Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

KİTAPLAR

_MMia_ 30 Temmuz 2011 00:47

Yaza hazırlık demek,mayo bikiniden önce bir sürü kitap almak demek benim için...
Tatile gitmeden önce,yakınlardaki süpermarkette "kitaplarda 3 günlük o/o 40 indirim "ilanını görmeyeyimmi..Eh garip kuşun yuvasını Allah yaparmş Msn Happy.Soluğu marketin kitap raflarında aldım.Aslında kitabı kitapçıdan almayı severim.Uzun uzun kitaplara bakar,kokularını içime çeker,arka sayfalarını okur,kitaplar arasında huşu içinde vakit geçiririm.Korsana rağbet etmem.Üç kuruş ucuz almak için emek istismarına göz yummam.Heralde baskı makinemiz yok.Gece evde para basmıyoruz.Ama insanın prensipleri ve emeğe saygısı olmalı.O yüzden yeni bir tişort alırken düşünürümde kitap alırken hiç düşünmem.Eh benim zaafımda bu.Kitapçılarda geçirdiğim zaman benim için son derece güzel ve keyifli.Fakat o/o 40 indirim kitapçı yerine marketten alışveriş için oldukça ikna edici oldu.Ne de olsa korsan değil,üstelik neredeyse düşündüğümün iki misli kitap alabilirim...
10 adet kitap aldım.Eve geldiğimde kitaplardan birinin bende olduğunu farkettim.Alıp koymuş değil,kısa bir süre önce okumuşum üstelik.Buna rağmen,ne konusu ne de adı bir şey çağrıştırmamışki aynından bir tane daha almışım.
Ertesi gün iki kitabıda yanıma alarak markete gittim.Kasadaki kıza iade yapmak istediğimi söyledim.dahili telefonla şefini aradı,bana ne iade edeceğimi sordu.Kitap yanıtımı ilettikten sonra kitap iadesi almadıklarını söyledi.Kasiyere aynı kitaptan elimde olduğunu bu yüzden iade etmek istediğimi söyleyip kitapları gösterdiğimde.Kusura bakmayın dedi uyuz uyuz.-Kitap iadesi almıyoruz.
-Yok yaa dedim .Afetmişsin sen onu.Öyle bir iade ederimki aklın şaşar.Tabiiki bunları içimden dedim.Kasiyere kibar kibar lütfen şefinizi çağırımısınız dedim.Şef geldi.İki kitabı görünce -Prensipde kitap iadesi almadıklarını ama bu durumun özel olduğunu söyleyip paramı iade etti.Yalnız kitabın ederi 16TlL ancak indirimli aldığınız için 9 TL iade edeceğim dedi.
-Tabiki dedim .Ne ödediysem o.Kar amacı gütseydim size değil diğer kitabı aldığım Remzi kitapevine giderdim.
Paramı alırken bizi izlemekte olan kasiyere "Nabermiş sümüklü ,şiştinmi"bakışı attıktan sonra zafer kazanmış kumandan edasıyla evime doğru yola çıktım..
Aman ne vardı uğraşacak,9 liralık kitap,bir arkadaşına hediye ediverseydin o kadar uğraşacağına diyen olursa;cevabım
Beğenmediğim hiç bir şeyi hediye etmem olur.Şimdii hediyeler hakkında da söyleyecek çok şey var ama konuyu dağıtmayayım.O da başka sefereMsn Wink
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 561  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar