Arama

Arı Sütü ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 14 Mart 2012 Gösterim: 2.545 Cevap: 4
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
8 Kasım 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Arı Sütü Nedir?
Arı sütü genç bal arılarının salgı bezlerinden üretikleri bir maddedir. Diğer arı ürünlerinin aksine varlığı uzun bir süre bilinmedi. Jel kıvamında krem renkte ve ekşi bir tada sahiptir. Kraliçe arı hayatı boyunca arı sütüyle beslenir. Diğer bal arıları birkaç ay kadar yaşarken kraliçe arı 6 yıl yaşar. Kraliçe arıyla diğer bal arıları arasındaki bu farkın arı sütünden kaynaklandığı düşünüldüğü için arı sütüne olan ilgi ve araştırmalar artmıştır.
Sponsorlu Bağlantılar

Arı Sütü Kullanımı
Hastalıklara karşı korunmak sağlıklı ve zinde kalabilmek için herkes arı sütünü kullanabilir. Arı sütü ısıya ve ışığa duyarlıdır. Bu yüzden muhafaza edilmesinde uyulması gereken kurallar vardır. Arı sütü kullanımı saf şekilde olabileceği gibi ballada karıştırılarak alınabilir. Ayrıca bir çok ülkede kapsül haline getirilmiş biçimleride vardır. Saf halde alındığında dilatından alınır. Ancak arı sütünün besleyici değerlerini yitirmeden saf halde tutmak kolay olmadığından genelikle balla karıştırılarak tüketilmesi yaygındır. Arı sütünün karıştırıldığı balın gerçek ve kaliteli bal olması gerekir.
Arı sütü faydaları bakımından geniş bir içeriğe sahiptir. Güçlü besleyici özelliği ile dikkat çeken arı sütünün içeriği karmaşık ve kompleks bir yapıdadır.

Arı Sütü İçeriği
İçerisinde karbonhidrat, protein, amino asitler, yağ asitleri, mineraller, vitaminler, doğal hormonlar bulunmaktadır. Bileşiminin küçük bir kısmı ise henüz anlaşılamamıştır. Bundan dolayı arı sütü sentetik olarak üretilememektedir.

Arı Sütü Faydaları
  • Bağışıklık sistemini destekler.
  • Antibakteriyel, antivirütik özelliği vardır.
  • Hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
  • Hormonları ve metabolik işlevleri düzenler.
  • Bedensel ve zihinsel yorgunluğa karşı enerji kaynağıdır. Vücuda zindelik kazandırır.
  • Kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
  • Karaciğeri kuvvetlendirir.
  • Sinirsel rahatsızıklar olumlu etkilerde bulunur.
  • Saç dökülmesini önlemede etkildir.
  • Damar sertliğini engellemede yardımcıdır.
  • Ülser gastrit ve kolit gibi rahatsızlıklarda kullanılabilir.
  • Kansızlık sorununda yardımcıdır.
  • Hafızayı kuvetlendirir.
  • Cinsel performansı artırır.
  • Cilt sağlıgı ve kırışıklığı önlemede olumlu etkiye sahiptir.
  • Adet düzensizliklerinde kullanılır.
  • Yetersiz beslenmeden doğan eksikliği giderici güçlü besleyici özelliği vardır.
Son yıllarda arı ürünleri ile tedavi anlamına gelen apiterapi başta uzak doğu ülkeleri olmak üzere giderek birçok ülkede yaygınlaşmaktadır. Propolis bal polen arısütü arı zehiri gibi arı ürünlerini tedavide kullananan apiterapi kliniklerinin sayısı artmaktadır.

Diğer Arı Ürünleri Bilgileri

Propolis
Bağışıklık sistemini uyarır. Antibiyotik, antiseptik ve antifungusid özelliği vardır. Solunum ve dolaşım sistemi hastalıklarında, diş ve dişeti proplemlerinde kullanılır. Güçlü bir antioksidan özelliği vardır. Antiromatizmal etkiye sahiptir.

Balın Faydaları
Antibakteriyel özelliği vardır. Balın içinde bakteri üreyemez. Aynı zamanda bal mikrop öldürücü niteliğe sahiptir. Kalbi korumada yardımcıdır. Vücud direncini artırır. Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinde faydalıdır. Nezle ve gripte iyi bir destekleyicidir. Romatizmal hastalıklarda dışardan kullanılır. Balgam söktürücüdür. Kansızlık sorununda kullanılabilir.
Burada kastedilen nitelikler gerçek bal için geçerlidir. Su ve şekerden yapılmış balların herhangi bir tedavi edici özelliği yoktur. Yapılan araştırmalarda piyasada bulunan balların önemli bir kısmının gerçek bal özelliği taşımadığı ortaya çıkmıştır. Ayrıca bazı bal ürünlerinde kimyasal ilaç bulgularına rastlanmıştır.

Sahte bal
Sahte bal üretiminde birkaç yöntem vardır. Arıya şeker şurubu verilmek suretiyle üretilen ballar bunlardan ilkidir. Bir diğer sahte bal çeşidinde ise arı kullanılmadan doğrudan bazı maddeler birbiriyle karıştırılarak piyasaya bal etiketiyle sürülür. Bir başka yöntem ise az miktardaki gerçek balla sahte balın karıştırılması yoluyla tüketime sunulmasıdır.
Gerçek bal zengin çiçekli bitki ortamında ekolojik koşullarda (ilaç vs.. kullanılmadan) üretilmiş baldır.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
14 Mayıs 2011       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Arı Sütü
Sponsorlu Bağlantılar

Kraliçe arı hücresindeki kurtçuğun besinini oluşturan, şeker, protein, yağ ve vitamin içeren madde.

Balözü ve royal jel de denir. Akıcı, beyazımsı ve ekşidir. İşçi arılarca salgılanarak kraliçe arının yerini alacak kurtçukların peteklerine bırakılır. Kraliçe arı da, işçi arıların ağzından aldığı bu maddeyle beslenir. Arısütü lipitlerinden on karbonlu dört asit elde edilmiştir. Bunlardan 10 -hidroksi- dek 2 -enoik asit [HO - (CH2)7 - CH = CH - COOH], arısütünün %3'ünü oluşturur. Su ve alkolde çözündürülen arısütü, büyüme gecikmesine, güçsüzlüğe ve doku yaşlanmasına karşı kullanılır.

MsXLabs & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
melekay42 - avatarı
melekay42
Ziyaretçi
8 Eylül 2011       Mesaj #3
melekay42 - avatarı
Ziyaretçi
Arı sütü karışımları içeriğinde arı sütü, çam balı ve polen bulunan bir gıda takviyesi ürünleridir ve çocukların gelişimi için çok faydalıdır. İçeriğinde yer alan bileşenler özellikle çocukların boy uzamaları konusunda çok fazla yardımcıdır. Ayrıca çocuklarda okula başladıktan sonra oluşan çok sık hastalanma sorunlarına karşı en etkili çözümdür çünkü bağışıklık sistemini güçlendirir.

Arı Sütünün Genel Faydaları

  • Bağışıklık sistemini destekler.
  • Antibakteriyel, antivirütik özelliği vardır.
  • Hücre yenileyici özelliğe sahiptir.
  • Hormonları ve metabolik işlevleri düzenler.
  • Bedensel ve zihinsel yorgunluğa karşı enerji kaynağıdır. Vücuda zindelik kazandırır.
  • Kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
  • Karaciğeri kuvvetlendirir.
  • Sinirsel rahatsızıklar olumlu etkilerde bulunur.
  • Saç dökülmesini önlemede etkildir.
  • Cinsel performansı artırır.
  • Cilt sağlıgı ve kırışıklığı önlemede olumlu etkiye sahiptir.
  • Adet düzensizliklerinde kullanılır.
  • Yetersiz beslenmeden doğan eksikliği giderici güçlü besleyici özelliği vardır.

Alıntı
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
selintan41 - avatarı
selintan41
Ziyaretçi
4 Ekim 2011       Mesaj #4
selintan41 - avatarı
Ziyaretçi
Japonya Nagasaki Üniversitesi’nde gerçekleştirilmiş olan bir çalışmada arı sütünün kemik dokusunu geliştirici ve destekleyici etkisi araştırılmıştır. Sadece arı sütü verilen deneklerde kemik yoğunluğunda %85 oranında artış saptanmıştır. Araştırmada arı sütünün bağırsaktan kalsiyum emilimini artırdığı ortaya konmuştur. Yine Japonya’da yapılmış başka bir araştırma ise hücre kültürü ortamında arı sütünün kemik yapımında görevli osteoblast hücreleri üzerinde etkili olarak kemik yapımı için gerekli tip 1 kollajen ve benzeri maddelerin sentezini uyardığını göstermiştir. Kemik erimisine karşı arı sütüyle birlikte kalsiyum değeri yüksek besinler ya da doğrudan kalsiyum ve magnezyum içeren destekler alınması önerilir.

Yaşlılıkta, arı sütü Hücre yenilenmesini tetikler
Yaşlandıkça ortaya çıkan hücre bölünmelerindeki arızaları giderir. Böylece Yaşlanma etkilerinin önüne geçerek, uzun ve sağlıklı bir gençliğin sürdürülmesine yol açar. Polen ise ileri yaşlarda çabuk hazmolan ve kolay emilim özelliği ve içerdiği inanılmaz oranda esansiyeller ile mükemmel gıdalanma imkanı sunar. Arı sütü ve polen kullanımı ikinci bir bahar etkisi getirir.

Kolesterolü düşürür
Üniversitelerde bilim adamlarınca yapılan araştırmalarda saf arı sütü kullanımının kolesterol'de yüzde 14 civarında ve trigliseridlerde ise yüzde 38'e kadar düşüşlere yol açtığı tesbit edilmiştir.Ayrıca, Kroner damarların ve karaciğerin incelenmesi sonucu arı sütü alanlarda önemli üstünlük gözlenmiştir. Yani mevcut kolesterol'ün kalpdamar ve karaciğer üzerindeki zararlarını tolere ettiği de saptanmıştır. Arı sütü yanında propolis de kan değerlerinin iyileşmesinde etkindir.


Arı Sütü
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
14 Mart 2012       Mesaj #5
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
Arı Sütü
İçerisinde doğal hormon ve enzimler, vitaminler B compleks grubu, (A-C-E ve ayrıca 10 temel aminoasitten sekizi, lizin, metionin, lösin, fenilalanin, treonin, triptofan, valinizolösin içermektedir).

Saf arı sütü; bal, polen, propolis ile karıştırılırsa şifası bir o kadar daha faydalı olabilir.
Saf Arı Sütü


Arı Sütü Kapsülleri
Sıhhı şekilde arı sütünün kapsül biçimde getirilmiş hâlidir. Kapsülün zati güçlü, arı sütünün de güçlü olması münasebetiylei arı sütlü kapsüllerde polen karıştırılır.
Arı Sütü Kapsülü


Arı Sütü Bal Polen
Gıda mühendislerinin imâlatı, tarım ve köy işleri bakanlığının üretim izini ile üretilir.
Bebe, Çocuk ve Büyük doz diye mg'lara ayrılır.
Arı Sütü Bal Polen


Arı Sütlü Macunlar
Mineral ve vitaminler bakımından zayıf olanlar besin takviyesi diye dışardan aldıkları destek macunlarıdır. Bu macunların ana maddesi arı sütü'dür.
Arı Sütü Macunlar
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...

Benzer Konular

18 Mart 2012 / ThinkerBeLL Arşive Kaldırılan Konular
22 Kasım 2010 / QWXÆMULTİ Soru-Cevap
22 Eylül 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
12 Ekim 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
2 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular