Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Yegane bir kelimemidir.? 'Keşke'lerimiz..

HANDSOME 30 Aralık 2011 16:42

1gfmt

Keşke kelimesinin anlamını bilmeyenimiz yoktur eminim.Pişmanlık içeren bu kelime günlük yaşantınızda lugatınızdan eksik olmaz.Bazen düşünmeden öyle şeyler yaparsınız ki keşke cümlenizin ilk etabında yerini alır..

Peki keşke sizce depresif bir ruh hali içinde olan insanların çok kullandığı bir kelime midir?Yoksa Çaresiz kaldığınızda kullandığınız bir kelime mi?Yada Keşke geçmiş ve geleceğinizde yaşadığınız bir paradoks mu?

Örneğin: Keşke kardeşime kızmasaydım,keşke onunla hiç karşılaşmasaydım,keşke aşık olmasaydım,keşke o branş'ı seçmeseydim,keşke annem-babam yaşasaydı,keşke zengin olsaydım.. keşke,keşke,keşke.. Keşkeler böyle devam eder..

Yukardaki örnekler haricinde keşke kelimesini başka bir açıdan ele almak isterim..Diyelim şişman ve çirkinsiniz bunun bilincindesiniz de buna ragmen Keşke zayıf ve güzel olsaydım diyerek Yaradan'a karşı sitemli bir tavırda sergilemezmisiniz?
Halbuki bize sunulan güzellikleri keşf etmek varken neden sitemkar olalım..İnsan ister şişman ve çirkin olsun, ister zayıf ve güzel kendi ile barışık olabilmeli,kabullenmeli bazı şeyleri, her şer'de bir hayır vardır diyebilmeli..

Ben hayatımda bu kelimeyi kullanmayı sevmeyen biriyim, hiç kullanmadınmı derseniz iki defa 'keşke'demişimdir.Sızlanmaları keşke kelimesi ile yansıtmak açıkca benim hoşuma gitmiyor bu kelimeye sığınmıyorum çünkü keşkelerimiz bizi hayat mücadelesinde ileriye götürmez, yaptığımız hataları düzeltmez..

Can Dündar ve Abraham Lincoln Keşke üzerine hoş bir makale hazırlamışlar..
Benim beğendiğim cümlesini tekrar anımsatmak isterim 'keşke"nin yerine bir iyi koy yaşadığın anlara ve anları böl yıllara,hadi "keşke"lerini say, senin için yüzlerce 'keşke' nin karşısına bir 'iyi ki' koy yaşanan anlara inat,hadi tart ve düşün hangisi ağır diye...( beni etkilemişti).. Keşke kelimesini kullanmasamda aklıma geldiği zaman (iyi ki) diyorum..

Hayatınızı mutsuzlaştıran keşkeler yerine siz hangi kelimeleri tercih ederdiniz?

Bu Kategoride: Bu Günlük ..
Gösterim 5281  Yorum 1  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 1

Yorumlar

  1. seramiksır - avatarı
    Keşke kelimesini kullanmasamda aklıma geldiği zaman (iyi ki) diyorum..

    BU ÇOK GÜZELDİ.EMEĞİNE SAĞLIK.
     
    seramiksır 30 Aralık 2011 19:01