Arama

Dave Salmoni

Güncelleme: 11 Haziran 2016 Gösterim: 4.912 Cevap: 2
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
4 Temmuz 2013       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  dave_salmoni.jpg
Gösterim: 682
Boyut:  23.8 KB

Dave Salmoni

(4 Eylül 1975 doğumlu) Kanadalı hayvan eğitmeni , şovmen ve televizyon yapımcısı. Kendi yapım şirketi, Triosphere, sahip Güney Afrika ve uzmanlaşmış yaban hayatı belgeselleri yapımcısı.
Animal Planet sayesinde iyi ki gördüklerimden Dave Salmoni. Kendisi tam bir kaçık ki zaten fotoğraflardan anlaşılıyordur. Kanada-Ontario doğumlu, zoolog, biyolog, hayvan eğitmeni, televizyon sunucusu ve yapımcısı. Cesur, başarılı, seksi, yakışıklı, güçlü, hayatımda en çok birarada olmak istediğim hayvanları eğitiyor..

Sponsorlu Bağlantılar
Çoğumuz aslan-kaplan ve benzeri vahşi hayvanlar kafesteyken bile yanına yaklaşamayız, bu adam onları eğitiyor. Kanada Tarzanı gibi biri, öyle ağaçtan ağaca atlamasa bile bir bölümde aslandan kaçarken arabaya bir atlayışı vardı.. Tarzan halt etmiş yanında.
Eh tabi o kadar büyük ve güçlü hayvanlarla uğraşmak da her yiğidin harcı değil, 10 kaplan gücünde olmayı gerektiriyor. Ölüm riski var, bir uzvunu kaybetmesi an meselesi, uzmanlık gerektiriyor, soğukkanlı olmak gerekiyor, sabırlı olmak şart ve çok dikkat etmek lazım. Dave Salmoni gibi başkaları da vardır mutlaka ama televizyonun bize sunduğu tanıma şansı burada devreye giriyor.

Kısa Bilgiler

  • Laurentian University - biyoloji bölümü mezunu
  • Kanada' nın en eski (1919 yılında kurulmuş) zooloji parkı olan Bowmanville Zoological Park' ta çalışmış.
  • Afrika' da vahşi yaşamı incelemiş ve dünyanın çeşitli bölgelerindeki hayvanat bahçelerindeki nesilleri yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvan türleri için incelemeler yaparak bu hayvanat bahçelerine destek olmuş.
  • Vahşi yaşama geri dönen hayvanlara avcılık ve hayatta kalma becerilerini öğretme konusunda uzmanlaşmış.
  • Birçok televizyon programına büyük kedi uzmanı olarak çıkmış. (Örn: The Late Show with David Letterman, The Tonight Show with Jay Leno)
  • 2000 yılında Güney Afrika' daki esir hayvanlara yardım etmek için Kanada' dan ayrılmış.
  • Yılın 3 ayını Güney Afrika' da geçiriyormuş.
Animal Planet' te birçok programı var. Ben Into the Lion's Den programına denk geldim zaten ilk kez kendisini orada gördüm. Dedim ya kaçık diye, aslanları vahşi ortamlarında inceleyip hareketlerine verdikleri tepkileri ölçüyordu. Her hafta 1 metre daha da yakınlarına gidip oturuyor ve aslanların kendisinin varlığına alışmasını sağlıyordu. Olası saldırılara karşı da elinde uzun ve ucu yarım daire şeklinde bir sopa tutuyor ki kolu-bacağı kopmasın.

Sadece büyük kedilerle çalışmıyor; vahşi hayvanların neredeyse hepsiyle haşır-neşir.


Programları


Living with Tigers, Animal Face-Off, Anatomy of a Tiger Bite, Into the Lion's Den, After the Attack: Sharks Are They Hunting Us?, Rogue Nature, Predator vs. Prey, Shark Tribe.

Hayvanlar Dışında


Doğal kaynakları koruma yanlısı, ev yapımı ve yenilemesi ile uğraşıyor, yapımcı hatta Kanada ve Güney Afrika' da ofisi var.

Kaynak. tahinpekmez.org

Son düzenleyen Jumong; 11 Haziran 2016 11:30
Biyografi Konusu: Dave Salmoni nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
25 Eylül 2013       Mesaj #2
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Dave Salmoni, Afrika'nın vahşi ortamında aslan sürülerini girip ne Show yapmak nede kendini ucuz kahraman ilan etmek o sadece insanların yaşadığı bölgede eğer çok vahşi ve saldırgan olan aslan sürüsünün içine girip onları ehlileştiremezse insanlara alıştıramazsa o aslanların hayatı tehlikede olucak bu yüzden onun yaptıkları takdiri hak ediyor Allah ona ve ekibine yardım etsin....

Sponsorlu Bağlantılar

🌘 🚀
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
16 Aralık 2015       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Dave Salmoni


Ad:  Dave Salmoni.jpg
Gösterim: 694
Boyut:  232.4 KB
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

9 Mayıs 2011 / KisukE UraharA Müzik ww
18 Haziran 2009 / TiglonBoYs Taslak Konular
4 Temmuz 2013 / Jumong Taslak Konular
7 Mayıs 2015 / mhmmdcngz Spor ww