Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Konuma Göre Davranışlarımız

HANDSOME 19 Aralık 2011 15:15

padiah

Neden insanları,arkadaşlarımızı,dostlarımızı yada çevremizde bulunan kişileri kendi açımızdan değerlendirecek olduğumuzda kendimize çeki düzen vermeye çalışıp,yediğimize/içtiğimize dikkat ediyor,kılık kıyafetimize özen gösteriyoruz.Bizlere bu dikkat ettiğimiz hallerimizden dolayımı tavırlar farklı oluyor?Başkalarının karşısına çıkarken fakirane bir tavra girmemizde ise nasıl karşılanırız?

Günümüzde herkes kendince değişik lüksler edinmiş,sadece dış görünüşünüze bakılarak size itibar gösteriliyor.Tevazu yok olmaya maruz resmen.Peki biz böyle davranışlar karşısında aynı tepkide mi hareket ederek doğru yaptığımızı düşüneceğiz?

Mesela önemli bir toplantıya giderken güzelce giyinip hazırlanıyorsunuz ve herkesin normal göreceği bir kıyafetle orada bulunma varken hemen kıyafetinizin diğer kişilerin üzerindeki etkisini yani bakışlarını kendinizce ölçüyorsunuz.Yadırganılan bir kıyafetle öyle bir toplantı da bulunsanız üçüncü, dördüncü, hatta beşinci sınıf bir insan muamelesi ile karşılanırsınız.Muhatap bile görmezler, söz sahibi bile olamazsınız..

Bu tür tavırlara karşı kimi insanlarda kendi davranışlarından, âdet, gelenek ve göreneklerinden taviz vermiyor değilmi?Karşısındaki insanı kendisi gibi görüyor, kendinden üstün gördüğü zaman kompkles durumu devreye girip özünden uzaklaşıyor, diğer insanlara göre hareket etmeye başlıyor.

fakirnsanresimler
Bu Kategoride: Bu Günlük ..
Gösterim 372  Yorum 2  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 2

Yorumlar

  1. Avatarı yok
    çünkü insanları kalıplara koymayı ve o kalıp içerisinde değerlendirmeyi seviyoruz.uygunsa aramıza alıyoruz yoksa öteliyoruz.
     
    Ziyaretçi 19 Aralık 2011 16:23
  2. _MMia_ - avatarı
    Kişinin kendine gösterdiği özen önce kendisine,sonra çevresine olan saygısını gösterir.
    Bir davete hazırlanırken,bir toplantıya katılacakken;yere,duruma ve konuma uygun giyinmek zaten gereklidir.Ben taviz vermem,kendime özgü giyinirim bana ne elalemden deyip bir düğüne cin ve tişortla gitmek,bir iş toplantısına salaş ,palas giyinmek kişinin öz güveninin değil,zevksizliğinin,özensizliğinin,saygısızlığının göstergesidir bence.
     
    _MMia_ 20 Aralık 2011 02:14