Arama

Bursa - İnegöl - Vehbi Koç İlköğretim Okulu

Güncelleme: 12 Eylül 2008 Gösterim: 12.126 Cevap: 0
BARIŞ - avatarı
BARIŞ
Ziyaretçi
12 Eylül 2008       Mesaj #1
BARIŞ - avatarı
Ziyaretçi
home

Sponsorlu Bağlantılar
Okulumuz 1998 yılında Vehbi Koç Vakfı tarafından, İnegöl Belediyesi’nin bağışlamış olduğu on dönümlük bir arazinin üzerine zemin üzerine bir kat nizamında yapılmıştır. Vakfın Türkiye çapında yaptırmış olduğu 13 okuldan birisidir. Okul projesi kapsamında; 16 derslik, 2 Fen laboratuarı, 2 bilgisayar laboratuarı, 1 müzik atölyesi, 1 iş-teknik atölyesi, 1 resim atölyesi bulunmaktadır.
Temelini 1998 yılında Rahmi Koç’un attığı okulumuz, bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 1999 yılında Mustafa Koç tarafından eğitim-öğretime açılmıştır.
Okulumuzun Kurucu Müdürlüğünü Sayın Ayhan KALAFAT yapmış, takip eden okul müdürümüz ise Sayın Necati DÜŞMEZ olmuştur. Şu anda okul müdürümüz Sayın Erdoğan KIZMAZ’dır.
Kuruluşundan beri okulumuz, İnegöl İlçesinin İlköğretim bazında bölgedeki yükünü azaltmak açısından önemli rol üstlenmiştir.
Okul – veli işbirliği ile, okulumuz teknolojik açıdan oldukça iyi donanımlara sahiptir. Sürekli yenilenen ve geliştirilen bilgisayar laboratuarımızın yanında, branşlara ait derslikler oluşturulmuş, bu derslikler; tepegöz, dokümanter kamera, bilgisayar, projeksiyon cihazı, tv ve vcd araç gereçleri ile donatılmıştır. Okulumuzda oluşan kaliteli eğitim personeli ile teknoloji tüm sınıflara girmiş bulunmaktadır.
Bunların sonucu olarak okulumuz, veli-öğretmen ve öğrenci işbirliği çerçevesinde önemli eğitim çalışmalarına imza atmış, bilinçli, çocuğunu iyi tanıtan bir veli potansiyeli elde ederken, öğrencilerinin almış oldukları başarılarla bunu ispatlamıştır. Her yıl yapılan OKS Sınavlarında İnegöl bazında Fen Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu Liseleri ve Anadolu meslek Liselerine gittikçe artan bir grafik izleyerek rekor sayıda öğrenci yerleştirmiştir.
Okulumuz bulunduğu çevrenin sosyal sorumluluğunun farkına varan ve bu alanda yapılması gereken ne varsa yapmaya çalışan bir pozisyonda bulunmaktadır. Yaptığımız Sosyal Etkinlikler ve programlar herkes tarafından kaliteli ve kayda değer bulunmakta ve kalabalık katılımlarla, beğeniyle izlenmektedir.
Okulda kurmuş olduğumuz Kulüpler etkin çalışmalarıyla göz doldurmaktadır. İlçe çapında yapılan her türlü yarışmalarda ferdi ve grup olarak bir çok birincilikler alınmaktadır. Öğrencilerimizin akademik alanda olduğu gibi sosyal alanda da iyi yetişmeleri için eğitim kadromuz elinden gelen her şeyi yapmaktadır.
Okulumuzun ana sponsoru Türk Demir Döküm Fabrikalarıdır. Okulumuzun donanımları, eksikleri ve doğabilecek her türlü tamir ve ihtiyaçları, talep edildiği takdirde Türk Demir Döküm Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır. Eğitim ve öğretime çok büyük önem verdiklerini her zaman göstermişlerdir.
Okulumuz bulunduğu çevrede hatta ilde tanınan, tercih edilen, örnek alınan lider konumunda bir okuldur ve liderliğini devam ettirebilmek için gereken tüm çalışmaları yapmaya kararlıdır.

DSC 0003 400 300





Benzer Konular

10 Kasım 2016 / Daisy-BT İletişim Bilimleri
17 Şubat 2007 / KisukE UraharA Siyaset tr
6 Nisan 2011 / Misafir Soru-Cevap
22 Temmuz 2012 / GüNeSss Türkiye Coğrafyası