Arama

Türkiye'deki Yarımadalar - Datça Yarımadası

Güncelleme: 1 Kasım 2009 Gösterim: 3.385 Cevap: 0
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
1 Kasım 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Datça Yarımadası

Sponsorlu Bağlantılar

datca2

Datça Yarımadası, 1928'e kadar Reşadiye Yarımadası (yabancı kaynaklarda antik Knidos kentinin adı ile de anılır), Muğla ilinde yer alan 80 km uzunluğunda dar bir yarımadadır. Gökova Körfezi ile Hisarönü Körfezi'ni birbirinden ayırır. Akdeniz ile Ege Denizi'nin kesişme noktasındadır. Önemli bir doğa ve yat turizmi odağıdır.
Ege ile Akdeniz 'in birbirine kavuştuğu, özel çevre koruma bölgesi olan Datça Yarımadası el değmemiş kumsallara, sayısız doğal koylara, tarifsiz bitki örtüsüne temiz hava ve denize sahip olup ülkemizin hala güzelliğini koruyan nadir bölgelerinden biri. Cennetten kopmuş bir parça Şehir stresinden ve gürültüsünden uzakta insanı hayrete düşürecek doğa ve tarih zenginliğine sahip yarımada 3 B ile meshur; Balık , Bal , Badem.
Datça'ın en önemli özelliklerinden biri iklimdir. Isı seyrek olarak 35 derecenin üstüne çıkar. Havadaki nem oranı %35-60 arasında olup, oksijen miktarı çok yüksektir. Bu nedenle Datça hiç bir zaman diğer Akdeniz ve Ege turizm merkezleri kadar sıcak olmaz. Datça'da denizden gelen tatlı esinti, gece veya gündüz kendinizi çok rahat ve iyi hissetmenizi sağlar.
Doğal güzellerinin yanında yüzyıllar boyu değişik uygarlıklara, krallıklara ev sahipliği yapmış olan Datça yarımadası'nı açık hava müzesi diye adlandırmak hiçte yanlış bir tanımlama olmaz.

Adı:


Eski adı olan Reşadiye Yarımadası adı Osmanlı Padişahı V. Mehmet Reşat onuruna verilmiştir.


Kaynak: Vikipedi

datca



Benzer Konular

3 Ekim 2012 / Daisy-BT Türkiye Coğrafyası
7 Aralık 2010 / ener Türkiye Coğrafyası
1 Kasım 2009 / Daisy-BT Türkiye Coğrafyası