Arama

Şebnem Sunar Küçük

Güncelleme: 11 Ocak 2015 Gösterim: 2.558 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
11 Ocak 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Şebnem Sunar Küçük
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

ebnem sunar k k 03 03 2012 73

Şebnem Sunar Küçük kimdir diye soranlar için işte Şebnem Sunar Küçük’ün ağzından anlattıkları ve Şebnem Sunar Küçük biyografisi…

6.01.1972′de İzmir’de doğdu. İstanbul’da Erenköy Kız Lisesi’nden mezun oldu. Öğrenimine devam etmek için New York’a gitti. 1993 yılında tesadüf sonucu atv’de çalışmaya başlayınca öğrenimine ara verdi. Hiç aklında yokken genç yaşta yakaladığı bu fırsatı değerlendirme kararını çok zor da olsa verdi ve mesleğimle ilgili en iyi eğitimi alacağı yerde kalmayı tercih etti. Kısa haber bültenleriyle başladığı iş hayatına 20 yıldır devam ediyor ve 2001’den bu yana atv’de ana haber sunuyor. 19 yıldır Mehmet Küçük’le evli, Senem’in (16) annesi.
Şebnem Sunar Küçük Milliyet TV için ilk köşe yazısını yazdı:


20 yılın muhasebesi
İlk köşe yazım mesleğimin 20. yılına kısmet oldu. 20 yıl geçmiş… Daha dün gibi… Bu işe başladığımda Türkiye’nin en küçük haber spikeriydim. Okulda sınıfın en genç öğrencisiydim. Genç yaşta evlendim, genç yaşta anne oldum, kızımla büyüdüm. 20 yılda mutluluklarım peş peşe geldi. İşim, eşim ve kızım.
Hayat tabii öyle hep mutlu mutlu geçmiyor. Hele işle aile hayatını birlikte yürütmek, hele İstanbul’da büsbütün bir macera. Bu macera içinde hayat her şeyi öğretiyor insana.
“Döve döve” derler ya! İstanbul’da hayat dersi bu yöntemle veriliyor. Şaka değil!
Trafikten kurtulmayı başarıp kendimizi eve attığımızda “Dayak yemiş gibiyim” diyoruz ya, aynen öyle.
Benim çıkış yollarımın ilk sırasında spor var. Spor, ruh sağlığına birebir. Bir senedir fonksiyonel antrenmana taktım. Her şeyi unutturuyor.
İkinci çıkışım müzik… Neredeyse her işimi müzikle yaparım. Ruh hallerime uygun müzik listelerim var; mutlu listem, keyifli listem gibi…
Bu aralar üzgün listelerimi dinliyorum. Çünkü kış geldi. Keşke kış, çocukluğumun İzmir’inde hayalini kurduğum gibi hep güneşli kalsaydı. Benim hayalini kurduğum kış soğuk değildi. Karanlık hiç değildi. İzmir’de doğmuş, çocukluğunun bir kısmını da Mersin’de geçirmiş bir çocuk soğuğu hayal edemez. O konçertonun kış olduğunu da büyüdüğümde öğrendim zaten. Hâl böyle olunca her yıl ekimin son cumartesi benim en mutsuz günüm olur. O saatlerin geri alındığı gün, kışın habercisi, benim yılsonumdur. Saatlerin ileri alındığı mart ayının son günü de yılbaşımdır. Aradaki beş ayı ne siz sorun, ne ben söyleyeyim. Yayının kopup, karanlığa düşmesi gibi bir şey. Ama çok uzun süren bir karanlık. Amy Winehouse dinler kederlenirim. Üşümekten nefret ettiğimi bilenler pek eğlenir bu halimden. Ve şimdi hesaplıyorum ki, bu 21 kez tekrar etmiş. Ben atv haberde saatimi tam 21 kez ileri almışım. 20 yıl; hayatımın yarısı 20 yılda kaç haber bülteni, kaç felaket, kaç ölüm, kaç kriz, kaç seçim, kaç hükümet, kaç şehit?
20 yılda insan neler biriktirir?
Ben güven biriktirdiğimi yeni yeni anlıyorum. Çalışırsanız başarı bir şekilde gelir. Ama gerçek başarı, arkanızda sağlam bir güven duygusu bırakmaktır. Ünlü olmak, gittiğin yerlerde gösterilen ilgi elbette hoş bir duygu, ama geçici.
20 yılın bana kazandırdığı en önemli değer, izleyiciyle ve çalışma arkadaşlarımla aramda oluşturduğu güven bağı. Her dışarı çıktığımda, konuşmacı olduğum üniversitelerde, her ortamda bunu hissetmek beni çok duygulandırıyor.
Sadece iş değil, hayatın her alanında bu böyle. Hem işim, hem ailem ve bu özel dostlarım, pamuklara sarıp sarmalayarak koruyup sarıldığım en büyük değerlerim…
Konuk olduğum bu köşe vesile oldu, üzerimde emeği olan herkese sonsuz teşekkürler… Bir 20 yıl daha devam eder mi dersiniz?


Kaynak: netgazetesi.net



Biyografi Konusu: Şebnem Sunar Küçük nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

20 Kasım 2015 / Misafir Taslak Konular
21 Mart 2011 / Jumong Edebiyat tr
13 Ağustos 2009 / The Unique Sinema tr
13 Nisan 2010 / Misafir Soru-Cevap