Arama

Dave Mustaine

Güncelleme: 18 Haziran 2009 Gösterim: 5.512 Cevap: 1
TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
1 Eylül 2008       Mesaj #1
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi
David Scott Mustaine (d. 13 Eylül 1961, Kaliforniya). Dünyanın en iyi gitaristlerinden biri olarak kabul edilir. Metallica, Megadeth ve MD. 45 gruplarında çalmıştır.

Sponsorlu Bağlantılar
1983 yılında Metallica'dan Lars ve James tarafından gruptan bir rivayete göre grubun önüne geçtiği nedeniyle kovulduktan sonra 1983 yılı yazında David Ellefson ile tanışarak Megadeth'i kurdu.

Bestelediği şarkı sözleri savaş karşıtı ve özgürlükçüdür. "Hangar18" gibi şarkılarında UFOlara olan merakını dışa vurur. Mustaine ayrıca yakın dostu Lee Ving'le beraber yaptığı yan projesi MD. 45 ile de ilgilenmektedir.

Dave Mustaine'in 2002 yılında yaşadığı sakatlık, onun müzik kariyerinde önemli bir yere sahiptir. Mustaine, 2002 yılında, tedavi için gittiği sağlık merkezinde beklerken sol kolu üzerine düşerek kolunu inciltir, sol kolundaki sinirler ciddi hasar görür. Bu kaza Mustaine için gitar çalmayı imkansız hale getirir ve grubu dağıtma kararı alır. Bu sırada Sanctuary Records "Still Alive. . . And Well?" koleksiyon albümünü piyasaya sürer. Mustaine grup dağıldıktan sonra, Suicidegirls adlı websitesine verdiği demeçte, son dönemde grup elemanlarıyla yaşadığı çok ciddi problemler ve sakatlığının grubun dağılmasına sebep olduğunu belirtir. Mustaine, yoğun tedaviler sonucunda hızla iyileşir, Megadeth'in eski şarkılarını remixler ve 2004 yılında "Capitol Records" isimliyle çıkardığı albümle müziğe geri döner. Bu sakatlık Mustaine'in müzik kariyerini tam anlamıyla ikiye böler. Sakatlık öncesi Jackson marka gitar kullanan Mustaine, sakatlıktan sonra ESP marka gitar kullanmaya başlar ve sakatlık sonrası Mustaine, gitar çalmayı yeniden öğrendiğini bile söyler. Bu sakatlığın Mustaine'in müzik kariyerini ikiye bölen bir başka yönüyse eski bas gitaristi David Ellefson'la arasın iyice açılması ve mahkemelik olmalarıdır. Ayrıca sakatlıktan sonra Mustaine, Risk albümünde denediği tarz değişikliğini sürdürmez ve Megadeth'in o eski çizgisine geri döner.

Kariyerine BC Rich'in Bich modeli ile başlayan Mustaine daha sonra uzun zaman Jackson marka Amerikan yapımı gitarları kullanan Mustaine adına üretilen imzalı serisi KingV1 ve Y2KV modellerinden sonra Jackson ın Fender'e satılmasıyla ESP DV8 modeline geçmiştir. Dave Mustaine Ocak 2007 tarihi itibariyle ünlü Amerikan markası olan Dean gitarları ile anlaşmıştır.

Dave Mustaine 1991'in Eylül ayında Pamela Anne Casselberry ile evlenmiş bu evliliğinden Justis ve Electra adında iki çocuğu olmuştur.

2006 yılında ise eşinden ayrılmıştır



careless_WhispeR - avatarı
careless_WhispeR
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
18 Haziran 2009       Mesaj #2
careless_WhispeR - avatarı
VIP i Jυѕт ∂ιє∂ ιη уσυя αямѕ
Dave Mustaine (Dave Mustaine Kimdir? - Dave Mustaine Hakkında)


Sponsorlu Bağlantılar
Dave Mustaine
MsXLabs.Org


450px Mustaine CzechMar2008


David Scott Mustaine (d. 13 Eylül 1961, Kaliforniya, ABD). Megadeth grubunun kurucusu, gitaristi, vokalisti ve sözyazarıdır. Panic ve Metallica gruplarında çalmış, Megadeth ve MD.45 isimli grupları kurmuştur.


Metallica
Dave Mustaine, Panic isimli grubuyla müzik hayatına başlamış, Panic'in araba kazasında iki üyesini kaybetmesinden sonra grup dağılmıştır. Dave bunun üzerine 1982'de Metallica'ya geçmiştir. Metallica ile birlikte birkaç demo yayınladıktan sonra, 1983 yılında aşırı alkol düşkünlüğü, kendine ve çevresine verdiği fiziksel zararlardan dolayı gruptan atıldığı bilinmektedir. Ancak kimi düşünceler grubun kurucuları James Hetfield ve Lars Ulrich'le iyi geçinememesinden ve grubun önüne geçmesinden dolayı atıldığı yönündedir.

metallica logo

Megadeth
Metallica'dan atılışının üzerine 1983 yılı yazında David Ellefson ile tanışarak Megadeth'i kurmuştur. Bestelediği şarkı sözleri savaş karşıtı ve özgürlükçüdür. "Hangar18" gibi şarkılarında UFO' lara olan merakını dışa vurur. Mustaine ayrıca yakın dostu Lee Ving'le beraber yaptığı yan projesi MD.45 ile de ilgilenmektedir.
Dave Mustaine'in 2002 yılında yaşadığı sakatlık, onun müzik kariyerinde önemli bir yere sahiptir. Dave Mustaine, 2002 yılında, tedavi için gittiği sağlık merkezinde beklerken sol kolu üzerine düşerek kolunu inciltir, sol kolundaki sinirler ciddi hasar görür. Bu kaza Mustaine için gitar çalmayı imkânsız hale getirir ve grubu dağıtma kararı alır. Bu sırada Sanctuary Records "Still Alive... And Well?" koleksiyon albümünü piyasaya sürer. Dave Mustaine grup dağıldıktan sonra, Suicidegirls adlı internet sitesine verdiği demeçte, son dönemde grup elemanlarıyla yaşadığı çok ciddi problemler ve sakatlığının grubun dağılmasına sebep olduğunu belirtir. Dave Mustaine, yoğun tedaviler sonucunda hızla iyileşir, Megadeth'in eski şarkılarını remixler ve 2004 yılında kendi solo albümünü çıkarmak ister fakat plak firması Megadeth adıyla anlaşması olduğunu ve Megadeth adıyla bir albüm çıkarmasını söyler. Grubu tekrar hayata döndürüp The System Has Failed isimliyle çıkardığı albümle müziğe geri döner. Bu sakatlık Dave Mustaine'in müzik kariyerini tam anlamıyla ikiye böler. Sakatlık öncesi Jackson marka gitar kullanan Dave Mustaine, sakatlıktan sonra ESP marka gitar kullanmaya başlar ve sakatlık sonrası Dave Mustaine, gitar çalmayı yeniden öğrendiğini bile söyler. Bu sakatlığın Dave Mustaine'in müzik kariyerini ikiye bölen bir başka yönüyse eski bas gitaristi David Ellefson'la arasın iyice açılması ve mahkemelik olmalarıdır. Ayrıca sakatlıktan sonra Dave Mustaine, Risk albümünde denediği tarz değişikliğini sürdürmez ve Megadeth'in o eski sert ve hızlı çizgisine geri döner.


Gigantour
2005 yılının yaz aylarında başlayan Dave Mustaine önderliğinde gerçekleşen Ozzfest gibi geleneksel hale gelen müzik festivali. Adı Dave Mustaine'in çocukluğunda favori çizgi filmi olan "Gigantor" adlı japon çizgi filmden türetilmiştir. Gigantour, başta Kuzey Amerika olmak üzere, Avustralya ve İngiltere'de gerçekleşmiştir. Festivalin 2005 ve 2006 yıllarına ait 2 DVD'si çıkmıştır. Gigantour'da sahne alan gruplar; Megadeth, Dream Theater, Anthrax, Fear Factory, The Dillinger Escape Plan, Nevermore, Life of Agony, Symphony X, Dry Kill Logic, Bobaflex, Lamb of God, Opeth, Arch Enemy, Overkill, Into Eternity, Sanctity, The SmashUp, Soulfly, Caliban, Static-X, Lacuna Col, DevilDriver, Bring Me the Horizon, Job for a Cowboy, Evile, In Flames, Children of Bodom, High on Fire.


Ekipmanları
Kariyerine B.C. Rich'in Bich modeli ile başlayan Dave daha sonra uzun zaman Jackson marka Amerikan yapımı gitarları kullanan Dave Mustaine adına üretilen imzalı serisi KingV ve Y2KV modellerinden sonra Jackson firmasını satın almak istemiştir. Fakat Jackson ın Fender'e satılmasıyla ESP markasının kendi adına ürettiği imzalı seri DV8 modeline geçmiştir. Ayrıca ESP Dave Mustaine tasarımı ve imzalı serisi olan Axxion modelini üretmiştir. Dave Mustaine Ocak 2007 tarihi itibariyle ünlü Amerikan markası olan Dean gitarları ile anlaşmış Dave Mustaine imzalı serisi VMNT modelini üretmiştir. En ünlü amfi üreticisi Marshal, Dave Mustaine adına 1960DM Dave Mustaine signature serisi amfi kabini üretmektedir. Rocktron firmasına ait olan GHS Strings gitar teli firması da de Dave Mustaine signature model gitar teli üretmektedir.

Özel Hayatı
Dave Mustaine 1991'in Eylül ayında Pamela Anne Casselberry ile evlenmiş bu evliliğinden Justis David ve Electra adında iki çocuğu olmuştur. Pamela Anne Casselberry ile birlikte "Net Worth Coffee Brokers" adındaki kahve firmasının sahibi ve "The Liveline" adlı sosyal iletişim sitesinin kurucusudur.


http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic184255_2.gif

Benzer Konular

9 Mayıs 2011 / KisukE UraharA Müzik ww
16 Aralık 2015 / Jumong Basın/Magazin ww
4 Temmuz 2013 / Jumong Taslak Konular
7 Mayıs 2015 / mhmmdcngz Spor ww