Arama

Yelda Uğurlu

Güncelleme: 15 Nisan 2015 Gösterim: 2.414 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
15 Nisan 2015       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Yelda Uğurlu
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Siri'ye Ses Veren Kadın - Yelda Uğurlu Kimdir ?

Apple’ın en çok kullanılan default uygulamalarından biri olan Siri’nin Türkçe versiyonu geçtiğimiz hafta ios 8.3 güncellemesiyle beraber Türk kullanıcılarla buluşmuştu.

siriye ses veren kadin yelda ugurlu kimdir 14290

Apple’ın en çok kullanılan default uygulamalarından biri olan Siri’nin Türkçe versiyonu geçtiğimiz hafta ios 8.3 güncellemesiyle beraber Türk kullanıcılarla buluşmuştu. Milyonlarca kişinin hayatına bir anda giren Siri’ye kimin ses verdiğini Türkiye Gazetesi’nden Ömer Temür ortaya çıkardı.

Habere göre Siri’ye ses veren Yelda Uğurlu isimli bir seslendirme sanatçısı. Söylenene göre Siri için Türkçe çalışmalara 3 yıl önce başlanmış. Seslendirme yaparken sesinin metro veya uçak gibi yerlerde kullanılacağını zanneden bir arkadaşının söylemesiyle dinlediği Siri’nin kendi sesinin olduğunu farketti. Bütün konuşmaları harf harf , kelime kelime okuduğunu belirten Yelda Uğurlu bu seslendirmeden çok fazla para almadığını da belirtti.

Yelda Uğurlu Kimdir ?

Radyocu ve aynı zamanda seslendirme uzmanı olduğunu belirten Yelda Uğurlu, teklifin Apple’dan değil, aracı bir seslendirme şirketinden geldiğini belirtti. Siri’nin sesinin kendi sesi olduğunu bir arkadaşının söylemesiyle öğrenen Yelda Uğurlu, belden aşağı espiriler yüzünde çok çekindiğini belirtti. Seslendirmeyi 3 yıl önce yaptığını belirten Yelda Uğurlu, seslendirmeyi Apple’a yaptığını bilmediğini belirtti.

Seslendirme yapmadan önce uzun bir sözleşme imzaladığını da belirten Uğurlu, sözleşmeye göre 5 yıl boyunca hiçbir bilişim şirketine seslendirme yapamayacağını belirtiyor. Seslendirmenin 4 hafta sürdüğünü de sözlerine ekleyen Yelda Uğurlu hayatının en sıkıcı seslendirmesi olduğunu belirtti.

Kaynak: ulkehaber.com/

Biyografi Konusu: Yelda Uğurlu nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

27 Ekim 2011 / yuxexes Sinema tr
14 Eylül 2011 / Jumong Müzik tr
2 Temmuz 2010 / GusinapsE Tiyatro tr
1 Temmuz 2010 / yuxexes Müzik tr
11 Temmuz 2015 / Safi X-Sözlük