Arama

Dövme (Tattoo) Silme

Güncelleme: 9 Haziran 2013 Gösterim: 3.627 Cevap: 0
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Lazerle Dövme Silme Tedavisi
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Aşağıdaki paylaşım tamamen bilgilendirme amaçlı olup kesinlikle doktor tavsiyesi değildir.Detaylı bilgiler için mutlaka doktorunuza müracaat ediniz.
Lazerle dövme silme nasıl çalışır?
Dövmeleri yok etmek için uygulanan lazer ışınları deri yüzeyini zarar vermeden deri içindeki koyu renkli dövme pigmentine ulaşır. Dövme pigmenti lazer ışığını emerek ışıktaki enerjiyi ses ve ısıya dönüştürür. Bu sayede deri içindeki büyük parçacıklar halinde bulunan pigment açığa çıkan enerji ile çevre dokuya zarar vermeden küçük parçacıklara ayrışır. Vücudun bağışıklık sistemi küçük parçacıklara ayrışmış dövme boyasını daha kolay emer ve yok eder.

Her dövme yok edilebilir mi?
Genellikle evet. Birçok ana rengi lazerle silmek mümkün olmakla birlikte mor, pembe, sarı renklerin bazı tonları, ten rengi ve beyaz renkli dövmeler maalesef lazerle silinememektedir.

Dövmelerin lazerle silinmesi kaç seans sürer?

Dövmenin lazerle silinmesinde seans sayısını kullanılan boya, uygulanan teknik, kullanılan boya miktarı ve kullanılan lazer türü belirler. Dövme silme seans sayısı 5-15 seans aralığındadır.

dovme

Dövme silme seans aralıkları nedir?

Dövme silmede seans aralıkları 4-6 haftadır.

Lazerle dövme silme tedavisi sonrasında herhangi bir kısıtlama var mı?
Dövmenin lazerle silinme tedavisi sırasında 3-4 günde düzelen bir kabuklanma, kızarıklık olacaktır. Bu süreçte su teması sakıncalıdır. Yaranın uygun bir temizleyici ile temizlenmesi, 2-3 gün kapalı pansuman ile dış ortamdan korunması uygun olur. Güneşten korunma önemlidir ve vu nedenle yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılmalıdır.

Dövmenin kısmi olarak çıkarılması mümkün müdür?
Evet doktorunuzun kullanacağı teknik ve doz ayarlaması ile kısmi silme işlemi de başarı ile uygulanır.

Kalıcı makyajları dövme lazeri ile çıkarmak mümkün mü?

Bazı kalıcı makyaj boyaları metalik alt yapıya sahiptir. Bu metalik ürünlerle lazer ışığı karşılaştığında koyu hatta siyah renge dönebilir. Bu durumda tedavisi çok daha zor bir durum oluşabilir. Bu siyahlık çoğu zaman dövme tedavi lazerlerine yanıt vermez. Ancak lazer peelingle (Erbium YAG- fraksel lazer) çıkarılabilir. Bu işlemin de lekelenme, keloid, skar gelişimi gibi riskleri bulunmaktadır. Bu nedenle ten rengi, kırmızı, karışık renklerle elde edilmiş kalıcı makyaj boyalarının lazerle tedavisi sınırlıdır.

Lazerle dövme silme deride anormal iz bırakır mı?

Lazer ile yapılan dövme silme tedavilerinde vakaların büyük çoğunluğunda kalıcı bir lekelenme veya iz gelişmemektedir. Fakat her tıbbi işlem belli riskleri taşımaktadır. Eğer vakanın geçmişte keloid, hipertrofik skar gibi tıbbi geçmişi varsa bu tür vakalarda sorun gelişme riski artmaktadır. Uygulama öncesi ve sonrası doktorunuzun önerilerine uyduğunuz taktirde genellikle sorun yaşanmadan dövmenizi silmek mümkün olmaktadır.

Lazerle dövme silme ağrılı bir işlem midir?
Ağrı hissi kişiden kişiye değişmektedir. Genelde dövme silme işleminde çok düşük bir ağrı oluşmaktadır. Fakat bu ağrı hissini azaltmak için anestetik kremle uyuşturma, işlem sırasında soğuk hava ile tedavi alanını soğutarak ağrı hissini azaltmaya yardımcı olunur. Gerekli vakalarda ise lokal anestezi uygulanarak işleme devam edilir.

Tedaviden sonra ne yapmalıyım?

  • Tedavi alanına düzenli aralıklarla buz kompresi yapın.
  • Doktorunuzun önerdiği kremi tedavi alanına uygulayın.
  • 2 gün sıcak su temasından uzak durulmalı,
  • Deride kabuklanma varsa kabuklanma düzelinceye kadar denize veya havuza girmeyin.


Benzer Konular

24 Mart 2010 / Sedef 21 Genel Galeri
25 Kasım 2016 / ThinkerBeLL Genel Galeri
2 Kasım 2015 / Daisy-BT X-Sözlük