Bugünkü (24 Aralık 2012) Aydınlık gazetesinden okuduğumuz, ‘‘ABD’li subay Mehmetçiği altı saat sorguladı’’ başlıklı haber, kelimenin tam anlamıyla Amerikan askerleri tarafından Türk askerinin başına geçirilen ikinci bir çuval olayıdır.
Haberden öğrendiğimize göre, 21 Aralık Cuma günü arazi taramasına çıkan Türk Askeri, PKK’lılara ait bir mağaraya baskın yapar.
Bu operasyonda 2 terörist öldürülür ve mağarada ABD ordusunun kullandığı FGM -148 roketatarı ile ona ait mermiler ele geçirilir.
Üstelik, bu roketatar ve roketatara ait mermilerin PKK’lıların üzerinde ele geçirilmesi ilk olay değildir. 2 ay önce Kato dağında yapılan bir operasyonda da yine PKK’ların üzerinde bu roketatar ve mermilerden ele geçirilmiştir.
Şimdi doğal olarak Türk Ordusu’nun yetkililerinin ABD yetkililerine aşağıdaki soruyu sorması gerekmez mi:
5 km menzildeki tank, uçak ve helikoptere kilitlenerek imha eden; kendisi 250 bin dolar, mermilerinin her teki 80 bin dolar değerinde olan Amerikan ordusuna ait bu sistem, PKK’lıların elinde ne arıyor?
Ama tam tersi olur.
ABD’nin İncirlik Üssü’nden 5 ABD subayı, PKK baskınını yapan Çakırsöğüt Komando Tugayı’na bağlı Meteler Timi’nin bulunduğu kışlaya gelir ve operasyonu yapan askerlerimizi saat 5’te yataklarından kaldırıp sorgular…
Şimdi soruyorum:
PKK’ya el altından her türlü desteği veren, PKK’yı kontrol altında tuttuğu Irak’ın kuzeyinde himaye eden, hem ülkemize saldırtıp, hem siyasetteki ve medyadaki adamlarına ‘‘Analar ağlamasın, terör dursun’’ dedirterek ülkemizi Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında bölünmeye götürecek süreci adım adım adım ilerleten ABD; bizim müttefikimiz mi, düşmanımız mı? ABD ile işbirliği yapmak, Türkiye’mizin yararına mı zararına mı?
Sorunun yanıtı, vatanseverliğinizin ölçütüdür!
İrfan Tuna
Ulusal Bakış
Toplam Yorum 2