Arama

Kuşcubaşı Eşref

Güncelleme: 18 Ocak 2017 Gösterim: 11.225 Cevap: 1
perlina - avatarı
perlina
Ziyaretçi
14 Ağustos 2009       Mesaj #1
perlina - avatarı
Ziyaretçi

Kuşcubaşı Eşref Paşa


Biraz aklı başında olsan, Arap Çöllerinde ne işin vardı, Osmanlıyı kurtaracam diye, Balkanlarda ne diye tampon devlet kurarsın. Deli bir Çerkes olmasan, 40 kişiyle 20.000 kişilik orduya karşı 5 saat niye savaşırsın? İngilizlerin Osmanlı oyunlarına karşı "Sizin başınıza öyle bir bela saracağım ki," diye niye dersin. Peki ey deli adam tüm bunları hep niçin yaptın, sonunda siyasi entrikalarla hain olmak için mi?
Sponsorlu Bağlantılar

Kuşcubaşı Eşref Sencer, Ünlü İngiliz Ajan Lawrenceye " "Lawrence, kazandığını sanıyorsun. Fakat henüz hiçbir şey bitmedi. Hükümetinin başına öyle musibetler salacağım ki, 2 asır uğraşsanız bitiremeyeceksiniz." der. Ve İngilizler yıllarca Kuşcubaşı'nın başlarına sardığı IRA ( İrlanda Kurtuluş Ordusu) ile boğuşur.

Mili Mücadeleye Emek vermiş, birçok deli yürek gibi sonu hainlik ve sürgün olan bu adamın, bu gün bile densizlik ve aymazlık peşini bırakmaz. Süleyman Askeri ile Birlikte Teşkilatı Mahsusa'yı kuran Kuşcubaşı için, kendini tarihçi sayan Ahmet Efe diye biri çıkar 90 yıl sonra "Efsaneden Gerçeğe Kuşcubaşı Eşref Sencer" diye kitap yazar, Kuşcubaşı'nı yerin dibine sokmak için. Ama gaflet insanın gözü bağlamaya görsün. Ahmet Efe çok büyük bir iddanın sahibidir; "Ben Genel Kurmay Arşivlerine kadar araştırdım, MİT'te kapıcıların, Çaycıların, odacıların bile kaydı tutulmaktadır, ama Kuşcubaşı Eşref'in hiçbir yerde adı bile geçmemektedir."diye Sabah Gazetesine röportaj bile verir. Ancak Gaflet buya, hiçbir yerde ismi bile geçmiyor dediği, bu büyük kahraman için MİT internet sitesine girip bakmayı akıl edemez, ( Milli İstihbarat Teşkilatı / Milli İstihbarat Teşkilatı ) çünkü kendisine 90 sene sonra bu kitabı yazdıranların gazına gelmiştir.
Ey Kuşcubaşı, " Cinnet derecesinde bir vatanperver" olacağına, birileri gibi İngiliz mandası altında çiftlik ağalığı hayali kursan, sonrada Cumhurbaşkanı olsan ya be deli adam.
Son düzenleyen perlina; 18 Ocak 2017 23:28
Biyografi Konusu: Kuşcubaşı Eşref nereli hayatı kimdir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ocak 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Kuşçubaşı Eşref'i 44 Yılda Buldular


Trablusgarp, Balkan, Birinci Dünya ve İstiklal Savaşı Gazilerinden, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Atası Kabul Edilen Teşkilat -I Mahsusa'nın İlk Başkanlarından 'Kuşçubaşı Eşref' Olarak Bilinen Eşref Sencer Kuşçubaşı'nın Kabri Bulundu.
Sponsorlu Bağlantılar

Trablusgarp, Balkan, Birinci Dünya ve İstiklal Savaşı gazilerinden, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın atası kabul edilen Teşkilat-ı Mahsusa’nın ilk başkanlarından ’Kuşçubaşı Eşref’ olarak bilinen Eşref Sencer Kuşçubaşı’nın kabri bulundu. Aydın Türk Ocağı’nın yaptığı çalışma sonucu Kuşadası-Söke yolu Yayla Köy Caferli Granta mezarlığı yakınında bulunan Eşref Sencer Kuşçubaşı’nın mezarı başında toplanan İzmir Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği’nin üyeleri ve Aydın Türk Ocağı üyeleri, saygı duruşunda bulunup dua okudu. Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öçal, "Dün Atatürk ve silah arkadaşları gibi yurdumuza yabancı sokmama, topraklarımızı çiğnetmeme, bayrağımızı indirtmeme, bağımsızlığımızı sürdürme gayret ve çabalarında bulunan Eşref Sencer Kuşçubaşı gibi büyüklerimize karşı kendimizi suçlu hissetmeliyiz. Hiçbir kaynakta onun mezar yeri yazmaz. Vefatından 44 sene sonra kabrinin yerini açıklıyoruz. İngilizler’in casusları Albay Thomas Edward Lawrence’a nasıl sahip çıktıklarını düşündükçe Kuşçubaşı’na yapılan vefasızlık daha acı geliyor. Kuşcubaşı için buraya bayrak dikeceğiz, hizmetlerini tanıtan bir kitabe koyacağız" dedi.

1964’te öldü
1873’de İstanbul’da doğan Kuşçubaşı, Harb Okulu son sınıfında iken Padişah Abdülhamid tarafından, Jön Türklerle ilişkisi gerekçesiyle Hicaz’a sürgüne gönderildi. 1913’te, Süleyman Askeri ile beraber Batı Trakya’da kurulan ilk Türk Cumhuriyeti’nin kurucuları arasında yer aldı. Süleyman Askeri’nin ölümü sonrası Teşkilat- ı Mahsusa’nın başkanlığına getirildi. Kurtuluş Savaşı’nın bitiminde Çerkez Ethem’e olan yakınlığı nedeniyle 150’likler listesine kondu, yurt dışına çıkarıldı. Aftan sonra Türkiye’ye döndü ve 1964’te vefat et ti.

Son düzenleyen perlina; 18 Ocak 2017 23:33

Benzer Konular

9 Eylül 2011 / BARIŞ Edebiyat tr
24 Ağustos 2011 / _Yağmur_ Sanat tr
22 Temmuz 2011 / RuffRyders Basın/Magazin tr
23 Temmuz 2015 / Hera Asker tr
28 Mayıs 2015 / ahmetseydi Bilim tr