Arama

Tayyar Rahmiye

Güncelleme: 10 Aralık 2015 Gösterim: 62.771 Cevap: 2
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
20 Mayıs 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
TAYYAR RAHMİYE

Sponsorlu Bağlantılar
Osmaniye’nin Kaziyeler Köyü’nden olan Rahmiye Hanım 9.Tümenin 1920 yılında Fransızlar ile yaptığı muharebeye müfrezesiyle katılmıştı. Başlıca görevi, keşif ve cephe gerisinde kundakçılık yapmaktı. Osmaniye yakınındaki demiryolu tünelini o patlatmıştı ve bölgedeki düşmanın cephane ikmalini büyük sekteye uğratmıştı. 1920’de Fransızlara karşı harekete geçildiği sırada askerlerde bir duraksama olunca “Ben kadın olduğum halde ayakta duruyorum da siz erkek olarak yerlerde sürünmekten utanmıyor musunuz?” demiş ve aynı muharebede ateş hattında kalan iki arkadaşını korumak için ileriye atıldığında şehit olmuştu.


Alıntıdır

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Tayyar Rahmiye nereli hayatı kimdir.
CeLebRindaL - avatarı
CeLebRindaL
VIP why did you go why
21 Ocak 2012       Mesaj #2
CeLebRindaL - avatarı
VIP why did you go why
Tayyar Rahmiye

Sponsorlu Bağlantılar
Osmaniye’nin Kaypak Bucağının Raziyeler Köyü’nden olan Rahmiye Hanım bu bölge düşman işgaline uğrayınca Hüseyin Ağa’nın milli kuvvetlerine katılmıştır. Kendisine “Bdaha yararlı olursun’’ acım bu er işidir sen cephe gerisinde belki diyen Hüseyin Ağa’ya şu cevabı vermiştir. “Vatanın savunmasında hepimiz eriz düşman toprağımızı basmış elim silah tutuyor ben nasıl savaşmam…”

Hasanbeyli civarında Fransız kuvvetleri ile yapılan savaşa Rahmiye Hanım da katılmış ve bu çarpışmada 80 tüfek ile iki makineli tüfek alınmıştır. Bu arada şehit düşen ve düşmanın hakim olduğu yerde kalan şehitlerin düşmanlar tarafından çiğnenmemesi için siperden fırlayarak şehitlerden birini sırtına alıp geri getiren Rahmiye Hanım cesaretiyle diğer askerlere örnek olmuştur. Onun bu cesaretini gören asker arkadaşları da siperden fırlayarak diğer şehitleri geri getirmişlerdir.

Bu olaydan sonra Rahmiye Hanıma Uçan Rahmiye anlamına gelen. Tayyar Rahmiye” “denilmiştir. Daha sonra 1920 Temmuzunda Osmaniye’deki Fransız karargahına düzenlenen saldırıda arkadaşlarının tereddüt ettiğini gören Tayyar Rahmiye “Ben kadın olduğum halde ayakta duruyorum siz erkek olduğunuz halde yerlerde sürünmekten ve saklanmaktan utanmıyor musunuz?” diye bağırarak arkadaşlarını hücuma teşvik etmiş Fransız karargahı önünde alnından vurularak şehit düşmüştür.

islamafaki

Son düzenleyen Safi; 10 Aralık 2015 22:29
O Kadar Kalabalik ki Yalnizligim..
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
10 Aralık 2015       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Tayyar Rahmiye


Ad:  Tayyar Rahmiye.jpg
Gösterim: 9977
Boyut:  94.6 KB

Ad:  Tayyar Rahmiye2.jpg
Gösterim: 18584
Boyut:  133.1 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.

Benzer Konular

11 Nisan 2011 / ener Siyaset tr
5 Eylül 2008 / TiglonBoYs Spor tr
5 Haziran 2012 / Jumong Hayali Karakterler
27 Temmuz 2015 / Safi X-Sözlük