Arama

Turistik Tesislerin Sınıflandırılması

Güncelleme: 23 Kasım 2007 Gösterim: 4.465 Cevap: 0
HayLaZ61 - avatarı
HayLaZ61
VIP BuGS_BuNNY
23 Kasım 2007       Mesaj #1
HayLaZ61 - avatarı
VIP BuGS_BuNNY
TURİSTİK TESİSLERİN SINIFLANDIRILMASI
Turistik tesisler çeşitli şekillerde sınıflandırılabilinir;
Sponsorlu Bağlantılar

Turistik tesislerin bulunduğu yere göre
Şehir, dağ, sayfiye gibi.

Tesislerin Yatak Sayısına Göre
Küçük Tesis : 1- 50 Yataklı
Orta Tesis : 51- 250 Yataklı
Büyük Tesis : 250 Yataktan fazla

Konaklama durumuna göre
Sağlık, İş, Tatil vb gibi

İşletme şekillerine göre
Şahıs, Şirket, Otel zinciri gibi
Bu sınıflamalara giren konaklama tesislerinin önemlileri şunlardır;

OTELLER: İnsanların, sosyal yapı ve ekonomik durumlarına uygun konaklama ve beslenme ihtiyaçlarını gidermelerine hizmet eden belli standartlara sahip ticari konaklama tesisleridir.

MOTELLER: Kara yolları üzerinde veya karayolları ile doğrudan bağlantısı olan yerkerde ayrı bölümler şeklinde veya tek bir bina içinde banyolu ve mutfaklı odaları ve otoparkı olan işletmelerdir.

OBERJLER: Spor, eğlence ve tabiat güzelliğinden faydalanmak için kırlarda yapılan gezilerde konaklama ihtiyacını karşılayan tesislerdir.

HOSTELLER: Kültürel ve sportif amaçlı seyahat edenlerin; sağlık, dinlenme vb amaçlarla seyahat eden düşük gelir grubuna sahip kitlelere hitap eden, onların ucuz, temiz, güvenilir ve samimi bir ortamda konaklamalarını sağlayan işletmelerdir.

KAMPLAR: Spor, dinlenme, turizm, gibi değişik amaçlara hizmet için kurulan, konukların kendilerine ait çadır ve karavanlarıyla konaklayabilecekleri günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesislerdir.

TATİL KÖYLERİ: Bütün konaklama hizmetlerini içerisine alan tesisler grubudur.

PANSİYONLAR: Tamamı veya bir kısmı sürekli konaklaya elverişli ve istenildiğinde yeme-içme ihtiyaçlarını da karşılayan konaklama tesisleridir. Pansiyonlar uzun zaman konaklamaya elverişli ve diğer konaklama tesislerine nazaran daha ucuzdurlar.

BOTELLER (Marinalar) : Adından da anlaşılacağı gibi Bot-Otellerdir. Deniz araçlarıyla gelen ve kendi araçlarında konaklayan kişilere yeme-içme, yakıt takviyesi, alışveriş vb olanaklar sunan tesislerdir.

RESTAURANTLAR: Fix (belli) ya da Alakart (seçmeli) yemek servisleri yapılan, bağımsız veya bir konaklama tesisine bağlı tesislerdir.

SEYAHAT ACENTALARI: Kar amacı ile turistlere ulaşım, konaklama,gezi, spor ve eğlence imkanları sunan, Onlara turizmle ilgili bilgiler veren, bu konuya ilişkin tüm hizmetleri sağlayan ticari kuruluşlardır
Pirana Kovalayan Çılgın Hamsi...

Benzer Konular

21 Ekim 2015 / GusinapsE Tarih
10 Aralık 2012 / ThinkerBeLL Sanat
16 Aralık 2011 / HANDSOME Zooloji
30 Kasım 2009 / Alvarez Ocean Sanat
30 Mart 2016 / _KleopatrA_ Fizik