Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Bölüm 3 - EVVELÂ DELİKANLIYIZ =)

KoZMiK BiLincH 26 Temmuz 2009 14:33
19 Eylül 2009 10:25 KoZMiK BiLincH tarafından güncellendi

DÜNYA’YA AÇIKLIYORUM:

Çok Büyük Adamız Biz Var Ya..” Serisinden / Bölüm 3

- Evvelâ Delikanlıyız -

İlk Türk Devleti olan, Asya Hun Devleti’nden Osmanlı’ya, Osmanlı’dan günümüz Türkiye’sine kadar hep delikanlı olduk biz. Kanımızda vardı bu bizim. Ayrıca öyle kopyacı, kolpa delikanlılar gibide takılmadık biz. Bunun için dilimize ince ayar bile çektik ki, faaliyetlerimizi gösterirken akılda kalsın, namımız yürüsün.

Mesela;
“Destuur” dedik, bir tekmede kırdık kapıyı, girdik içeriye.
“Hayda bre” dedik, çaktık el enseyi rakibe.
“Kes lan” dedik, bastık tokadı densize.
”Savun köpek” dedik, vurduk kılıcı namerde.
“Ayyttt ulaaann” diye naralar attık, inlettik mahalleyi gür sesimizle.

Gel zaman git zaman, devir değişmeye başladı. Baktık kalabalıklaşıyoruz iyice, dedik organize olalım. Topladık çevreden 50 kişiyi, Mafya Babası olduk. Eğer 50 kişi bulamadıysak, topladık 10 kişiyi, Çete Babası olduk. Diyelim ki onu da bulamadık. Yılmadık. Evlendik, çoluk çocuk yaptık. Gittik Aile Babası olduk. Ne babası olursak olalım, aynı dili, ancak imkanlar gereği farklı silahları kullandık. Mafya Babası isek, sağ kolumuza emrettik:

- Sık lan kafasına dedik.

Çete Babası isek, az adamımız olduğundan, hepsinin birer sağ kol olduğunu hesaba katarak:

- Toplayın lan bütün tinerli bezlerle bıçakları dedik.

Aile Babası isek, fırlattık TV kumandasını ufak oğlana:

- Ders çalış lan dedik.

Hep baba değildik tabi. Bazı dönemlerin halkları, kabadayı diye adlandırdı bizi. Ama hamurumuz hiç değişmedi yani. Delikanlıydık biz. Hiç taviz vermedik kanımızın deliliğinden.

Eğitime çok önem verdik. Her yere mektepler açtık. Köprü Altı Ana Okulundan tut ta, Köy Kahvesi Endüstri Meslek Lisesine. Mahalle Yiğidi Meslek Yüksek Okulundan, Büyük Şehir Mafyası Yüksek Lisans Kurumlarına kadar her yerde adam yetiştirdik. Racon diye bişey yazdık, sonra 7/24 bu müfredatı işledik derslerimizde. Bu derslerle, bu okullardan çıktı Battal Gaziler, Yandım Aliler, Polat Alemdarlar.

Bu okullarda verilen derslerin tamamını sizinle paylaşmak isterdim ama yapamam. Çünkü delikanlı dediğin dersi mektepte öğrenir. Bilgisayar yada kitap başında delikanlı olanlara pek itimat etmeyiz biz. Onlar bizim için ya klavye delikanlısıdır. Ya da hanım evladıdır*.

Çaktırmadan Not*: Ya şu hanım evladı tümcesini hiç bi zaman anlayamadım ben. Şimdi fason delikanlılar hanım evladı oluyosa, bizi erkeklermi doğurmuş oluyor !? Neyse, fazla kurcalamamak lazım. Vardır büyüklerimizin bi bildiği.

Ama yinede size kıyak olsun diye, bu derslerin bazı konu başlıklarından bahsedicem ben.

-Delikanlı Adam Tespih Sallar-

Ama öyle 99 taneli olandan değil hee.. 33 taneli bile bozar delikanlıyı. Bu sayılarda taşı olan tespihler, çekilmek için kullanıldığından, saygısızlık edilmiş olunur ki, bi delikanlı kutsal değerlere asla saygısızlık etmez. Hemen kırar 33 taştan bir tanesini, öyle sallar tespihi. Lakin burada ince bi nokta vardır. Eğer kazayla iki tane kırılırsa, hemen atar o tespihi. Çünkü ortaya çıkan sayı, bir delikanlının matematiğinden kesinlikle silinmiş olan sayıdır ve racona terstir. Delikanlıyı bozar.

-Delikanlı Adam Racon Ağzı Yapar-

Al sana bi önemli ders daha. Ağzı külhanbeyi olmayan, delikanlıda olamaz. Cümlelerini dikkatli kullanacak delikanlı. Nerde alakasız, saçma sapan, birbiriyle uzaktan yakından akrabalığı olmayan kelime varsa bir araya getirecek. Öyle bir cümle kuracak ki, 237485291 manada anlaşılabilecek bu cümle J
Mesela yeni bitmelerden biri, kahvede oturmuş aşk acısı çekiyor. Delikanlı adam bu gözlemi yaptıysa eğer, hemen ayağa kalkar ve tüm kahveye hitaben bi cümle patlatıverir.
- Her aşk bir gün biter. Her dertte bir gün biter. Artistliğe ne gerek var ulan. Efendi olun yeter.
(yürü be aslanım, ormanın yansın J)

-Delikanlı Adam Emanet Taşır-

Ateşli silahları, hem kolay temin edilmediğinden, hem de biraz masraflı olduğundan tercihimiz dışında tutarız. Bıçak, Tırnak Makası, Tornavida, Topsuz iğne gibi emanetlere onay verebiliriz. Bu emanetlerin bazılarının ne işe yaradığını henüz bizde bilmiyoruz. Ama araştırmalarımız sürüyor. Öğrenince sizinle de paylaşırız elbet. Yalnız şu konuya da dikkat çekmek icap ediyor. Bi delikanlı kalkıpta;
- Bize canımız emanet. Başka emanete gerek yok.

Derse eğer, yine eyvallah deriz. Çünkü o da bi nevi Racon Ağzı yapmış olur.

-Delikanlı Adam Namusuna Düşkün Olur-

Bak bu en önemlisi! Bir delikanlının mahallesine, çevresine, hatta sülalesine mensup olup ta yaşamını sürdüren bir bayan varsa, işi zordur. Çünkü delikanlının hayatında var olan tüm bayanlar, kuşatmaya maruz kalmış Viyana kadar baskı altındadır. Hele birde kız kardeşi varsa bu delikanlının, Dünyadaki tüm erkekleri uyarıyorum.! O kıza yaklaşmayın.. Hiç kimse bir delikanlının kardeşiyle ciddi ya da gayri ciddi bir ilişki kuramaz. (Kız rahibe olacak galibaJ)

Öğrenci sorar: Ya hocam, iyi diyorsun, güzel diyorsun da, hemen hemen her delikanlının bi sevgilisi var. Peki bu kızların abileri, babaları yok mu ? Delikanlı, kendi kız kardeşine hiçbir erkeği yaklaştırmazken, kendisi başka erkeklerin kız kardeşleriyle neden ilişki kurar ?

Delikanlı Hocası Cevap Verir : Eee.. Şeyy.. Iıı……. Sanane lan.. Racon Müfredatına yeni bi ders daha ekliyorum bugünden itibaren.. Delikanlı Adam Soru Sormaz..!!!

Kozmik BiLincH'in "Çok Büyük Adamız Biz Var Ya.." İsimli Kitabından Alıntıdır..
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 1440  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

1. Avatarı yok
    Komikssssssss Smiley32

Ziyaretçi 26 Temmuz 2009 23:09