Arama

Megadeth

Güncelleme: 5 Kasım 2014 Gösterim: 10.911 Cevap: 2
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
15 Mart 2012       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Megadeth
MsXLabs.org

mumegadeth



18 yıllık bir geçmiş, 1982 yılında müziğe adım atmış ürkek penalar... Dave Mustaine Panic grubunda kısa bir süre çalıştıktan sonra thrash metalin efsanesi olarak adlandırdığı gruplardan biri olan Metallica ile yoluna devam etti. Kısa bir süre olsada "No Life Till Leather" için diğer grup üyeleriyle çalışmalara başladı. Fakat grup içinde çözülemeyen birçok sorun vardı ve grubun Font Man'i olan James Hatfield ile olan tartışmalar 1983 yılının Nisan ayında Dave'in gruptan ayrılmasına sebep oldu.

Geçen bir yılın ardından 1984'de Mustaine, Megadeth ile çıktı karşımıza. Kadroda vokallik görevini yapan Dave'e David Ellefson(Bass), Greg Handevidt(Gitar) ve Dijon Carruthers(Davul) ile katıldı. Uzun süren çalışmaların ardından 1995 yılında Amerika'da Combat Records etiketiyle "Killing Is My Business And Business Is Good" albümlerini yayınladılar. Albüm yapılana kadar kadroda defalarca değişiklik oldu. Greg Handevidt yerine Slayer'ın efsane gitaristlerinden biri olan Kerry King kısa bir süre çalıştı ve yerini Chris Polan'da bıraktı. Davul için Lee Rausch bir dönem çalıştı fakat asıl görevi Gar Samuelson üstlendi. Uzun süren kadro değişikliği ve çalışmalardan sonra yayınlanan albüm thrash çevresinde iyi bir ilgi gördü. Özellikle Dave'in vokali ve ritimleri şarkılara ayrı bir estetik kazandırıyordu.

İlk albümün ardından çalışmalara devam eden grup 1986 yılında Capital Records ile anlaşma yaptıktan sonra Kasım Ayında "Peace Sells.. But Who Is Buying ?" i piyasaya sürdü.. Albümün ardından bir çok olumlu tepki alan grup aynı zamanda ciddi bir fan kitlesine sahip olmaya başladı.

Albüm ve geçen bir yılın ardından davulda değişiklik oldu. Gar Samuelson yerine Chuck Beehler geldi. 1988 yılında grup stüdyo çalışmalarına devam etti. Aynı yılın Mart ayında "Sor Far, So Good.. So What" yayınlandı. Albüm beklenen ilgiyi karşıladı, fan sayısında artma oldu. Albüm kapağı şarkıları çok iyi bir şekilde ifade ediyordu. "Anarchy In The UK" "Sex Pitols" "Hook In Mout" adlı şarkıları bir Megadeth klasiği olmuştu.

Grupta kadronun tam olarak oturmamış olması yapılan değişikliklerden anlaşılıyordu. Davula Nick Mezha geçerken uzun süren gitarist arayuşlarından sonra yeniden Chris Poland geçti. Fakat uzun sürmeyen çalışmaların ardından Martin Friedman (Chaphony'den) geldi.

Kadronun oturmuş olduğu sonraki değişikliklerden sonra anlaşıldı. Çalışmalara ara vermeyen grup, 1990 yılında o efsane olan albümlerini "Rust In Peace" i çıkarttı. Uzun çalışmaların ardından yapılan bu albüm speed/thrash alanında büyük ilgi gördü. Grup aynı zamanda thrash'te efsane olan Testament, Slayer gibi gruplarla anılmaya başladı. Albüm kapak tasarımı ile dikkat çekiciydi. Şarkılar kompleks yapısı içeriyordu. (Albüm hazırlıkları sırasında Mustaine, sağlık problemleri yüzünden rehabilitasyon merkezinde tedavi gördü. Sağlık sorunları çok kısa bir süre olsada müziğini etkilemiştir.)

Aradan geçen 2 yıl.. Stüdyoya kapanmış bir Megadeth ve yeni bir albüm.. "Countdown To Extiniction" .. 1992 Temmuz ayında çıkan bu albüm "Rust In Peace" e göre daha büyük ilgi gördü. Çünkü albümün farkı agresiflikten uzaklaşmış olmasıydı. Ve biraz daha olgun bir albüm olmasından dolayı "Rust In Peace" dinleyenlere göre daha ağır kaçmıştı. Yapının diğer dikkat çeken özelliklerinden birisi de sözlerin temasının sosyal ve çevresel içerikli olmasıydı. Tanıtım için 5 parçaya klip çekildi; Symphony Of Destruction, Architecture Of Aggression, Foreclosure Of A High Dream, Sweating Bullets, Hıgh Speed Dirt ve Ashes In Your Mount..

1994 yılında 6. stüdyo albümü olan "Youthanasia" piyasaya sürüldü. (Albüm "Youth" ve "Anasia" sözlerinin birleşmesiyle oluşmuştur.) Albüm büyük tartışmalara sebep oldu, kapak tasarımı yüzünden Singapurve Malezya'da satışı durduruldu. Grubun "Train Of Consenquences" adlı parçaya çektiği bebekli klip Amerika da sansürlendi. Albümün sound yapısından daha çok kapağı dikkat çekmişti. Thrash tarihini sallayan bu albüm kapağı kadar sound'yla da dikkat çekiyordu. Albümdeki "Victory" adlı şarkı oldukça enterandı, çünkü Dave şu ana kadar çıkardıkları albümlerdeki parçaların adlarını birleştirerek yazmıştı. (Killinh is my business, the conjuring, set the world of fire...) Bunun dışında "A Tout Le Monde" nin nakarak kısmı Fransızca söylenmişti.

Grup 1995 yılında geçmişte yapmış olduğu soundtrack'leri "Hiden Tresures" adıyla piyasaya sürdü. Bunun ardından 1997 Temmuz ayında "Cyptic Writings" i çıkardı. Albüm geçmiş Megadeth izlerini taşımıyordu. Albüm prodüktörleriyle yaşanan sorunlar gruba yansımakta performansta düşüş göstermekteydi. Albüm turnelerinden sonra gruptaki gerginlik devam etti. Nick Menza ayrıldı, yerine Brian Howe White Lion davulcusu Jimmy Degraso gruba dahil oldu.

Megadeth, 1999 yılının Ağustos ayında Capital Records ile yaptığı son stüdyo albümü olan "Risk" i piyasaya sürdü. Bu albüm her şeyden önce Megadeth sound'undan çok farklıydı. Plak şirketiyle yaşanan sorunlar albüme dahil oldu. Eleştirmenler tarafından eleştiri oklarına kurban giden grup adeta bir çöküş dönemi yaşadı. Albümün en çok dikkat çeken şarkıları "Insomnia" "The Doktor Is Calling" ve "Time The End" oldu. Fakat soundlar diğer albümlere göre basitti. Grup elemanları yaptıkları röportajlarında plak şirketinin grup ismini değiştirmeyi bile teklif ettiğini söyledi. Albüm satış rakamı 400.000'i geçemedi.

Risk turnesinin sonlarına doğru Marty Friedman ayrıldı ve yerine Stavage'den Al Pitreli katıldı. Turne sonrasında Capital Records bir Compliation sundu. İçinde iki yeni Megadeth şarkısı vardı ve grubun geri döndüğünün habercisi oldu.

Ve 2001 yılında ilaç niteliğinde olan bir başka çalışma "The World Needs A Here" çıktı karşımıza. Albüm kapak tasarımıyla ve soundlarla dikkat çekiciydi. Adeta eski Megadeth geri dönmüştü. Risk'in ardından yapılabilecek en güzel çalışmaydı. Dikkat çeken parçalardan biride "Return To Hangar" idi. İlk haftasında 50.000 i aşkın satış yaptı.

Albümün ardından Megadeth geri döndü derken ortalığı allak bullak eden bir haberle sarsıldı Megadeth fanları. Mustaine 2002 yılı başlarında sandalyeden kolunun üzerine düşerek sakatlandı. Sakatlanma olayı sonrasi David Ellefson ve Mustaine arasında problemler başladı. Çünkü grup elemanları Mustaine'nin tedavi süreci sırasında Megadeth'i devam ettirmek istiyordu. Tedavi sonrası grubu toparlamaya çalışan Mustaine bass gitardaki değişiklikle (James Macdonough Iced Earth'den geldi) Ellefson'la olan sürtüşmesini kanıtlamıştır. Aynı zamanda Ellefson'ın açtığı dava da uzun bir süre gündemde kalmıştır. Nick Menza ise kayıtlardan sonra ayrıldı ve yerine Shawn Drover geldi.

Megadeth fanları yeni albümü dört gözle bekliyordu. Çünkü Mustaine'nin sakatlığından sonra dağılan grup, yeni gitarlar, yeni albüm... Yani kısacası her şey merak konusuydu. 14 eylül 2004 de Megadeth'in diğer bombası olan "The System Has Failed" çıktı karşımıza. Albüm oldukça başarılıydı. Kapaktan da anlaşılacağı gibi albüm politakayıda içine almıştı. Albümün geneline bakılırsa iki parça hariç diğerleri siyaset içeriklidir.. Megadeth fanlarının gruubu ne kadar çok özlediği albümün ilk haftasında 50.000 e yakın satış yapmasından belliydi.

2005 yılında son olarak bir derleme yapan grup "Back To The Start"i yayınlamıştır. Grubun resmi sitesinde uzun süren bir anket sonucu bir toplama albüm yayınlamıştır. İçerisinde 17 tane seçme şarkı bulunup toplam süresi 78:14 tür..

Ülkemize 2001 yılında gelmiş olan grup, tekrar gelerek Rock İstanbul 2005'te verdikleri konserleri ve sahne performansları ile büyük ilgi toplamıştır. 18 yıllık bir grup için güzel bir geçmiş. Thrash Metal'in Megadeth'e uzun yıllar ihtiyacı var.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Megadeth
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi

Megadeth Sonisphere 2010
Megadeth 2010. Konser sonrası

Megadeth, Dave Mustaine' in liderlik ettiği ABD'li thrash metal grubudur. 1983 yılında kurulmuş, 2002 yılında dağılmış ve 2004 yılında tekrar kurulmuştur. Metallica, Slayer ve Anthrax ile birlikte thrash metal'in dört büyük grubundan biri kabul edilir.
Grubun kurucusu, aynı zamanda gitaristi ve vokalisti olan Dave Mustaine'dir. Metallica'dan kovulan Mustaine, David Ellefson ile tanışarak Megadeth'i kurmuştur. Yıllar içinde pek çok üye değişikliği yaşayan grubun 2010 yılı itibariyle güncel kadrosu; ritim gitarda ve vokalde Dave Mustaine, bas gitarda David Ellefson, solo gitarda Chris Broderick ve bateride Shawn Drover şeklindedir.

Tarihçe
Grubun kuruluşu 1983 yılına uzanmaktadır. O tarihte Metallica'da gitaristlik yapan Dave Mustaine'nin grup üyeleriyle arası kötüydü. Alkol ve uyuşturucu bağımlılığının olması ve saldırgan tavırları, Mustaine'nin gruptan kovulmasına neden olmuştur. Mustaine'in yerine ise Exodus gitaristi Kirk Hammett getirildi.
Mustaine, Metallica'dan kovulduktan sonra, David Ellefson ile tanıştı. Mustaine ve Ellefson'ın yanına gitarist Greg Handevidt ve baterist Dijon Carruthers de katıldı ve bu kadroyla grup resmen kuruldu. Grubun kaydettiği ilk şarkı, Mustaine'in Metallica'da iken yazdığı "The Mechanix"'in daha hızlı çalınmış hali olan "Mechanix" idi. Daha sonra bateriye Lee Rausch getirildi ve bu kadroyla 3 şarkılık Last Rites isimli demo kaydedildi, bu demodan sonra Greg Handevidt gruptan ayrıldı. Yerine ise Slayer gitaristi Kerry King getirildi. King, grubun kalıcı bir üyesi olmadı, sadece konserlerde grupla beraber yer aldı.
Daha sonra Lee Rausch da gruptan ayrıldı, yerine Gar Samuelson getirildi. Kerry King'in yerine ise gruba Chris Poland getirildi.[9] Bağımsız bir plak şirketi olan Combat Records ile de anlaşma sağlayan grup, ilk albümlerinin hazırlığına başladı.

Killing Is My Business... And Business Is Good! (1985)

Combat Records ile anlaşan Megadeth, Haziran 1985'te de, grubun ilk albümü Killing Is My Business... And Business Is Good! piyasaya sürüldü. Thrash metal çevresinde olumlu tepkiler alan albüm, buna rağmen fazla satılmadı. Albümdeki şarkılar, genel olarak, gençlik, hızlı yaşam, ölüm ve thrash üzerine yazılmıştır. Albüm, eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştır. Albümdeki Mechanix isimli şarkı, Mustaine'in Metallica'da iken yazdığı The Four Horsemen'in ilk halidir. Asıl ismi The Mechanix olan şarkı, ilk olarak Metallica'nin No Life 'Till Leather isimli demosunda yer almıştır. Mustaine Metallica'dan ayrıldıktan sonra, grup şarkıda çeşitli değişiklikler yaparak, The Four Horsemen ismiyle ilk albümleri Kill 'Em All'a koymuştur. Albümün turnesi sırasında, Mike Albert, Chris Poland'ın yerine gruba eşlik etmiştir. Poland, kısa bir süre sonra gruba tekrar geri dönmüştür.

Peace Sells... But Who's Buying? (1986)

1985 sonlarına doğru yeni albüm kayıtlarına başlayan grup, plak şirketinin yeterli bütçe ayıramaması nedeniyle istediği sounda ulaşamıyordu. Grup, Capitol Records ile anlaşıp eski kayıt şirketi Combat Records ile olan anlaşmalarını sonlandırarak bu sorunu çözmüştür[8]. (Fakat Combat'ın logosu Youthanasia albümüne kadar çıkan bütün Megadeth albümlerinde yer almıştır.). 19 Eylül 1986'da da Peace Sells... But Who's Buying? piyasaya sürülür. Bu albüm de, olumlu tepkiler almıştır. Özellikle de grubun ilk klip çektiği şarkı olan Peace Sells, büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Peace Sells'in dışında, Good Morning/Black Friday ve Wake Up Dead de, hayranlarca en sevilen parçalar haline gelmiştir. Bu şarkılar, bugün bile konserlerde çalınmaktadır. Bu albüm turnesi sırasında da Gar Samuelson ve Chris Poland gruptan atılır. Samuelson'ın yerine, davul teknisyenliğini yapan Chuck Behler getirilir. Poland'ın yerine de Malice'den Jay Reynolds getirilir. Reynolds'a Poland'ın partisyonlarını öğretmesi için gitar öğretmenliği yapan Jeff Young görevlendirilir. Fakat Young'ın bu partisyonları kısa sürede öğrenmesi ve notası notasına çalması üzerine gitara Reynolds değil Young getirilir.

So Far, So Good... So What! (1988)

401px Dave Mustaine at Priest Fest
Grubun kurucusu Dave Mustaine

Yaşanan bu üye değişikliklerinden sonra, grup üçüncü albüm hazırlıklarına başlamıştır. İlk başta, grup prodüktör olarak Paul Lani ile çalışsa da, Lani ile Dave Mustaine ile arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle, albümün miksajını Michael Wagener tamamladı. 1988 yılında da So Far, So Good... So What! piyasaya çıkmıştır. Albümdeki Set The World Afire isimli şarkı, Dave Mustaine'in Metallica'dan kovulduktan sonra yazdığı ilk şarkılardan biridir. In My Darkest Hour da, Mustaine'nin, Metallica'da bir dönem beraber çalıştığı, bir trafik kazasında hayatını kaybeden bas gitarist Cliff Burton'a yazdığı bir şarkıdır. Grup, albümde ayrıca Sex Pistols'ın Anarchy in the U.K. adlı şarkısını da yeniden yorumlamıştır.

Rust in Peace (1990)

1989 yılında baterist Chuck Behler gruptan ayrılmıştır. Behler'ın provalara geç gelmesi ve sorun çıkarması nedeniyle, kendisinin yerine davul teknisyenliğini yapan Nick Menza getirilmiştir. Bir süre ikinci bir gitarist bulamayan grup, bu sırada Alice Cooper'ın No More Mr. Nice Guy şarkısını yeniden yorumladı. Daha sonra da ikinci gitarist olarak Jason Becker ile birlikte Cacophony'de bulunan Marty Friedman gruba dahil olmuştur. Bu kadroyla dördüncü albüm Rust in Peace, 1990 yılında piyasaya sürüldü. Mike Clink'in prodüktörlüğünü yaptığı albüm, Amerika listelerinde 22. sıraya, İngiltere listelerinde ise sekizincliğe kadar yükseldi. Oldukça zor ve karmaşık gitar partisyonları, Marty Friedman'ın soloları ve Nick Menza'nın davul tekniği de, albümün başarısında önemli pay sahibi olmuştur. Albümden Holy Wars... The Punishment Due ve Hangar 18 teklilerini çıkaran grup, bu şarkılara çektikleri kliplerle de dikkat çekmeyi başardı. 1991 yılında; Slayer, Testament ve Suicidal Tendencies ile birlikte Clash Of The Titans adlı Avrupa turnesine çıkan dörtlü, aynı zamanda Judas Priest ile birlikte konserler verdi. Aynı sene, içinde video klipler ve grupla yapılan uzun bir röportajı barındıran Rusted Pieces piyasaya sürüldü. Ayrıca, grup bu albümle beraber Grammy ödüllerine "En İyi Metal Performansı" dalında aday gösterildi. Bill And Ted’s Bogus Journey adlı filmin soundtrackine Go To Hell adlı parçayla katılan grup, ayrıca Super Mario Bros filminin soundtrackinde de Breakpoint adlı parçasıyla yer aldı.

Countdown to Extinction (1992)
Rust in Peace gibi klasik haline gelmiş bir albümden iki sene sonra yeni bir albüm için stüdyoya giren Megadeth, 1992 yılında Countdown to Extinction isimli beşinci stüdyo albümünü çıkardı. Albümle birlikte, artık grubun müzikalitesini iyice geliştirdiği anlaşılıyordu. Teknolojinin olanaklarından yararlanan grup, yeni kayıt teknikleri kullanmış ve farklı bir tarz denemişti. Albüm, genel olarak beğenilse de, beğenmeyen hayranlar da yok değildi. Şarkılarda ise siyasi ve askeri eleştirilerin yanı sıra, doğal çevrenin yok oluşuna değinildiği gibi, kişisel konulardan da bahsedilmekteydi. Albümün dikkat çeken yönlerinden biri ise bu şarkı sözleri idi.
1993’te ise grup Milton Keys Bowl’da Metallica ve Diamond Head’le aynı sahneyi paylaştı, Iron Maiden’ın Avrupa turnesinin bir kısmında ön grup olarak yer aldılar ve Aerosmith’in Get A Grip turnesine katıldı. Ama kısa bir süre sonra bu turneden kovuldular. Ardından ise Pantera ile birlikte kendi turnelerine çıktılar. Last Action Hero filmi için Angry Again, The Beavis And Butthead Experience filmi için de 99 Ways to Die parçalarını yaptılar.

Youthanasia (1994)

Rust in Peace ve Countdown to Extinction gibi iki klasikleşmiş albümden sonra, grup 1994 yılında yeni bir albüm için stüdyoya girdi. Aynı yıl, grubun altıncı stüdyo albümü Youthanasia piyasaya çıktı. Albüm, bir kısım dinleyiciler tarafından sevilirken, bir kısım tarafından da müzikal açıdan bir yavaşlama olduğu gerekçesiyle olumsuz tepkiler aldı. Albüm, önceki albümlere göre daha yavaş, daha melodik sounda sahip şarkılar içeriyordu. En çok dikkat çeken parça ise Fransızca söylenen nakaratıyla A Tout le Monde olmuştur. Bir insanının yaşamının son anlarının anlatıldığı parça, albümün hit parçası olmuştur. Bunun dışında diğer sosyal sorunlarla ilgili parçalar da albümde yer almaktadır. Tecavüz ve ensest (Family Tree), mitoloji (Elysian Fields ve Blood of Heroes), nükleer savaş (Black Curtains) ve kumar (Train of Consequences), albümde işlenen sorunlardan bazılarıdır. Albümün son parçası Victory ise, grubun daha önceki şarkılarının isimlerinden oluşturulmuştur.
Albüm, ismi ve kapağı nedeniyle de eleştiriler aldı. Youth (gençlik) ve anasia (İngilizce'de ötanazi anlamına gelen Euthanasia'nın bir kısmı) kelimelerinden türetilen ve gençlerin ötanazi hakkını sorgulayan albümün, kapağı nedeniyle de Singapur ve Malezya'da satışı yasaklandı. Train of Consequences'in bebekli klibi, Amerika'da sansürlenerek yayınlandı. Grup daha sonra konserlere başladı. Corrosion Of Conformity ile Avrupa’da, ertesinde de Flotsam and Jetsam, Korn ve Fear Factory ile Amerika’da konserler verdi. Bu konserler sonrasında Brezilya’ya geçerek Alice Cooper ve Ozzy Osbourne ile aynı sahneyi paylaşan topluluk, 1995 senesinde Tales From The Crypt Presents: Demon Knight adlı filmin soundtrackine Diadems adlı parçayla ve efsanevi grup Black Sabbath için hazırlanan saygı albümüne grubun Paranoid parçasını yeniden yorumlayarak katıldı.
1995 yılında ise Hidden Treasures piyasaya sürüldü. Soundtrackler ve diğer derleme albümler için hazırlanan parçalarını bulunduran albümde ayrıca Sex Pistols parçası Problems da yeniden yorumlandı. Sene sonunda Hidden Treasures kaydını EP olarak ABD ve Japonya’da hayranlarına ulaştırdı. Megadeth, dünya turne sonrasında Dave Mustaine’nin MD.45 adlı yan projesine yönelmesiyle bir süreliğine dinlenmeye çekildi. Foreigner ve Bad Company gruplarının menajerliğini yapmış olan Bud Prager’ı grubun menajerliğine getiren grup, 1996 senesinin sonuna doğru yedinci albümün çalışmalarına yöneldi.

Cryptic Writings (1997)


450px Marty Friedman 13
Marty Friedman, 1990-2000 yılları arasında grupta yer aldı. Tekniği ve soloları ile grubun başarısında büyük katkısı bulunan Friedman, grupla müzikal açıdan yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle gruptan ayrılmıştır Kendisinin yerine ise Al Pitrelli getirilmiştir.

1997 yılında grubun yedinci albümü Cryptic Writings, Dann Huff'ın prodüktörlüğünde piyasaya çıkmıştır. Sert parçaların yanı sıra melodik parçalar da bulunduran albüm, diğer albümlere oranla biraz sönük kalmış, kimi kesimler tarafından beğenilmemiştir. Daha önceki albümlerde genelde toplumsal konulardan söz eden grup, bu albümde daha çok bireysel konulara değinmiştir. Albümdeki en çok dikkat çeken parça, açılış parçası olan Trust'tır. Bunun yanı sıra,A Secret Place ve She Wolf da albümde yer alan, beğenilen şarkılardandır. Haziran ayında The Misfits ile dünya turnesine çıkan grup, Amerika’da ise Life Of Agony ve Coal Chamber ile performanslarda bulundu. Bu konserlerin ertesinde 1998 senesinde Ozzfest’e dahil olan topluluk, baterist Nick Menza’nın dizinde tümör olması sebebiyle turneyi Suicidal Tendencies bateristi Jimmy DeGrasso ile tamamladı. Dizindeki sakatlığın yanı sıra, alkol bağımlılığı da Menza'nın gruptan ayrılmasında etkili olmuştur. Ayrıca Grammy ödüllerine Trust parçasıyla “En İyi Metal Performansı” dalında aday olarak gösterilen grup, aynı sene Duke Nukem adlı bilgisayar oyunun müziklerinde Grabbag ve New World Order adlı parçalarla yer aldı.

Risk (1999)

1999 yılında, grubun sekizinci albümü Risk piyasaya sürüldü. Grup, bu albümde tarz değişikliğine gitmiş, eski soundundan uzaklaşarak bir nevi risk almıştır. Pek çok müziksever ve eleştirmen, albümü beğenmemiş, olumsuz eleştiriler yapmıştır. Fakat bu albüm, gruba yeni bir hayran kitlesi de getirmiştir. Albümün açılış şarkısı Insomnia, albümün en sevilen parçalarından biri olmuştur. Crush 'Em, Universal Soldier 2'nin soundtracki olarak kullanılmıştır.
Gruba katılışıyla beraber, grubun altın çağlarını yaşamasına katkıda bulunan gitarist Marty Friedman, bu albümün turnesi esnasında gruptan ayrılmıştır. Ayrılığın sebebi olarak ise, grup üyeleriyle müzikal açıdan yaşadığı anlaşmazlıkları gösterilmiştir. Friedman'ın yerine ise Savatage gitaristi Al Pitrelli getirilmiştir.

The World Needs a Hero (2001)

Yeni albüm için yazılan ilk şarkı Kill The King radyolarda bir numara oldu. 2000 yılında, grubun Capitol Punishment: The Megadeth Years adını taşıyan toplama albümü yayınlandı. Daha sonra da Capitol Records ile olan anlaşma sonlandırıldı ve Sanctuary Recordsile anlaşıldı. 2001 yılında da, dokuzuncu albüm The World Needs a Hero, Bill Kennedy'in prodüktörlüğünde piyasaya çıktı[8]. Grup, bu albümle beraber, sert ve hızlı çizgisine geri dönmüştür. Albümde, Rust in Peace'de bulunan Hangar 18'in grup tarafından yeniden yorumlanmış versiyonu Return to Hangar ismiyle yer almıştır. Ayrıca; Disconnect, Promises, Dread And The Fugitive Mind ve Moto Psycho, albümde ön plana çıkan şarkılardan bazılarıdır.
Grup daha sonra albüm turnesine çıktı. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu pek çok ülkede konserler verdi. 2002 yılında ise Amerika'da verdikleri bir konseri Rude Awakening adıyla piyasaya sürdüler.

Grubun Dağılışı ve Tekrar Bir Araya Gelmesi


398px Megadeth 40 Arena Joondalup
David Ellefson, grubun kuruluşundan 2002 yılındaki dağılışına kadar grupta bas gitaristlik yapmıştır. Daha sonra Dave Mustaine ile arası açılmış ve mahkemelik olmuşlardır. 2010 yılında ise Shawn Drover'ın davetiyle gruba tekrar geri dönmüştür.

The World Needs a Hero'nun başarısına rağmen; Dave Mustaine, James Hetfield'ın alkol bağımlılığı nedeniyle rehabilitasyon merkezinde olması nedeniyle Metallica üyeleriyle gruba tekrar geri dönmesi hakkında konuşmuş ve Megadeth'i kısa bir süre için askıya almıştır. Fakat Metallica üyeleri, Mustaine'in bu teklifini kabul etmemiştir. Mustaine, bu sırada sol elinde baş gösteren karpal tünel sendromu nedeniyle Megadeth'i dağıtma kararı almıştır.
2004 yılında, Mustaine'in rahatsızlığı geçer ve eski Megadeth şarkılarını düzenleyip solo bir albüm çıkartmak ister. Fakat kayıt şirketi, Megadeth ismiyle anlaşması olduğunu belirtince, Mustaine Megadeth'i tekrar kurma kararı almıştır. Bu sırada da, bas gitarist David Ellefson ile Mustaine'in arası açılır ve mahkemelik olurlar.

The System Has Failed (2004)

Grubun efsanevi dörtlüsünü tekrar birleştirmek isteyen Dave Mustaine, David Ellefson ve Marty Friedman'dan olumsuz yanıt alınca bu fikrinden vazgeçti. Grubun ilk iki albümünde gitaristlik yapan Chris Poland'ın yanı sıra, bas gitarist Jimmy Sloas ve baterist Vinnie Colaiuta ile beraber çalışan Mustaine, The System Has Failed ile beraber Megadeth adı altında müziğe geri dönüş yaptı. Albüm, Jeff Balding'in prodüktörlüğünde piyasa sürüldü.
Ayrıca grup, ilk albümden Risk albümüne kadarki (Risk de dahil) bütün albümlerini bu sene içinde yeniden kaydederek piyasaya sürdü. Bu albümlerde ayrıca bazı şarkıların demolarına da yer verildi. Daha sonra da turne hazırlıklarına başlayan gruba, gitarist olarak Glen Drover, bas gitarist olarak da James MacDonough dahil oldu. Baterist olarak ilk önce Nick Menza'nın adı geçse de, Menza'nın hazır olmadığını düşünen grup, onun yerine Glen Drover'ın ağabeyi Shawn Drover'ı gruba kattı ve bu kadroyla turneye çıktı. Amerika'da Exodus, Avrupa'da ise Diamond Head ve Dungeon ile konserler verdi. 2005 yılında ise grup, Dave Mustaine'in organize ettiği ve zamanla gelenekselleşen bir müzik festivali haline gelen Gigantour'da Dream Theater, Anthrax, Fear Factory, Dillinger Escape Plan, Nevermore, Life of Agony, Symphony X, Dry Kill Logic ve Bobaflex ile sahne aldı, aynı zamanda Greatest Hits: Back to the Start adlı derleme albümü de hayranlarına sundu. Ayrıca 2006 senesinde Arsenal of Megadeth DVD'si piyasaya sürüldü. James MacDonough, gruptan ayrıldı ve yerine Black Label Society'den James LoMenzo geldi. 2007 yılında yılında ise albüm turnesi sırasında Arjantin'de verdikleri bir konseri That One Night: Live in Buenos Aires ismiyle piyasaya sürdüler.

United Abominations (2007)

3 yıllık bir aradan sonra, grup yeni bir albüm için stüdyoya girme kararı aldı. Yeni albüm öncesinde Sanctuary Records ile olan anlaşmalarını sonlandırarak Roadrunner Records anlaşma imzaladılar. Grubun on birinci stüdyo albümü United Abominations, 2007 yılında piyasaya çıkarıldı. Albümde yer alan şarkılarda, daha çok siyasi konulardan bahsedilmiştir. Albümün ismi de, Birleşmiş Milletler'e (United Nations) bir gönderme yapmaktadır. Türkçe'ye çevrildiğine, United Abominations Birleşmiş İğrençlikler anlamına gelmektedir. Albüm, eleştirmenlerden iyi notlar alsa da, hayranlar tarafından çok beğenilmemiştir. Youthanasia'da da yer alan A Tout le Monde, Cristina Scabbia düeti ile beraber yer almaktadır. Ayrıca Led Zeppelin şarkısı Out on the Tiles da yeniden yorumlandı. Bunun dışında; Sleepwalker, Washington Is Next! ve Never Walk Alone... A Call to Arms, albümde ön plana çıkan şarkılardandır.

Endgame (2009)


401px Chris Broderick at Priest Fest
Chris Broderick, Glen Drover'ın yerine 2008 yılında gruba dahil olmuştur. Broderick, grubun o tarihten beri çıkardığı üç albümde de yer almıştır.

2008 yılında, grubun gitaristi Glen Drover, ailesine daha çok vakit ayırmak istediğini söyleyerek gruptan ayrılma kararı almıştır. Drover'ın yerine, ağabeyi Shawn Drover tarafından Chris Broderick tavsiye edilmiş, Dave Mustaine'in de onay vermesiyle Broderick gruba katılmıştır. Broderick'in katılışıyla beraber, grup yeni albümleri için stüdyoya girer ve 2009 yılında on ikinci stüdyo albümleri Endgame piyasaya sürülür. Albüm müzik eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler almış, hayranlarca da beğenilmiştir. Head Crusher, The Right To Go Insane, This Day We Fight ve 44 Minutes, albümde öne çıkan şarkılardandır.

TH1RT3EN (2011)

Endgame turnesi sırasında, grubun kurucusu ve bas gitaristi David Ellefson gruba dönmüştür. Ellefson'ın dönüşünden sonra, grup yeni bir albüm için stüdyoya girdi. 2011 yılında, grubun on üçüncü stüdyo albümleri TH1RT3EN piyasaya sürülür. Grup, albümden Public Enemy No. 1 ve Whose Life (Is It Anyways?) isimli iki tekli çıkarır. Albüm, Billboard 200'e 11. sıradan girmiştir.

Super Collider (2013)

2012 sonbaharıyla beraber, grup yeni bir albüm çalışmalarına başlamıştır. Roadrunner ile biten anlaşmalarını yenilemeyen grup, yeni albümleri Super Collider'i Universal bünyesinde bulunan, Dave Mustaine'nin kendi plak şirketi olan Tradecraft etiketiyle çıkarma kararı aldı. Grup, albüm kayıtları esnasında çekilen videoları grubun Youtube hesapları üzerinden yayınlamış, ayrıca Kingmaker ve albümle aynı ismi taşıyan Super Collider isimli şarkıları da albümü piyasaya sürmeden önce hayranlarıyla buluşturmuştur. 4 Haziran'da piyasaya sürülen albüm,Billboard 200'e 6 numaradan giriş yapmıştır. Fakat eleştirmenler, bu albümü beğenmemiş, olumsuz eleştiriler almıştır. Kimi kesimler tarafından, albüm ikinci bir Risk olarak görülmüştür. Ayrıca bu albümde Thin Lizzy'in Cold Sweat şarkısı yeniden yorumlanmıştır.

Grup üyeleri

  • Dave Mustaine – vokal, gitar (1983–günümüz)
  • David Ellefson – bas gitar, yardımcı vokal (1983–2002)(2011-günümüz)
  • Chris Broderick – gitar, yardımcı vokal (2008–günümüz)
  • Shawn Drover – bateri, perküsyon (2004–günümüz)
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
5 Kasım 2014       Mesaj #3
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Megadeth
MsXLabs.org

1981 senesinde Metallica’ya katılan fakat uyuşturucu problemleri sebebiyle gruptan atılan Dave Mustaine (gitar, vokal), yanına David Ellefson (bas gitar), Greg Handevidt (gitar) ve Dijon Carruthers (davul)’ı da alarak Megadeth’i oluşturdu. Metallica’dan kovulmayı kendisine yapılan bir haksızlık olarak nitelendiren Mustaine, yeni grubuyla Metallica’dan daha hızlı bir sounda sahip olmak için çalışmalara başladı. Metallica zamanında hazırlanan “The Four Horsemen” parçasını daha hızlı ve farklı sözlerle “Mechanix” ismi altında hazırlayan Megadeth, bu parça sonrasında davulcu Dijon Carruthers yerine Lee Rausch’ı kadroya ekledi. 1983 senesinde ise gitarist Greg Handevidt gruptan ayrılırken, geriye kalan üçlü “Last Rites/Loved To Death”, “Skull Beneath The Skin” ve “Mechanix” parçalarının bulunduğu üç parçalık bir demo hazırladı. Slayer’dan tanıdığımız Kerry King (gitar)’i ikinci gitarist olarak gruba dahil eden topluluk, böylece ilk canlı performanslarını sergilemeye başladı.

1984 senesinde davulcu Lee Rausch Megadeth’den ayrılma kararı alırken, gruba fusion davulcusu Gar Samuelson dahil oldu. Hazırladıkları demo ile müzik kriterlerinin ilgisini çekmeyi başaran Megadeth, aynı sene bağımsız plak şirketi Combat Records ile anlaşmaya vardı. Kerry King ile sadece canlı performanslarda biraraya gelen grup, bu boşluğu Samuelson’un yakın arkadaşı Chris Poland ile kapattı.

1985 senesinde “Killing Is My Business... And Business Is Good!” adlı ilk albümünü yayınlayan Megadeth, albümün soundunda speed metal’den örnekler sergiledi. Nancy Sinatra parçası “These Boots Are Made For Walkin’”i farklı bir yorumla albüme ekleyen grup, albüm sonrasında Exciter grubuyla birlikte Amerika ve Kanada’da performanslarda bulundu. Turne sırasında Chris Poland gruptan ayrılırken, gruba turne gitaristi Mike Albert eşlik etti. Ne var ki Poland 1985 senesinde gruba geri döndü ve topluluk 2. albüm üzerinde çalışmaya başladı.

1986 senesinde “Peace Sells... But Who’s Buying?” adlı 2. albümünü hazır eden ancak plak şirketinin bütçesinden dolayı istediği sounda ulaşamayan Megadeth, bu sorunu Capital Records ile anlaşarak çözdü. Albümün miksajında prodüktör Andy Somers ile biraraya gelen grup, Kasım ayında albümünü piyasaya sürdü. Albümle birçok müzik eleştirmeninden olumlu puan toplayan topluluk, özellikle albüme adını veren “Peace Sells” parçasıyla büyük ilgiyle karşılandı. Parçaya bir de video klip çeken grup, bu kliple MTV’nin Headbangers Ball programında sıkça yer almaya başladı. Ayrıca parçanın bas partisyonu MTV News’in tema müziği olarak kullanılırken, grup 1987 senesinde Alice Cooper’ın ‘Constrictor’ turnesine dahil oldu. Bu turne sonrasında Mercyful Fate ile Amerika turnesine katılan dörtlü, Mart ayında ise ilk kez dünya turnesine çıkarak İngiltere’de Overkill ve Necros ile performanslarda bulundu. Konserler sonrasında grup içerisinde gerilimler başlarken, Chris Poland ve Gar Samuelson gruptan kovuldu. Gruba davul teknisyeni Chuck Behler ve Malice grubundan Jay Reynolds gitarist olarak eklendi, ancak Reynolds ile de sorunlar yaşayan grup üyeleri bu boşluğu Reynolds’ın hocası Jeff Young ile tamamladı.

1988 senesinde “So Far, So Good... So What!” adlı 3. albümünü yayınlayan Megadeth, albümün prodüksiyonunda ilk başta Paul Lani ile biraraya geldi. Ancak albüm kayıtları sırasında Mustaine ile Lani arasında başlayan gerginlik tırmandı ve albümün miksajını Michael Wagener tamamladı. Albümle soundunu devam ettiren grup, albümde Sex Pistols parçası “Anarchy In The U.K.”yi farklı bir versiyonla albüme dahil etti. Albümle Amerika listelerinde 28 numara olmayı başaran topluluk, aynı sene Penelope Spheeris’in belgesel filmi “The Decline Of Western Civilization II: The Metal Years”da yer aldı. Ayrıca “So Far, So Good... So What!” albümünün tanıtımı için Dio ile birlikte Avrupa’da konserler gerçekleştiren grup, bu konserlerin sonrasında Iron Maiden’ın ‘Seventh Son Of A Seventh Son’ turnesine dahil oldu. KISS, Iron Maiden, Guns N’ Roses ve David Lee Roth ile ‘Monsters Of Rock’ Avrupa turnesinde de yer alan dörtlü, bu turneyi ilk konser sonrasında bıraktı.

Yoğun bir tempoda geçen konser serileri sonrasında Chuck Behler ve Jeff Young gruptan kovulurken, gruba Behler’in davul teknisyeni Nick Menza eklendi. Bir süre ikinci gitarist olmadan çalışmalarına devam eden Megadeth, 1989 senesinde Wes Craven’ın “Shocker” filminin soundtrack’ine Alice Cooper’ın “No More Mr. Nice Guy” parçasını baştan yorumlayarak katıldı. 1990 senesinde gitar virtüözü Jason Becker ile Cacophony grubunda çalan ve “Dragon’s Kiss” (1988) adlı bir tane de solo albümü bulunan gitarist Marty Friedman’ı kadrosuna ekleyen grup, yeni kadrosuyla 4. albümün çalışmalarına başladı.

1990 senesinin sonunda “Rust In Peace” adlı 4. albümünü piyasaya süren Megadeth, albümün prodüksiyonunda Mike Clink ile biraraya geldi. Albümün sözlerinde politik tavrını gösteren grup, özellikle Friedman’ın gitar soloları ve Menza’nın davul tekniğiyle zamanın en önemli thrash metal albümlerinden birine imza attı. Amerika listelerinde grubu 22 numaraya yerleştiren albüm, İngiltere listelerinde ise 8 numaraya yerleşti. Albümden “Holy Wars... The Punishment Due” ve “Hangar 18” adlı parçaları single olarak yayınlayan topluluk, parçalara çektiği video kliplerle de müzikseverlerden beğeni topladı. “RustIn Peace” albümü sonrası Slayer, Testament ve Suicidal Tendencies ile birlikte ‘Clash Of The Titans’ adlı Avrupa turnesine çıkan dörtlü, aynı zamanda Judas Priest ile de performanslarda bulundu.

1991 senesinde ‘Clash Of The Titans’ Amerika turnesine Slayer, Anthrax ve Alice In Chains ile başlayan Megadeth, aynı sene “Rust In Peace” albümüyle Grammy’lere “En İyi Metal Performansı” dalında aday olarak gösterildi. Aynı zamanda “Bill And Ted’s Bogus Journey” adlı filmin soundtrack’ine “Go To Hell” adlı parçayla katılan grup, ayrıca “Super Mario Bros” filminin soundtrack’ine de “Breakpoint” adlı parçasıyla yer aldı. Aynı sene “Rusted Pieces” adlı videoyu hayranlarına ulaştıran topluluk, videonun içerisinde video klipleri ve grupla yapılmış olan uzun bir röportajı bulundurdu.

1992 senesinin sonunda “Countdown To Extinction” adlı 5. albümünü hayranlarına sunan Megadeth, albümün prodüksiyonunda Max Norman ile biraraya geldi. Albümün soundunda heavy metal kökenlerine dönen grup, albümle Amerika listelerinde 2 numara olurken, İngiltere listelerinde 5 numara olmayı başardı. Albümden “Foreclosure Of A Dream”, “Symphony Of Destruction”, “Skin O’ My Teeth” ve “Sweating Bullets” parçalarını single olarak yayınlayan topluluk, 1993 senesinde bir kez daha Grammy’lere “En İyi Metal Performansı” dalında aday olarak gösterildi. Megadeth hayranlarına göre grubun en başarılı albümü olarak kabul edilen “Countdown To Extinction” sonrası dörtlü, 1992 senesinde “Exposure Of A Dream” adlı 2. videosunu hayranlarına sundu.

“Countdown To Extinction” sonrası Suicidal Tendencies ve Pantera ile dünya turnesine çıkan Megadeth, 1993 senesinin başında da Stone Temple Pilots ile performanslarda bulundu. Aynı sene “Angry Again” adlı parçayı “Last Aciton Hero” adlı filmin soundtrack’ine ekleyen grup, senenin sonunda ilk kez Metallica ile aynı sahneyi paylaştı. Ayrıca Aerosmith’le de konserler gerçekleştiren grup, seneyi “Beavis And Butt-head Experience” adlı filmin soundtrack’ine “99 Ways To Die” adlı parçayı ekleyerek kapattı.

1994 senesinin Kasım ayında Max Norman prodüktörlüğünde “Youthanasia” adlı 6. albümünü piyasaya süren Megadeth, albümüyle Amerika listelerinde 4 numaraya yerleşti. Albümün sözlerinde mitoloji, nükleer savaş, tecavüz, kumar ve hayatı sorgulayan grup, albümün soundunda ise diğer albümlere göre daha melodik parçalara imza attı. Ekim ayında MTV stüdyolarında bir performans gerçekleştiren topluluk, burada albümden “Train Of Consequences” adlı parçanın video klibini hayranlara tanıttı. Albümden ayrıca “A Tout le Monde” adlı parçayı da single olarak yayınlayan dörtlü, albüm sonrasında ilk önce Corrosion Of Conformity ile Avrupa’da, ertesinde de Flotsam And Jetsam, Korn ve Fear Factory ile Amerika’da performanslarda bulundu. Bu konserler sonrasında Brezilya’ya geçerek Alice Cooper ve Ozzy Osbourne ile aynı sahneyi paylaşan topluluk, 1995 senesinde “Tales From The Crypt Presents: Demon Knight” adlı filmin soundtrack’ine “Diadems” adlı parçayla ve efsanevi topluluk Black Sabbath için hazırlanan saygı albümüne grubun “Paranoid” parçasını baştan yorumlayarak katıldı.

1995 senesinin Mart ayında “Youthanasia” albümünü “Hidden Treasures” adlı albümü dahil ederek yeniden yayınlayan Megadeth, bu albümün içerisinde soundtrack’ler ve diğer derleme albümler için hazırlanan parçalarını bulundurdu. Ayrıca Sex Pistols parçası “Problems”i baştan yorumlayarak albüme ekleyen grup, senenin sonunda “Hidden Treasures” kaydını EP olarak Amerika ve Japonya’da hayranlarına ulaştırdı.

“Youthananasia” albümü sonrası dünya turnesine çıkan Megadeth, turne sonrasında Dave Mustaine’nin MD.45 adlı yan projesine yönelmesiyle bir süreliğine dinlenmeye çekildi. Foreigner ve Bad Company gruplarının menajerliğini yapmış olan Bud Prager’ı grubun menajerliğine getiren grup, 1996 senesinin sonuna doğru 7. albümün çalışmalarına yöneldi.

1997 Haziran ayında “Cryptic Writings” adlı albümünü piyasaya süren Megadeth, albümde sert parçaların yanısıra melodik ve oryantal hisli parçalar da bulundurdu. Albümün prodüksiyonunda Dann Huff ile çalışan grup, albümüyle Amerika listelerinde 10 numaraya yerleşti. Albümün sözlerinde politik görüşlerden uzaklaşan topluluk, albümde daha kişisel sözlere yer verdi. Albümden “Almost Honest”, “Trust”, “Use The Man” ve “A Secret Place” parçalarını single olarak yayınlayan dörtlü, “Trust” ile Amerika Modern Rock listelerinde zirveye yerleşti. Haziran ayında The Misfits ile dünya turnesine çıkan grup, Amerika’da ise Life Of Agony ve Coal Chamber ile performanslarda bulundu. Bu konserlerin ertesinde 1998 senesinde Ozzfest’e dahil olan topluluk, ne var ki davulcu Nick Menza’nın dizinde tümör olması sebebiyle turneyi Suicidal Tendencies davulcusu Jimmy DeGrasso ile tamamladı. Ayrıca Grammy’lere “Trust” parçasıyla “En İyi Metal Performansı” dalında aday olarak gösterilen dörtlü, aynı sene “Duke Nukem” adlı bilgisayar oyunun müziklerinde “Grabbag” ve “New World Order” adlı parçalarla yer aldı.

1999 senesinde “Risk” adlı 8 stüdyo albümünü hayranlarına ulaştıran Megadeth, “Cryptic Writings” albümünün başarısıyla bu albümde de prodüktör olarak Dann Huff ile yeniden çalıştı. Nick Menza’nın yer almadığı albümde davul görevini Jimmy DeGrasso üstlenirken, albüm Amerika listelerinde 16 numarada kaldı. Albümün soundunda önceki albümlere göre değişiklik gösteren grup, bu yeni soundla bazı hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Ne var ki bazı müzik kriterlerince albümün soundunda değişikliğe gittiği için beğeniyle karşılanan topluluk, albümden “Crush’Em”, “Breadline” ve “Insomnia” parçalarını single olarak piyasaya sürdü.

1999 senesinin sonuna doğru “Risk” albümünün tanıtımı için Iron Maiden ile Avrupa’da performanslar gerçekleştirmeye başlayan Megadeth, turnenin ikinci ayında müzikal farklılıklardan dolayı Marty Friedman ile yollarını ayırdı. Kadroya Savatage gitaristi Al Pitrelli dahil olurken, yeni kadro ilk çalışmasını ikinci Black Sabbath saygı albümü “Nativity In Black II”da yer alan “Never Say Die” adlı parçayla gerçekleştirdi.

2000 senesinde “Capitol Punishment: The Megadeth Years” adlı derleme albümü yayınlayan Megadeth, albümde “Kill The King” ve “Dread And The Fugitive Mind” adlı iki tane yeni parça bulundurdu. Aynı sene Anthrax ve Mötley Crüe ile birlikte ‘Maximum Rock’ adlı turneye katılan grup, aynı zamanda Capitol Records ile olan anlaşmasını bitirerek Sanctuary Records ile anlaşma sağladı. “Risk” albümüyle istediği beklentiyi yakalayamayan topluluk, böylece yeni albüm öncesi menajer Bud Prager’ın da görevini sonlandırdı.

2001 senesinde “The World Needs A Hero” adlı 9. albümünü yayınlayan Megadeth, albümün prodüksiyonunda Bill Kennedy ile birlikte çalıştı. Albümün sounduyla heavy metal kökenlerine geri dönen grup, albümle Amerika listelerinde 16 numara oldu. Albümden “Moto Psycho” adlı parçayı single olarak yayınlayan topluluk, albüm sonrasında AC/DC ile birlikte Avrupa’da, Iced Earth ve Endo ile birlikte de Amerika’da performanslarda bulundu. Arizona’da gerçekleştirdikleri bir konseri “Rude Awakening” adlı konser albümünde toplayan grup, albümü 2002 senesinin Mart ayında piyasaya sürdü. Ancak Dave Mustaine’in sağlık problemleri yüzünden neredeyse dağılma aşamasına gelen dörtlü, ne var ki Mustaine’in tedavisi bitiminde aynı sene “Still Alive... And Well?” adlı derleme albümü hayranlara ulaştırdı.

Sağlık problemlerini 2003 senesinde çözen Mustaine, 2004 senesinde yeni Megadeth albümünün çalışmalarına başlama kararı aldı. (Bu albüm David Mustaine'nin solo albümü olacaktı fakat Mustaine; bağlı olduğu plak şirketine bir albüm borcu olduğunu düşündüğü için proje bir Megadeth albümüne dönüştü.) “Rust In Peace” albümünün kadrosunu biraraya getirmeyi planlayan müzisyen, ne var ki Dave Ellefson ve Marty Friedman’dan gelen red cevabından sonra bu projeden vazgeçerek eski Megadeth gitaristi Chris Poland’ı yanına alarak yeni albümün çalışmalarına başladı.

Vinnie Colaiuta (davul) ve Jimmy Sloas (bas gitar)’ın da dahil olduğu “The System Has Failed” adlı albüm 2004 senesinin sonuna doğru yayınlanırken, grup albümün prodüksiyonunda Jeff Balding ile çalıştı. Albümün soundunda thrash metal’den örnekler sergileyerek hayranlarını mutlu eden grup, albümle Amerika listelerinde 18 numara oldu. Albümden “Die Dead Enough” ve “Of Mice And Men” parçaları single olarak piyasaya sürüldü ve 2004 senesinde kadroya James McDonough (bas gitar) ve Glen Drover (gitar) eklenerek turneye çıkıldı. Davulculuk görevini ilk başta Nick Menza’ya devretmeyi düşünen Mustaine, ne var ki Menza’nın yetersiz kalması sebebiyle gruba Glen Drover’ın kardeşi Shawn Drover dahil oldu.

Yeni kadrosuyla 2005 senesinde Exodus ile Amerika turnesine çıkan Megadeth, Avrupa’da ise Diamond Hed ve Dungeon ile performanslarda bulundu. Aynı sene Mustaine’in organize ettiği ‘Gigantour’ adlı festivalde Dream Theater, Anthrax, Fear Factory, Dillinger Escape Plan, Nevermore, Life Of Agony, Symphony X, Dry Kill Logic ve Bobaflex ile sahne alan grup, aynı zamanda “Greatest Hits: Back To Start” adlı derleme albümü hayranlarına sundu.

2006 senesinde bas gitarist James MacDonough ile müzikal farklılıklardan dolayı yollarını ayıran Megadeth, kadroya Black Label Society basçısı James Lomenzo’yu ekledi. Mart ayında Testament ve 3 Doors Down ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir festivale katılan grup, aynı sene 2001 senesinde Boston’da gerçekleştirmiş olduğu unplugged konserini “Unplugged In Boston” ismi altında sadece özel hayranların ulaşabileceği bir şekilde yayınladı.

En son 2006 senesinde “Arsenal of Megadeth” adlı DVD’yi piyasaya süren Megadeth, 15 Mayıs 2007 tarihinde yeni Megadeth albümü “United Abominations”ı yayımladı. Albümün prodüksiyonunda Jeff Balding ve Andy Sneap ile çalışan grup, albüme “Youthanasia” albümünde yer alan “A Tout Le Monde” parçasını Lacuna Coil’den Cristina Scabbia’nın vokali eşliğinde “Set Me Free” ismi altında dahil etti. Ayrıca albümde Led Zeppelin parçası “Out On The Tiles”ı da baştan yorumladı. Albümden ilk single "À Tout le Monde" farklı bir versiyonu olan “Set Me Free” oldu.

Diskografi

Albüm
  • 1985 - Killing Is My Business... And Business Is Good!
  • 1986 - Peace Sells... But Who's Buying?
  • 1988 - So Far, So Good... So What!
  • 1990 - Rust in Peace
  • 1992 - Countdown to Extinction
  • 1994 - Youthanasia
  • 1997 - Cryptic Writings
  • 1999 - Risk
  • 2001 - The World Needs a Hero
  • 2004 - The System Has Failed
  • 2007 - United Abominations
  • 2009 - Endgame
  • 2011 - Thirteen
  • 2013 - Super Collider
Konser Albümleri
  • 2002 - Rude Awakening
  • 2007 - That One Night: Live in Buenos Aires
  • 2007 - Rust in Peace Live
  • 2010 - The Big 4 Live from Sofia, Bulgaria
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!