Arama

Hannibal Rising

Güncelleme: 11 Ekim 2015 Gösterim: 10.937 Cevap: 2
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
24 Ekim 2008       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Hannibal Rising
MsXLabs & TemelBritanica
Sponsorlu Bağlantılar

(İÖ 247-182) Kuzey Afrika'daki Kartaca Devleti'nin büyük bir generaliydi . Kendisi de bir Kartaca gene­rali olan babası Hamilkar, daha dokuz yaşın­da olan Hannibal'e, Romalılar'a karşı ölüm­süz bir kin duyacağına yemin ettirdi. Çünkü Roma ve Kartaca Akdeniz üzerinde egemen­lik kurmak isteyen iki rakip devletti. Bundan sonra Hamilkar oğlunu, büyük bir bölümünü Kartaca'nın fethetmiş olduğu İspanya'ya gö­türdü ve bir asker olarak eğitti.





Hannibal daha 26 yaşındayken, Kartaca" nın İspanya'daki topraklarının yönetimine getirildi ve oradaki ordunun komutasını da üstlendi. İÖ 219'da Valencia yakınlarındaki Saguntum (bugün Sagunto) kentine saldıra­rak Romalılar'la II. Kartaca Savaşı'na girdi. . Ertesi yıl piyade­ler, atlılar ve 38 filden oluşan büyük bir orduyla İtalya'yı işgal etmek üzere yola çıktı; İspanya'nın kuzeyinden ve Fransa'nın güne­yinden savaşarak geçip Rhöne Irmağı'na ulaştı. Irmağı geçtikten sonra amacını Romalılar' dan gizlemek için kuzeye yürüdü. Romalılar'ın onun nereden saldıracağını bilmedikleri­ne emin olunca geriye döndü ve ordusunuAlpler'in kar ve buzundan geçirerek Kuzey İtalya'ya girdi. İspanya'dan İtalya'ya kadar olan bu uzun yürüyüş sırasında, Hannibal'in 5.000 ile 10 bin arasında asker kaybettiği sanılmaktadır.

Hannibal Romalılar'ı gafil avladı ve onları Po Irmağı'nın güneyine geri çekilmek zorun­da bıraktı. Romalılar İÖ 218 sonunda Trebbia Irmağı'nın kıyılarında Hannibal'e saldırdılarsa da yenilip Kuzey İtalya'nın hemen hemen tümünü bırakmak zorunda kaldılar. İÖ 217 Haziran'ında Hannibal Apennin Dağları'nı geçti ve İtalya'nın ortalarına doğru ilerledi. Trasimeno Gölü ve dağlar arasındaki küçük bir bölgede kıstırılan Romalılar cesurca savaş­tılar, ama 15 bini öldürüldü ve pek çoğu da esir alındı. Hannibal bir yıl sonra Cannae (Kan-ne) Savaşı'nda üçüncü zaferini kazandı. Can­nae, Güney İtalya'nın Adriya kıyıları yakının­da, Ofanto Irmağı üzerindeki bir Roma kalesiydi. Roma ordusu 50 bin askerden oluşuyor­du. Ama Hannibal en iyi askerleri ordusunun iki uç bölümünde topladı; yalnızca merkezde­ki askerleriyle saldırıya geçti ve bu saldırı geri püskürtüldüğünde Kartaca ordusu bir yarım ay biçimi aldı. Bu anda Hannibal yanlardaki askerlere ileri emrini verdi ve yarım ayın uçları Romalılar'ın çevresinde birleşip kapan­dı. Romalı askerlerin pek çoğu öldürüldü ya da esir alındı. Bu savaştan sonra Hannibal'in neden Roma kentine saldırmadığı kesin ola­rak bilinmiyor. Bu sırada Romalılar da mey­dan savaşlanndan kaçındılar; sürekli olarak küçük çarpışmalarla Hannibal'in ordusunu yıpratan değişik savaş taktikleri uyguladılar. Hannibal İÖ 203'te Scipio komutasındaki bir Roma ordusunun işgaline karşı savaşması için Kartaca'ya geri çağrılıncaya kadar, azar azar toprak kaybetmekle birlikte, ustalıkla savaşarak İtalya'da kaldı. İÖ 202'deki Zama Savaşı'nda yenilmesine karşın Kartaca'ya hiz­met etmeye devam etti. Ama İÖ 196'da Roma onu yeni bir savaşı başlatmaya çalış makla suçlayınca kaçmak zorunda kaldı. Ön­ce Suriye'ye sonra Anadolu'daki Bitinya'ya sığındı ve Romalılar'a karşı savaşmaları için onlara yardım etti. Bitinya kralı Romalılar'a yenilince, Hannibal esir olmamak için parmağındaki yüzükte taşıdığı zehiri içti.


Son düzenleyen Safi; 11 Ekim 2015 20:41 Sebep: Sayfa düzeni
Biyografi Konusu: Hannibal Rising nereli hayatı kimdir.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Mavi Peri - avatarı
Mavi Peri
Ziyaretçi
9 Haziran 2012       Mesaj #2
Mavi Peri - avatarı
Ziyaretçi
Hannibal
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

(İ.Ö. 247 Kartaca - 183 Bithinya), Kartacalı komutan, devlet adamı. Kartacalı Komutan Hamilkar Barkas'ın oğludur. Romalılardan nefret ederek yetişti ve babasına Romalılara ömrünün sonuna kadar düşman olacağına dair yemin etti. Bu yeminine gerçekten sadık kaldı. İ.Ö. 221'de Kartaca'nın İspanya ordusunun başına geçti. Roma'nın müttefiki olan Saguntum kentine saldırarak İkinci Pön Savaşı'nı başlattı. Karayoluyla Alpler'i aşarak İtalya'ya girdi. Roma ordularını Ticino, Trebia, Trasimeno, Cannae savaşlarında yendi, fakat Roma'yı alamadı. Romalılar savaşı Afrika'ya sıçratmak için Afrika'ya bir ordu çıkarınca kentinin savunması için Kartaca'ya gitti, fakat Romalılar için yaptığı Zama Meydan Savaşı'nı kaybetti. Roma ile savaşı sürdürebilmek için Suriye Kralı III. Antiokhos'un hizmetine girdi. Burada da barınamayınca Bithinya Kralı Prusias'a sığındı. Ancak Romalılar yine peşini bırakmadılar. Hannibal'ın teslimini Prusias'tan istediler. Hannibal, teslim olmaktansa intihar etmeyi tercih etti. Mezarının Gebze yakınlarında olduğu söylenir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen AndThe_BlackSky; 27 Haziran 2013 12:35
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
11 Ekim 2015       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Ad:  hannibal.png
Gösterim: 298
Boyut:  85.4 KB



Benzer Konular

26 Haziran 2011 / Jumong Hayali Karakterler
30 Ocak 2007 / MaKaLeLe Oyunlar
22 Mayıs 2008 / eXcaLLaNT Bilgisayar
15 Mayıs 2016 / _Yağmur_ Siyaset ww
10 Ocak 2011 / Raizent Oyunlar