Arama

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?

Güncelleme: 20 Haziran 2013 Gösterim: 11.416 Cevap: 4
CrasHofCinneT - avatarı
CrasHofCinneT
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
1 Nisan 2012       Mesaj #1
CrasHofCinneT - avatarı
VIP Pragmatist Çılgın Zat...
Paylaştığım şeyler için gizlilik nasıl çalışır?
Kendi profilinizde (zaman tünelinizde)

Kontrolleriniz paylaşmakta olduğunuz şeyin hemen yanında bulunmaktadır. Paylaştığınız şeyi kimlerin görebileceğini seçmek için
hedef kitle seçici aracını kullanın. Seçtiğiniz hedef kitle söylediğiniz şeyle birlikte gözükür. Ayrıca paylaşımda bulunduktan sonra da paylaştığınız şeyi kimlerin görebileceğini değiştirmek için bu aracı kullanabilirsiniz.

Sadece birkaç arkadaşınızla paylaşmak istediğiniz özel şeyler mi var?
Mesaj gönderin, grup oluşturun veya istediğiniz bir arkadaş listesiyle paylaşın.

Kendi profilinizde (zaman tünelinizde) bulunmayan gönderileriniz


Kendi profilinizde (zaman tünelinizde) paylaşımda bulunmuyorsanız, hedef kitle seçiciyi kullanamazsınız. Başka birisinin profilinde (zaman tünelinde) paylaşımda bulunuyorsanız, gönderinizi kimlerin görebileceğini profilinde (zaman tünelinde) paylaşımda bulunduğunuz kişi kontrol eder.


Daha fazla bilgi için:
Bir şey paylaştığımda, kimler tarafından görüleceğini nasıl seçerim?
Kendi profilinizde (zaman tünelinizde)

İçerik paylaşmadan önce, hedef kitle seçiciye bakın. Gönderinizi paylaşmak istediğini kişileri seçmek için açılır menüyü kullanın.


Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Herkese Açık (Yetişkinler için en geniş hedef kitle)

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Arkadaşlarımın Arkadaşları (Reşit olmayanlar için en geniş hedef kitle)

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Arkadaşlar (etiketlenen herkesin + arkadaşları)

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Özel (belirli grupları, arkadaş listelerini veya dahil etmek ya da hariç tutmak üzere seçtiğiniz kişileri içerir)

Her içerik paylaştığınızda, durum güncellemesi veya profilinizdeki (zaman tünelinizdeki) bilgiler de olsa, bu aracı görürsünüz.


Araç en son bir şey paylaştığınızda seçtiğiniz hedef kitleyi hatırlar ve hedef kitleyi tekrar değiştirmediğiniz takdirde aynı hedef kitleyi kullanır. Örneğin, bir gönderi için Herkese Açık seçeneğini belirlediyseniz, değişiklik yapmadığınız sürece sonraki gönderiniz için de Herkese Açık seçeneği belirlenir.


Kiminle paylaştığınızı değiştirmek isterseniz, açılır menüyü açın ve farklı bir hedef kitle seçin. Hatırlatma: bir gönderide etiketlediğiniz herkesin yanı sıra bu kişilerin arkadaşları da gönderinizi görebilir.


Genel olarak kiminle paylaştığınızı netleştirmek için, her içerik paylaştığınızda seçtiğiniz hedef kitle her ne söylüyorsanız onunla birlikte görünür. Hedef kitle seçiciyi ayrıca paylaşımda bulunacağınız kişileri bir paylaşım yaptıktan sonra seçmek için kullanabilirsiniz.


Not:
Kendi profilinizde (zaman tünelinizde) paylaşımda bulunmadıkça, hedef kitle seçiciyi kullanamazsınız. Başka birisinin profilinde (zaman tünelinde) paylaşımda bulunuyorsanız, gönderinizi hangi hedef kitlenin görebileceğini profilinde (zaman tünelinde) paylaşımda bulunduğunuz kişi kontrol eder.

Paylaştığım şeye yönelik varsayılan hedef kitle nedir?
Genellikle,
paylaşım sırasında gizliliği sayfa üzerindeki hedef kitle seçiciyi kullanarak kontrol edersiniz. Araç en son bir şey gönderdiğinizde belirlemiş olduğunuz hedef kitleyi hatırlar ve değişiklik yapmadığınız sürece daha sonra yeni bir şey paylaştığınızda aynı hedef kitleyi kullanır. Örneğin, bir gönderi için Herkese Açık seçeneğini belirlediyseniz, değişiklik yapmadığınız sürece sonraki gönderiniz için de Herkese Açık seçeneği belirlenir.

iPhone için Facebook uygulaması gibi hedef kitle seçici bulunmayan bir yerden bir şey paylaştığınızda, varsayılan ayarınız geçerlidir. Varsayılan ayarınızı değiştirmek için,
Gizlilik Ayarları sayfanızın Varsayılan Gizliliğini Kontrol Et bölümüne gidin.

Bir gönderiyi yayınladıktan sonra gönderinin hedef kitlesini değiştirebilir miyim?
Evet, yaptığınız tüm paylaşımları yayınladıktan sonra bu paylaşımı görebilen kişileri değiştirmek için
hedef kitle seçiciyi kullanabilirsiniz.

Başkaları kiminle paylaşımda bulunduğumu görebilir mi?
Paylaştığınız bir gönderiyi görebilen kişiler şunları da görebilir:


1. Hedef Kitle

Gönderinizi görebilen kişiler, gönderinizin yanında paylaşmayı seçtiğiniz hedef kitleyi de görebilir: Herkese Açık (Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?), Arkadaşlar (+) (Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?) veya Özel (Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?). Gönderinizi belirli insanların görmesi veya görmemesi için Özel'i seçerseniz, gönderinizin yanında sadece "Özel" yazacaktır. Başkaları tam olarak kimleri seçtiğinizi göremeyecektir.

2. Listeler

Varsayılan listelerinizden
biriyle (Yakın Arkadaşlar, Tanıdıklar, Kısıtlılar) veya özel bir arkadaş listesiyle paylaşımda bulunursanız, o listedeki kişiler listede başka kimlerin olduğunu görebilecektir ancak listenin adını göremeyecektir.

Akıllı listelerinizin
biriyle paylaşımda bulunursanız, listedeki kişiler sadece listenin adını görebilecektir.

Kimler gönderdiğim içeriği beğenebilir veya gönderdiğim içerik hakkında yorum yapabilir?

Bir gönderiyi görebilen herkes bu gönderiyi beğenebilir veya gönderi hakkında yorum yapabilir. Bu kişiler şunları içerir:


Bir şey hakkında yorum yaptıktan sonra gönderiyi paylaşan kişi hedef kitleyi değiştirirse, yorumumu kimler görebilir?
Gönderiyi görebilen herkes gönderim hakkındaki yorumları görebilir.


Bir gönderiye konumumu nasıl eklerim?
Gönderi yaparken bulunduğunuz konumu paylaşmanın iki yolu vardır.
  1. Kullanıcılara belirli bir yerde olduğunuzu belirtme
    Gönderi yaparken restoran veya etkinlik gibi belirli bir yeri eklemek için, Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır? simgesine tıklayıp yerin veya etkinliğin adını girin. Belirli kişilerle yan yana olduğunuzu belirtmek için, Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır? simgesine tıklayıp kişi adlarını girin. Her zaman olduğu gibi, bu gönderiyi yayınlamadan önce belirli bir hedef kitlesi seçerek kimlerin görebileceğini kontrol edebilirsiniz. Kendinizle birlikte başka bir kişiyi de etiketlerseniz, bu kişi ve bu kişinin arkadaşları hem gönderiyi hem de bulunduğunuz yeri görebilir.
  2. Genel konumunuzu ekleme
    Belirli bir yer belirtmek yerine, yakınında bulunduğunuz şehri veya bölgeyi eklemeyi seçebilirsiniz. Bu bilgi, gönderinizin zaman damgasının yanında görünecektir. Gönderilerinize konum eklediyseniz, size yakınında bulunduğunuz şehir gibi genel bir konum önerilir. Konumu değiştirmek için: 1. Şehir adının üzerine gelin. 2. Şehir adının yanındaki “x” işaretine tıklayın. 3. Yeni bir şehir adı girin (ya da bu gönderide herhangi bir konum belirtmek istemiyorsanız boş bırakın).

    Gönderinize genel konumunuzu eklediğinizde, siz bu konumu kapatıncaya kadar gelecekteki gönderilerinizde kullanılmak üzere korunacaktır. Böylece, bir sonraki gönderinizde genel konumunuz gönderiye eklenecektir. Bu konum kaldırıldıktan sonra, gönderinize siz tekrar ekleyinceye kadar kapalı kalacaktır.
Paylaştıklarımı kimlerin görebileceğini nasıl öğrenirim?
Kimlerle paylaşımda bulunduğunuzu hatırlamadığınızda veya bu kişilerle ilgili fikrinizi değiştirdiğinizde, gönderinin hemen yanında bulunan satır içi hedef kitlesini kontrol edebilirsiniz. Seçtiğiniz hedef kitlesini gösteren simgeyi incelemeniz yeterlidir:


Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Herkese Açık (Yetişkinler için en geniş hedef kitle)

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Arkadaşlarımın Arkadaşları (Reşit olmayanlar için en geniş hedef kitle)

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Arkadaşlar (+ etiketlenen herkesin arkadaşları)

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Sadece ben

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Özel (Dahil etmek veya dışarıda bırakmak istediğiniz özel grupları, arkadaş listelerini veya kişileri kapsar)

Hedef kitle seçici
başka bir ayarlar sayfasında değil yaptığınız her bir paylaşımın yan tarafındadır. Araç en son bir şey gönderdiğinizde belirlemiş olduğunuz hedef kitleyi hatırlar ve değişiklik yapmadığınız sürece daha sonra yeni bir şey paylaştığınızda aynı hedef kitleyi kullanır.

Herhangi bir gönderi için geri dönerek menüye tıklayıp seçeneklerinizi görüntülemek suretiyle hedef kitlesini değiştirebilirsiniz.
Hedef kitle seçenekleri hakkında daha fazla bilgi alın.

Hedef Kitle Seçenekleriniz


Paylaşım yaparken hangi hedef kitleler arasından tercih yapabilirim?
Sayfa üzerindeki hedef kitle seçici her paylaşımınız için özel bir hedef kitle belirlemenize olanak sağlar. Seçenekleriniz arasında şunlar vardır:


Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Herkese Açık: Bir şeyi paylaşırken Herkese Açık seçeneğini belirlediğinizde, İnternet'te herkesin bu paylaşımı görme hakkı olacaktır. Bu seçeneği yalnızca bilgilerinizin herkese açık bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyorsanız kullanmalısınız. Bu gönderilere yönelik hedef kitlesine Facebook'ta arkadaşınız olmayan kişiler ile okul ve iş ağlarınızda olmayan kişiler de dahil olabilir.

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Arkadaşlarımın Arkadaşları: Bu seçenek reşit olmayanların paylaşım yapabilecekleri en geniş kitle olarak kullanılabilir. Reşit olmayanların arkadaşlarıyla ve onların arkadaşlarıyla paylaşım yapmasını sağlar.

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Arkadaşlar (+ etiketlenen herkesin arkadaşları): Bu seçenek Facebook'taki arkadaşlarınızla bir şeyler paylaşabilmenize olanak sağlar. Bu gönderide başkaları etiketlenirse, hedef kitle etiketlenen kişiyi ve bu kişinin arkadaşlarını içerecek şekilde genişler.

Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Özel: Özel seçeneğini belirlediğinizde, bir şeyi özel kişilerle paylaşmayı veya özel kişilerden gizlemeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca önceden ayarladıysanız gönderilerinizi Aile veya En İyi Arkadaşlar gibi belirli arkadaş listeleriyle paylaşabilir ya da İş Arkadaşlarınızdan gizleyebilirsiniz. Özel, ayrıca bağlı olduğunuz gruplar veya ağlar ile paylaşma seçeneğini de sağlar. Bunun yerine Sadece Ben'i seçerek içeriği tamamen gizli yapabilirsiniz; böylece gönderiyi yalnızca siz görebilirsiniz.

"Herkese Açık" ifadesi ne anlama geliyor?
Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Paylaştığınız bir içeriğin internet üzerindeki herkese açık olması sizin için sorun değilse, göndermeden önce hedef kitle seçiciden Herkes'i seçebilirsiniz. Herkes seçeneğine, Facebook'ta arkadaşınız olmayan kişiler ile okul veya iş ağlarınızda olmayan kişiler dahildir.

Arkadaşlar/Arkadaşlar (+) gizlilik ayarı ne anlama geliyor?
Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Bu seçenek Facebook'taki arkadaşlarınızla bir şeyler paylaşabilmenize olanak sağlar. Bu gönderide başkaları etiketlenirse, hedef kitle etiketlenen kişiyi ve bu kişinin arkadaşlarını içerecek şekilde Arkadaşlar (+) olarak genişler.

Arkadaşlarımın Arkadaşları gizlilik ayarı ne anlama geliyor?
Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Arkadaşlarımın Arkadaşları seçeneği reşit olmayanlar için paylaşım yapabilecekleri en geniş kitle olarak kullanılabilir. Reşit olmayanların arkadaşlarıyla ve onların arkadaşlarıyla paylaşım yapmasını sağlar.

"Özel" gizlilik ayarı ne anlama geliyor?
Özel
gizlilik ayarı, paylaştığınız içeriği kimlerin görüp kimlerin göremeyeceğini belirlemenizi sağlar. Özel'i seçtiğinizde bir kutu açılır. Kutudan belirli ağlar, arkadaşlar ve Arkadaş Listeleri ile paylaşımda bulunmayı veya bulunmamayı seçebilirsiniz.

Özel bir hedef kitleyle paylaşmayı seçtiğimde hangi seçenekler vardır?
Facebook'ta paylaşım yaparken gizlilik nasıl çalışır?
Paylaşmadan önce hedef kitle seçiciden Özel seçeneğini belirlediğinizde, hedef kitleniz hakkında daha fazla ayrıntı tanımlayabilirsiniz.

  • İçeriği belirli kişiler için görünür hale getirmek için: Gördüğünüz ilk açılır menüden "Belirli Kişiler" seçeneğini belirleyin ve gönderinizi görmesini istediğiniz arkadaşlarınızın kişi adlarını veya arkadaşlar listelerini girin. Sadece listenizde bulunan kişiler gönderinizi görebilir.
  • İçeriği belirli kişilerden gizlemek için: "Bunu şu kişilerden gizle" bölümüne gönderilerinizi görmesini engellemek istediğiniz arkadaşlarınızın kişi adlarını veya arkadaş listelerini girin. Bu listeye eklediğiniz kişiler gönderilerinizi göremez.
  • İçeriği sadece sizin görebileceğiniz şekilde herkesten gizlemek için: Gördüğünüz ilk açılır menüde "Sadece Ben" seçeneğini belirleyin.
  • İçeriği dahil olduğunuz iş veya okul ağlarında görünür hale getirmek için: "Bunu şu kişiler görebilsin" bölümünde paylaşımda bulunmak istediğiniz ağları işaretleyin.

Not
: Belirli kişilerin gönderinizi görmesini seçmek veya engellemek için bu seçeneği kullanmayı tercih ederseniz, gönderinizin yanında sadece "Özel" yazısı gözükecektir. İnsanlar belirttiğiniz bireyleri göremeyecektir.

Herkes neden Herkese Açık'a dönüştü?
Bu hedef kitleyi seçtiğinizde kimlerle paylaşımda bulunduğunuzu daha da netleştirmek için Herkes'i Herkese Açık'a dönüştürdük. Bu ayar hala söz konusu içeriği internetteki herkesin görebileceği anlamına gelmektedir ve geçmişte gizlilik ayarı olarak Herkes'i seçtiğiniz tüm gönderiler hala aynı hedef kitle tarafından görülebilmektedir.


Şu ayarla yayınladığım gönderileri insanlar nasıl bulabilecek: "Herkese Açık" olarak?
İçeriğinizi Herkese Açık olarak paylaştığınızda veya yayınladığınızda, içeriği internetteki herkes görebilir. İnsanlar içeriğinizi herkese açık bağlantılar veya içeriği kendileriyle paylaşan arkadaşları yoluyla bulabilir. İçeriğinizi Herkese Açık olarak yayınladığınızda, içeriği herkese açık olmasından çekinmiyor olmanız gerekir.
Ölmediğine sevindim, hala acı çekebiliyorsun...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Aralık 2012       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bende herkese acık olarak paylaşıyom ama paylaştıkdan sonra özel e dönüsüyo. sayfada. bi yardımcı olurmusunuz
_AERYU_ - avatarı
_AERYU_
Ziyaretçi
10 Şubat 2013       Mesaj #3
_AERYU_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bende herkese acık olarak paylaşıyom ama paylaştıkdan sonra özel e dönüsüyo. sayfada. bi yardımcı olurmusunuz

Hesap ayarlarınızdan öyle ayarlamışsınız demektir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Mart 2013       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Belirli kişilerle paylaşım yaptığımda yanda o kişilerin adı yazıyor. Paylaşılanlar: özel yazmasını istiyorum ama paylaşılanların ismi yazıyor. Nasıl düzeltebilirim?
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
20 Haziran 2013       Mesaj #5
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Kırık linkler sebebi ile konu kapatılıp arşive alınmıştır.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

25 Mayıs 2015 / Misafir Soru-Cevap
15 Aralık 2016 / _Yağmur_ Sosyal Ağlar
20 Haziran 2013 / ThinkerBeLL Sosyal Ağlar
25 Ocak 2012 / ThinkerBeLL Taslak Konular
25 Ocak 2012 / ThinkerBeLL Arşive Kaldırılan Konular