Arama

Google SketchUp 6 - Türkçe ve Kolay 3D Çizim

Güncelleme: 5 Temmuz 2013 Gösterim: 48.367 Cevap: 0
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
10 Mart 2009       Mesaj #1
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Google SketchUp 6 - Türkçe ve Kolay 3D Çizim

Sponsorlu Bağlantılar
Bir google hizmeti daha... Üstelik Türkçe ve kolay 3D çizimlerin çizimi desenleme aklınıza gelebilecek herşey.

1. Bilgisayarınızda aşağıdakini belirten küçük bir bildirim penceresi görüntülenirse: "Bu dosyayı çalıştırmak mı yoksa kaydetmek mi istiyorsunuz?", indirme başarıyla gerçekleşmiştir. Bildirim penceresini görmüyorsanız veya indirme işleminin başarısız olduğunu düşünüyorsanız tekrar indirmeyi denemek için burayı tıklayın.

2. SketchUp yükleme dosyasının bilgisayarınıza başarılı bir şekilde indirildiğinden emin olduktan sonra Google SketchUp uygulamasını yüklemeye hazırsınız. Yükleme işlemini başlatmak için bilgisayarınızdaki yükleme dosyasını bulun (muhtemelen Masaüstünüzdedir) ve çift tıklayın.

3. Google SketchUp uygulamasını yüklemeyi bitirmek için ekranınızdaki talimatları uygulayın.

4. Yükleme işlemi tamamlandığında Masaüstünüzde bir SketchUp uygulaması simgesi (küçük bir eve benzer) göreceksiniz. SketchUp uygulamasını başlatmak için bu simgeyi çift tıklayın. Hepsi bu!


Hemen kullanmak için: Download (37.4 MB)

Ad:  sketchup1.jpg
Gösterim: 10957
Boyut:  61.1 KB

Ad:  skecthup2.jpg
Gösterim: 11060
Boyut:  71.2 KB

******
Google SketchUp 6
: 3B modeller oluşturun, bu modelleri değiştirin ve paylaşın!

Google SketchUp 3B modeller oluşturmak, bu modelleri paylaşmak ve sunmak için kullanabileceğiniz bir yazılımdır. İster evinize ekleyeceğiniz yeni bir bölüm tasarlamak isteyin, ister Google Earth için model oluşturmak veya öğrencilerinize geometri öğretmek isteyin, fikirlerinizi 3B olarak görmek için SketchUp uygulamasını kullanabilirsiniz. İşiniz bittiğinde de, yaptığınız modelin bir görüntüsünü dışarı aktarabilir, film yapabilir veya bir görünümünü yazdırabilirsiniz.

[flash=http://209.85.229.132/sketchup/images/swf/home_banner.swf]width=400 height=150[/flash]

SketchUp uygulamasında modelleme yapmaya bir günden daha kısa bir sürede başlayın.

Nasıl çalıştığını anlayamazsanız en güçlü araç bile işe yaramaz olur. Çoğu kullanıcı SketchUp uygulamasına birkaç saat içinde alışır.

Hayal edebildiğiniz herhangi bir şeyi modellemek için SketchUp uygulamasını kullanın.
Bina tasarlayın. Evinizdeki mobilyaları yeniden düzenleyin. İşinizi modelleyin ve Google Earth’e koyun. SketchUp uygulamasını 3B olarak düşünmenizi ve iletişim sağlamanızı kolaylaştırmak için tasarladık. Bunu nasıl kullanacağınıza karar vermek tümüyle size kalmıştır. Google 3D Warehouse sitesine bir göz atarak diğer kullanıcıların ne modellediğini görebilirsiniz.

Sezgisel bir şekilde çalışın.
Koordinatları girmenizi istemek yerine SketchUp uygulamasında nerede olduğunuzu ve ne yaptığınızı izlemenize yardımcı olan renklerin, çizgilerin ve metin ipuçlarının gelişmiş bir kılavuz sistemi vardır. Aynı gerçek hayatta kullandığınız araçlar gibi SketchUp'ın az sayıdaki araçlarının her biri birden çok iş yapar. Bu da, uygulamanın kolayca öğrenilmesini, kolayca kullanılmasını ve (en önemlisi) nasıl kullanıldığının unutulmamasını sağlar.

Google SketchUp Pro 6, tasarımcı ve planlamacıların karmaşık tasarım konseptlerini bulmalarını, anlamalarını ve sunmalarını sağlayan güçlü ve etkileyici bir 3D modelleme yazılımı. Basit ve güçlü araç seti ve akıllı çizim sistemi modelleri yaratmayı ve düzenlemeyi kolaylaştırırken, farklı formatlarda transfer olanağı da profesyonel bir iş akışında size esneklik ve fonksiyonellik sağlıyor.

SketchUp Pro'nun LayOut (beta) özelliği ile 3D modellerinizi fotoğraflar, sanat eserleri, yazı, (hatta el yazısı notlar) gibi 2D öğelerle entegre ederek etkileyici interaktif sunumlar hazırlayabilirsiniz.

LayOut ayrıca büyük formatta, yüksek çözünürlükte çıkışlar almanıza da olanak tanıyor.

Google SketchUp Pro 6 sayesinde fotoğraflardan 3D modeller hazırlayabilir, arka plan fotoğraflarıyla varolan modelleri eşleştirebilir, eskiz ve sis efektleriyle render alabilir ayrıca modellerinize 3D metin, logo ve filigran ekleyebilirsiniz.

Yeni "Stiller" paletiyle, önceden basitçe kaydedebileceğiniz ve paylaşabileceğiniz ekran kurulumlarına ilgili koleksiyonunuzdan kolayca ulaşabilirsiniz. Basit ve rahat kullanımı sayesinde Google SketchUp ile harika çizimler ortaya çıkartabilirsiniz.Öncelikle programı indirmemiz gerekiyor. Standart sürümü ile başlayacağız birde ücretli pro sürümü var pro sürümüne hiç girmiyorum biz standart sürümü ile başlayacağız.

Programı indirdikten sonra çok basit bir şekilde kuruyoruz. Programı açtığımız zaman boş sayfada insan resmi ve eksenlerle bizi karşılıyor. 3 eksen mavi, yeşil ve açıkmavi renkleri ile bize çizim yapabilmemiz için klavuz olarak yön göstermekte…

Programı iyi kullanabilmeniz için size güzel bir mause tavsiye ederim özelliklede tekerlekli bir mause olursa yakınlaştırma ve uzaklaştırma için ideal bir kullanım sunuyor. Stanart mause niz varsa ki hiç başlamayın çünkü zor olur derim. Gerçi çizim yapanların genelde iyi DPI ve çözünürlüğe sahip mause leri vardır zaten eğer amatör olarak bu işe başlayacaksanız muhakkak ki iyi bir mause alın. Sistem kaynaklarını çok yoran bir program da değil eminim programı kullanmaya başlayınca size aynı şeyleri söyleyeceksiniz.

Google SketchUp 6 - Türkçe ve Kolay 3D Çizim

google sketchup

İnternetteki kaynaklardan derlenmiştir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Mira; 5 Temmuz 2013 15:45 Sebep: İçerik düzenlendi.

Benzer Konular

 Çizim
24 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Sanat