Hafize kazan kaldırıcam ben
Hee aşure yapcamda ondan.Ne diyon kızım sen?Aşure ayı geçeli hanidir..Sen yemedin mi?Yeseydin ! Yaptık iki koca tencere...Konu komşuya ,eşe dosta...Ooo pek de güzel olmuştu ellerime sağlık.Seni nasıl atlamışım yaa?Kusura bakma ...Amaann konuyu nereye getirdin.Ben kazan kaldırıcam diyorum ...Yok anacım aşure kaynatmalık değil,isyan çıkarmalık.Bildin kazanı yukarı kaldırıyon,içinden isyan çıkyor.Ya Hafizem cahil desem değilsin,cühela hiç değil;tarih bilgin mi sıfırlandı?? Yeniçeriler ne yapar.Eski çerileri kırpıp kırpıp yıldız mı...?Hafizem iyimisin canım sen.Canın muhabbet istemiyosa söyle,burda günlük çok;girerim birinin günlüğüne yazar yazar çıkarım.Ha anladım espritüel günündesin....İyi ya.
Aman be Hafize şuraya sinirle geldim,mürur-u zaman a uğrattın.Mürur-u zaman halk arasında (mührü zaman diye kullanılır)zaman aşımı demek.Yaa evet zaman aşımı kötü bir şey..Evrakları hasır altı ediyorsun canileri serbest bırakıyorsun.Üstelik bu kundakçı caniler,tinerci değil,dindar geçinenler.Sivas katliamı...İnsanlık suçuna zaman aşımı olmamalı.
Yazıya oturduğumda aklımdan geçenler bambaşkaydı;ama kelimeler buraya getirdi,fikirde olan zikire geçermiş.elde değil.Canım sıkıldı,tadım kaçtı,kazanı kaldıracak kuvvetim kalmadı.Sivas katliamında öldürülenlere bir kez daha rahmet diliyorum.İlahi adalet elbet yerini bulacaktır.ama ben Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinden de adaleti yerine getirmelerini,istiyorum,bekliyorum.
İyi geceler Hafize.
Toplam Yorum 0