Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

ELMANIN DİĞER YARISINI BULDUNUZ MU?

_MMia_ 2 Mart 2010 00:08

Elmanızın diğer yarısını bulduğunuzu düşündüğünüz oldu mu?
Ne zamandır arıyorsunuz ya da ne kadar aradınız onu?

Ya elmamın diğer yarısı bir armutsa. Bunu hiç düşündünüz mü? Aynı yönden bakmak değil belki asıl olan ayrı yöne bakmaktır.
Elmanın diğer yarısını buldum. Ama ya masallardaki gibi bitmezse. Bazen hayat mutluluktan çok hayal kırıklığı getiriyor. Beklediğimiz hep insanların bizi anlamasıydı.Yani belki de sizin beklediğiniz şey buydu.Bense hep yalnız hissetmemeyi diledim diğer yarımın yanında

Dilekler değil onu diğer yarınız yapan. Bazen yarım bıraktığınız bi cümlenin sonu için kaygı duymamak, bazen onun şarkısı çalarken –tam da onu ne kadar özlediğinizi düşündüğünüz esnada telefonunuzun çalması, güneşin batışını izlerken onunla paylaşmanız ve ayrı yerlerde aynı manzarayı izliyor olduğunuzu öğrenmek, bir diğer benzer durumda hiç şüphe duymamak onun da sizinle aynı anda aynı şeyi yapıyor olduğundan. Aynı hayallere sahip olmak, aynı rengi sevmek. Aynı yöne bakmak onu diğer yarınız yapan.Yanında sessiz kalmaktan dahi zevk alıyorsanız o zaman emin olabilirsiniz işte.

Lakin diğer yarınız bir armut olabilir, bir karpuz olabilir veya bir şeftali. İsmi lazım değil de, ne olursa olsun, ben eğer onu bulduysanız ‘sen niye elma değilsin ‘diye diretmeyin derim. Ve onu tanımak için ön koşulunuz ‘elma olması’ olmasın sakın.

Onu bir elma yapmaya da çalışmayın üstelik. Diğer yarınız olduğundan kuşkunuz yoksa bırakın armut kalsın. Bu şansı fazla zorlamayın. Siz o ufak azınlıktansınız sayılır çünkü. Değerini bilin armudunuzun.

Elmanın iki yarısı bile benzemezken birbirine siz tutup armudu elma kalıbına sokmaya kalkmayın. Ezip büzmeyin.Belki de o sadece armutken tadı güzeldir. Elinizde bir simya mucizesi bile olsa, elmaya dönüştürebilecek dahi olsanız diğer yarınız olan armudu, o elmayken mutlu olacak mı bakalım.! Hadi sizin için oldu, ikiniz için mutlu; peki tadı sizin istediğiniz gibi olacak mı?

Bir kez siz ikiye bölünmüşsünüz. İki ayrı parçası da olsanız bir elmanın ya da yarım elma yarım armut da olsanız bir şey değişmez. Bir daha asla ama asla bir tam olamayacaksınız. Bunu kabul etmek gerek. Bağlasanız da yapıştırsanız da bu gerçeği asla değiştirmeyecek. İki ayrı yarım olmaktan mutlu olmak gerek ve razı olmak.
Armut olmasına, ayrı olmasına, farklı olmasına RAĞMEN sevmelisiniz onu. Eğer bunu da başarabiliyorsanız sonsuz bir kapı açılacaktır önünüzde.
Ben ne elmalar gördüm diğer yarısı bir cevizdi Bulduysanız bu başınıza bir kez gelebilecek bir mucizedir. Sakın ola vazgeçmeyin. Yok hala arıyorsanız; dediklerimi bir kez daha düşünüp gözünüzü dört açın. Yok çoktan bulup kaybettiyseniz siz de çeyrek salkım üzümle yetinmeyi bilin ne yapalım... Bir kez daha bulacaksınız diyemem çünkü.

Oturuşunu, kalkışını, her hareketini tanıdık bulacaksınız onu gördüğünüzde. Ve size bir de yazanMsn Rainbow tavsiyesi son satır, sakın ola görüntüye aldırmayın ( tekrar tekrar belirtmeden geçemedim)

2.son satır: En güzeli de aynı tabakta olmak. Elma armut/ karpuz,çilek/ şeftali,kayısı ne fark eder.


Psikolog Dr. E. Basaran
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 491  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar