Arama

Fenerbahçeli Futbolcu Emre Belözoğlu Ne Kadar Ceza Alır?

Güncelleme: 17 Nisan 2012 Gösterim: 1.814 Cevap: 2
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
15 Nisan 2012       Mesaj #1
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
ırkçı söylemlerde bulunan emre ne kadar ceza alır?
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
16 Nisan 2012       Mesaj #2
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
44. madde
Disiplin talimatının 44. maddesine göre, “Irk, dil, din, etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen futbolculara dört ila sekiz müsabakadan men cezası, mensupları 1. fıkrada tanımlanan fiili gerçekleştiren kulüplere ise ayrıca Süper Lig için 50.000.-TL’den 150.000.-TL’ye kadar para cezası verilir. Ayrıca ihlalin ağırlığına göre kulübe bir veya daha fazla müsabakayı seyircisiz oynama, saha kapatma, hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi ek cezalar da verilebilir” ifadeleri yer alıyor.
Sporda Şiddeti Önleme Yasası’nda da, “Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesi yer alıyor.

Bu hükümler doğrultusunda Trabzonsporu'un şikayeti ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun vereceği karar neticesinde belli olacaktır.


Not : Emre’nin, Newcastle’da oynarken Everton’daki Yobo’ya ve Boltonlu El-Hadji Diouf’a ırkçı söylemde bulunduğu iddia edilmişti
Emre Belözoğlu, Newcastle United’da oynadığı dönemde rakibine ırkçı hakaretlerde bulunduğu için İngiltere Futbol Federasyonu’ndan ceza alan ilk Premier Lig futbolcusu olmaya çok yaklaşmıştı. 30 Kasım 2006’daki Everton-Newcastle maçında kaleci Tim Howard, Joleon Lescott ve Joseph Yobo, bir anda Emre’nin üzerine yürüdü. Maç sonrasında Yobo, Emre’nin tam olarak ne dediğini duymadığını söylese de Lescott ve Howard, maçın hakemi Dermot Gallacher’a ırkçı olarak hakarete maruz kaldığını iletti.



Emre’nin, Yobo’ya o esnada “F....g negro” dediği iddia edildi. Emre’nin söylediklerini hakemin duymamış olması ve İngiltere’de ırkçılığa karşı alınan önlemlerin bugünkü kadar sert olmaması nedeniyle Emre o olaydan aklanmıştı.
Everton maçında Yobo’ya ettiği ırkçı hakaretten kısa süre sonra Emre’nin başı aynı sorundan derde girdi. Newcastle United’ın, Bolton’la oynadığı bir karşılaşmada Emre Belözoğlu’nun, Boltonlı oyuncu El-Hadji Diouf’a yine ırkçı küfürler ettiği iddia edilmişti. Olay bir öncekinde olduğu kadar büyütülmemiş ve kapanmıştı.
..
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
17 Nisan 2012       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
ingiltere de inkâr etmişti. orda adamı asarlar.!!!!!
ülkemizde kanunlardan/uygulamalarından korkmuyor ki, tv de evet söyledim diyor.
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...

Benzer Konular

13 Aralık 2018 / Misafir Cevaplanmış
17 Ağustos 2017 / Mystic@L Spor tr
28 Mayıs 2015 / hüsniye Soru-Cevap
21 Eylül 2013 / Misafir Soru-Cevap
29 Haziran 2012 / Misafir Soru-Cevap