Arama

Arı Poleni ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 18 Mart 2012 Gösterim: 3.240 Cevap: 5
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
23 Eylül 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Arı poleni faydaları açısından öncelikle güçlü bir besin olma özelliği ile karşımıza çıkar. Arı poleni 96 çeşitten daha fazla besini kapsar ve bu besinlerin her biri, insan yaşamını desteklemek için gereklidir. Arı poleninin %40’ı proteinden oluşur ve yaklaşık olarak tamamı herhangi bir bozulmaya uğramadan ya vücudumuz ya da metabolizma tarafından kullanılabilir durumdadır.

Arı Ürünleri ve Polen

  • Arı ürünleri olarak bilinen propolis bal, polen, arı sütü, arı zehiri gibi ürünlerle hastalıkların iyileştirilmesi yönündeki çalışmalar apiterapi olarak bilinmektedir. Arı ürünleri tedavisi anlamına gelen apiterapi ile hastalılıkların iyileştirilmesi ve sağlığın korunması amaçlanır.
  • Özellikle japonya gibi uzakdoğu ülkeleri başta olma üzere bugün bir çok ülkede apiterapi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Son yıllarda hastalıkları arı ürünleri ile tedavi eden apiterapi merkezleri hızla artmaya başlamıştır.
  • Arı poleninin faydaları bin yılı aşkın bir süreden beri bilinmektedir. Çinlilerin geleneksel bitkisel ilaçlarının temeli olan arı poleni, son yıllarda da batılı hekimler arasında büyük çapta saygı duyulan bir öğreti olmuştur.
  • Arı poleni 22 çeşit amino asit, C vitamini, B-kompleks ve folik asit, doymamış yağ asitleri, enzimler ve karotinle, günümüze kadar hemen hemen hepsi keşfedilmiş olan ana anti oksidanları içerir. Arı poleni zaman zaman “en mükemmel besin” olarak da anılır.
  • Bunlara ilaveten, arı poleninin, kendi başına bir varlık gösteremeyen, fakat sağlıklı kalmak için ihtiyaç duyulan ve çok gerekli olan bir miktar eser elementlerle vücudumuza sağladığı faydalar da vardır. Bu belli başlı elementler ise demir, çinko, manganez, bakır, kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi sağlığa faydası ispatlanmış olan tüm minerallerdir.
  • Bilim adamları boş yere sentetik arı polenini üretmeye çalıştılar. Her ne kadar sentetik arı poleni görünüşte doğal arı polenine benzemekteyse de, bilim adamlarının bunu işçi arılara aşılayarak denemeler yapmaları sonucunda, arılar bir hafta gibi bir sürede ölmüşlerdir.
Arı Poleni Kullanımı
Günde alınacak 35 gr. Arı poleninin insan vücudunun yaşam savasında gerek duyduğu tüm besinleri içerdiği çoğu hekim ve besin uzmanları tarafından kabul edilip önerilmektedir. Çünkü arı poleni vücudun gerek duyduğu bütün bilinen besinleri içermektedir. İdeal beslenme şartlarından uzak kaldığınızda vücudunuzda oluşacak çatlakları doldurmak amacıyla tavsiye edilebilecek en iyi sağlık ürünü arı poleni olacaktır. Aslında, arı poleni ürünleri, açlığa maruz kalmış bölgelerde yaşayan insanlara beslenmelerinde destek olmak üzere sık sık kullanılan bir üründür.

Bu kadar apaçık sonuçların yanı sıra, arı poleninin sağlık üzerinde kendine has etkileri vardır.

Polenin Faydaları

  • Arı poleninin bağışıklık sisteminize yararları vardır. Arı poleninde proteinler, mono ve doymamış yağlar, B, C, D, E vitaminleri, beta karoten, kalsiyum, magnezyum, selenyum, nükleik asit, lektin, sistein maddeleri bulunmakta olup bunların hepsinin bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirdiği ispatlanmıştır.
  • Arı poleni alerjilere karşı dirençli olmamızda yardımcıdır. Çünkü arı poleninin içinde saman nezlesini tetikleyebilen eser maddelerden bulunmaktadır ve bazı alerji uzmanları arı polenini yöresel bitki alerjisine duyarlılığın azalmasına yardımcı olması için önerirler.
  • Arı poleni stresle mücadelede size yardımcı olur. Amino asitlerin tamamını, gerekli yağ asitlerini ve ruh halini düzene sokacak vitaminleri içerir. Arı poleni ürünlerini almanız ise yaşantınızda karşılaştığınız streslerle savaşmanıza yardımcı olacaktır.
  • Atletler yüzyıllardan beri enerjilerini ve dirençlerini arttırmak için arı polenini kullanmaktadırlar. Bu konuyla ilgili araştırmalar halen sürdürülmekteyse de, arı poleni ürünlerinin kullanımının uzun süreli etkilerinin, atletlere büyük çapta faydalı olacağı mantıklı bir anlam taşımaktadır.
  • Polen iştah açıcı özelliği sebebiyle zayıflık sorununda kullanilabilir.
  • Arı poleni kansızlık sorununun giderilmesinde yardımcıdır.
  • Güçlü besleyici özelliği sebebiyle hastalıktan kalkanları en kısa zamanda eski gücüne ve enerjisine kavuşturur.
Arı zehirine karşı hassasiyeti ve alerjisi olanların arı poleninden kaçınması gerekir. Arı zehirine karşı alerjisi olanlara verdiği kötü sonuçlardan başka bazı yan etkileri de vardır.
Arı poleninin inanılmaz potansiyeli ve düşük risk taşıyan yan etkileri yüzünden size günlük beslenmenizi destekleyici arı poleni ürünlerini tavsiye ediyoruz. Bu arada bir küçük problemimiz var: Arı poleni büyük ölçüde hazmı zor kabuklardan oluşur. Arı poleninin faydalarından yeteri kadar yararlanabilmek için muazzam miktarda yemeniz gerekir. Toplam birimin sadece yaklaşık %5’i vücudunuza biyoyararlanım sağlar.
Polenin faydalarından yüksek düzeyde yararlanabilmek için uygun koşullarda elde edilmiş olması gerekir. Çeşit bakımından çok zengin çiçekli bitki ortamında elde edilmiş olan polen şifalı olma özelliğini taşır. Arı ürünlerini kullanırken bu açıdan dikkatli olmak gerekir. Bal polen gibi arı ürünlerinin elde edilmesi zahmetli bir iştir. Ancak çok kısa bir sürede bol miktarda üretilen ve besin değeri açısından önemi olmayan ballar gibi yine bu şekilde üretilen polenlerde doğal tedavi açısından bir anlam taşımaz. Polenin arısütünün ya da balın faydaları öncelikle onların nasıl ve hangi ortamlarda üretildiği ile ilgilidir. Bu yüzden polen ya da arı sütü bal polen karışımı gibi arı ürünleri kullanırken aldığınız ürünün güvenilirliğinden ve kalitesinden emin olmalısınız.

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
selennaz43 - avatarı
selennaz43
Ziyaretçi
24 Eylül 2011       Mesaj #2
selennaz43 - avatarı
Ziyaretçi
1. Poleni Toz Şekerle Karıştırma Yöntemi:
Bu yöntemde 1 ölçek toz şeker 2 ölçek taze polenle karıştırılmaktadır. Karışımın üzeri küfl enmeyi önlemek amacıyla 5 cm toz şeker tabakası ile örtülür. Bu yöntemle polen oda sıcaklığında 2 yıl kadar saklanabilir. Bu yöntemde bir miktar besin kaybı olduğu saptanmıştır

2. Poleni Hamur Haline Getirerek Saklama Yöntemi:

Polen, ağırlığının %15’i kadar bal ve %25 oranında önceden kaynatılan ve soğutulmuş suyla karıştırılarak hamur yapılır. Hazırlanan bu hamur, toprak bir kap içerisine sıkıştırılıp doldurularak üzerine ağır bir tahta kapak kapatılır ve yaklaşık 5 gün 36°C’de bekletilir. Sonra tekrar sıkıştırılarak hava ile teması kesilir. Üzeri 3 ölçek parafin ve 1 ölçek bal mumu karışımından oluşan mum tabakasıyla kapatılır, serin bir yerde saklanır

3. Vakumla Saklama Yöntemi:

Vakum altında dondurularak saklanan polenle beslenen arılar 1/3 oranında daha fazla yavru yetiştirebilmektedir. Bu yöntem uygulanan en iyi yollardan biridir

4. Poleni Dondurarak Saklama Yöntemi:
Taze polen kağıt veya plastik torbalar içinde -18 °C’de dondurulur ve saklanır. Dondurulan bu polenlerin besin değeri taze polenin besin değerine eşit olarak birkaç yıl saklanabilmektedir. Polenler dondurucudan dışarı çıkarıldığında hemen kullanılmalı veya kurutulmalıdır.

5. Hava İle Kurutma Yöntemi:

Ticari olarak insan beslenmesinde kullanılan polenin pazara sunulabilmesi için çok iyi bir şekilde kurutulması gerekmektedir. Bu yüzden polen içerisindeki su miktarı %5’den aşağıya düşürülmelidir. Polenlerin 45°C üzerindeki sıcaklıklarda tutulması bileşimindeki bazı maddelerin, özellikle vitaminlerin kaybolmasına neden olur. Bu nedenle polenlerin 45°C altındaki sıcaklıklarda ve güneşli olmayan yerlerde kurutulması gerekmektedir.


Polen
elizsu44 - avatarı
elizsu44
Ziyaretçi
24 Eylül 2011       Mesaj #3
elizsu44 - avatarı
Ziyaretçi
Arıların polen toplama etkinliği çiçeklerin açtığı ve hava sıcaklığının 15 ºC'nin üzerinde olduğu ilkbahar mevsiminde başlar. Polen 21 günlük işçi arılar tarafından koloninin protein kaynağını sağlamak amacıyla toplanan bir besin maddesidir. Polen getirecek arı, kovandan çıkmadan önce ballı petek gözlerinden birine sokularak bir miktar bal yutar. Bundan sonra kovandan çıkıp uçarak çiçek tozunu alacağı çiçek üzerine konar. Önceden yutmuş olduğu balı çiçeğin erkek organları üzerindeki çiçek tozlarına boşaltır. Ayakları ile de çiçeğin erkek organlarını tırmalayarak göğsünü ve karın altını sürter. Toz halinde olan çiçek tozları bal ile hem birbirine hem de arının göğüs ve karın altındaki tüylerine yapışır.

Arı topladığı polenleri 3. çift bacağında bulanan polen sepetinde biriktirir. Bir polen topağında 100.000'den 5 milyona kadar polen tanesi vardır Arı bu şekilde kovana döndükten sonra sol ayağındaki mahmuzla sağ sepetçiğindeki çiçek tozunu çözer. Sağ ayağındaki mahmuzla da sol sepetçikteki çiçektozlarını çözerek petek gözlerine doldurur ve petek gözlerine doldurduğu çiçek tozlarını başı ile iterek sıkıştırır. Arı petek gözünü yarıya kadar veya biraz fazlasına kadar çiçek tozu ile doldurduktan sonra üst kısmını bal ile doldurur. Bunun sebebi, çiçek tozunun korunması için olup, hava ile teması kesilen polen adeta konserve yapılmış gibi bozulmadan uzun süre saklanabilir. Arılar bir gidiş gelişinde kovana ancak iki polen peleti taşıyabilir ve bu bir polen yükü olarak kabul edilir. Bir polen yükünün ağırlığı ve boyutu elde edildiği bitkiye bağlı olarak değişmekle birlikte genelde 8-29 mg arasında değişir.


Polen
elizsu44 - avatarı
elizsu44
Ziyaretçi
28 Eylül 2011       Mesaj #4
elizsu44 - avatarı
Ziyaretçi
Polenin analizleri dünyanın ünlü laboratuarlarında yapılıyor. CNRS dünyaca tanınmış bir araştırma örğütü CNRS araştırma uzmanlarından Armond PONS'un kitabında, polenin bütün vitaminleri taşıdığı açıklanıyor.

Polende tüm vitaminler ve diğer cevherlerin insan yaşamı için en ideal oranlarda bulunması başka üstün bir özelliktir. Başka pek çok besinde bulunabilen vitaminler az, üreme, gelişme, düşünme, güç verme ve uzun ömür sağlaması gibi en önemli görevleri yerine getirmeyi sağlayan ve seçkin besinlerde bulunan vitamin ve diğerleri kat kat fazladır.

A ve C vitaminleri az, B vitaminleri çok yüksek orandadır. B vitaminleri, bilindiği gibi "uzun ömür vitaminleri" dir. Dış etkenlere karşı hücreyi, bağışıklık sistemini uyararak korur, sürekli hücre yeniler, hemoglobini çoğaltarak hücreye bol oksijen gelmesini sağlar.

Polenlerde ortalama olarak %20-30 protein %45 serbest amino asitler, %25-30 doğal şekerler ve selüloz bulunmaktadır. Hiç bir bitkide bulunmayan süt şekeri LAKTOZ, polende bulunmaktadır. Sindirim fermentleri olan nişasta ve fosforu, büyümeyi sağlayan ve hızlandıran, hücre metabolizmasını uyaran yararlı hormonları, nükleik asitleri taşımaktadır. Tam 22 çeşit amino asit bulunan polene karşı bu çeşit, temel besinimiz olan sütte 17'dir.

Polendeki tüm vitaminler, A, B(1-2-3-4-5-6-7-8-9-12), C, D, E,H, P, PP'dir.

Polende 22 çeşit amino asit, 27 çeşit madensel tuz,doğal hormon, enzim, pigment, karbonhidrat ve fermentler vardır.

Polendeki H vitaminin varlığı, Rus araştırıcı Deviatrin ve Joirich tarfından açıklanmıştır. Bu vitamin gelişmeyi kolaylaştırır. Deri ve göz iltihaplarını önler.

Polende rutin de vardır. Ayrıca kara buğday, sedef otu ve frenk üzümünde rutin tespit edilmişti.

Chauvin ve Lenormand'ın araştırmalarıyla polenin antibiotikler içerdiğide gün ışığına çıkarılmıştır.


Polen
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
14 Mart 2012       Mesaj #5
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
Polen Tüketimi

polen tek başına tüketilse dahi, daha faydalı olması için;
az polen, azıcık arı sütü, bal ile macun kıvamına getirilip tüketilmesi tüm sağlık kitaplarında önerilen bir tariftir.
Vucüdumuzda eksikliği düşünülen vitamin, mineral ve amino asitleri fullemeye yarayan müthiş üçlü karışım.

Arı Sütü Bal Polen
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
KAPTAN - avatarı
KAPTAN
Ziyaretçi
18 Mart 2012       Mesaj #6
KAPTAN - avatarı
Ziyaretçi
Polen, bilhassa beraberinde arı sütü de kullanıldığı takdirde kullanıcılarına hayal edemeyecekleri bir performansın kapısını aralar. Kullanıcılar, eğer yaşamlarına bir miktar eksersiz de katarlarsa performans artışı daha da boyutlu olur.
Ağır hastalıklarla mücadelede polen kullanımı önemli bir gıda desteği olarak ağır süreci taşımada bünyeyi destekler. Öte yandan, gelişme çağındaki çocuk ve gençlerde arı sütü ve polen kullanımı zihinsel ve bedensel gelişmelerine yardımcı olur.

Benzer Konular

17 Ağustos 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
14 Mart 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Eylül 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
17 Ocak 2012 / _Yağmur_ Taslak Konular