Arama

İnegöl - Bursa

Güncelleme: 22 Temmuz 2012 Gösterim: 2.867 Cevap: 2
GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
11 Şubat 2012       Mesaj #1
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
İnegöl - Bursa
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bilgiler
  • İlçe nüfusu: 225.472
  • Şehir nüfusu: 172.406
  • Köy ve belde nüfusu: 53.066
  • Yüzölçümü: 1.006 km²
  • Nüfus yoğunluğu: 220/km²
  • Koordinatlar °′, °′
Genel bilgiler
  • Ülke: Türkiye
  • İl: Bursa
  • Posta kodu: 16410
  • Alan kodu: 0224
  • Plaka: 16
İnegöl, Bursa ilinin bir ilçesidir. Marmara Bölgesi içinde yer almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu 2011 yılı verilerine göre İnegöl, 250.000'e Yaklaşan Nüfusuyla Bursa'nın Merkez dışındaki En Kalabalık İlçesi ve Güney Marmaranın İkinci Büyük Kentidir.
Sponsorlu Bağlantılar
Son Yıllarda Hızla Büyümüş ve yoğun göç almıştır. Nüfus Bakımından Türkiye'nin 3.Büyük ilçesi olan İnegöl,Bursa'nın güneydoğusunda ve Bursa şehir merkezine (Kestel) 30 km uzaklıktadır. İnegöl, il merkezi Bursa'ya yaklaşık 25 dakika uzaklıkta bulunmaktadır. Merkez İlçeler dışında İl Merkezi Bursa'ya en yakın mesafede olan ilçe İnegöl'dür. Büyük bir Sanayi Kenti olan İnegöl, Türkiye'nin 16.Büyük Sanayi Merkezi ve 34.Büyük kentidir. İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Türkiye'nin birçok ünlü markasını Türk Ekonomisine kazandırmıştır. İnegöl Mobilyası artık Dünya çapında bilinen bir Marka haline gelmiştir 2011 Verilerine göre İnegöl, Bursa'nın En Büyük Sanayi Merkezidir. İlçenin Nüfusu 2011 Yılı Verilerine Göre 225.472'dir. Türkiye'nin Nüfus Açısından en kalabalık ilçelerinden biri olan İnegöl'ün, 1927'de 12.000 olan nüfusu, 1990'da 71.120'ye, 2000'de 105.959'a, 2007'de 130.448'e çıkmıştır. 2008'de Alanyurt beldesinin mahalle olmasıyla nüfus 159.000 olmuştur. Günümüzde, Merkezin nüfusu 180 Bin'in üzerinde olup toplam nüfusu 250 Bin'e yakındır. Nüfus Bakımından Bursa Merkez ilçeleri dışında Bursa'nın en büyük ilçesidir. İnegöl, Diğer ilçelerle kıyaslandığında Büyükşehir havası taşıyan bir Kenttir. Günümüzde İnegöl, Büyük ve Modern bir Sanayi Kenti Olmanın yanısıra Türkiye'de ki Birçok İl'den Büyüktür. İnegöl, Yeni Parkları, Geniş Caddeleri, ve Alışveriş Merkezleri ile Modern bir Kent Görünümündedir.
İnegöl, Bursa kentinin doğu yakasıdır. Köftesi, Mobilyası ve Oylat kaplıcaları ile ün salmış bir kent olmasının yanında Türkiyenin en gelişmiş sanayi kentlerindendir. İnegöl, Medya (Basın-Yayın) Açısındanda gelişmiş bir ilçedir Anadoluda Birçok İlçede Yerel Yayın Kuruluşu Bulunmazken İnegöl'de 2 yerel televizyon kanalı,4 Yerel radyo kanalı ve günlük yerel gazeteler bulunmaktadır. kış aylarında hava kirliliğini en yoğun yaşayan merkezlerin başında gelmektedir. Bunun nedeni Yoğun sanayi, Fabrikaların çokluğu ve Kentteki Yoğun Araç sayısıdır.
İnegöl Karayolu ile İstanbul'a yaklaşık 4 saat uzaklıktadır. İlçede Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu ve 4 Yıllık Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Bulunmaktadır. 250,000 Nüfuslu İnegöl'de mevcut kurumlar artık hızla büyüyen İnegöl'ün ihtiyaçlarını karşılayamadığından Günümüz Koşullarına uygun Büyük ve Modern Tesisler kurulmaktadır. 2011 Yılı sonunda yapımına başlanan Yeni İnegöl Devlet Hastanesi Bursa'da ki Sağlık Kuruluşları içerisinde en büyük Devlet Hastanelerinden biri olacaktır. İnegöl'de şu an İnegöl Devlet Hastanesi, İnegöl SSK Hastanesi, İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Özel İnegöl Medice Hastanesi ve Yapımı Süren 2012 Yılında açılması planlanan İnegöl Acıbadem Hastaneleri Bulunmaktadır.
İnegöl, Bursa-Eskişehir-Ankara Yolu üzerindedir. İl Merkezi Bursa'yı Ankara'ya bağlayan önemli bir kavşak noktasıdır. İnegöl, Bursa Yenişehir Havaalanına yaklaşık yarım saat mesafede bulunmaktadır. Bursa'da ki İkinci Fen Lisesi İnegöl'de bulunmaktadır. İnegöl TOKİ Konutları, Bursa Yolu üzerinde Akhisar ve Huzur Mahallerinin üst kısmında Karalar Mevkiinde bulunmaktadır.
İnegöl'ün en gözde caddesi, Eski Garaj olarak bilinen yeni yapılan İNEGÖL ALIŞVERİŞ VE YAŞAM MERKEZİ'nden başlayarak Ahmet Akyollu Caddesi'ni takiben Atatürk Bulvarı ve Heykel'inde bulunduğu Park Caddesi üzerinde Atrium Eğlence Merkezi ve Kültürpark'a kadar devam eden caddedir. Atatürk Bulvarı üzerinde önemli ticari merkezler bulunmaktadır. Atatürk Bulvarı (Park Caddesi) dışında Kentin diğer önemli Caddeleri Ahmet Akyollu Caddesi,Nuri Doğrul Caddesi,Ertuğrulgazi Caddesi ve Osmanbey Caddesidir.
Günümüzde İnegöl, İl Merkezi Bursa'ya doğru büyümekte ve Hızla Bursa'ya doğru yaklaşmaktadır. İnegöl'ün uydu kenti olan Alanyurt ise günümüzde çok gelişmiş ve yoğun göç almıştır inegöl'ün mahallesi olan Alanyurt'da Toplu Siteler ve Villalar bulunmaktadır. Alanyurt aldığı yoğun göçler ve yeni yapılan Kooperatiflerle birlikte büyük bir yaşam alanı olmuş Hamzabey ve Kozluca Mevkilerine doğru yaklaşmıştır.İnegöl'de Tarihi Mehter Takımıda bulunmaktadır.Tarihi İnegöl Mehteri zaman zaman yurt dışında özellikle Amerika Birleşik Devletlerinde çeşitli etkinliklere katılmıştır.
Türkiye'nin Mobilya Kenti İnegöl'de her yıl MODEF Mobilya ve Dekorasyon Fuarı düzenlenmektedir. İnegöl Mobilyasının "Marka" haline gelmesinde MODEF'in katkısı büyüktür. 2011 Yılı Ekim Ayında İnegöl'de yapılan TÜV Reiland Mobilya Test Labaratuvarı Türkiye'nin ilk ve Tek Mobilya Test Labaratuvarıdır. TÜV Reiland İnegöl Fuar Alanında İnşaa edilmiştir. TÜV Reiland'la birlikte Türk Mobilya Sanayisinin daha da büyümesi amaçlanmıştır.
Araç sayısının çok fazla olduğu İlçede Çoğu Zaman Yoğun Trafik Sorunu Yaşanmaktadır. İnegöl en çok araç olan ilçelerdendir bunun yanında Türkiyede Bisiklet ve Motor Kullanımının en yoğun olduğu kentlerden biridir.
İnegöl özellikle 1990'lı yılların başından itibaren yoğun bir sanayi kenti haline dönüşmeye başlamış ve yoğun göç'e maruz kalmıştır.İnegöl, özellikle Doğu Bölgelerinden Yoğun Göç Almaktadır. Doğu Anadolu,Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinden Yoğun Göç Alan İnegöl Tam Bir Türkiye Mozaik'i Haline Gelmiştir.
İnegöl'ün yerli Halkı Bursa'lı olup Manavlardan oluşmaktadır. Ancak Yoğun Göçlerle Birlikte İnegöl'de Tüm Milletlerden çeşitli insanların yaşadığı Kozmopolit bir Kenttir. Bursa Yolu üzerinde İnegöl'ün en kalabalık mahallelerinden olan "Huzur Mahallesi" Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu'dan Gelen vatandaşlarımızın yaşadığı bir mahalledir. Bu Mahalle Tamamen Yoğun Göçler sonucu oluşmuştur. Huzur Mahallesi Günümüzde Akhisar Mahallesi ve TOKİ Konutları ile Birleşmiş durumdadır.
İNEGÖL VE TARİHİ ESERLER Osmanlı Döneminden Kalan Camiler Kent'e Ayrı Bir Hava Katmaktadır Özellikle Cuma Camisinden Başlayarak İshakpaşa Camisi,İshakpaşa Külliyesi,İshakpaşa Türbesi ve İnegöl Kapalıçarşısına Kadar Olan Bölge Görülmeye Değerdir. Ayrıca Bu Semt'in Biraz İlerisinde İnegöl Kent Müzesi Bulunmaktadır. İnegöl Kent Müzesi Türkiye'nin İlk Ve Tek İlçe Müzesidir.

İnegöl Alışveriş ve Yaşam Merkezi
İnegöl'ün en büyük, Bursa'nın ikinci büyük alışveriş merkezidir. İnegöl Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde eski garaj olarak bilinen alanda inşaa edilmiş büyük alışveriş merkezidir. İnegöl AYM içerisinde, Büyük Alışveriş Merkezleri, Kafe ve Restorantlar, Sinema Salonları, Çeşitli Mağazalar ve Eğlence Merkezleri bulunmaktadır. Güney Marmara'nın en büyük Alışveriş Merkezlerinden biri olan İnegöl AYM, İnegöl Kent Merkezinde Ahmet Akyollu Caddesi üzerindedir. Bursa-Ankara-Eskişehir Yolu üzerindebulunan İnegöl Alışveriş Merkezi, Bursa Kent Merkezine Yaklaşık 25 Dakika uzaklıktadır.

Sanayi ve Yoğun Göç
İnegöl, 250,000'ne yaklaşan nüfusuyla Marmaranın en önemli kentlerinden biridir. Sanayi Bakımından Türkiye'nin en gelişmiş 16.Büyük Sanayi Merkezidir. Son yıllarda yaşanan büyük göçlerle birlikte İnegöl nüfusu hızla artmaktadır, bu da kent nüfusunun yoğunlaşmasına ve kozmopolit bir yapıya bürünmesine neden olmaktadır. Bugün İnegöl sınırları içinde her milletden onbinlerce insan yaşamaktadır İnegöl TUİK'in açıkladığı güncel verilere göre Türkiye'nin Nüfus Açısında 32. Büyük Kentidir ve Nüfus Bakımından yaklaşık olarak 50 İl Merkezinden daha büyüktür.
İnegöl Kent Merkezi her yıl yaklaşık 10,000 kişi dolayında artmaktadır, bu da kentin günden güne büyümesine ve hızla genişlemesine yol açmıştır. Bugün İnegöl birçok köy ve beldesiyle birleşmiş ve yeni mahalleler kazanmıştır. TUİK'in 2010 Verilerine göre Birleşen Belde ve Köy Nüfusları da dahil İnegöl Şehir Merkezi Nüfusu 180,000 Toplam Nüfusu 230,000 Dolayındadır. Ayrıca İnegöl Kent Merkezinin Nüfusu Gündüz Saatlerinde daha kalabalık olmaktadır. Bunun Nedeni Bursa içinden, Kestel, Yenişehir, Pazaryeri, Bilecik, Bozüyük, Domaniç, Tavşanlı gibi Yakın Çevre'den, Köy ve Beldelerden İnegöl'e çalışmaya gelen birçok kişi bulunduğundan dolayı İnegöl'ün Gündüz Saatlerinde ki Şehir Merkezi Nüfusu Yaklaşık 200 Bin'e yakındır. Artık Büyük bir kent Havasını taşıyan İnegöl'de Günün her saatinde onlarca Ambulans Sireni duymak mümkündür. Tüm Bu Özellikleriye İnegöl, Bursa'nın en büyük ilçesi ve Güney Marmaranın İkinci büyük kentidir. Daha önce Defalarca İL Olması Gündeme gelen İnegöl, Bursa Merkez'e yakın olması ve Bursa'nın en önemli sanayi Merkezi olmasından dolayı bu isteğine kavuşamamıştır. Yeni Büyükşehir yasasına göre BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ sınırlarının tüm İl sınırlarını kapsayacak olmasından dolayı BURSA'nın Merkez ilçelerinden biri haline gelecektir.

İnegöl'ün Bazı Merkezlere Uzaklık Bilgileri
  • İnegöl - İstanbul Arası : 260 Km (Yaklaşık 4 Saat)
  • İnegöl - Ankara Arası : 330 Km (Yaklaşık 4.5 Saat)
  • İnegöl - İzmir Arası : 387 Km (Yaklaşık 5 Saat)
  • İnegöl - Antalya Arası : 503 Km (Yaklaşık 7 Saat)
Yöresel Yemekler
İnegöl'de bilinen en önemli yemek İNEGÖL KÖFTESİ'dir. Artık Marka haline gelen İnegöl Köftesi Kentin sembolü olmuş, İnegöl Kent Girişinde de Dev Köfte Heykeli yapılmıştır. İnegöl Kent Merkezinde ve Bursa-Ankara Yolu üzerinde çeşitli Restorantlar bulunmaktadır.

İnegölspor
1954 Yılında İnegöl'de kurulan ve Bordo-Beyaz Renklere sahip olan Futbol Kulübüdür. Maçlarını İnegöl ilçe Stadında oynamaktadır. Bordo Bereliler, Efsane Maraton gibi önemli taraftar gruplarına sahiptir. Bursa Futbol kulüpleri içinde Bursaspor'dan sonra en fazla taraftara sahip olan Futbol Takımıdır.

İsmin kökeni
İnegöl halkı arasında şehrin eski isminin bilinmesine rağmen efsaneler dillendirilmektedir. Şehirin eski ismi "Inek Göl" (yabancı dil teleffuzla). Etimolojik değişimler (yani söylene söylene) sonucu İnegöl adını almıştır. Fakat belediye önünde yapılan inşaatların zemin sondajlarında kabuklu su ürünlerinin kalıntıları çıkmaktadır ki, bu isminin kökeninin gölden geldiği hakkında önemli bir kanıttır. Çünkü Yenice kasabası ile İnegöl arasında bataklık olduğu tarihi kayıtlarda mevcut olup, bugün bile bataklı mevkii adında arazi tapuları düzenlenmektedir. Zemin dip suları bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle isminin göl ile ilgili olması kuvvetle muhtemeldir.
Şehrin adının tekfur kızının söylemiş olduğunu iddia edildiği gibi "Ey Ne Göl" ya da "İğne Göl" vs. yakıştırmalar efsanedir. Ancak İnegöl adının Angelacoma'nın bozulmuş söylenişi olduğuna dair iddiaları doğrulayacak bir kaynak (kitabe-mezartaşı vs.) henüz ele geçirilememiştir.

Demografik yapı
1927 sayımlarına göre ilçede 12.000 kişi yaşamaktaydı. İlçenin nüfusu 2010 nüfus sayımına göre 250.000'ne yakındır. Bunun 175.000'ni ilçe merkezinde, yaklaşık 55.000'ni ise, Kasaba ve Köylerde yaşamaktadır. İlçe bağlısı olarak merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı; 5 belde, 94 köy ve 14 mahalleden oluşmaktadır. plakası :16 dır. Nüfusun tamamı yerli halkı olan Manavlar ve yörük lerden oluşurken 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sonrası Balkan ve Kafkas göçmenleri iskan edilmişlerdir.İlçede yaşayan Macırlar, Boşnaklar, Gürcüler, Çerkezler, Ahıskalılar, Yörükler, Arnavutlar Osmanlı'nın son dönemlerinden itibaren şehre yerleşmişlerdir. İlçe özellikle 1975 yılından itibaren Ardahan-Posof, Muş, Bitlis, Artvin, Çorum ve Yozgat yörelerinden yoğun göç almıştır. İlçeye en son yaşanan toplu göçü ise 1990 yılında Bulgaristan'daki baskılardan kaçarak anavatanlarına sığınan ve halk dilinde "muhacır-macır" diye söylenen Bulgaristan Türkleri gerçekleştirmiştir.
İnegöl, Daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi'nden Göç Almaktadır. İnegöl tüm bu bölgelerden gelen yoğun göçün yanında Kütahya, Domaniç, Tavşanlı, Yenişehir, Bilecik, Bozüyük, Pazaryeri gibi Yakın il ve ilçelerden de sürekli olarak Göç Almaktadır.

İklim
Bölgede ılıman Marmara iklimi görülür. Yaz ayları daha çok Akdeniz İklimine benzer. Sıcak ve az yağışlıdır. Kış ayları ise soğuk ve bol yağışlıdır. Kar yağışları normal, don olayları fazladır. Yıllık ortalama sıcaklık 12,4 C’dir. Yaz sıcaklık ortalaması 21,9 °C, Kış sıcaklık ortalaması ise 2,3 °C’dir.

Çevresel Sorunlar
İlçede Son 25 yılda daha çok tekstil ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren firma sayısının hızla artması ve Organize Sanayi Bölgesinin kuruluduğu yerin yanlış seçilmesi bölgede tam bir çevre felaketi yaratmaktadır. O.S. Bölgesinin etkisi özellikle kış aylarında hissedilmekte ve lodos esmemesi, şehrin üzerinde tam bir gaz tabakası oluşmasına neden olmaktadır. Bu durum insanlar üzerinde astım, bronşit, akciğer kanseri ve diğer solunum yolu hastalıklarını yaratmaktadır. Bu konuda henüz ne yerel yönetim ne de mülki idare bir çözüm üretememiştir. Ayrıca OSB' nin kimyasal atıkları Yenişehir ve İnegöl ovasının tarımsal verimliliğini artırmak için yapılan Boğazköy Barajı'nın su tutmasını engellemektedir.
İnegöl'de araç sayısının çokluğu da çevre kirliliğini önemli oranda artırmaktadır. Ancak yeni açılacak olan OSB - küçük sanayi çevre yolu ile taşıtların hava kirliliğine etkisinin bir parça azalması beklenmektedir.
İlçede genel olarak su sorunu bulunmamaktadır. Ancak artan nüfusla birlikte yeni su kaynakları arayışı ve çözüm olarak düşük kaliteli kaynaklara yönelinmesi sonucunda içme suyu kalitesinde düşüş yaşanmaktadır.

Ekonomi
İnegöl ilçesi, coğrafi konumundan ötürü cumhuriyet döneminde büyük bir gelişme göstermiştir. Çevresindeki ormanlar nedeniyle 1980'lere kadar orman ürünleri alanında imalat sanayi gelişmiştir; 1980 sonrasında ise Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması ile birlikte orman ürünlerinin yanında tekstil, otomotiv yan sanayi ve diğer sanayi kollarında da gelişmiştir. 1976 yılında kurulan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgeleri arasında yer alır. Türkiye toplam ihracatının %1 ini, mobilya ihracatının % 10 unu, yurt içi mobilya talebinin ise % 40 ını bu şehir karşılar. Tekstil sektörü ihracatındaki payı ise % 6 dır. Türkiyenin önemli sanayi kuruluşlarından İsko, Küçükçalık,Politeks, Demirdöküm, Starwood, Olmuksa ve Çilek Mobilya bu ilçede kurulmuştur.
İnegöl'de ekonomik hayatın temel unsurlarından birisi tarımdır. Tarla ürünleri, sebze ve meyve yetiştirilir. İlçede yetiştirilen sebze ve meyve ürünleri yurtdışına da pazarlanır. Sebze ve meyve alanında domates, pırasa, patates, çilek ve şeftali önemli yere sahiptir.

Turizm
İnegöl Turizminin temel taşını Oylat, İnegöl Kaplıcaları oluşturur. Oylat kaplıcaları, BURSA Eskişehir karayolu üzerinde Domaniç sapağından girilerek ulaşılır. İnegöl'e 27 km uzaklıkta bulunur. Kaplıca Uludağ'ın kar suları ve civardaki kaynaklardan beslenir. Kaplıcanın suları radyoaktif sıcak sular gurubuna dahildir. Sıcaklığı 40,5 dececeyi bulan suyun Kısırlık, Romatizma, İdrar yolları ve çocuk felcine iyi geldiği biliniyor. Ayrıca oylatta oteller bölgesinin altında mağralar bulunmakta olup duvarları fresklerle ve yazılarla süslüdür.Turizme kazandırılması gerekli yerlerdendir. oylatın girişindeki halk arasında sivri kaya olarak adlandırılan oluşumda görülmesi gereken yerlerden olup eski bir fay hattıdır.Oylat içerisinde Dogal ürünleri bulabileceğiniz köy pazarı bulunmaktadır.Romatizmal agrılarda kullanılan nnc akıllı krem ürünününde imal yeri oylattır.sivri kaya ile otellerin arasındaki bölgede kömür cürufları ile demir kalıntıları bulunmakta olup tunç devrinden kalma maden ocaklarının olduğu anlaşılmaktadır.
İlçe turizminin diğer önemli parçası yine hemen oylat kaplıcalarının 2 km altında bulunan Oylat Mağarasıdır.(Bursa mağarası diye de bilinir.) Bu mağara 665 metre uzunluğu ile Türkiye'nin 3. büyük mağarasıdır. Mağarada bol miktarda sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damlataşları bulunur.Bursa mağarası adını halk arasında bu mağaranın bursaya giden gizli bir yol olduğu inanışından alır.
Çitli Maden Suyu: İnegöl ilçesinin 11 km güneydoğusunda Çitli köyündedir. Yanyana üç çeşmeden akan kaynaklardan biri maden suyu olarak şişelenmekteydi, serbest karbondioksitli olan diğeri ise, maden suyu sodası yapımında kullanılmaktaydı. Üçüncüsü ise içimi zor, gazsız ve acı bir sudur. Bikarbonatlı olan bu kaynak suları içme şeklinde sindirim sistemi, karaciğer ve pankreas rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. Demir de içeren bu sular, kansızlık ve deri üzerindeki kırışıklıkları gidermeye yaramaktadır. Günümüzde işletilmeyen bu yer çevre halk ve köylüler tarafından kullanılmaktadır. 2007 yılında İnegöl Kaymakamlığının katkısıyla binanın çevresine artezyen (tulumba) yerleştirilmiştir. Bina onarıldığında büyük bir kaynak olarak değer sahibidir.
Kent Müzesi: İlçe halkının gönüllü katılımıyla sağlanan obje bağışları ve yerel yönetimin değerli katkıları ile Türkiye'de bir ilçede açılan ilk kent müzesidir. Tarihi belediye binası orijinal restorasyonu yapılarak müzeye tahsis edilmiştir. Erken dönem Osmanlı tarihinin en özgün külliyelerinden Sadrazam İshak Paşa külliyesinin karşısında yer alması, tarihi Çınarlaraltı bahçesinin manzarasını bütünlemesi ile görülmeye değer bir kültür merkezi haline gelmiştir. Domaniç, Söğüt, Yenişehir ve İznik eksenli kültür turları yapıldığı takdirde en önemli ayak İnegöl Kent Müzesi olacaktır. Çok zengin görsel ve arşiv malzemesi ile bilimsel donanımı sağlam bir tarzda kurgulanmıştır. Şimdiden birçok il ve ilçenin kent müzesi kurma girişimlerinde model alınmağa başlanmıştır.

Medya
İnegöl, Medya Açısından Gelişmiş Bir Kenttir. İlçede 2 Yerel TV Kanalı,4 Yerel Radyo Kanalı ve 6 Günlük Gazete ve Aylık Mobilya Seyahat Dergisi Bulunmaktadır.
Yerel TV Kanalları
  • Kanal 16
  • Süper Kanal TV
Yerel Radyo Kanalları
  • Radyo Güneş (103.5)
  • Radyo Deniz (102.1)
  • Radyo Medya (101.7)
  • Gençses FM (92.4)
Günlük Yerel Gazeteler
  • İnegöl Yıldırım Gazetesi
  • İnegöl Genç Gazetesi
  • İnegöl Söz Gazetesi
  • İnegöl'ün Sesi Gazetesi
  • İnegöl Haber Yorum Gazetesi
  • İnegöl Aktüel Gazetesi
  • Aylık Yerel Dergi
  • Mobilya Seyahat Dergisi
  • İnegöldenal Alışveriş ve Magazin Dergisi
Diğer Yayınlar
  • İnegöl Belediyesi Yerel Bültenleri

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Mavi Peri - avatarı
Mavi Peri
Ziyaretçi
22 Temmuz 2012       Mesaj #2
Mavi Peri - avatarı
Ziyaretçi
İnegöl

Sponsorlu Bağlantılar
Bursa iline bağlı ilçe ve bu ilçenin merkezi olan kent. Eskişehir-Bursa şosesi üzerindedir. Aynı adı taşıyan verimli bir ovanın pazarı ve en kalabalık kentidir. Kereste ve mobilya fabrikaları vardır. Yakınında şifalı Oylat kaplıcaları bulunmaktadır. Yüzölçümü 1.006 km2, ilçe nüfusu 160.699, merkez nüfusu 90.946 (1997).

MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Lebron James - avatarı
Lebron James
Ziyaretçi
22 Temmuz 2012       Mesaj #3
Lebron James - avatarı
Ziyaretçi
İnegöl denmişken "İnegöl Köftesiz" olmaz...


inegol koftesi 627 Msn Plate

Benzer Konular

10 Kasım 2016 / Daisy-BT İletişim Bilimleri
9 Ağustos 2011 / pesimist Sağlıklı Yaşam
12 Eylül 2008 / BARIŞ Eğitim Bilimleri
25 Kasım 2011 / Misafir Soru-Cevap