Arama

Prof. Dr. Cumali Aktolun

Güncelleme: 2 Mart 2010 Gösterim: 5.614 Cevap: 0
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
2 Mart 2010       Mesaj #1
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Cumali Aktolun
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Prof. Dr. Cumali Aktolun, tıp doktoru ve nükleer tıp uzmanıdır.
Ayrıca, Londra Üniversitesinde master of science (yüksek lisans) eğitimi ve ünvanı almıştır. Londra Hammersmith Hastanesinde research fellow (araştırmacı) olarak çalışmıştır. Nuclear Oncology isimli uluslararası ingilizce kitabın başyazarıdır.
European Association of Nuclear Medicine adına Nuclear Oncology komitesi üyesi olarak 10 adet clinical procedure guideline (klinik uygulama rehberi) rehberi hazırlamış ve yayınlamıştır. "Annals of Nuclear Medicine" ve "International Academy of Cardiology" isimli bilim kuruluşlarında "advisory board" (danışma kurulu) üyesidir. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Belçika'da çeşitli düzeylerde ve sürelerde klinik, akademik ve bilimsel eğitimler vermiş, bu türden eğitimlere ve kongrelere, sempozyumlara, seminerlere katılmıştır.
Yayın kurulu üyesi olduğu birçok dergi ve kitapta hakemlik ve editörlükler de yapmıştır/yapmaktadır. MIBI isimli radyofarmasötiğin (ilacın) meme kanseri tanısında kullanılmasında öncülük etmiş olup bu çalışmasıyla ulusklararasın alanda tıp literatüründe ismiyle tanınan bir bilim insanıdır. Dilkökü tiroid ektopisinde (lingual thyroid) konusunda tıp literatüründe en geniş seriye sahiptir. Özel akademik ve klinik çalışma alanı; tiroid hastalıkları ameliyatsız tanı ve tedavisi olup Guatr ve Tiroid Kanseri derneğinin de kurucu başkanıdır. Bir çok mesleki ve bilimsel kuruluşa üyedir.

Eserleri

Hakemli uluslararası İngilizce dergilerde 40 adet makalesi, 1 kitap ve 2 adet chapter'ı ve 100 civarında kongre sunumu yayınlanmıştır. Bu makaleler ve bilimsel akademik çalışmaları 1000 defadan fazla citation (alıntı) yapılmıştır.
Biyografi Konusu: Prof. Dr. Cumali Aktolun nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

17 Temmuz 2012 / MaTTo Bilim tr
25 Mart 2011 / DERUNİ Bilim tr
1 Ekim 2010 / Daisy-BT Bilim tr
17 Ekim 2018 / Jumong Bilim tr