bu şampiyona esnasında çıkan bir tartışma neticesinde faaliyetler 2001 yılına kadar geçici olarak durduruldu ve 2001 yılında tekrar Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığı bünyesinde H.Caner DOĞANELİ’nin Başkanlığında ulusal ve uluslar arası faaliyetlere başladı.

Federasyonumuz, 1994 ile 2006 yılları arasında IAKSA (Uluslararası Amatör Kick Boks Spor Birliği)’ya, 2006 yılından itibaren de WAKO (Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği)’ya üye olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

2004 yılında Türkiye Boks Federasyonundan ayrılan Kick Boks, Mücadele Sporları Federasyonu Başkanlığı adı altında 18.10.2004 tarih ve 340 sayılı Bakanlık onayı ile ; Kick Boks, Wushu (Kung Fu), Aikido, Muay Thai, Ashihara Budo Kai branşlarıyla Mehmet Tunç TURGUT’un Federasyon Başkanlığı ile faaliyetlerini sürdürdü.

2004 yılında İsviçre’nin Basel Şehrinde yapılan IAKSA’nın Genel Kurulunda, Yönetim Kurulu üyeliğine Mehmet Tunç TURGUT, Hakem Kurulu Üyeliğine ise Salim KAYICI seçildi.

12 Eylül 2006 tarih ve 281 sayılı Bakanlık oluru ile Mücadele Sporları Federasyonu lağv edilmiş ve Türkiye Kick Boks Federasyonu adıyla faaliyetlerine devam etmiştir. 13.12.2006 tarih ve 343 sayılı Başbakanlık Makamı oluru ile idari ve mali yönden özerklik kazanmıştır. Özerklik kararı Resmi Gazetenin 22 Aralık 2006 tarih ve 26384 sayısında yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve aynı yılda IAKSA ile WAKO’nun birleşmesiyle Türkiye, WAKO (Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği)’ya üye olmuştur.25 Ekim 2011 tarihinde Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO)’nin yapılan Genel Kurulundaki seçimlerde Federasyon Başkanımız Sayın Salim KAYICI WAKO Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçilmiştir.

İdari ve Mali Yönden Özerklik kazanan Türkiye Kick Boks Federasyonunun ilk Seçimli Olağan Genel Kurulu 25 Nisan 2007’de ve ikinci Seçimli Olağan Genel Kurulu ise 27 Eylül 2008 tarihinde yapılmış her iki genel kurulda da Federasyon Başkanlığına Salim KAYICI seçilmiştir. Ana Statümüz ise 08.08.2007 tarih 26607 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Profesyonel Kick Boks Şubesi 26 Haziran 2007 tarih ve 132 sayılı Bakanlık Onayı ile kurulmuş olup, Federasyonumuz Ulusal ve Uluslararası Profesyonel faaliyetlere iştirak edebilmesi için ise WAKO PRO’ya üye olmuştur.

3289 sayılı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri hakkındaki kanun ile 6215 sayılı kanunla yetki ve sorumlulukları yeniden düzenlenerek Federasyonumuz Bağımsız Spor Federasyonu statüsünü almıştır.

Ad:  Kick Boks-3.jpg
Gösterim: 3280
Boyut:  14.2 KB

Kick boks Sporunun Temeli Neresidir?


Bildiğiniz gibi; bir çok sporun temeli Uzak Doğu olmaktadır. Yani; hemen hemen her türlü savunma ve dövüş sanatı Uzak Doğu tabanlıdır. Kick boks‘ta bu bağlamda; Uzak Doğu içerisin de meydana gelen bir spordur. Lakin, özgün bir değildir. Tamamen melez bir spordur. Japon bir dövüşçünün; Karate ve Muay Thai sporlarını birleştirmesi sonucun da yaratılmış bir spor dalıdır. Yani; diğer bir çok Uzak Doğu sporunda olduğu gibi; bir geçmişi, tarihi yapısı; özel bir felsefe mantığı yoktur. Tamamen iki farklı sporun bir araya gelmesi sonucun da oluşturulmuş; güce ve teknik bilgisine dayanan bir dövüş sporudur.

Ayrıca, bugün ki popüler haline ise; Amerika içerisin de ilk dönemler de düzenlenen maçlar sayesin de ulaşmış durumdadır. Şu an; dünya çapında bir çok ülke içerisin de Kick boks öğrencileri bulunmaktadır. Öyle ki; medya tarafından da oldukça ilgi duyulan bu spor ile ilgili bir çok maçlar, çeşitli kanallar da özel ringler de insanlara sunulmaktadır.
Ad:  Kick Boks-4.jpg
Gösterim: 4022
Boyut:  34.2 KB

KICK BOKS ANTREMANLARI


Kick-Boks sadece teknik gösterilerek puan alınan bir spor dalı değildir. Rakibe mutlaka temasınız söz konusudur. Bu temasın yoğunluğu müsabakanın çeşidine göre değişir tabii ki. Hem yoğun temas sporu olması, hem ikili mücadeleye dayanması hem de bunların getirdiği fiziki ve psikolojik şartlar düşünüldüğünde; müsabakalarda zor durumlara düşmemek için Kick-box antrenmanları çok ağır tempolarda yapılır.

İyi bir kondisyona sahip olmak birinci kuraldır diyebiliriz. Kondisyonu yetersiz olan sporcular maç içerisinde yorgun düşerler. Yapacakları darbeler için kendilerinde güç bulamazlar. Uzun süreli müsabakalarda yorgunluk baş gösterirse gard düşer, karşıdaki dövüşçü için basit bir rakip haline gelirsiniz. Genelde Kick-Boksa yeni başlayanlar ilk antrenmanlardan sonra birkaç gün yorgunluktan kendilerine gelemezler. Bu aşamada akıllarında hep aynı soru vardır. “Küçücük ring için bu kadar koşmaya ne gerek var? Bu kadar ağır antrenmanlar olmadan dövüşmeye başlasak olmaz mı?” Oysa yukarda da belirttiğimiz gibi iyi bir dövüşçünün ilk sahip olması gereken müthiş bir kondisyondur. İlk birkaç ay (sporcunun fiziki yapısına göre değişir) kondisyon yüklemekle geçer. Daha sonra teknik ve taktik antrenmanlara geçilir. Tekme, yumruk, diz ve dirsek darbeleri öğretilir zaman içerisinde sporcuya. Gardını hangi durumlarda nasıl alması gerektiği anlatılır. Kick-Boks’un sadece saldırı sporu olmadığı; saldırı ve savunmanın aynı dozajda ve aynı konsantrasyonla yapılması gerektiği uygulamalı olarak gösterilir. Zira yanlış atılan bir yumruk, boşa giden bir tekme demek; bu nafile atağınızın ardından bir darbe yiyeceğiniz anlamına gelir. Profesyonel müsabakalarda hatalar çok ağır şekilde cezalandırılır. Bu müsabakalarda ne yorgunluğa, ne de konsantrasyon eksikliğine yer vardır. En ufak bir dikkatsizlik ve eksiklik yenilgiyle, daha da acısı nakavtla sonuçlanabilir. O yüzden sporcular maç boyu diri kalacak şekilde kondisyona, her hareketini bilinçli yapacak kadar taktiğe ve her hareketin ruhunu bilecek kadar da tekniğe sahip olmak zorundadırlar. Bunlara sahip olmak için de üç aşama gereklidir.
  • Kick-Boks yapmak için gönülden istekli olmak,
  • Eğitmenlerin her söylediklerini dikkate almak ve söylediklerini harfiyen yerine getirmek,
  • Her daim çalışmak ve asla “ben oldum” dememek.
Bu üç altın kuralı kendisine düstur edinen her sporcu Kick-Boks’ta başarılı olmak için potansiyeli yüklemiştir kendisine.
Ad:  Kick Boks-5.jpg
Gösterim: 3446
Boyut:  32.2 KB

KİCK BOX VURUŞ TEKNİKLERİ



YUMRUK TEKNİKLERİ

  • Staright punch : (streyt panç) direk yumruk
  • Hook puch : (huuk panç) kroşe yumruk
  • Uppercut punch : (apırkat) aparkat yumruk
  • Backfist : (bekfist) dış el yumruk

TEKME TEKNİKLERİ

  • Round house kick : (raund haus kik) dairesel tekme
  • Front kick : (front kik) karşı tekme
  • Side kick : (sayd kik) yan tekme
  • Hook kick : (hu kik) kanca tekme
  • Push kick : (puş kik) basma tekme
  • Axe kick : (eks kik) balta tekme
  • Crescent kick : (kreskent kik) hilal tekme
  • Back kick : (bek kik) geri tekme
  • Back side kick : (bek sayd kik) geri yan tekme
  • Spinning back kick : (spining bek kik) dönerek geri tekme
  • Spinning side kick : (spining sayd kik) dönerek yan tekme
  • Spinning hook kick : (spining hu kik) dönerek kanca tekme

KİCK BOX ÇALIŞIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR


  • Duruşun doğru olup olmadığına
  • Gardın tam olup olmadığına
  • El tekniklerinde belini ve omuzunu kullanıp kullanmadığına
  • Ayak tekniklerinde belinin, kalçasının ve dizinin durumuna
  • El ve ayağının hareket birleşimine (koordinasyon)
  • Rakiple arasındaki mesafeye
  • Çalışacağı programı iyiy bilip bilmediğine
  • Giysilerinin ve malzemelerinin o çalışmaya uygunluğuna
  • Çalışmanın amacının ne olduğunu bilip bilmediğine
  • Yeterli performans ve dinlenme aralığına
  • Hocayı iyi dinlemeye
  • Rakibini kontrol altında tutmaya
  • Çalıştığı malzemeyi yerinde kullanmaya
  • 14- Antrenman bitiminde masaj ve duş almaya dikkat etmelidi.

Kick Boks Faydaları Nelerdir?

  • Kick boks yüksek kondisyon gerektirir. Kick boks ile mükemmel bir kondisyona sahip olursunuz.
  • Kick boks bütün vücudu çalıştırır.
  • Günlük stresten uzaklaştırır. Yaşadığınız stresi kick boks antrenmanında atabilirsiniz.
  • Vücutta koordinasyon bütünlüğü sağlanır. El, ayak ve göz aynı anda koordine etmelisiniz.
  • Kick boks endorfin salgılanmasına yardımcı olur. Yani kick boks yaparken mutlu olursunuz.
  • Hem kardiyo hem de güç antrenmanları gerektirir. Ekstra ağırlıklarla çalışarak kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz.
  • Vücuda yüksek oksijen girişi sağlar.
  • Kalp ritmini düzenler. Kalp hastalıkları riskini azaltır.
  • Kick Boks yaparken yüksek efor sarf edilir. Yüksek terleme oranı ile toksinleri atarsınız.
  • Ne zaman atak ne zaman defans yapacağınız çok önemlidir. Kararlarınız anlık olmalıdır. Böylelikle hem stres altında karar vermeyi hem de hızlı düşünme kapasitesini geliştirirsiniz.
MsXLabs.org
-derlemedir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 12 Ekim 2018 02:20
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2011       Mesaj #2
nicely - avatarı
VIP VIP Üye

TÜRKİYE KİCK BOKS FEDERASYONU


AMATÖR KİCK BOKS KUŞAK VE DAN SINAV TALİMATI
Sponsorlu Bağlantılar

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç
MADDE 1 - Bu Talimatın amacı; tüm kamu kurum ve kuruluşları ile dernek, kulüp ve özel spor salonlarının kick boks branşlarında bu sporu yapanların çalışma seviyelerini belirlemek, kuşak terfileri için gerekli sınavları yapmak, bu sınavları standarda bağlamak ve kick boks tekniklerinin gelişmesini sağlamaktır.

Kapsam
MADDE 2 - Bu Talimat, ülkemizde kick boks sporu yapan kişilerin beyaz kemer olarak bilinen 7 nci dereceden siyah kemer olarak bilinen 1 inci dan’a kadar gelebilme ve dan derecelerinde yükselme şartları ile ilgili esas ve usulleri kapsar.

Dayanak
MADDE 3 - Bu Talimat, 3289 sayılı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun Ek 9 uncu maddesi, 14/7/2004 tarihli ve 25522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Özerk Spor Federasyonları Çerçeve Statüsü ile 8/8/2007 tarihli ve 26607 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Türkiye Kick Boks Federasyonu Ana Statüsü’ne dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar
MADDE 4 - Bu Talimatta geçen;
  • Genel Müdürlük : Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü,
  • Genel Müdür : Gençlik ve Spor Genel Müdürünü,
  • Federasyon : Türkiye Kick Boks Federasyonunu,
  • Başkan : Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanını,
  • Yönetim Kurulu : Türkiye Kick Boks Federasyonu Yönetim Kurulunu,
  • İl Müdürlüğü : Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü,
  • İl Müdürü : Gençlik ve Spor İl Müdürünü,
  • İl Temsilcisi : Kick Boks İl Temsilcisini,
  • WAKO : Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliğini,
  • Sınav : Kuşak dereceleri ve dan sınavlarını,
  • Sınav Kurulu Üyeleri : Federasyon Başkanı tarafından görevlendirilmiş olan teknik seviyesi ve dan derecesi yüksek, aktif antrenörler ile Federasyon kurullarında görevli kişileri,
  • Gözlemci : Federasyonca görevlendirilmiş kişileri,
  • Sporcu : Lisanslı kick boks sporcularını,
  • Kulüp : İl müdürlüğünce tescili yapılmış spor kulüplerini,
  • Özel Spor Salonları : İl Müdürlüğünce ruhsat verilmiş özel ve tüzel kişilerce çalıştırılıp yönetilen kick boks çalışma salonlarını,
  • Antrenör : İlgili spor dalında eğitim gördüğü kademedeki programları başarı ile tamamlayarak bulunduğu kademe için belge alan, sporcuları veya spor takımlarını ulusal ve uluslar arası kural ve tekniklere uygun yetiştirmek, müsabakalara hazırlanmaları ve müsabakalarını, gelişmelerini takip etmek görev ve yetkisine haiz olan kişiyi, ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Esas Hükümler

Kuşak Derece Sınavı
MADDE 5 - Kuşak sınav komisyonu üyeleri en az birinci dan ve üstü olmak üzere bir komisyon başkanı ve iki komisyon üyesinden oluşur. Komisyonun sınav yapma yetkisi birinci derece ( koyu kahverengi kuşak) ve altıdır.
Kuşak derecelerinin tespitinde uygulanacak temel esaslar şunlardır:
a) Türkiye’de yapılan tüm kuşak sınavları, Federasyonun yetki ve kontrolü altında olup, Federasyonun yetkili kıldığı kişi ve kuruluşlarca yapılır. Federasyonun bilgisi dışında sınav yapılamaz. Sınavlarda yalnızca Federasyonca bastırılmış çizelge, kimlik ve diplomalar kullanılır.
b) Kuşak dereceleri sınavları en az 1 inci dan kuşak derecesine sahip 1 inci kademe antrenörler tarafından yapılır.
c) Sınavlar yılda dört defa olmak üzere Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında yapılır. Belirtilen bu aylar haricinde yapılan sınavlar geçersiz kabul edilir. Ayrıca sınava girecekler Ek 1 olarak yer alan başvuru formunu kazananlar için ise Ek 2 olarak yer alan kuşak imtihan sonuç listelerini doldurulacaktır.
d) Sınavlar kick boks sporu yapılan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait tesislerde, kulüp veya özel salonlarda ayrı ayrı yapılabileceği gibi yeknesaklığı sağlama açısından belirli merkezlerde topluca da yapılabilir. Bu durum, o sınav dönemi için il temsilcisi tarafından tüm özel salonlara ve kulüplere duyurulur.
e) Kuşak sınavı yapacak kulüp ve/veya tescilli özel spor salonu sahipleri bir dilekçe ile yukarıda belirtilen aylar için il temsilcisine en az on beş gün önce yazılı olarak başvuruda bulunurlar.
f) İl temsilcisi gerek görürse sınav tarihini en fazla on beş gün erteleyebilir.
g) İl temsilcisi yapılacak kuşak sınavlarına gözlemci gönderebilir. Kuşak sınavları görevli gözlemcinin nezaretinde yapılır. Sınav komisyonu Federasyon tarafından hazırlanan çizelgelere sınavda başarılı olanların adını, soyadını, doğum tarihini, doğum yerini, kuşak derecesini, Federasyon sicil numarasını, lisans sicil numarasını, kulübü ve sınav tarihini kaydeder. Bilgilerin kick boks kimlik belgesindeki bilgilere uygun olması gereklidir. Kuşak kimlik belgesi ve kuşak kimlik kartı fotokopisi, kuşak ve dan terfi sınavı başvuru formu ile sınav sonuç listeleri komisyon üyeleri tarafından imzalanır ve tasdik edilmek üzere Federasyona gönderilir. Bu belgelerden birinin eksik olması veya sınav komisyon üyelerinden birinin imzasının eksik olması durumunda listeler tasdik edilmeden iade edilir.
h) Sınavlarda başarılı olanların kimlikleri, sınav listelerinin Federasyonca tasdikinden sonra birinci kuşak derecesine kadar il temsilciliği tarafından, daha üst kuşakların kimlikleri ise, Federasyon tarafından onaylanır. Kuşak sınavları ile ilgili her hangi bir şikayet söz konusu ise şikayet yazılı olarak üç gün içerisinde il temsilcisine yapılır. Şikayet il temsilcisince değerlendirilerek beş gün içinde karara bağlanır.
j) Federasyonca vizesi yapılmayan tescilli salon, kulüp ve diğer kurum antrenörleri kuşak sınavı yapmaya yetkili değillerdir. Eğer sınav yapacak antrenör, vizeli değil ise İl Temsilciliğine müracaat ederek imtihan yapma şartlarını taşıyan vizeli bir antrenörün sınav komisyon başkanı olarak görevlendirilmesi istenebilecektir. Şayet o ilde bu şartları taşıyan antrenör yok ise en yakın ilden sınav yapmak üzere antrenör görevlendirilebilecektir.

Gözlemcilerin Görev ve Yetkileri
MADDE 6 - Gözlemcilerin görev ve yetkileri aşağıda belirtilmiştir.
a) Sınav yapan komisyona karışmayacak ve müdahale etmeyeceklerdir.
b) Kendisi için ayrılan yerde oturacak, sınavın tekniklerinin bu Talimata göre uygulanıp uygulanmadığını kontrol edecektir.
c) Sınavın kick boks prensipleri dahilinde yapılıp yapılmadığını belirleyecektir.
d) Sınavla ilgili gözlemlerini bir rapor halinde İl Temsilciliğine verecektir. Raporda belirtilen bazı aksaklıkların düzeyine göre İl Temsilcisi aşağıda belirtilen şekilde hareket edebilecektir.
1-Sözlü uyarı,
2-Yazılı ikaz,
3-Sınavın iptali,
4-Ceza kurulana sevk.

Kuşak Dereceleri
MADDE 7 - Kuşak dereceleri şunlardır:Başlangıçtan itibaren;
a) 7 nci derece beyaz kuşak
b) 6 ncı derece sarı kuşak,
c) 5 inci derece yeşil kuşak,
ç) 4 üncü derece mavi kuşak,
d) 3 üncü derece turuncu kuşak,
e) 2 nci derece açık kahverengi,
f) 1 inci derece koyu kahverengi kuşaktır.
İki sınav arasından en az üç ay geçmesi gereklidir.

6 ıncı Derece Sarı Kuşak Sınavı
MADDE 8 - Beyaz kuşakta üç aylık bekleme sürelerini tamamlayan ve bu süre içerisinde sporculuğu faal olarak devam edenlerin katılacağı 6 ncı derece kuşak sınavı teknik ve hareketleri şunlardır:
1) Selamlama.
2) Kick Boks’un tanımı.
3) Yumruk ve ayak tekniklerinin orijinal isimleri ve Türkçe karşılıkları.
4) Fiziksel Hazırlık: Esnetme hareketleri, vücut hareketleri, genel fiziksel uygunluk, denge, estetik.
5) Gard pozisyonları: Sağ ve sol ön gard. Sağ ve sol duruşta yan gard.
6) Hareketler:
a) Öne ve geri semi contact hareketleri.
b) Öne ve geri hareketler.
c) Arka ayakla öne doğru gitme olarak isimlendirilen arka ayakla programa uygun teknik yaparak öne adım atma.
7) Temel hareketler olarak isimlendirilen bloklar, yumruklar, tekmeler, dizler:
a) İçe ve dışa doğru avuç ve el bileğini bükerek yapılan içe ve dışa doğru yüksek blok.
b) Kolu içe ve dışarı doğru bükerek yapılan içe ve dışa doğru vücuda gelen darbeye blok yapmak.
c) Elin avucu ile zemine doğru iterek aşağı seviye blok.
ç) Sağ ve sol direk.
d) Sağ ve sol duruşta ön tekme.
e) Sağ ve sol gard’da ön diz vuruşu.
f) Sağ ve sol gard’da dairevi diz vuruşu.
g) Sağ ve sol gard’da farklı seviyelerde dairevi tekme.
8) Kombine Teknikler yan gard duruşu:
a) El arkası ile yumruk vuruşu ve direk yumruk vuruşu.
b) Ön ayakla dairevi tekme ve yumruk vuruşu.
9) Ön gard duruşu:
a) Durarak ve ileri doğru hareketle direk, kroşe.
b) Dışarı ve içeri doğru yüksek blok arkadaki elle direk yumruk.
c) İçeri ve dışa doğru orta seviye blok, elin arkası ile direk yumruk.
ç)Aşağı seviye blok, el arkası ile direk yumruk.
d) Durarak ve ileri hareketle direk, arkadaki ayakla ön tekme.
e) Öne adım alırken ön tekme, direk yumruk.
f) Arka ayakla dairevi tekme, direk kroşe.
g) Müsabakada mesafe kontrolünün yapılmasının öğrenilmesi.

5 inci Derece Yeşil Kuşak Sınavı
MADDE 9 - Sarı kuşakta üç aylık bekleme sürelerini tamamlayan ve bu süre içerisinde sporculuğu faal olarak devam eden sporcuların katılacağı 5 inci derece kuşak sınavı teknik ve hareketleri şunlardır:
1) Selamlama,
2) Müsabaka kuralları,
3) Sarı kuşakta öğrenilen tekniklerin ve bilgilerin gösterilmesi,
4) Fiziksel Hazırlık: ip atlama, koşu hazırlıkları, sprint tekrarlar,
5) Gard pozisyonları: Gard değiştirme hareketleri,
6) Hareketler:
a) Sağa ve Sola yatay semi contact hareketleri,
b) Sağ ve Sol duruşta yatay hareketler,
c) Arka ayakta kayma hareketleri,
ç) Ön garddan yan garda geçiş .
7) Temel Hareketler içinde yer alan bloklar, yumruklar, tekmeler, dizler ve K-1 tutuşu:
a) İçeri ve dışarı hareketle aşağı blok,
b) Kaval kemiği ile blok
c) İskivler
ç) İçeri doğru sağ ve sol el ile kesme, dışa doğru sağ ve sol el ile kesme,
d) K-1 contact tutuşu sırasında rakibinizi nasıl kontrol edersiniz.
e) Sağ ve sol yan tekme. Rakibin kalflarına dışarıdan low kick,
f) Arka ayaktan topuğa süpürme.
g) Tüm temel hareketler sabit, sağ ve sol duruşta hareketli olarak yapılacak,
8) Kombine teknikler yan gard duruşu:
a)Topuk ile süpürme arkasından backfist,
b) Backfist ve direk yumruk her ikiside kayarak,
c) Yan tekme, backfist, direk yumruk,
ç) Yan tekme arkasından aynı ayakla dairevi tekme, ters yumruk,
d) Sağa doğru semi hareketleri, sol ayakla dairevi tekme, ters yumruk.
9) Ön gard duruşu:
a) Arka ayakla ön tekme, diğer elle yumruk, arka ayakla axe kick,
b) Aynı ayakla çengel tekme arkasından dairevi tekme ve diğer elle yumruk,
c) Sağ iskiv, diğer elle yumruk, ön ayakla dairevi tekme,
ç) Sola iskiv, ön elle kroşe, arka ayakla balta tekme,
d) Kalfın dışına low kick diğer elle yumruk,
e) Tüm kombineleri eş ile yapabilme,
f) Ayna önünde gölge boksu,
g) Torba Çalışmasına giriş.
10) Taktikler: Müsabaka alanını kullanma, ring oyunları, saldırı ve savunma.

4 üncü Derece Mavi Kuşak Sınavı
MADDE 10 - Yeşil kuşakta üç aylık bekleme sürelerini tamamlayan ve bu süre içerisinde sporculuğu faal olarak devam eden sporcuların katılacağı 4 üncü derece kuşak sınavı teknik ve hareketleri şunlardır:
1) Selamlama,
2) Yeşil kuşağa kadar öğrenilen tekniklerin ve bilgilerin gösterilmesi,
3) Fiziksel hazırlık: Ara dinlenmeli olarak bilinen interval antrenman programı,
4) Hareketler: Gard ve duruş pozisyonlarını değiştirme, daire içinde semi contact hareketleri.
5) Temel Hareketler olarak bilinen, bloklar, yumruklar, tekmeler;
a) Sağa ve sola iskivler,
b) Yüze ve vücuda gelen yumruk ve tekmelere kol blokları,
c) Direk yumruk kombineleri el arkası ile içe kesme,
ç) Öne doğru iç el kesmesi, el arkası ile içe doğru kesme,
d) Gard değiştirme, yumruk,
e) Sağ ve sol balta tekme,
f) Balta tekmeden süpürme,
g) Tekmelerde topuğun kullanımı,
ğ) Tekmelerde kaval bölgesinin kullanımı,
h) Kalfın içine low kick,
ı) Öne doğru giderek ön tekme,
i) Arka ayakla içe doğru balta tekme arkasından ön ayakla balta tekme,
j) Arka ayakla dışa doğru balta tekme arkasından ön ayakla balta tekme,
k) Yan ve çengel tekme,
l) Sıçrayarak ön diz vuruşu,
m) Sıçrayarak tekmeler,
n) En az beş kez durarak dairevi tekme,
o) Gölge boksu.
6) Kombine teknikler yan gard duruşu;
a) Ön ayakla dairevi tekme, yumruk vuruşu, diğer elle yumruk ,
b) Yan tekme arkasından çengel tekme,
c) Ön ayakla dairevi tekme arkasından çengel tekme, diğer elle yumruk,
ç) Dairevi tekme arkasından dönerek çengel tekme, diğer elle yumruk,
d) Ön ayakla yan tekme, diğer elle yumruk.
7) Ön Gard Duruşu;
a)Yumruk, ters el ile yumruk, içe ve dışa doğru balta tekme,
b) Süpürme, diğer elle yumruk,
c) Ön ayakla ön tekme, arka ayakla ileri doğru giderek içe ve dışa doğru
balta tekme,
ç)Kandırarak low kick diğer elle yumruk,
d) Ön ayakla süpürme, balta tekme ve kroşe,
e) Aldatmalar ve stratejiler,
f) Taktik durumları: atağı boşa almak, karşı atak,
g) Kick boks’un farklı branşları olan semi-light- full contact ,low kick, K-1 contact özelliklerinin bilgisi .

3 üncü Derece Turuncu Kuşak Sınavı
MADDE 11
- Mavi kuşakta üç aylık bekleme sürelerini tamamlayan ve bu süre içerisinde sporculuğu faal olarak devam eden sporcuların katılacağı 3 üncü derece kuşak sınavı teknik ve hareketleri şunlardır:
1) Selamlama.
2) Mavi kuşağa kadar öğrenilen tekniklerin ve bilgilerin gösterilmesi.
3) Fiziksel Hazırlık: Kuvvet antrenmanına giriş.
4) Hareketler: yön değiştirme.
5) Temel Hareketler.
6) Sabit ve hareketli yumruk vuruşları.
7) Dışa kesme.
8) Bükülü ayakla dairevi tekme.
9) 360 derece sıçrayarak yan tekme.
10) 360 derece sıçrayarak çengel tekme.
11) Sabit ve hareketli olmak üzere ön diz vuruşu.
12) Gard değiştirme, tüm ayak ve el tekniklerini kapsayacak şekilde yapılmalıdır.
13) Semi- Light-Full- K-1 contact ve Low Kick branşlarında farklı müsabaka şekillerinin çalışılması.
14) Müzikli form veya soft.
15) Kombine teknikler yan gard duruşu:
a) Aldatarak yumruk vuruşu.
b) Direk yumruk, geriye doğru tekrarı, kayarak yan tekme.
c) Öne doğru kayarken ikili ve üçlü tekmelerin kombinasyonları.
ç) Aldatma, çengel tekme, aynı ayakla yan tekme, yumruk vuruşu.
d) Ön çengel tekme, kayarak aynı ayakla yan tekme.
e) Aynı ön ayakla çengel tekme, dairevi tekme arkasından kayarak yan tekme.
16) Ön gard duruşu:
a) Ön ayakla ön tekme, arka ayak yan tekme, diğer elle yumruk, ön el kroşe, diğer elle yumruk, içe ve dışa doğru balta tekme.
b) Yüksek dairevi tekmeyi savunurken low kick.
c) Ön ayakla low kick, sıçrayarak dönerek yan tekme, ön ayakla dairevi tekme.
ç) Direk yumruk, diğer elle yumruk, ön el kroşe, sıçrayarak dönerek balta tekme, ters ayakla low kick,
d) Yatay semi hareketleri, K-1 tutuşu, vücudun müsaade edilen alanlarına diz vuruşu.
e) Tüm teknikler eş ile yapılacak.
f) Torbada interval antrenman ve eş ile sparring.

2 nci Derece Açık Kahverengi Kuşak Sınavı
MADDE 12 - Turuncu kuşakta üç aylık bekleme sürelerini tamamlayan ve bu süre içerisinde sporculuğu faal olarak devam eden sporcuların katılacağı 2 nci derece kuşak sınavı teknik ve hareketleri şunlardır:
1) Selamlama,
2) Turuncu kuşağa kadar öğrenilen tekniklerin ve bilgilerin gösterilmesi,
3) Fiziksel hazırlık: dairesel antrenmana giriş.
4) Temel hareketler (bloklar, yumruklar, tekmeler)
a) Dış kesme
b) Tüm tekmeler ileri giderek ve 180 derece dönerek sabit duruşta, 360 derece dönerek.
c) Vücut vücuda çalışma.
ç) Nasıl puan alınır;Sıçrayarak tekmeler, dönerek sıçrayarak tekmeler: tümü arka ayaktan.
d) Gölge boksu: 1 dakika sadece eller, 1 dakika sadece ayaklar, 1 dakika eller ve ayaklar.
e) Serbest müsabaka: 1 dakika Semi – Light- Full-K-1 Contact ile Low Kick müsabakaları,
5) Kombine teknikler yan gard duruşu:
a) Geri hareketler, ileri giderek ters yumruk.
b) Dairevi tekme, çengel tekme, ön elle yumruk vuruşu, diğer elle backfist.
c) Geriye giderek çengel tekme, backfist.
ç) Dönerek çengel tekme, aynı ayakla dairevi tekme.
d) Öne kayarak yan tekme, çengel tekme aynı ayakla dairevi tekme, el tersi ile iç kesme.
e) Öne kayarak yüze yan ve dairevi tekme serileri.
6) Ön gard duruşu:
a) Ön elle kroşe, el arkası ile ters yumruk, ön ayakla low kick.
b) Ön ayakla balta tekme, el arkası ile ters yumruk, arka ayakla kalflara low kick.
c) Ön elle direk yumruk arkasından low kick arkadaki elle kroşe ve low kick.
ç) İskiv ile aşağı seviye blok, öne giderek dairesel hareketler, arka ayakla low kick.
d) Sparring sırasında öne giderek süpürme.
e) Yumrukları atarken ve yumruklar hedefe vururken kontrol etmek.
f) Minderde ve ringde müsabaka alanının iyi kullanmak.
g) Zor durumlarda en iyi hareketler nelerdir, nasıl yapılır? sorusunun yanıtı
ğ) Müzikli formların gösterilmesi

1 inci Derece Koyu Kahverengi Kuşak Sınavı
MADDE 13 - Açık kahverengi kuşakta üç aylık bekleme sürelerini tamamlayan ve bu süre içerisinde sporculuğu faal olarak devam eden sporcuların katılacağı 1 inci derece kuşak sınavı teknik ve hareketleri şunlardır:
1) Selamlama,
2) Açık Kahverengi kuşağa kadar öğrenilen tekniklerin ve bilgilerin gösterilmesi,
3) Fiziksel hazırlık, dairesel antrenmana giriş,
4) Temel hareketler
a) Dış kesme,
b)Tüm tekmeler ileri giderek ve 180 derece dönerek sabit duruşta, 360 derece dönerek.
c) Vücut vücuda çalışma.
ç) Nasıl puan alınır: Sıçrayarak tekmeler, dönerek sıçrayarak tekmeler, tümü arka ayaktan.
d) Gölge boksu, bir dakika sadece eller, bir dakika, sadece ayaklar, bir dakika eller ve ayaklar.
e) Serbest müsabaka, bir dakika Semi- Light, -Full –K-1 contact ve Low Kick’li müsabakadan oluşur.
5) Kombine teknikler yan gard duruşu:
a) Geri hareketler, ileri giderek ters yumruk.
b) Dairevi tekme, çengel tekme, ön elle yumruk vuruşu, diğer elle backfist.
c) Geriye giderek çengel tekme, backfist.
ç) Dönerek çengel tekme, aynı ayakla dairevi tekme.
d) Öne kayarak yan tekme, çengel tekme aynı ayakla dairevi tekme, el tersi ile iç kesme.
e) Öne kayarak yüze yan ve dairevi tekme serileri.
6) Ön gard duruşu:
a) Ön elle kroşe, el arkası ile ters yumruk, ön ayakla low kick.
b) Ön ayakla balta tekme, el arkası ile ters yumruk, arka ayakla kalflara low kick.
c) Ön elle direk yumruk arkasından low kick arkadaki elle kroşe ve low kick.
ç) İskiv ile aşağı seviye blok, öne giderek dairesel hareketler, arka ayakla low kick.
d) Sparring sırasında öne giderek süpürme.
e) Yumrukları atarken ve yumruklar hedefe vururken kontrol etmek.
f) Minderde ve ringde müsabaka alanının iyi kullanmak.
g) Zor durumlarda en iyi hareketler nelerdir, nasıl yapılır? sorusunun yanıtı.
ğ) Müzikli formların gösterilmesi.

Dan Dereceleri
MADDE 14 - Dan sınav komisyonu üyeleri federasyonun uygun gördüğü dan sahibi kişilerden oluşur. Komisyonun sınav yapma yetkisi 1.dan ve üzeridir.
Dan dereceleri sınavlarında uygulanacak temel esaslar şunlardır:
a) Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki defa yapılır. Federasyon uygun gördüğü takdirde; uygun görülen tarihlerde veya Federasyon faaliyetlerinin yapıldığı zamanlarda da sınav yapılabilir.
b) Sınavlarda daha yüksek dan sahibi bulunmadığı durumlarda; alınmak istenen dan derecesine sahip antrenörlerden oluşturulacak kurullar görev yapabilir.
c) Sınavlarda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan alınması şarttır.
ç) Koyu kahverengi kuşaktan 1.dan sınavına girmek için katılımcının yaşı en az 14 yaş olması gerekir.
Derece bekleme süresi:
a) 1. Dan dan 2. dan’a 1 yıl.
b) 2. Dan dan 3. dan’a 2 yıl.
c) 3. Dan dan 4. dan’a 3 yıl.
ç) 4. Dan dan 5. dan’a 4 yıl.
d) 5. Dan dan 6. dan’a 5 yıl.
e) 6. Dan dan 7. dan’a 6 yıl.
f) 7. Dan dan 8. dan’a 7 yıl.
g) 8. Dan dan 9. dan’a 8 yıl.
ğ) 9. Dan dan 10. da’a 9 yıl.

1 inci Dan Sınavı
MADDE 15 - Koyu kahverengi kuşak sahibi olan sporculardan 3 aylık bekleme sürelerini tamamlamış ve 14 yaşında olanlar katılabilirler. Sınavlar teknik ve taktik olmak üzere iki şekilde yapılır. Teknik Sınavlar; Temel Teknik, müsabakalar, müzikli form veya soft, ellik olarak isimlendirilen lapa çalışmasından ayrıca koyu kahverengi kuşağa kadar bilinmesi gereken bilgilerden oluşur. Taktik sınavlar; Sporcunun rakibine yaptığı karşılıklı tekniklerin esasları olup, amaç bilgi ve kombinasyonların ölçümüdür.

2 nci Dan Sınavı
MADDE 16 - 1 inci Dan sahiplerinden bir yıllık bekleme sürelerini tamamlayanların katılacağı bu sınavlarda müsabakalar müzikli form veya soft, teknik ve teorik bölümlerden oluşur. Ayrıca; müsabaka kuralları ile ilgili temel bilgiler sorulur.

3 üncü Dan Sınavı

MADDE 17 - 2 nci Dan sahiplerinden iki yıllık bekleme sürelerini tamamlayanların katılacağı bu sınavlarda müsabakalar, müzikli form veya soft, teknik ve teorik bölümlerden oluşur. Ayrıca; 1 inci ve 2 nci dan sınavlarında sorulan soruların yanı sıra müsabaka kuralları ile ilgili temel bilgiler sorulur.

4 üncü Dan Sınavı
MADDE 18 - 3 üncü Dan sahiplerinden üç yıllık bekleme sürelerini tamamlayanların katılacağı bu sınavda 1. 2. ve 3 üncü Dan Sınavlarında sorulan soruların yanı sıra sporu sağlığı kick boks ile ilgili her türlü sorular ve Federasyon birimleri ile ilgili sorular sorulabilir.

5 inci Dan Sınavı
MADDE 19
- 4 üncü Dan sahiplerinden dört yıllık bekleme sürelerini tamamlayanların katılacağı bu sınavda 1. 2. 3 ve 4 üncü Dan Sınavlarında sorulan soruların yanı sıra sporcu sağlığı kick boks ile ilgili her türlü sorular ve Federasyon birimleri ile ilgili sorular sorulabilir. Sınavlar sözlü ve pratik sorulardan oluşacaktır.

6 ncı Dan Sınavı
MADDE 20 - 5 inci dan sahiplerinden beş yıllık bekleme sürelerini tamamlayanların katılacağı bu sınavda 1. 2. 3. 4 ve 5.inci Dan Sınavlarında sorulan soruların yanı sıra sporcu sağlığı kick boks ile ilgili her türlü sorular ve Federasyon birimleri ile ilgili sorular sorulabilir. Sınavlar sözlü ve pratik sorulardan oluşacaktır.

7 nci Dan Sınavı
MADDE 21 - 6 nci dan sahiplerinden altı yıllık bekleme sürelerini tamamlayanların katılacağı bu sınavda 1. 2. 3. 4 .5 ve 6 ncı Dan Sınavlarında sorulan soruların yanı sıra sporcu sağlığı kick boks ile ilgili her türlü sorular, Federasyon birimleri, WAKO ile ilgili sorular sorulabilir Sınavlar sözlü ve pratik sorulardan oluşacaktır..

8 inci Dan Sınavı

MADDE 22 - 7 inci dan sahiplerinden yedi yıllık bekleme sürelerini tamamlayanların katılacağı bu sınavda 1. 2. 3. 4. 5. 6 ve 7 inci Dan Sınavlarında sorulan soruların yanı sıra sporcu sağlığı kick boks ile ilgili her türlü sorular, Federasyon birimleri, WAKO ile ilgili sorular sorulabilir. Sınavlar sözlü ve pratik sorulardan oluşacaktır.

9 uncu Dan Sınavı
MADDE 23 - 8 inci dan sahiplerinden sekiz yıllık bekleme sürelerini tamamlayanların katılacağı bu sınavda 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7 ve 8.inci Dan Sınavlarında sorulan soruların yanı sıra sporcu sağlığı kick boks ile ilgili her türlü sorular, Federasyon birimleri, WAKO ile ilgili sorular sorulabilir Sınavlar sözlü ve pratik sorulardan oluşacaktır.

10 uncu Dan Sınavı
MADDE 24 - 9 uncu dan sahiplerinden dokuz yıllık bekleme sürelerini tamamlayanların katılacağı bu sınavda 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8 ve 9 uncu Dan Sınavlarında sorulan soruların yanı sıra sporcu sağlığı kick boks ile ilgili her türlü sorular, Federasyon birimleri, WAKO ile ilgili sorular sorulabilir. Sınavlar sözlü ve pratik sorulardan oluşacaktır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler

Talimatta Yer Almayan Hususlar
MADDE 24
- Bu Talimatta yer almayan hususlarda; WAKO’nun talimatları doğrultusunda Federasyon Başkanı’nın teklifi ve Yönetim Kurulunun onayından sonra belirlenecek işlem uygulanır.

Yurtdışı Diplomalarının Denklik İşlemi
MADDE 25 -WAKO tarafından verilen dan dereceleri ile WAKO bağlı üye ülke Federasyonlarından alınan kuşak ve dan derecelerine sahip olan kişilerin Federasyona başvurmaları halinde sahip oldukları dereceleri Federasyon kurulunun yapacağı inceleme sonucunda denklikleri yapılır.

Onursal Danlar ve Denklik İşlemleri

MADDE 26 - Kick boks sporuna çeşitli kademelerde hizmet ve katkıda bulunan kişilere Yönetim Kurulunun kararı ile Onursal dan derecesi diploması verilebilecektir.

Ücretler
MADDE 27 - Sınav ücretleri aşağıdaki şekilde belirlenir:
a) Sınavlara katılan sporcular masraflarını kendileri karşılar.
b) Sınavla ilgili ücretler her sınav dönemi Yönetim Kurulunca belirlenir.
c) Federasyonca görevlendirilen sınav kurulu üyelerinin harcırahları harcırah Kanununa göre Federasyonca ödenir.

GEÇİCİ MADDE 1 - Bu talimatın yayımlandığı tarihten önce kick boks çalışması yapılan kulüp, dernek, tescilli özel spor salonları ile Gençlik ve Spor il Müdürlükleri bünyesinde yapılan çalışmalarda verilen kuşak dereceleri geçerli olup, Federasyonca belirlenecek tarihe kadar Federasyona bildirilen bütün kuşak dereceleri değerlendirilerek Federasyonca oluşturulacak Denklik Komisyonu uygunluk görüşünün Yönetim Kurulunun onayından sonra Federasyon kayıtlarına alınır.

Yürürlük
MADDE 28 - Bu talimat Genel Müdürlük ve Federasyonun internet sitesinde yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 29 - Bu Talimat hükümlerini Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı yürütür.

Türkiye Kick Boks Federasyonu

Son düzenleyen Safi; 12 Ekim 2018 02:30
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Haziran 2016       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Kick Boks-6.jpg
Gösterim: 3576
Boyut:  129.5 KB

Kick Boks malzemeleri nelerdir?


Kick Boks sporunda kullanılan malzemeleri giyim ve koruyucu malzemeler olarak iki ayrı kategoride ifade edebiliriz.

Giyim alanında kick boks un bazı branşlarında kick boks pantolonu ve kick boks tişörtü kullanılmaktadır.

Bazı dallarda ise muay thai şortuna benzeyen fakat müsabaka kuralları gereği kırmızı, beyaz renklerde hazırlanmış şortlar kullanılmaktadır.

Koruyucu malzemeleri ele aldığımızda kick boks spor dalında en çok kullanılan koruyucu malzeme bandaj ve boks eldivenidir. Kick Boks ve boks sporlarında kullanılan eldivenler aynı türden eldivenlerdir. Bunun yanında müsabakalarda renk ve onay açısından farklı standartlar söz konusu olabilmektedir.

Kick boks sporunda kullanılan diğer koruyucu malzemeler ise ayak seti, kaval koruyucu, ayak botu, kogi ve dişliktir. Kick boks da muay thai, wushu ve taekwondo da olduğu gibi selfguard tabir edilen göğüs koruyucusu kullanılmamaktadır.

Kick boksta kullanılan kaval koruyucular çorap şeklinde tabir edilen kaval koruyucularda taekwondo ve benzeri sporlarda kullanılan kaval koruyucularının kick boks müsabakalarında kullanılmasına müsade edilmemektedir.

Antrenmanlarda kick boks sporcularının kullandığı bir diğer koruyucu ekipmanda ayak setidir. Ayak seti hem ayak üstünü ham kaval kemiğini muhafaza eden yapıda bir koruyucu malzemedir. Müsabakalarda bu malzeme kullanılmasa da pratik olması sebebiyle antrenmanlarda kick boks sporcuları tarafından tercih edilmektedir.

Ayak botu kick boks müsabakalarının önemli koruyucu malzemelerinden bir tanesidir. Ayak botları altı açık olmak kaydıyla ayağı komple koruyan topuk kısmı takviyeli koruyucu malzemelerdir.

Kask kickboks müsabakalarında kullanıması mecbur olan bir diğer koruyucu malzemelerdir. Bunun yanında sporcuların antrenmanda da kask kullanmaları sağlıkları açısından tavsiye edilmektedir.

Ad:  Kick Boks-7.jpg
Gösterim: 6196
Boyut:  20.4 KB

Avantajlarıyla Kick Box;


1) Kick boks yapan kişi, sürekli idmanlıdır. bu yüzden tembellik alışkanlığı kazanmaz.
2) Kick boks yapanın refleksleri gelişmiştir. darbenin geldiği yönü normal insanlardan daha hızlı görebilir. normal bir insan gelen darbelere karşı göz kapaklarını defalarca kımıldatıp, başını tosbağa gibi içine çekerken kick boksçu ne yapacağını iyi bilir.
3) Kick boks yapan kişi elastik bir vücuda sahiptir. karın kasları ve diğer tüm vücudu sağlamdır ve gelişmiştir.
4) 3 dakikalık round'larda çok hızlı düşünmesi gerekir. kick boksçu çok darbe alsa da, yılmamayı ve pesetmemeyi öğrenir. acıya karşı dirençlidir.
5) dövüş sporuyla uğraşmayan 4-5 kişiyi bile tek başına dövebilir. kendisinden iri cüsselileri bile devirebilir.
6) Korku gider. odaklandığı zaman önüne kim gelirse dövebilir.
7) Nasıl tekme ve yumruk atması gerektiğini ya da nasıl darbeden kaçması gerektiği ezberindedir. otomatik olarak kavga esnasında bunları uygular.

Dezavantajlarıyla Kick Box;


1) Kick boks'u iyi bilmek, büyük sorumluluk gerektirir. vücutta nerelerin ölümcül olduğunu bilen bir kick boksçu rakibini tek yada bir kaç hamleyle öldürebilir ya da komaya sokabilir. bazen sinirlere hakim olmak mümkün değildir. bu yüzden tartışma esnasında iyi bir kick boksçu hünerini gösterirse, karşısındaki kişinin sonu çok kötü olur.
2) Burun kırılır, hem de defalarca...
3) Kickboksçu, maçtan sonra tanınmaz hale de gelebilir. kasığına maçta faüllü darbe alırsa bir hafta acı içinde kıvranabilir. maç esnasında omuz çıkabilir.
4) Kick boks geleneksel savunma sanatları olan karete do, judo, kung fu, ya da tae kwon do'ya göre biraz apartılmış bir spordur. karşıdaki insana ve değerlere saygı eğitimi maalesef biraz zayıf kalır.

MsXLabs.org
-derlemedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Haziran 2016 23:18
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

18 Temmuz 2018 / asla_asla_deme Spor
24 Haziran 2009 / nünü Rüya Tabirleri