Arama

Girne Amerikan Üniversitesi

Güncelleme: 23 Temmuz 2008 Gösterim: 21.436 Cevap: 0
Tiglon - avatarı
Tiglon
Ziyaretçi
12 Eylül 2007       Mesaj #1
Tiglon - avatarı
Ziyaretçi
Girne Amerikan Üniversitesi

Sponsorlu Bağlantılar
Kuruluş Tarihi :
1985
Rektör : Prof.Dr.Kaya Özkın
Üniversite Türü : Özel
Öğrenim Dili : İngilizce
Adres : Karmi Kampüsü , Karaoğlanoğlu , GİRNE KKTC
Tel : 392 822 3203
Rektörlük Tel : 392-822 3203
Fax : 392- 822 2153
Web : Girne Amerikan Universitesi
E-mail : gau@gau.edu.tr
Akademik Personel Sayısı : 100
Öğrenci Sayısı : 1700


GENEL BİLGİ


LABORATUVARLAR

Üniversitemiz Tekno Kampüs alt yapısını oluşturma programında 7 bilgisayar laboratuvarı günün yeni teknolojik donanımı ile öğrencilerine hizmet vermektedir. Tüm fakültelerde derslerin önemli bir bölümü bilgisayar destekli olarak verilmektedir.

KÜTÜPHANE
Bilgi teknolojileri destekli eğitim hizmeti sunumu, kimi zaman geleneksel sınıf ortamında uygulanan eğitim metodlarından daha etkin olabilmektedir. Dolayısıyla Üniversitemiz yüksek öğretimde bilgi teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanılmasını destekleyerek, öğrencilere bilgi kaynaklarına erişim kolaylığı sağlamaktadır.

GAÜ "On-line kütüphane"si, gerek kampüs içerisindeki, gerekse global digital ortamdaki bilgi kaynaklarına erişim hizmetini vererek, alışmış olduğumuz kütüphane raflarındaki kitapların yanısıra, daha hızlı, daha doğru ve güncellenmiş bir şekilde bilgi akışını sağlamaktadır.

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİ
Girne Amerikan Üniversitesi'nde eğitim ve öğretimin yanında gerek K.K.T.C Karmi Kampüsü'nde, gerekse de yurtdışında iletişim içinde bulunulan üniversitelerle ortak araştırmaların yürütüldüğü araştırma merkezleri bulunmaktadır.

İşletme ve Teknoloji Enstitüsü, BIZTEK -PAKİSTAN

Kıbrıs Araştırmaları Merkezi, Girne- K.K.T.C.

Arkeolojik Araştırma Merkezi, Girne- K.K.T.C.

İngilizce Hazırlık Okulu:
Günümüzün Global ekonomi ortamında İngilizcenin uluslararası iletişim aracı olarak önemi ve gerekliliği herkesce bilinmektedir. En önemli amaçlarımız arasında, mezuniyetten sonra öğrencilerimizin kendi mesleklerini İngilizceyi kullanarak en etkin bir şekilde yapabilmelerini sağlamaktır.

GAÜ'de lisans,ön-lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim,Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği programı hariç tüm programlarda İngilizcedir. İngilizce Yeterlik Sınavında başarılı olan öğrenciler Üniversite'de kayıtlı oldukları bölüme başlamaya hak kazanırlar. Türk Dili ve Edebiyatı ile Basın -Yayın Programları'nda okuyacak öğrenciler, İ.H.O. programından muaftırlar; ancak, bu programlar içerisinde de İngilizce eğitimi verilmektedir.

İngilizce Hazırlık Okulu'nda, öğretim çağdaş iletişim metodolojisi kullanılarak, dört becerinin de -dinleme, konuşma, okuma ve yazma- dengeli geliştirilmesi ile gerçekleştirilmektedir.

KONAKLAMA
Kız ve erkek öğrenciler için birbirinden bağımsız yurt ve konaklama olanağı sağlanmaktadır. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler öncelikli hizmet almaktadırlar.

RESTORANT HİZMETLERİ
Kampüsümüzde titiz çalışan, zengin içeriği ve makul fiyatları ile hizmet veren 3 farklı kafeterya ve kantin bulunmaktadır. Ayrıca Kampüs çevresinde ve Girne şehir merkezinde de her türlü gıda satış yerleri, restorantlar mevcuttur.

SAĞLIK HİZMETLERİ
Üniversitemiz bünyesindeki sağlık merkezi öğrencilerimize hizmet vermektedir. Ayrıca Üniversite kampüsüne beş dakikalık mesafede tam donanımlı Girne Devlet Hastanesi ve diğer özel hastaneler bulunmaktadır..

ULAŞIM
Kıbrıs Adası'nın Kuzeyinde yer alan Girne, Türkiye'nin en yakın kıyısına 60 Km uzaklıkta olup buraya Türkiye'den düzenli hava ve deniz ulaşımı bulunmaktadır.

Üniversitenin bulunduğu Karmi Kampüsü ise, Girne yerleşim merkezine birkaç Km uzaklıktadır. Düzenli otobüs servisler ile gün içinde ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK MERKEZİ
Değişen ve sürekli gelişen dünyamızda "Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmeti" önemli bir yer tutmaktadır. Üniversitemizin eğiitm fakültesi bünyesindeki merkezinde de, öğrencilerimize rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.

KAMPÜSTE YAŞAM
Akademik Yıl Açılış Şenlikleri
Her yeni akademik yıla çeşitli öğrenci etkinliklerinin yer aldığı açılış şenlikleri ile başlayan üniversitemizde, yeni gelen öğrencilerimize oryantasyon programı süresince akademik konular, kampüs yaşamı ve Girne'deki yaşam hakkında bilgiler verilmektedir.

Bahar Şenlikleri
Üniversitemizde yıl boyu süren akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanısıra her yıl Mayıs ayında bir hafta süren bahar şenlikleri yapılmaktadır. Bu şenlikler üniversitemiz bünyesindeki uluslararası öğrencilerin katılımıyla uluslararası bir festival havasında kutlanmaktadır. Küresel bir toplum hissinin var olduğu kutlama programında tam anlamıyla bir kültürel etkileşim yaşanmaktadır.

GAÜ-FM, (105.7)
Basın Yayın Bölümü'nün Radyo-Tv uygulama altyapısında GAÜ-FM 105.7 Kuzey Kıbrıs Girne şehrinden yayın yapan tek radyo kanalı olma özelliğine sahiptir.

GAÜ Vision Club
Üniversitemizde çeşitli toplantı salonlarının yanısıra her hafta en az bir gösterimin yapıldığı 150 kişilik bir sinema salonu mevcuttur.

GAÜ Öğrenci Birliği
Her akademik yılın başında seçimle oluşturulmaktadır. Öğrenci Birliği'nin temel görevi GAÜ öğrencilerini üniversite içinde ve dışında temsil etmektir.

Öğrenci Kulüpleri
Öğrencilerimizin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla öğrenci kulüplerinin çalışmalarını desteklemekte ve teşvik etmektedir. Aşağıda yer alan mevcut kulüplerimize her yıl öğrencilerden gelen istekler doğrultusunda yenileri de eklenmektedir.

*Folklor Kulubü
*Tiyatro ve Edebiyat Kulübü
*Turizm, Gezi ve Dağcılık Kulübü
*Bilişim Teknolojisi Kulübü
*Müzik Kulübü
*Gazetecilik ve Basın Yayın Kulübü
*GAÜ Akut Kulübü
*Radyo ve TV Kulübü
*Moda- Tasarım Kulübü
*Sinema / video Kulübü
*Çevre Kulübü
*Uluslararası İlişkiler Kulübü
*Dans Kulübü
*Arkeoloji Kulübü
*Fotoğrafçılık Kulübü
*Tarih Kulübü

Spor Tesisleri ve Faaliyetleri
Öğrencilerimizin boş zamanlarını yetenekleri doğrultusunda en iyi şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla spor kulüpleri ve çeşitli aktivite uygulama programları oluşturmaktadır. Kulüplere üye olan öğrenciler antrenörler eşliğinde faaliyet göstermektedirler.

-Tenis Kulübü
-Basketbol Kulübü
-Futbol Kulübü
-Voleybol Kulübü
-Binicilik Kulübü
-Satranç Kulübü
-Darts Kulübü
-Bilardo Kulübü
-Yüzme ve Sualtı Sporları Kulübü
-Taekwando Kulübü
-Hentbol Kulübü
-Masa Tenisi Kulübü
-Atletizm Kulübü
-Kriket Kulübü
-Judo Kulübü
-Karate Kulübü
-Eskrim Kulübü
-Güreş Kulübü

Üniversitemiz bünyesinde açık tenis kortları, basketbol sahası ve halı futbol sahası bulunmaktadır. Sualtı ve Yüzme Kulübü üyesi öğrencilerin çalışmaları ise Turizm bölümü uygulama merkezi Bay Side sahil tesislerimizde yürütülmektedir. Spor kulüplerimiz üniversiteler arası müsabakalara da katılmaktadırlar. Çeşitli başarılara imza atan kulüplerimiz ilk kez Kuzey Kıbrıs'ta Eskrim sporunun da uygulayıcısı olmuştur.

NEDEN GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ ?

Amerikan Eğitim Modeli
Girne Amerikan Üniversitesinin teknolojik olanaklara sahip ve size en yakın Amerikan Üniversitesi olması; Amerikan eğitim modelini KKTC'de başarıyla, uygulamasıdır.

Amerika Birleşik Devletleri üniversiteleriyle uyum sağlayan Girne Amerikan Üniversitesi programları kredili sistem, ders geçme, Güz, Bahar ve Yaz yarıyılları temelinde gerçekleşir. Güz ve Bahar yarıyılları en az 14 hafta olup, Yaz dönemi ise en az 7 haftadan oluşur.

Öğrencilerin akademik performansları akademik yıl boyunca yapılan ara sınavlar, araştırma çalışmaları, projeler, sunumlar, grup içi çalışmalar ve yıl sonu sınavları ile değerlendirilir.

Ayrıca, her öğrenci fakülte dekanlıklarınca atanan bir akademik danışman tarafından üniversite yaşamı boyunca yönlendirilir.

Girne Amerikan Üniversitesi sahip olduğu uluslararası kimliğiyle mezunlarının dünyanın her yerinde iş bulabilme imkanlarına sahip olabilmesini amaçlar. Bu nedenle tüm programlarında öğrencilerine İngilizce mesleki formasyon derslerinin yanısıra en üst düzeyde İngilizce ve bilgisayar okur-yazarlığı eğitimini vermektedir.

Uluslararası Denklik Onayı
Uluslararası bir Üniversite olmanın gururu içinde olan Üniversitemiz, akreditasyonları ve üyelikleri, sağladığı eğitimin niteliğini sürekli artırmak amacıyla sürdürmektedir.

Uluslararası kimliğimiz;
Akreditasyonlar
*Türkiye Yükseköğretim Kurumu (YÖK)-TC
*KKTC Yükseköğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurumu (YÖDAK)-KKTC
*Uluslararası İşletme Eğitimi Asamblesi (IACBE)-ABD
*Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu (IABC)-İngiltere
Üyelikler
*Avrupa Okullar Birliği Daimi Üyesi (ECIS)
*Avrupa Konseyi İşletme Birliği Kurucu Üyesi (ECBE)
*Uluslararası İşletme Eğitimi Federasyonu Üyesi (IFBE)
*Uluslararası Ödül Birliği Üyesidir (IAA)

Amerikan Yükseköğretim sistemine dayalı eğitim veren ve uluslararası eğitim kuruluşlarıyla bilgi alışverişi yapan bir kurum olan Amerikan Eğitim Konsorsiyumu'nun da üyesidir.

Uluslararası birçok üniversite ile kurduğumuz akademik ve bilimsel işbirliği ve ortaklıklar aşağıda isimlerini verdiğimiz kurumlarla sağlanmaktadır:

City University, Washington, USA;
National American University, South Dakota, USA;
The University of Northern Virginia, Falls Church, USA;
London University, UK;
Nottingham Trent University, Nottingham, UK;
Leicester University, UK;
Huron University, South Dakota, USA;
Lynn University, USA;
Florida Atlantic University, USA;
Alash University Kazakhstan;
Khazar University, Azerbaijan;
University of Lagos, Nigeria;
Azerbaijan University, Baku;
University of Rio Grande, Ohio, USA;
West Virginia University, USA;
Ankara University, Turkey;
Istanbul Technical University, Turkey;
Hacettepe University, Turkey;
Gazi University, Turkey;
Miras University, Kazakhstan;
Azerbaijan Science Academy;
Azerbaijan Medical University;
Odlar Residency University;
Tefekkur University, Azerbaijan;
Prof Politologie Institution, Kazakhstan;
Baku State University, Azerbaijan;
Institute of Sciences, Tataristan;
Institute of History, Tataristan;
Institute of Administration, Tataristan;
Academy of Science, Tataristan;
Institute of Ethnography, Başkırgızistan;
Russian Academy of Science, Başkırgızistan;
Batı University, Azerbaijan;
Azerbaijan University, Azerbaijan;
Mountain State University, West Virginia USA;
National University, San Diego USA.

GAÜ Farkı
İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi'ne bağlı uluslararası alanda tanınmış 25 lisans ve 23 yükseklisans programı

30'u aşkın ülkeden öğretim üyesi ve öğrenci gruplarıyla kültür etkileşimi

Günün gereksinimlerine uygun altyapı ve çağdaş programlar ve uluslararası nitelikteki güçlü akademik kadrosu

İngilizce eğitimde Formal Eğitim Uygulama Merkezi

Küçük sınıflarda sınırlı sayıda öğrenci ile etkileşimli öğretim

"On-line" eğitim desteğiyle yüksek eğiitmde bir ilk

Tekno sınıf ortamında etkileşimli bilgisayar laboratuvarları

Öğrenci odaklı teknoloji ağı

Sınırsız internet erişim olanağı

1/1 bilgisayar oranı

Spor faaliyetlerinden sinemaya kadar uzanan çeşitli sosyal ve kültürel aktiviteler

Uygun eğitim harçları ve konaklama ücretleri

Çok çeşitli burs olanakları

Sıcak bir ortamda, zeka, yaratıcılık, üretkenlik ve başarı üzerine inşa edilmiş bir yaşam ve dünyanın paylaşımı

İşte, bu nedenlerle biz farklıyız,
İşte, bu nedenlerle biz başarılıyız,
İşte, bu nedenlerle biz öncüyüz,
İşte, bu nedenlerle GAÜ aranan ve tercih edilendir.
AKADEMİK İMKANLAR
LABORATUVARLAR

Üniversitemiz Tekno Kampüs alt yapısını oluşturma programında 7 bilgisayar laboratuvarı günün yeni teknolojik donanımı ile öğrencilerine hizmet vermektedir. Tüm fakültelerde derslerin önemli bir bölümü bilgisayar destekli olarak verilmektedir.

KÜTÜPHANE
Bilgi teknolojileri destekli eğitim hizmeti sunumu, kimi zaman geleneksel sınıf ortamında uygulanan eğitim metodlarından daha etkin olabilmektedir. Dolayısıyla Üniversitemiz yüksek öğretimde bilgi teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanılmasını destekleyerek, öğrencilere bilgi kaynaklarına erişim kolaylığı sağlamaktadır.

GAÜ "On-line kütüphane"si, gerek kampüs içerisindeki, gerekse global digital ortamdaki bilgi kaynaklarına erişim hizmetini vererek, alışmış olduğumuz kütüphane raflarındaki kitapların yanısıra, daha hızlı, daha doğru ve güncellenmiş bir şekilde bilgi akışını sağlamaktadır.

ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİ
Girne Amerikan Üniversitesi'nde eğitim ve öğretimin yanında gerek K.K.T.C Karmi Kampüsü'nde, gerekse de yurtdışında iletişim içinde bulunulan üniversitelerle ortak araştırmaların yürütüldüğü araştırma merkezleri bulunmaktadır.
• İşletme ve Teknoloji Enstitüsü, BIZTEK -PAKİSTAN
• Kıbrıs Araştırmaları Merkezi, Girne- K.K.T.C.
• Arkeolojik Araştırma Merkezi, Girne- K.K.T.C.

İngilizce Hazırlık Okulu:
Günümüzün Global ekonomi ortamında İngilizcenin uluslararası iletişim aracı olarak önemi ve gerekliliği herkesce bilinmektedir. En önemli amaçlarımız arasında, mezuniyetten sonra öğrencilerimizin kendi mesleklerini İngilizceyi kullanarak en etkin bir şekilde yapabilmelerini sağlamaktır.

GAÜ'de lisans,ön-lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim,Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği programı hariç tüm programlarda İngilizcedir. İngilizce Yeterlik Sınavında başarılı olan öğrenciler Üniversite'de kayıtlı oldukları bölüme başlamaya hak kazanırlar. Türk Dili ve Edebiyatı ile Basın -Yayın Programları'nda okuyacak öğrenciler, İ.H.O. programından muaftırlar; ancak, bu programlar içerisinde de İngilizce eğitimi verilmektedir.

İngilizce Hazırlık Okulu'nda, öğretim çağdaş iletişim metodolojisi kullanılarak, dört becerinin de -dinleme, konuşma, okuma ve yazma- dengeli geliştirilmesi ile gerçekleştirilmektedir.

YURT İMKANLARI
Kampüs içinde ve dışında isteyen tüm öğrencilere barınma olanakları sağlanmaktadır. Yurtlar 2 yataklı bir oda, salon ve mutfaktan oluşan stüdyolar şeklinde, öğrencilerin tüm gereksinimlerini karşılayacak ölçüde donatılmıştır. Her stüdyo odada klima bulunmaktadır.

Girne Amerikan Üniversitesi öğrencileri dilerlerse, Girne'nin merkezinde ya da kolayca ulaşılabilecek yakın bir mesafede, bağımsız olarak konaklayabilecekleri bir daire bulmalarına yardımcı oluyor . Hem bağımsız konaklamalarda hem de ortak barınma alanlarında güven ve keyif içinde yaşayabilecekleri sıcak ve konforlu bir atmosfer bulunmaktadır.

Kız ve erkek öğrenciler için birbirinden bağımsız yurt ve konaklama olanağı sağlanmaktadır. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler öncelikli hizmet almaktadırlar.

SOSYAL İMKANLAR
Akademik Yıl Açılış Şenlikleri

Her yeni akademik yıla çeşitli öğrenci etkinliklerinin yer aldığı açılış şenlikleri ile başlayan üniversitemizde, yeni gelen öğrencilerimize oryantasyon programı süresince akademik konular, kampüs yaşamı ve Girne'deki yaşam hakkında bilgiler verilmektedir.

Bahar Şenlikleri
Üniversitemizde yıl boyu süren akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanısıra her yıl Mayıs ayında bir hafta süren bahar şenlikleri yapılmaktadır. Bu şenlikler üniversitemiz bünyesindeki uluslararası öğrencilerin katılımıyla uluslararası bir festival havasında kutlanmaktadır. Küresel bir toplum hissinin var olduğu kutlama programında tam anlamıyla bir kültürel etkileşim yaşanmaktadır.

GAÜ-FM, (105.7)
Basın Yayın Bölümü'nün Radyo-Tv uygulama altyapısında GAÜ-FM 105.7 Kuzey Kıbrıs Girne şehrinden yayın yapan tek radyo kanalı olma özelliğine sahiptir.

GAÜ Vision Club
Üniversitemizde çeşitli toplantı salonlarının yanısıra her hafta en az bir gösterimin yapıldığı 150 kişilik bir sinema salonu mevcuttur.

GAÜ Öğrenci Birliği
Her akademik yılın başında seçimle oluşturulmaktadır. Öğrenci Birliği'nin temel görevi GAÜ öğrencilerini üniversite içinde ve dışında temsil etmektir.

Son düzenleyen kompetankedi; 23 Temmuz 2008 23:48

Benzer Konular

10 Aralık 2010 / HandSome Spor
6 Eylül 2009 / Daisy-BT Türk ve İslam Dünyası
9 Aralık 2009 / Misafir Soru-Cevap
15 Ocak 2010 / volture Turizm