Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Mutluluğunuzu fark edin

adsız 16 Şubat 2014 00:01

İnsan neden mutlu olduğunu görmez? Hep üzüntülerine takılıp kalır, oysa mutluluktan payına düşeni almış olmak ve bunu fark etmek değerlidir.

Bir ilişkide eşin seni çok sever, el üstünde tutar ve değer verirse, bu mutlu olmak için yeterli bir sebeptir. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu anlamak için, mutlaka kaybetmek mi gerekir?
İnsanın sevdiği kişiyle kavga etmesi bile keyiflidir. Sağlıklı bir ilişki zaman zaman kavga ve tartışma içermelidir. Hele o kavga sonrası barışma anları yok mu, nasıl keyiflidir değil mi?
Her aşk kendine özeldir. Kutsal bir sır gibidir. İki insan, yaşadığı o mucize bağı, herkesle paylaşmamalıdır. Dışarıdaki gözler nedense kötü anları çok kolay paylaşırken, mutlu ve güzel anlarda tüm içtenlikleriyle yanımızda olmayı beceremezler. Bir ilişkinin büyüsü, özel kalabilmesinde saklıdır. Ne kadar çok dış söz ve göz, o ilişkiye dahil olursa, çiftlerin yıpranması o derece kolay olacaktır.
Çocukken benzer durumlar yaşarız. Hatırlayın, anneniz veya babanız, bir yaramazlığınızdan dolayı size bağırır. Siz de küser, hatta öfkelenirsiniz. Bu duyguyu da, en yakın arkadaşınıza anlatırsınız. Üstelik, anlatırken kim bilir ailenizle ilgili ne tarz kelimeler kullanırsınız. Çocuk aklı işte! Sonra aradan zaman geçer . Siz, ailenizle barışır ve keyifli yaşarken, arkadaşınız gelip size: “ aptal annen ne yapıyor” diye sorar?
O anda arkadaşınıza çok sinirlenirsiniz ama suç sizdedir. Öfkeli bir anınızda, düşünmeden söylediğiniz tek söz, çevrenizdeki insanların aklında kalmıştır. Siz çoktan barışıp, tekrar sevgi dolu aile ilişkinize geri dönmüşsünüzdür. Ancak unutmayın ki, üçüncü şahıslar sizinle birlikte yaşamadılar.
İlişkinizi değerli ve mutlu yürütebilmek istiyorsanız, iki insan arasında geçen her olayı, üçüncü kişilere anlatmayın. Ne kadar mutlu olduğunuza fark edemiyorsanız, biraz dışarıdan bakmayı deneyin. Sevdiğiniz insanı başkalarının yanında aşağılamayın. Sizin kızgınlığınız geçer ama onların akıllarında kalan imajı, bir ömür silemezsiniz.
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 432  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar