“Çok Büyük Adamız Biz Var Ya..” Serisinden / Bölüm 8
- Felaket TV Hastasıyız -
Sen hiç alım gücü olduğu halde, televizyonu olmayan bir ev gördün mü? Gördüysen eğer, o evde yaşayanların imzalı resimlerini alır mısın benim için?
Bunu kimse inkâr edemez, seviyoruz televizyonu. Ancak bu konunun benim gündemime gelme sebebi, televizyona karşı olan sevgimiz değil, izledikten sonra onun bizde açığa çıkardığı rahatsızlıklardır. Önce zihinsel, akabinde fiziksel olarak boy gösteren bu rahatsızlıklar, “Çok Büyük Adamız Biz” kliniğindeki uzman arkadaşlar tarafından tespit edilmiş ve TV Virüsü olarak adlandırılmıştır.
Peki, birinin TV Virüsü kaptığını nasıl anlarız? Alın size birkaç örnek.
Pokemon adlı çizgi filmi izledikten sonra, kendini oradaki karakterlerden biri ilan ederek camdan atlayıp uçmaya çalışan, ancak doğal olarak, düşüp bacaklarını kıran çocuk, klasik bir TV Virüsü kurbanıdır.
Ya da izlediği parfüm reklamından etkilendikten sonra, gördüğü ilk parfümeri mağazasından ürünü alıp kullanan, ardından da “Ben bu parfümü kulandım. Ama reklamda gösterildiği gibi kızlar benim peşimden koşmadı” diyerek ilgili firmayı dava eden vatandaşta, yine TV virüsü kapmış demektir.
Başka bir vakada şudur. Kurtlar Vadisi isimli diziyi izleyip, virüs kapan bazı ülkem insanları, dizideki baş karakterin ölmesi sonucu, mevlit okutup, kendi aralarında sade bir törenle yaslarını tutmuşlardır.
Ayrıca, Aşk-ı Memnu isimli diziyi izleyen bir kısım evli erkeklerin, kaptıkları virüsten dolayı beyinleri işlevini yitirmiş ve eşleri ile yeğenlerini mümkün mertebe yan yana getirmemeye dikkat ettikleri gözlemlenmiştir.
“Oha artık. Bu kadar da olur mu?” demeyin sakın. Bunlar sadece virüsten en az etkilenen kişilerde görülen belirtilerdir. Daha fazlasına da şahit oldu bu ülke.
Mesela, Murat Kekilli’nin “Bu Akşam Ölürüm” isimli şarkısına çektiği klibi izleyen bir hastamız, virüsün etkisi ile klipten etkilenmiş ve intihar etmiştir. Hatta Reha Muhtar’ın, bu haberi aktardığı sırada şarkı sahibine, “Bana bak. Kekilli misin nesin? İnsanları böyle ölüme sevk eden şarkılar yapıp intihara sebep olma. Adam gibi şarkılar yap, benim de sinirimi bozma” şeklinde attığı fırça, akıllardan hiç çıkmaz.
Bu arada konusu geçmişken; bu vakaların hepsine, o günün gazete ve haber bültenleri yer vermiştir. Detaylı bilgi isteyenler internette minik bir araştırma sonucu bahsi geçen haberler ile karşılaşabilirler.
Evet;
-Deli Dana,
-Kuş Gribi,
-Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (Kene),
- H1N1 Domuz Gribi
gibi birçok salgından sonra, vatandaşlarımız için ölümcül tehdit oluşturan yeni salgın, TV Virüsüdür. Bu tespiti yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyor ve tüm halkımızı bu amansız virüse karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz
Kozmik BiLincH'in "Çok Büyük Adamız Biz Var Ya.." İsimli Kitabından Alıntıdır..