Arama
Günlük Kontrol Paneli
Bu Mesaja Puan Verin

Daha Mutlu bir hayat

adsız 8 Haziran 2014 20:43

Mutluluk, kimsenin kucağına hediye gibi verilmiyor. Eğer mutlu olmak istiyorsanız, bunun için sebepler bulmanız gerekiyor. Küçük şeylerden mutlu olmayı öğrendiğinizde, büyük olanlara gitmek daha kolay oluyor.
Örneğin, yoğun bir iş gününde fırsat bulup, 10 dakikalık bir mola verdiğinizde, çok sevdiğiniz o köpüklü Türk kahvesinden içebilmek. Siz bu küçük mutluluğu keyifle yaşayabilirseniz, o enerji yoğun iş temponuzda işlerin daha kolay bitmesini sağlar. İşte size mutlu olmak için bir sebep daha…
Enerjinizi çalan ve sizi mutsuz eden alışkanlıklarınızdan kurtulmaya bakın. Siz zaten eşsizsiniz, sizden sadece bir tane var öyle değil mi? Bir ikiziniz olsa bile, siz yine de bir tanesiniz. O yüzden, başaklarıyla kendinizi kıyaslamayı bırakın. Bu sadece size mutsuzluk getirir. Siz, kendiniz olun ve kendi içinizde daha iyisine ulaşmak için çabalayın. Başkalarının sahip oldukları sizi ilgilendirmez.
Sevdiklerinizin iyi yaptığı şeyleri takdir edin. Başkalarını takdir etmek, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Onların sahip olduğu güzel şeyleri överseniz, sizin iyi olduğunuz konularda da onların sizi desteklediğini görürsünüz. Sevginizi ve ilginizi paylaşın.
Meditasyon yapın. Gevşeyin, zihninizi ve bedeninizi boşaltın. Rahatlamak, enerjinizi dengeler. Egzersiz yapmak ve yazmak da güzel alışkanlıklardır ve sizi mutlu eder.
Gerektiğinde yardım almaktan çekinmeyin. Hangi konuda desteğe ihtiyaç duyuyorsanız, o konunun profesyonellerine ulaşın. Kimse tam değil, siz de değilsiniz. Elbette eksik yanlarınız, kusurlarınız olacak. Kendinizi olduğunuz haliyle sevmeyi öğrenin çünkü ancak o zaman mutlu olabilirsiniz
Bu Kategoride: Varsayılan
Gösterim 902  Yorum 0  
Önceki     Ana Sayfa     Sonraki
Toplam Yorum 0

Yorumlar