Arama

Macintosh (Mac OS X) Programlar

Güncelleme: 7 Eylül 2008 Gösterim: 18.319 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Eylül 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Adobe Flash Player (Mac OS X)

Sponsorlu Bağlantılar
Sürüm : 9.0.124.0 Boyut : 4.8 Mb Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware) Dil : Ingilizce İşletim Sistemi : Mac OS X Üretici Firma : Macromedia, Inc.
Tanıtım:
Adobe Flash Player yazılımının Mac OS X işletim sistemi ile uyumlu olan sürümüdür.

Adobe Flash Player internet üzerinde animasyonları, reklamları, flash videoları görüntülemenizi sağlayan bir tarayıcı eklentisidir. Flash Player ile girmiş olduğunuz etkileşimli web sayfalarını en verimli biçimiyle görebileceksiniz.

Esasen Macromedia şirketinin bir yazılımı olmasına rağmen Adobe'nin Macromedia'yı satın alması ile Adobe adı ile sunulmaya başlanmıştır. Uzun zamandır deneme sürümleri yayınlanan yazılım bu sürümü ile kararlı hale getirilmiş ve hatalar düzeltilmiştir. Her internet kullanıcısının sistemine kurması gereken bir uygulamadır.

Ücretsiz olarak sunulan yazılımın son sürümünde sisteminize kurulum yapabilmeniz için mevcut Flash Player yazılımlarınızı kaldırmanız gerekmektedir.

Desteklemiş Olduğu Tarayıcılar:
# Opera
# Firefox
# Safari

Adobe Flash Player (Mac OS X) indir

////////////////////////////////////////////////////

Adobe Reader (Mac OS X)

Sürüm : 9.0 Boyut : 40.6 Mb Kullanım İzni : Ücretsiz (Freeware) Dil : Ingilizce İşletim Sistemi : Mac Tiger/OS X Üretici Firma : Adobe Systems Incorporated.

Tanıtım:
Adobe Reader yazılımın Mac OS X işletim sistemi üzerinde kullanılabilir sürümüdür. Adobe Reader yazılımını günümüzde bilmeyenimiz sanırım yoktur. Adobe Reader teknoloji dünyasının en eski yazılımlarından birisidir ve çığ gibi büyüyen elekronik kitap teknolojisinden yararlanabilmemizi sağlayan en köklü e-kitap okuma aracıdır. Eskisi gibi e-kitap okuma özelliği ile de sınırlı kalmayan yazılım yıllar içinde kendisini çok iyi geliştirmiş görünüyor.

Adobe Reader yazılımına rakip olarak günümüzde onlarca yazılım çıkmış olsa da, yazılım hala teknoloji dünyasındaki yerini koruyor. Bilgisayarlarımıza kurduğumuz temel yazılımlardan birisi olması bunun en açık göstergesi. 7 numaralı sürümlerinde sabit disk üzerinde çok fazla yer kaplaması ve ağır çalışması yönünde eleştiriler almış olan yazılım, 8 ve üzeri sürümlerinde bu eksikliklerini gidermeye çabalıyor. Lakin bu konuda iyileştirmeler olduğu görünse de yazılımın bu anlamda daha görünür iyileştirmelerle bu eksikliklerini tamamen gidermesi gerekiyor.

Adobe Reader; evden veya iş yerinden, çevrimdışı veya ek olarak çevrimiçi durumda, PDF dökümanları üzerinde görüntüleme, çıktı alma, imzalama, doğrulama ve diğer dökümanlarla birlikte işlem yapma olanağını ücretsiz sağlamaktadır.

Sistem Gereksinimleri :
# PowerPC G3, G4, G5 veya İntel işlemci
# Mac OS X 10.4.11'den 10.5.3 sürümüne kadar destek
# 128 MB sistem belleği (karmaşık biçimli ve büyük dökümanlar için 256 MB tavsiye edilir)
# 405 MB boş sabit disk alanı
# Safari 2.0.4 tarayıcı

Adobe Reader (Mac OS X) indir

////////////////////////////////////////////////////

ClamXav

Tanıtım:
Mac OS X için ücretsiz bir anti-virüs yazılımı. Çok popüler olmasının en büyük nedenlerinden birisi de açık kaynak kodlu olması ve sürekli geliştiriliyor olması. MS Ofis programlarındaki macro'ları da doğrudan tarama özelliği var. Ayrıca Türkçe dil desteği de mevcutdur.

ClamXav indir


////////////////////////////////////////////////////


Google Earth (Macintosh)

Tanıtım:
Google Earth yazılımının Macintosh işletim sistemi ile uyumlu sürümüdür. Google Earth uydu fotoğraflarından elde edilen verilerle oluşturulmuş bir çeşit harita ve yer belirleme yazılımıdır. Günümüzün yükselen devi Google'ın en önemli hizmetlerinden birisi olan ve sürekli geliştirilen yazılım çıktığı günden bu yana popülerliğini hiç kaybetmedi. Uzaydaki uydular aracılığıyla çekilen görüntüleri yazılım haline getiren Google bir ilke imza attı.

Özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerinde neredeyse sokak sokak gezilebilmesini sağlayan bu yazılım her geçen gün kendisini geliştirerek diğer bölgeler için de aynı kalitede hizmet vermeye çalışıyor. Ülkemizde Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerimiz için yazılım bina bina görüntüleme hizmeti verirken, diğer şehirlerimiz için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Lakin zamanla bu eksikliğin giderilebileceği söylenebilir.
Gerçek Görünümlü Binalar
Google Earth ile, daha önce olmadığı kadar çok şehirdeki 3B binaları daha hızlı görün. San Francisco, Boston, Orlando, Münih, Zürih ve başka düzinelerce şehir dahil olmak üzere dünyadaki çeşitli şehirlerde bulunan yüzlerce yeni binaya artık erişebilirsiniz.

Hızlı Gezinme
Yeni gezinme denetimlerini kullanarak, gördüğünüz manzara üzerinde sorunsuz dolaşın. Uzaydan cadde seviyesine hızlı bir şekilde gezinin ve bir binanın
tepesinden diğerine atlayın. Binaları hemen önlerinde duruyormuş gibi görüntülemek için bakış gezinme çubuğunu kullanın.

Işık ve Gölge
Yeni günışığı özelliğiyle, gündoğumunu ve günbatımını her yerden izleyebilirsiniz. Şafağın, akşamın ve gölgelerin dünyayı dolaşmasını izlemek için zaman kaydırıcısını kullanın.

Cadde Görünümü
Google Haritalar’da kullanılabilir olan Cadde Görünümü şimdi Google Earth’te! Seçkin şehirlerin panoramik görüntülerine gidin ve 360 derecelik bir gezintiye çıkın.

Google Earth İndir

////////////////////////////////////////////////////

ImageIngester (Mac OS X)
Tanıtım:
ImageIngester, bir resim transfer programıdır. Bu program sayesinde dijital kameranızın hafıza kartından veya kameranın tümleşik hafızasından bilgisayarınıza kolayca resim transfer edebilirsiniz.

Özelikleri:
# Otomatik olarak resimlerin yedeğini alır ve transfer eder.
# Resimleri tarih, ve saat türünden kolayca adlandırabilirsiniz. Örnek: IMG_2006–08–22_17.53.55
# Hafıza kartını otomatik algılar.
# Rapor bölümünden durumu görebilirsiniz. (Resim sayısı gibi)
# Transfer ettiği resimleri otomatik olarak açar. Açmasını istediğiniz programı kendiniz seçebilirsiniz.
# Dereceye göre klasör seçimi özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde resimleriniz için sadece gün, gün ve yıl, gün-ay-yıl şeklinde klasör oluşturabilirsiniz.

ImageIngester (Mac OS X)

////////////////////////////////////////////////////

AOL Instant Messenger (AIM)

Tanıtım:
AOL Instant Messenger (AIM), ICQ benzeri bir haberleşme aracıdır. Programı çalıştırıp kayıt olduktan sonra kullanıcı adı ve şifrenizi giriyorsunuz. Bu sayede diğer American Online (AOL) kullanıcıları ile sohbet edebiliyorsunuz. Sesli ve görüntülü sohbet edebilmenizi sağlayan AIM ile dosya transferi yapma olanağınız da bulunmaktadır. Programın tema (skin) desteği gibi birçok özelliği mevcut. AOL ile oyun grupları, haber grupları, hobi grupları, meslek grupları gibi ilginize uyan birçok arkadaş gruplarına da katılıp dilediğiniz konuda sohbet edebilirsiniz. Ayrıca listenize dijital fotoğraflar ekleyebiliyorsunuz. ICQ, MSN Messenger tarzında bir sohbet - iletişim programı olan AIM tamamen ücretsiz!

Not : AIM, Mac OS 10.1 ya da OS 9.x üstü platformlarda çalışır.

AOL Instant Messenger indir



////////////////////////////////////////////////////

Hamachi (OS X)

Tanıtım:
Hamachi ne diye merak mı ediyorsunuz?
İşte cevabı;

Bu programla bilgisayarlar arası sanal ağ kurabilirsiniz. Kurduğunuz bu ağlarla LAN destekli oyunları oynayabilir, dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Herkesin kendi kişisel bir ağına sahip olma izni var. Kurduğunuz ağa başkalarını davet edebilir ya da varolan başka bir ağa bağlanabilirsiniz. Ağları en fazla 16 kişi alabiliyor. Ağda bulunan kişilerle sohbet de edebiliyorsunuz.

Türk Telekom'un ücret karşılığı verdiği statik IP'yi bu program sayesinde ücretsiz elde edebiliyorsunuz.

Programın Genel Özellikleri:
# Durumunuzu MSN Messenger'daki gibi ayarlayabilme (örn; Meşgul)
# Ağınızdaki kişilerin isimlerini ip adresine, lakabına ve kişisel isteğe göre ayarlayabilme
# Pasiflik durumuna ağdan atma özelliği
# Sunucuya daha hızlı bağlantı gibi özellikler.

Hamachi indir

////////////////////////////////////////////////////

LimeWire Basic (Macintosh)

Tanıtım:
LimeWire Basic yazılımın Macintosh işletim sistemi için uyumlu sürümüdür.

LimeWire Basic, Gnutella ağı üzerinden kullanıcılarına hizmet veren bir dosya paylaşım yazılımıdır. Açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan tümüyle ücretsiz olarak sunulmaktadır. Birçok farklı kategoride arama yapabilmenizi sağlamaktadır; ses, video, görüntü, belge ve program dosyaları. Ayrıca herhangi bir kategori belirtmeden de arama yapılabilmektedir.

Yazılım özellikle ses dosyalarını bulabilmesi ile ünlüdür. Arama yapabilmek için ses dosyasının, parçayı seslendirenin veya bulunduğu albümün adını bilmeniz yeterlidir. Bilgileri uygun alanlara girdikten sonra "Search"(Ara) düğmesine basmanız gerekmektedir. Yazılım size dosyanın bulunduğu tüm kaynakları innDirilme sayısına göre sıralayacaktır. En çok innDirilme yapılan kaynağın en güvenli ve en hızlı kaynak olduğu varsayımına güvenebilirsiniz.

Yazılım yaptığınız arama sonuçlarında dosyaların kalitesini, lisans durumunu, dosya biçimini, dosya boyutunu, bit oranını ayrıntılı biçimde gösterdiğinden size en uygun olan arama sonucunu seçebilirsiniz. Dosyaların yüklenme hızları kaynağına göre değişmekte olup genel anlamda oldukça hızlıdır. İnnDirdiğiniz dosyaları gruplayabilir, varsayılan olarak seçilmiş dosya innDirme dizinini isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

Dahili bir medya oynatma aracına da sahip olan LimeWire yazılımı ile daha dosyalarınızı innDirirken oynatmaya başlayabilirsiniz, yani ön izleme özelliğini kullanabilirsiniz. Aynı anda birden çok arama ve yükleme de yapabilme imkanınız bulunmaktadır.

Birçok tema desteği sunarak görselliğe ve kullanıcı özelleştirmesine de önem verdiğini gösteren LimeWire yazılımını kullanırken şüphesiz ki büyük zevk alacaksınız. Yazılımın tüm özellikleri ayrıntısı ile aşağıda anlatılmıştır.

Yazılımın En Gözde 10 Özelliği:
1. Farklı yazılımların toplanması ile oluşturulmamıştır, yani tek başına tümleşik bir yazılımdır. İçerisinde de hiçbir casus yazılım ve reklam ajanı bulundurmadığını garanti eder.
2. Güvenlik duvarından - güvenlik duvarına aktarım özelliği ile şu an kullanıcıların % 60'a yakını güvenlik duvarı kullandığından dosyaların innDirilmesi sırasında herhangi bir güvenlik sorunu yaşama riskiniz oldukça düşüktür.
3. Hızlı ağ bağlantıları; yeni kullanılan "UDP Host Önbellekleri" ile LimeWire çalıştırıldıktan hemen sonra, kullanıcılar daha önce hızlı bağlandıkları ağlara bağlanabilirler.
4. Uluslararası tak ve çalıştır özelliği ile; UPnP desteğine izin verilerek daha çok arama sonucu bulunması ve daha hızlı yüklemeler yapılması sağlanır.
5. iTunes bütünleşmesi; Windows ve Mac kullanıcıları şimdi LimeWire'in iTunes bütünleşmesinden faydalanabilirler.
6. Creative Commons bütünleşmesi; LimeWire şimdi bir Creative Commons Lisansı altında lisanslı OGG ve MP3 dosyalarını tanıyabilmektedir.
7. "Yenilikler Neler?" özelliği; kullanıcılar eklenen en yeni içerikler için ağa göz atabilir.
8. LimeWire'de yapılan aramalar şimdi tam olarak dosyaları tanımlayan bilgileri göstermektedir.
9. Proxy desteği; ağ üzerindeki vekil kullanıcıların da innDirme yapabilmelerine izin verilmektedir.
10. Uluslararası arama ve gruplama için destek; kullanıcılar artık herhangi bir lisanda arama yaparak diğer yabancı kullanıcıların yüklediği içeriklere de ulaşabilmektedir, ayrıca en yakın kaynaktan yükleme yapılabilmesi de sağlanmaktadır.

LimeWire Yazılımının Sahip Olduğu Önemli Özellikler:
# Kullanım kolaylığı. Sadece bilgisayarınıza kurun, çalıştırın ve arama yapmaya başlayın.
# Dosyaları veri bilgileri ile arayabilme kabiliyeti.
# Aynı anda birden fazla arama yapılabilmesini sağlayan, zarif görünümlü, çoklu arama sekmeleri arayüzü.
# Aynı dosyanın çeşitli kaynaklardan innDirilmesi ile dosyaların çok daha hızlı yüklenmesini sağlayan "sürü yüklemesi" özelliği.
# Macintosh ve Windows işletim sistemi kullanıcıları için iTunes bütünleşmesi.
# Benzersiz "ultrapeer" teknolojisi ile kullanıcıların çoğu için genişbant bağlantı gereksiniminin azalması.
# Dosya kaynaklarının incelenebilmesi; aynı dosyanın yüklü olduğu hostları arayabilme özelliği. Hatta güvenlik duvarı denetimi ile çalışabilme.
# Dosya verilerinin güvenli olup olmadığının öğrenilebilmesini sağlayan BitZi adlı sitenin desteği. Bu özelliği şu şekilde kullanabilirsiniz; innDirmek istediğiniz dosyanın üzerine gelip ters tıklayın ve "Advanced"(Gelişmiş) > "Lookup File with BitZi"(BitZi ile dosyayı incele) yolunu izleyin.
# Uluslararası sürüm ile birçok yeni dile destek verilebilmesi.
# Dağıtımı yapılmış bir bağlantı sistemi olan GWebCache ağını kullanabilme.
# Şimşek hızı ile yükleme yapabilmek için kendiliğinden yerel ağlarda arama yapılabilmesi. Eğer kullanıcı ortak kullanılan bir ağda veya üniversite ağında ise diğer kullanıcılardaki dosyaların hemen yüklenebilmesi.

LimeWire İndir


////////////////////////////////////////////////////


Mozilla Firefox 3 (Macintosh)

Tanıtım:
Üreticiden : Ödüllü tarayıcı Firefox eskisinden çok daha iyi. İnternette güvenle gezin; Firefox sizi virüslerden, casus yazılımlardan ve kendiliğinden açılmaya çalışan can sıkıcı pencerelerden korur. Başarımdaki artışın, kullanımdaki kolaylığın tadını çıkarın. Yola koyulmadan önce ayarlarınızı ve sevdiğiniz sitelerin bağlantılarını Firefox'a aktarmak çok kolay. Firefox'u innDirin ve internetten daha fazlasını edinin...

Firefox'un Temel Özellikleri

Tek tıkla yer imi ekleme: Konum çubuğunun sonundaki yıldıza bir kez tıklamanızla site yer imleri arasına alınır. İki kez tıklarsanız nereye kaydedileceğini ve yapıştırılacak etiketi belirleyebilirsiniz. İşaretlenen siteleri kolayca erişilen ilgili dizinlerde (ör. "iş fırsatları" ya da "alışveriş") saklayın. Konum çubuğuna sayfa ya da yer imi adını veya etiketi yazarak kaydettiğiniz bu sitelere ışık hızıyla ulaşın. Konum çubuğunda etiketleri ve yer imi isimlerini ne kadar çok kullanırsanız sistem tercihlerinize o kadar çok uyum sağlar.

Akıllı yer imi dizinleri:
Bu devingen dizinleri Yer İmleri menüsüne ya da Yer İmleri araç çubuğuna yerleştirilerek beğendiğiniz sitelere kolay erişim sağlayabilirsiniz. Birkaç tanesini öntanımlı olarak size sunduk. Bunlardan biri en çok ziyaret ettiğiniz siteleri gösteren akıllı yer imi. Siz de Kütüphane'deki arama işlevini kullanarak kendi akıllı kısayolunuzu yaratın.

Anlık site kimliği: Ödeme yapmadan önce alışveriş yaptığınız sitenin meşruluğundan daha emin mi olmak istiyorsunuz? Sitenin tanıtım simgesine tıklayarak sitenin kimlik özetine anında ulaşın. Bir tık sizi daha derine götürür: Siteyi kaç kez ziyaret ettiniz? Site tarafından parolanız kaydedildi mi? Şüpheli siteleri gözden geçirerek kendinizi sahtekârlıktan uzak tutun ve sitenin gerçekten kendisi olduğundan tamamen emin olun.

Geliştirilmiş başarım: Bilgisayarınızın belleğinden daha az kullanarak sayfaları daha hızlı görüntüleyin.

Tam sayfa yakınlaştırma: Herhangi bir sayfanın bir bölümünü saniyeler içinde yakından ve okunaklı olarak görün.

Akıllı konum çubuğu: Sevdiğiniz sitelere ulaşmanızın çabuk yolu... Hatta buna adresini hayal meyal hatırladıklarınız da dahil. Firefox 3'ün yeni konum çubuğu siz onu kullandıkça gelişir. O kadar büyük bir evrim geçirdi ki biz artık ona "Şahane Çubuk" diyoruz. Zamanla tercihlerinize uyum sağlıyor ve daha anlamlı öneriler sunuyor. Konum çubuğuna bir şey yazarak tarama geçmişiniz, yer imleriniz ve etiketlerinizden çıkan sonuçları kendi gözünüzle görün. Örneğin "ege" yazarak "www.ege.edu.tr" sitesini bulun. Eşleşen harfler vurgulanarak sonuçları taramanız kolaylaştırılacaktır.

Parola Yöneticisi: Bu özelliği sorunsuz biçimde sörf tecrübenizle bütünleştirdik. Rahatsız etmeyen açılır pencereleri kullanarak sitelerdeki parolaları hatırlamak üzere kaydedin. Bundan sonra sitelerin en üstünde "parola hatırlama" uyarısını göreceksiniz.

Etiketler: Siteleri size anlamlı gelen isimlerle ya da kategorilerle etiketleyin. Örneğin NTVMSNBC Anasayfa sitesini "haber" ve "bilgi" etiketleriyle ilişkilendirin. Radikal İnternet - Haber, Türkiye, yaşam, ekonomi, spor, sağlık, sanat, sinema, müzik sitesine de "haber" etiketini yapıştırın. Konum çubuğuna "haber" yazdığınızda sonuçlar arasında her iki site de yer alacaktır. Bir siteyi sınırsız sayıda sözcükle etiketleyebilirsiniz. Herhangi bir sitenin adını hatırlayamayabilirsiniz, ancak etiket sayesinde bu siteyi bulmanız mümkün.

Kütüphane: Gezinmeyi hayal edebildiğiniz kadar etkin kılın. Tarama geçmişiniz (gezdiğiniz siteler) ve yer imleriniz (kaydettiğiniz siteler) Kütüphane'de arşivlenir ve kolayca aranarak düzenlenebilir. Sık yaptığınız aramaları geçmiş bilgisi ve yer imlerinizin sayısı arttıkça güncellenen akıllı dizinlerde toplayabilirsiniz.

Zararlı yazılıma karşı: Firefox 3 sizi virüslerden, solucanlardan, truva atlarından ve casus yazılımlardan korur. Saldırı amacı taşıyan bir siteye kazara girerseniz sayfanın tamamını kaplayan bir uyarıyla karşılaşacaksınız. Bize sizi ne zaman durdurmamız gerektiğini söyleyen saldırı siteleri listesi sürekli güncelleniyor. Bu nedenle siz hiçbir şeyi güncellemek ya da bakıma almak zorunda değilsiniz.

Ebeveyn Denetimi: Windows Vista ile tanıştığınız ebeveyn denetimini Firefox 3 sayesinde yürürlüğe sokun; instenmeyen indirme işlemlerini ve daha fazlasını engelleyin. Firefox'un sezgisel tasarımı sizi ikinci kez ayar yapmak zorunda bırakmaz.

Antivirüs yazılımı: Firefox 3 antivirüs yazılımınızla şık biçimde bütünleşir. Bilgisayarınızın antivirüs yazılımı dosya indirdiğinizde bilgisayarınıza saldırabilecek virüsler veya diğer zararlı yazılımlara bu karşı bu dosyayı kendiliğinden tarar. (Bu özellik sadece Windows'ta mevcut.)

Özel Verileri Temizleme: Kişisel verilerinizi bir tıkla ya da klavye kısa yolu ile temizleyin. Kendi bilgisayarınızda ya da herkesin kullandığı kütüphane bilgisayarında bilgileriniz artık yok. İşte bu kadar kolay.

Kendiliğinden Günceleme: Açık kaynaklı güvenlik stratejimiz sayesinde açıkları bulup rekor sürede kapatmamız Firefox'u sörfün en güvenli aracı yapıyor. Güncellemeleri ister haber alır almaz, isterseniz hazır olduğunuzda kurun.

Yemlemeye Karşı:
İnternette işinizi ve alışverişinizi güven içinde yapın. Sahtekârlık amacı taşıyan sitelerin listesi Firefox'ta günde 48 kez güncelleniyor. Güvendiğiniz siteler gibi (ör. bankanız) davranan siteleri ziyaret etmeye çalışırsanız koskocaman bir uyarı metni sizi durdurulacak.

Açılır Pencere Engelleme: Açılır pencereleri sörf deneyiminizden uzakta tutun. Dilerseniz orta derece önlem alarak engellenen açılır pencereleri görün ya da görmek istediklerinize izin verin.

Özelleştirilmiş Güvenlik Ayarları: Firefox'un sitelerin neler yapmalarına izin vereceğine karar verin, bilindik sitelere ayrıcalık tanıyın. Güçlenmiş internet deneyimi için parola, çerez, resim yükleme ve eklenti kurma ayarlarını özelleştirin.

İndirme Yöneticisi: Tamamen yenilenen indirme yöneticisi dosyaları sorunsuz ve çok daha güvenli indirmenizi sağlar. Duraklatmayı ve devam etmeyi sağlayan düğmelerle, bağlantınızı kesmeden dosyanın inmesini beklemek zorunda değilsiniz. Beğendiğiniz albümü indirirken otobüse geç kaldığınızı farkederseniz indirme işlemini duraklatın. Eve gelince indirmeye devam edebilirsiniz. Kaldığı yerden devam etme özelliği sisteminiz çöktüğünde ya da yeniden başlatılmak zorunda kaldığında da iş görür. İndirme yöneticisi indirme işleminin ilerleme durumunu gösterirken, indirilenleri dosya adı ya da indirilen adrese göre bulma olanağı tanır.

Yazım Denetimi: Firefox ile birlikte sunulan yazım denetimi özelliği ile e-posta ya da günlük yazıları yazarken yazım hatası yapma derdinden kurtulursunuz. Doğrudan internet üzerinde çalışarak zaman kazanın.

Oturum Kurtarma: Firefox beklenmeyen şekilde kapanırsa verilerinizi kurtarmak ya da aynı adımları tekrar takip etmek zorunda kalmazsınız. Bunu e-posta yazarken yaşarsanız en son yazdığınız kelimeden devam edebilirsiniz. Oturum kurtarma özelliği pencerelerinizi ve sekmelerinizi anında geri getirerek kaybetmekten korktuğunuz metni ve inen dosyaları size sunar. Eklenti ya da yazılım güncellemesi kurduktan sonra tarayıcıyı yerinizi kaybetmeden baştan başlatın.

Bütünleşik Arama: Konum çubuğunuzun hemen sağındaki arama kutusundan internette arama yapmak çok basit bir iş. Seçtiğiniz arama motorunu kullanarak arama yapmak için kutuya aradığınızı yazmanız yeterli. Arama kutusunun boyutu değiştirebildiğinden, daha geniş bir alana ihtiyaç duyarsanız endişe etmenize gerek yok.

Yüzlerce Arama Motoru: Sık kullandığınız arama motorlarına bütünleşik arama çubuğundan erişin. Her arama için aynı ya da farklı motoru kullanabilirsiniz. Size sunulan arama motorlarını açılır menüden seçin ya da "Arama motorlarını yönet..." seçeneğine tıklayarak eklenti olarak sunulan diğer seçeneklere göz atın. İhtiyacınız olabilecek arama motorlarına bakın.

Kapatılan Sekmeleri Yeniden Açma: Eğer kazara bir sekmeyi kapatırsanız onu bir tık ile yeniden açabilirsiniz. Geçmiş menüsündeki 'yeni kapatılan sekmeler' seçeneğine tıklayın ve tekrar açmak istediğiniz sekmeyi seçin.

Yumuşak Kaydırma: Sıkça açtığınız 20 sayfayı bir kerede açmaktan hoşlanıyor musunuz? Zarif bir yeni özellik sayesinde sekmeleri kolayca kaydırın, tüm sekmelere bakın ve istediğinize çabucak ulaşın.

Daha Hızlı javascript:
Firefox artık ifade kapatma, üreteç ifadesi ve dizi azaltma özelliklerini içeren JavaScript 1.8 ile daha ileri düzeyde gelişmeyi destekliyor.

Daha Hızlı Sayfa Yükleme:
Baştan tasarlanan sayfa gösterme motorumuz sayfaları beklendiği gibi daha hızlı görmenizi sağlıyor.

Eklentiler ile işlevsel kullanım: Firefox zengin eklentiler sayesinde pek çok farklı özellik kazanabilmekte ve daha işlevsel olabilmektedir. Eklentiler hakkında bilgi almak ve eklenti indirebilmek için buraya

Mozilla Firefox 3 (Macintosh) indir

////////////////////////////////////////////////////

Mozilla Thunderbird (Macintosh)

Tanıtım:
Web tarayıcı sektöründe fırtınalar estiren Mozilla fırmasının e-posta için geliştirdiği Thunderbird programının MAC OS X sürümüdür.

Bu versiyonla birlikte aşağıdaki özellikler gelmiştir:

# Otomatik olarak en son yazılım güncellemelerini yükler,
# Daha önce gönderim yapılan adresleri aklında tutar,
# Yazdığınız postayı yazım kurallarına göre denetler,
# Arama sistemi ile postalarına kolay ulaşmanızı sağlar,
# Geliştirilmiş RSS desteği içerir,
# Güvenli olmayan ek dosyalarını siler,
# Gelişmiş SPAM engelleme sistemi ile istenmeyen postalara karşı sizi korur,
# Otomatik olarak yazdığınız postaları aralıklarla kayıt eder.

Mozilla Thunderbird indir

////////////////////////////////////////////////////

Opera 9.5 (Mac OS)


Tanıtım:
Opera ile güvenle, hızla ve kolayca örütbağında sörf yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm özellikleri karşılayan Opera bütünleşik açılır pencere engelleyici, sekmeli gezinti özelliği, bütünleşik arama gibi gelişmiş işlevlere sahip olan, çığır açan e-posta yazılımı içeren, habercisi olan, IRC sohbet desteği bulunan, birkaç fare tıklamasıyla özelleştirebileceğiniz ve kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılayan özelleştirme yetenekleriyle dikkat çeken bir ağ tarayıcıdır.

Opera İndir

////////////////////////////////////////////////////

Adobe After Effects (Mac OS X)
Tanıtım:
Üreticinin Açıklaması: Hareketli görüntüler ve görsel efektler için endüstri standardı. Düşüncelerinizi canlandırın. Adobe® After Effects® 7.0, cazip hareketli görüntüler ve mükemmel görsel efektleri etkin, hassas ve sonsuz çeşitlilikle yaratmanızı sağlar. Diğer Adobe yazılımlarıyla entegrasyondan, esnek 2 ve 3 boyutlu kompozitlemeden, yüzlerce efektten ve hazır animasyon ayarlarından yararlanarak, film, video, DVD ve Macromedia Flash çalışmalarınıza yeni bir boyut kazandırın.

Özellikler :

Üretimde mükemmellik
Üstün çıktı ve geniş dosya formatı desteği
Film, video ve DVD için, Render Queue ile aklınıza gelebilecek her tür çıktı formatında profesyonel çıktılar üretin. Bir kompozisyonu eşzamanlı olarak farklı formatlara render edin (dönüştürün) ve daha fazla verim için dosyaları yığın halinde render edin.

Güçlü maske araçları
Esnek otomatik trase (auto-tracing) seçeneklerini ve RotoBézier maskelerini kullanarak maskeleri kolayca tasarlayın, düzenleyin ve çalışın.

Graph Editor
Anahtar kare düzenleme ve katmanlar arasında canlandırılmış özelliklerin kolay senkronizasyonu üzerinde tam görsel denetim sunan yeni Graph Editor sayesinde animasyonlarınızı hassas bir şekilde yaratın.

Profesyonel renk düzeltme
Adobe Photoshop'takine benzer renk düzeltme araçlarını ve çok hassas düzeltmeler için Color Finesse™'i kullanarak, filminizin ve diğer katman öğelerinin rengini ayarlayın.

En yüksek kalitede anahtar ve örtü araçları
Akademi Ödülü sahibi Keylight (sadece Professional'da) ve çeşitli destekleyici araçlar sayesinde, başka araçlarla üretilenlere rakip olabilecek düzeyde mavi ve yeşil ekran örtüleri yaratın.

Akıllı iş akışı
Benzersiz Adobe entegrasyonu
Verimli Adobe iş akışını kullanın: Adobe Photoshop ve Illustrator® dosyalarını niteliklerini koruyarak ithal edin. Windows®'ta Adobe Premiere® Pro projelerini ithal edin, statik Adobe Encore® DVD yazılım menülerine hareket ekleyin, After Effects projelerini Adobe Premiere Pro projeleri olarak ihraç edin ve çok daha fazlasını yapın.

En iyi performans
Hızlandırılmış OpenGL desteği, akıllı RAM önizleme ve diske önbellekleme sayesinde, kompozisyonlarınızı gerçek zamanda önizleyin ve render edin.

Baştan tasarlanmış, birleşik kullanıcı arabirimi
En iyi organizasyon için sabitlenebilen ve gruplanabilen çalışma alanı panelleri ile üst üste binen pencereleri engelleyen, zarif bir şekilde baştan tasarlanmış arabirimle çalışın. Özel çalışma alanlarını kaydedin, kullanıcı arabirimi parlaklığını ayarlayın ve çok daha fazlasını yapın.

Adobe Bridge
Dijital varlıkları bulmak ve araştırmak, hazır ayarları önizlemek ve uygulamak, yığın işlemlerini çalıştırmak için güçlü yollar sunan Adobe Bridge ile gündelik işlerinizi basitleştirin.

Medya yönetimi ve render sonrası işlemler
Tam çözünürlük bağımsızlığı ile farklı platformlar arasında çalışmayı kolaylaştırın ve render sonrası eylemlerini kullanarak arka uç prodüksiyon çalışmalarını rahatlatın.

Yaratıcılık için güç
Esnek 2 ve 3 boyutlu montaj
Çok sayıda kamera, ışık ve kesişen katmanlar kullanarak, 2 ve 3 boyutlu uzayda montaj ve canlandırma yapın.

Uzman görsel efektler
Flulaştırma, renk düzeltme, katman deformasyonu, bulut, duman gibi olayların taklidi ve çok daha fazlası için geniş bir plug-in grubunu kullanarak dikkat çekici efektler yaratın.

Rakipsiz metin animasyonu ve jenerik efektleri
Eşi benzeri olmayan kolaylıkla hareketli metinler yaratın. Standart Adobe Text aracını kullanın ya da metni Photoshop'ta düzenleyin ve canlandırın; metin animasyonu hazır ayarlarını anında uygulayın ve çok daha fazlasını yapın.

Zaman kazandırıcı animasyon ve davranış hazır ayarları ve proje şablonları
Yüzlerce özelleştirilebilir animasyon hazır ayarını kullanarak mükemmel görünen animasyonlar üretin; bunların arasında metin, efektler, geçişler, arka planlar ve davranışlar için hazır ayarlar yer almaktadır. Hareketli DVD menüleri ve hareketli görüntülü arka planlar için, ürünle gelen proje şablonlarını kullanın.

Bozucu olmayan vektörel boyama
Filmi temizlemek, maskeler çizmek, öğeleri çoğaltmak ve animasyonlar yaratmak için, katmanlar üzerinde bozucu etkisi olmayan boyama yapın.

Adobe® After Effects® 7.0 Professional, After Effects Standard'ın tüm özelliklerine sahiptir, ek olarak 32-bit High Dynamic Range (HDR) renk desteği, Timewarp, hareket takibi, keying araçları ve daha pek çok şey sunmaktadır.

Sistem Gereksinimleri
# PowerPC® işlemci
# Mac OS X v.10.3.9
# 512 MB Ram (1 GB önerilir)
# 24-bit ve OpenGL ekran kartı
# 11 GB yüklemeden sonra, 500 MB yükleme için boş disk alanı
# Aktivasyon için internet bağlantısı veya telefon
# DVD-ROM sürücüsü


Adobe After Effects İndir
////////////////////////////////////////////////////

AudioFinder

Tanıtım:
AudioFinder dijital müziklerinizi tek bir kütüphanede kolayca düzenlemeniz ve gezmeniz için tasarlanmıştır. Favori listenizi oluşturup sabit diskinizin farklı noktalarında klasörlenmiş olan parçalarınızı tek bir yerde görüp çalabilirsiniz. Bunun dışında çok gelişmiş olan bazı çevirici özelliklerinin yanı sıra iPod'lar ile tam uyum sağlayabilmektedir. Geniş teknik detaylar için üreticinin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Proğramı İndir


////////////////////////////////////////////////////
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Blue Blood; 7 Eylül 2008 20:06 Sebep: Yeni Proğramlar Eklendi...

Benzer Konular

17 Nisan 2007 / Misafir Bilgisayar
7 Nisan 2011 / Daisy-BT Mimarlık
24 Eylül 2009 / virtuecat Bilgisayar