Arama

EXARadyo - Radyo Dinleme Programı

Güncelleme: 3 Temmuz 2013 Gösterim: 5.065 Cevap: 0
Sivoy - avatarı
Sivoy
Ziyaretçi
27 Nisan 2009       Mesaj #1
Sivoy - avatarı
Ziyaretçi
Exa Radyo 3.0 Beta

Sponsorlu Bağlantılar
Güncellemesinin 22 dakika sonrasında yayınlanan ilk edit bu olmalı az evvel güncellenir güncellenmez hemen işimi gücümü bırakıp adapte oldum ve katılımsız hale getirdim. Programın eski sürümü ile arasında dağlar kadar fark var:

Sayamayacağım kadar çok radyo kanalı içeriyor ve bu içeriğin playlistini kişiselleştirme seçeneğiniz de oldukça gelişmiş. Görünüm harika olmuş. Temalar neredeyse muhteşem.


8aod6qf

6koinnb

6jdu736

Sistem tepsisindeki görünümü

7xaxzjp

89vuelu

Alıntı
NOVALGİNE adlı kullanıcıdan alıntı

adszv
EXARadyo v3.20 Türkçe

Geleceğin en iyi müzik dinleme platformu EXARadyo, sizlere muhteşem bir radyo keyfi yaşatıyor. EXARadyo, içerisinde birbirinden güzel yüzlerce yerli ve yabancı radyo istasyonu barındırmakta olup sizlere daha hızlı bağlantı, daha kaliteli ses ve kesintisiz radyo dinleme olanağı sağlamaktadır.

EXARadyo sayesinde en çok beğendiğiniz ve devamlı dinlemek istediğiniz radyoları seçerek kendinize özel favori listesi oluşturabilir, istediğiniz tüm radyolara tek bir noktadan ulaşabilirsiniz. Dinlediğiniz radyo istasyonuna ait çalan şarkı bilgilerini görebilir ve bu şarkı bilgilerini Messenger üzerinden arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

Yüklemek için tıklayın...
Daha fazla bilgi için siteyi ziyaret ediniz :
EXARadyo : Radyo Dinleme Program



Alıntı
Bessonnitsa adlı kullanıcıdan alıntı

EXA Radyo 3.20 Tanıtım ve Sürüm Notları

EXARadyo, içerisinde birbirinden güzel yüzlerce yerli ve yabancı radyo istasyonu barındırmakta olup sizlere daha hızlı bağlantı, daha kaliteli ses ve kesintisiz radyo dinleme olanağı sağlamaktadır. EXARadyo sayesinde en çok beğendiğiniz ve devamlı dinlemek istediğiniz radyoları seçerek kendinize özel favori listesi oluşturabilir, istediğiniz tüm radyolara tek bir noktadan ulaşabilirsiniz. Dinlediğiniz radyo istasyonuna ait çalan şarkı bilgilerini görebilir ve bu şarkı bilgilerini Messenger üzerinden arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.

banner

Program gelişmiş özellikleri ile standart canlı radyo programlarından farklı duruyor. 200'ün üzerinde yerli radyo istasyonunu (farklı kategorilerde yerli ve yabancı müzikler çalan) barındırıyor ve kanal listesi internet üzerinden güncellenebiliyor. Program penceresini küçülttüğünüzde sistem tepsisine gidiyor. Sistem tepsisindeki simgesine tıklayıp ses ayarlarını ve favori listenizden kanal seçimini kolayca yapabiliyorsunuz.

Bugüne kadar 350.000 in üzerinde kişi tarafından inndirilip kullanılan EXA Radyo ile sürekli güncellenen yerli ve yabancı radyo istasyon bilgileri sayesinde müzik dinlemenin zevkini arttırıyor.

Programın güzel bir özelliği de msn'de (live messenger) "ne dinliyorum" özelliğini kullanabiliyor. Bu şekilde dinlediğiniz şarkıları msn'de arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz.

Çalışma şekli internetten canlı yayın şeklinde olduğu için kotalı internet kullanıcılarının programı dikkatli kullanmaları gerektiğini hatırlatmakta yarar var.

Ekran Görüntüleri :

b mini2

b main2

Programın Kontrol Tuşları :

Multimedia klavyenizde bulunan play, pause, stop, backward, forward, mute, volume up ve volume down kontrol tuşlarını desteklemektedir.

Diğer kontrol tuşları;

Z : Backward = Önceki Radyo
X : Play = Çal
C : Pause = Duraklat
V : Stop = Durdur
Z : Forward = Sonraki Radyo
L : Radio List = Radyo Listesi

Favori Listesi :

Adından da anlaşılacağı gibi favori listesi sizin kendinize oluşturduğunuz özel bir radyo listesidir. Amacı yüzlerce radyo arasından beğendiniz radyoları ayırmak ve bu radyolara daha hızlı ulaşmaktır.

Favori listesinde bulunan artı ( + ) butonu, radyo listesinde olmayan farklı radyoları eklemeniz içindir. Eksi ( - ) butonu, favori listesinden seçili radyoyu siler ve çarpı ( x ) butonu favori listesinin tümünü silmek için kullanılır. Yukarı ok ve aşağı ok butonları ise seçili radyoyu listede bir üste veya bir alta taşımak için kullanılır. Bu radyo taşıma işlemini listede farenin sol tuşu ile sürükleyerek de yapabilirsiniz.

Radyo Listesi :

Radyo listesi EXABilişim tarafından oluşturulmakta olup içerisinde yüzlerce radyo barındıran ve sürekli güncellenen bir listedir. Radyo listesi, istediğiniz türden radyolara ulaşmak ve beğendiğiniz radyoları favori listesine kolayca eklemeniz için yapılmıştır.

Radyo listesinde radyo aramak için kullanılan özel alanlar vardır. ( Ara ) bu alana yazdığınız herhangi bir radyo ismi eğer listede var ise anında görülecektir. ( Bölge ) ve ( Tür ) alanları ise size bu listede yer alan ve sadece sizin istediğiniz bölgede veya türdeki radyoları görmenize yardımcı olur.

Radyo listesinde tüm radyoların başında boşluk [ ] veya [+] işaretleri vardır. Bu işaretler şu anlama gelmektedir. [+] işareti karşısındaki radyonun favori listesine eklenmiş olduğunu gösterir. [ ] işareti ise tam tersi favori listesinde yer almadığını göstermektedir.

Radyo listesinden favori listesine radyo eklemek için tek yapmanız gereken ilgili radyoya çift tıklamanızdır. Veya bu işlemi listenin alt sağında bulunan butonlar yardımı ile de gerçekleştirebilirsiniz. İsterseniz sağ tuş ile ilgili radyoyu önce test edebilir sonra da favori listesine ekleyebilirsiniz.

Listede Bulunmayan Radyo Kanallarını Ekleme :

Radyo Listesinde bulunmayan radyo kanallarını eklemek için önce Favori Listesinde bulunan artı ( + ) butonuna tıkladıktan sonra çıkan boş alanları aşağıda bulunan örnekte olduğu gibi doldurup kayıt edebilirsiniz.

Radyo : Trt FM
Url : mms://212.156.63.102/RADYOFM
Bölge : Ankara
Tür : Genel

Not : Eklediğiniz radyo kanalını çalıştırdığınız zaman "Servis Yok!!!" mesajı alıyor iseniz sorun yazdığınız url adresi yanlış veya ilgili url karşısındaki sunucu çalışmıyor olabilir.

Genel Ayarlar :

Bu bölümde EXARadyo programını kendinize göre istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Tema : Programda kullanılan mevcut temayı değiştirir.

Dil : Programda kullanılan mevcut lisanı değiştirir.

Açılışta aktif radyo kanalını çal : EXARadyo programını ilk açtığınızda en son dinlediğiniz radyonun otomatik olarak çalmaya başlaması içindir.

Şarkı bilgilerini messenger’a gönder : Dinlediğiniz radyoda o anda çalınan şarkı bilgilerini arkadaşlarınızla paylaşmanız için messenger’ a gönderir.
Not : Bu işlemin düzgün çalışması için Messenger da "Şarkı bilgilerini kişisel ileti olarak göster" aktif olmak zorundadır.

Multimedia klavye kontrolü : EXARadyo programını klavyenizdeki multimedia tuşlar ile yönetebilmeniz içindir. ( çal, durdur, ileri, geri, ses aç, ses kapat, vs…)

Her zaman pencerelerin üzerinde :
Bu işlem aktif olduğu zaman EXARadyo programı daima diğer pencerelerin üzerinde yer almaktadır.

Görev çubuğunda göster : EXARadyo programını simge durumuna aldığınız zaman Windows görev çubuğundaki konumunu belirtir.

Mesaj gösterim süresi (saniye):
Ekranın sağ alt köşesinde çıkan radyo mesajlarının süresini ayarlamak için kullanılır.

Proxy Adresi/Durumu : EXARadyo programında kullanmak istediğiniz Proxy yapılandırmalar içindir.

Yeni Sürümdeki Değişiklikler :
(System Tray) Görev çubuğuna Favori Listesi eklendi.
"EXARadyo zaten çalışıyor" uyarı mesajı kaldırıld


Normal Kurulum İçin Tıkla

Portatif Kurulum için Tıkla



Alıntı
GÖK-TÜRK adlı kullanıcıdan alıntı

exaradyo

Exa Radyo , yerli bir firma olan Exa Bilişim tarafından geliştirilen %100 yerli bir radyo dinleme programıdır. Program yardımıyla içerisinde bulunan yüzlerce yerli ve yabancı radyo istasyonunu hızlı ve kolay bir şekilde dinleyebilirsiniz. Basit ve kullanışlı arayüzü sayesinde rahatlıkla kullanabileceğiniz program daha hızlı bağlantı ve daha kaliteli ses vaadediyor.

Sürekli güncellenen radyo listesi
nin yanı sıra sizde manuel olarak radyo ekleyebiliyor, sürekli dinlediğiniz radyo istasyonlarını favori listesine alabiliyor ve hızlı radyo arama özelliği ile istediğiniz radyoları bulabiliyorsunuz.

O an
radyoda çalan şarkının bilgilerini de görebildiğiniz programda ayrıca Live Messenger desteği sayesinde dinlediğiniz şarkıları MSN’de gösterebiliyorsunuz.Bunların dışında multimedia klavye kontrolü , çoklu dil ve proxy desteği gibi kullanışlı özellikleri bulunan programı ayrıca isterseniz portable yani taşınabilir olarak ta kullanabilirsiniz.

Ancak bana göre programın en büyük eksi tarafı içerisinde kayıt özelliğinin olmayışı. Pek çok radyo dinleme programında olan bir özelliğin bu programda da olması gerekirdi.







Son düzenleyen Mira; 3 Temmuz 2013 13:06 Sebep: İçerik düzenlendi.

Benzer Konular

20 Nisan 2006 / virtuecat Bilgisayar
28 Mayıs 2009 / Kral_Aslan Bilgisayar
5 Temmuz 2009 / UnknowN Bilgisayar