Arama

Toshiba A500 19W boot ekranı çalışmıyor. Ne yapmalıyım?

Güncelleme: 4 Hafta Önce Gösterim: 971 Cevap: 1
byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
4 Hafta Önce       Mesaj #1
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Eski bir Toshiba A500 19W notebook var bende. Win 10 Pro yüklü idi. Bugün açılışta karşılaştığım bir hata üzerine internette araştırma yaptım. Hata autochk program not found skipping autocheck idi. Bir yerde regedit üzerinden aşağıda resimde görülen yeri değiştirdim. Resimdeki değerin aynısını yerleştirdim.
HBdIKx
Sponsorlu Bağlantılar
Düzeldi mi diye yeniden başlattım aynı hata devam ediyordu açıldı bilgisayar. Bende ayarlara girip kurtarma kısmından gelişmiş başlatma seçeneğinden başlangıç onarma yapıp hatayı çözmesini umarak işlem yaptım. Bilgisayar başladı işlemlere kullanıcı adımı vs sordu şifre girdim devam etti sonra siyah ekranda kaldı. Açılmadı. Bekledim bir süre yanıt yoktu. Onarım ekranına zorladım kapatma tuşuna uzun süre basarak ancak nafile zaten PC hiç açılmamış PC markasını gösteren ekranı geçince siyah ekran orada kalıyor yazılım hiç başlamıyor. Bende farklı bir bilgisayarda USB kurulum Media Creation Tool ile oluşturdum F2 ile BIOS'a girdim Boot kısmından USB'yi 1. sıraya getirdim. F10 ile kayıt edip yeniden başladı ancak yine siyah ekranda kaldı. F12 ile Boot ekranına geçmek istediğimde ise yanıtsız kalıyor yine siyah ekran. Sonra BIOS tipi eski tip olduğu için Rufus üzerinden eski BIOS versiyonlarını destekleyecek şekilde MBR biçimli bir USB kurulum hazırladım. Yine aynı şekilde USB'yi 1. sıra yaptım olmadı F12 ile geçmeye çalıştım olmadı.

Bilgisayarım Boot menüsü ya işlev görmüyor ya da ben bir şeyleri bozdum. Ki sanırım ben bir şeyleri bozdum.

Bilgisayar açılırken herhangi bir tuşa basılı tutunca BIOS ile ilgili bir takım yazıları gösteriyor bırakınca siyah ekrana düşüyor. O yazı da şöyle.

Phoenix securecore ( tm ) nb.
Copyright 1985-2007 Phoenix technologies LTD.
All rights reserved.

Kskaa BIOS version v2.00
CPU = 1 processors detected. Cores per Processor = 2 Intel ( r ) Core (tm) 2 Duo CPU P8700'e 2.53GHz 4094m System RAM passed.
3072 KB L2 cache.
System BIOS shadowed.
Video BIOS shadowed.
Fixed disk 0: Samsung SSD 860 EVO 250GB.
Atapı CD - ROM: Hl - dt - st DVD-ROM GT20n.
USB 2.0: USB.
Mouse initialized.

Nasıl toparlayabiliriz fikri olan var mı?
NeutralizeR - avatarı
NeutralizeR
ADM Webmaster
4 Hafta Önce       Mesaj #2
NeutralizeR - avatarı
ADM Webmaster
Farklı bir USB portuna taktığınız farklı bir Windows derlemesi (başka bir kaynaktan indirdiğiniz farklı bir sürüm) ile kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
SSD'yi başka bir bilgisayara bağlayıp bölümleri sıfırlamayı deneyebilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son derece gururlu insanlar, susmayı ve yalnızlığı sever.

Benzer Konular

1 Eylül 2016 / xl_sefa_lx Soru-Cevap
24 Aralık 2016 / Çtlaq_98 Soru-Cevap
23 Ağustos 2013 / shawky Soru-Cevap
28 Eylül 2016 / BÜŞRA NUR Soru-Cevap
29 Ağustos 2012 / Misafir Soru-Cevap